Tirsdagstip: Ro, renlighed og regelmæssighed

26.07.16

Hudplejerutine

Gode vaner er svære at få for mange af med mindre, det ender med, at det er svært at overkomme alt det gode… Det er især en god idé, når resten af ens verden måske ikke lige hænger så meget sammen. Vanerne og rutinerne kan være det holdepunkt, der gør, at man i det mindste gør noget godt for sig selv hver eneste dag. Det med at give sig selv lidt kærlighed, har jeg skrevet om mange gange, men i øjeblikket er det en af de ting, som jeg må minde mig selv om, fordi hverdagen i øjeblikket mildest talt er en udfordring…

Ro
Forleden faldt jeg over en video med en vildt hyggelig buddhistisk munk på facebook, han talte om at meditere… noget der tidligere har været lidt af en gåde for mig, det der med at tømme hovedet for tanker er bare ikke en mulighed (for mig i hvert fald)… Når jeg er koncentreret om noget, er det til gengæld ikke noget problem, hvorfor kreative sysler, håndarbejde, puslespil og ordlege er en befrielse for min hjerne.
En af de simpleste øvelser i hele verden er at koncentrere sig om ind- og udåndning. Det er en god øvelse, fordi du får trukket vejret helt ned i maven, samtidig med at roen med garanti breder sig i din stressede krop. Selv søvnløshed kan du komme til livs på den måde, om ikke andet har du i hvert fald slappet af i stedet for at give efter for tankemylderet.

Renlighed
Når man ikke har det så godt, er det rigtig nemt at vende sig om på den anden side om morgenen og springe over hvor gærdet er lavest… lige en ekstra dag med tørshampoo, rodet knold og et ekstra pift af yndlings duften. Man lover sig selv, at man bare tager det der bad i aften… men når man kommer træt hjem fra arbejde er lysten til et bad heller ikke særlig stor… Og pludselig er der gået nogle dage. Det er en glidebane, fordi man jo bare får det endnu værre med sig selv, når man ser slidt, fedtet og halv nusset ud i spejlet.
De fleste af os har med stor sandsynlighed stået i en situation, der har revet tæppet væk under os, og dermed været fristet til at vælge nødløsningerne. Sørg for at tage fat i dig selv, inden du når så langt, det er ikke det værd, og vejen tilbage er så meget længere, når man først kommer så langt ud.

Regelmæssighed
I øjeblikket bliver vores ejendom renoveret, og det betyder mere eller mindre, at alle rutiner og al tryghed er meget langt væk. Det påvirker mig langt mere, end jeg havde forestillet mig. Overskud, godt humør og viljen til at lykkes siver bare ud af mig, men de gode vaner sørger for at holde mig på ret kurs. Det er dem, der søger for, at jeg stadig passer min hud, får gået nogle ture, hygger med mine drenge og alt det andet vigtige. Og når jeg med mellemrum når op til overfladen for at få lidt luft, er det også dem der minder mig om, at udfordringerne måske nok virker uoverskuelige lige nu, men at de trods alt er overstået på et tidspunkt… selvom jeg ikke ved hvornår.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Gitte

De fleste misforstår – som dig – meditation som noget, hvor man skal tømme hovedet for tanker. Det skal man ikke, og det kan man ikke! Det meditation går ud på, er, at lade tankerne være, lade dem sive forbi uden at tage stilling til dem eller være dømmende. Det kræver øvelse, men kan læres.

Helene Randløv

Hej Gitte
Hov, din kommentar var druknet i mængden…
Det ser ud til at du misforstår det, jeg skriver :-* I øvrigt tror jeg ikke på, at det er en mulighed for alle at lade tankerne passere 🙂
Kh. Helene

Katrine

Det lyder ikke så rart… Ejendomsrenovering har Fanden fundet på en dag, hvor Skærsilden kedede ham, men det bliver jo godt til sidst.
Det kan også være meget meditativ at svømme crawl – max fokus på vejrtrækning OG man får et bad og en sauna med i købet.
Det er til gengæld ikke meditativt at komme til at smøre carbamidcreme på ungens børneeksem! Det er kontant afregning med skrig og vrede blikke. Für s@tan da.

Anne

Masser af kærlighed til dig!! Har lige haft et hårdt første trimester af graviditet, samtidig med flytning i hus. Så alle rutiner røg og renlighed absolut ikke blev prioriteret, men prøver at komme tilbage på store. Husk at du fortjener tiden, så du har dig selv med. Og ofte, efter det der bad, har man det meget bedre. 🙂

Helene Randløv

Kæreste Anne
Du har helt ret, heldigvis er jeg ret god til at samle mig selv op, og fake it ’til you make it, er et vigtigt mantra de dage, hvor sengen slet ikke vil give slip!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *