Tirsdagstip: Smid fordommene

17.05.16
Copenhagen Pride Parade 2010
Copenhagen Pride Parade 2010
Foto: Peter Bros Nissen

I forlængelse af de sidste ugers tips, er jeg blevet spurgt om min holdning til skønhedspleje med skalpel og nål. Og der har jeg et klart svar… Det er da helt op til den enkelte. Ligesom jeg ikke blander mig i folks frisure, tøjstil, seksualitet eller andet, der absolut ikke vedrører mig. Kunne jeg ikke drømme om at have stærke holdninger til, hvordan andre vælger at se ud. Selvom man selvfølgelig er i sin fulde ret til at tænke, præcis hvad man vil, så må det være en sag for den enkelte, hvordan man ser ud og hvordan man vælger at nå dertil.

Kan du ikke lige…
Der er ingen der er tvunget til at se på mig, hvis de synes, jeg er grim. Og heldigvis står det dig frit for at se den anden vej, hvis du finder noget eller nogen der ikke er dit blik værdigt. Det, der ikke er okay, er når du har behov for at prikke vedkommende på skulderen, og minde dem om det. For tro mig… det er helt sikkert dem selv, der er mest trætte af, hvad end det måtte være.
Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har stået på mål for ubehagelige kommentarer om mine sørgelige øjenbryn eller mit “runde ansigt”. Hvordan kan det overhovedet være andres sag end min? Det er faktisk en gåde for mig, at man har behov for at kommentere et andet menneskes udseende. Det kan jo være man selv har sluttet fred netop med de ting ved ens udseende.

Plastic fantastic
En af vores samarbejdspartnere har ved flere lejligheder fortalt om alle de grimme ting, de modige mennesker, der lægger ansigt til behandlinger med nåle, skal finde sig i. Det er særlig slemt på facebook, hvor de bliver beskyldt for alverdens snyd, når behandlingerne er vellykkede. Størstedelen af dem, der udtaler sig, kender ikke engang forskellen på for eksempel botox og filler. Der er dog væsentlig forskel på de to, og hvor de bliver brugt. Men hvorfor skal man overhovedet have en holdning til andre menneskers spejlbillede? Og om de bruger den ene eller den anden metode til at blive for eksempel rynker, ar eller smalle læber kvit.

Smid fordommene
I det hele taget er der utrolig mange fordomme mod dem, der vælger noget andet end flertallet. I dag er det International Day Against Homophobia, Transphobia & Biphobia, og selvom vi måske nok er forholdsvis frisindede her i Danmark, så er vi stadig langt fra fuldstændig ligestilling og tolerance. Desværre er der stadig mange minoriteter, der oplever diskriminering.
Nu tænker du måske, at jeg har valgt nogle mærkelige sammenligninger, men det, jeg prøver at nå frem til, er, at vi bør overveje at smide fordommene, eller i det mindste lade andre om, hvordan de vælger at leve deres liv, og hvordan de vælger at se ud.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Else

Hørt, hørt!

Else

Hørt, hørt!
Godt brølt, løve:)

Hanne I

Hvor har du ret! Og hvornår er det egentlig blevet en menneskeret at ytre sig, som regel højlydt, over andres valg?
Savner lidt takt og tone af og til😊

Kat k

Det værste (synes jeg) er når folk siger “Janne jeg har ytringsfrihed, så jeg siger hvad jeg vil”. Jaja, men der er sgu forskel på ytringsfrihed og ytringspligt. Jeg synes grænsen går hvor folk ikke tænker over at deres ord kan såre andre. Jeg kan simpelthen blive så vred over folk som lige skal kommentere på min talefejl, mine skæve tænder, en andens skeløjethed eller andet – for det er jo for fanden ikke fordi, man ikke selv har lagt mærke til det! Tror de, det er en form for public service, sådan at gå og udpege folks fejl? Nøj, hvor kan jeg blive sur!

Ninna

Super indlæg! Du har helt ret! Hvorfor er det at nogle mennesker insisterer på at ytre deres holdning til andres valg, når de ikke bliver spurgt? Hvis man ikke bliver spurgt og ikke har noget pænt at sige, så skal man ikke sige noget overhovedet. Til gengæld er det altid rart at få et kompliment. Det varmer.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *