Tirsdagstip: Tør håret

12.04.16
GHD Aura
GHD Aura
ghd aura – læs hele anmeldelsen her og køb den på Nicehair.dk

Hvordan snakken kom til at dreje sig om irriteret hovedbund, kan jeg slet ikke huske, men det er jo en udfordring, som både Katja og jeg desværre kender alt for godt. Det er slet ikke unormalt, at der bliver spurt ind til vanerne, når det gælder pleje, styling, hårvask og alt der i mellem. Selvom de fleste mener at have godt styr på rutinerne, er der alligevel så mange faldgruber, som faktisk er helt almindelige.

Rigtigt eller forkert
Her er ikke tale om fordømmende eller belærende forslag, for det der er helt rigtigt for dig, er ikke nødvendigvis det rigtige for mig og omvendt. Når det er sagt, er der naturligvis vaner, der er mere hensigtsmæssige end andre.
Der er blevet skrevet meget om at vaske hår her på bloggen, og derfor vil jeg ikke trætte dig med at skrive det igen. Det er heller ikke det tippet handler om i dag, selvom vask af håret naturligvis er en forudsætning for, at du får brug for eller i hvert fald skal overveje dette tip.

Optimale vilkår
Det kan være et misforstået hensyn til dit hår, der gør at din hovedbund er irriteret og klør. Der skal ikke så meget til, for at den vigtige bakterieflora i hovedbunden og på huden i et hele taget kommer ud af balance. Og en af de ting, der hurtigt kan få overtaget, er de gærsvampe der bor på huden. Det er ikke nogen nyhed, at svampe elsker fugtige omgivelser, og derfor har de optimale vilkår I hovedbunden, både fordi vi selvfølgelig sveder, men også fordi der er mange, der passer på håret ved at lade det lufttørre.

Tørring
Det er kun ganske sjældent, at mit eget hår får lov til at lufttørre, og det er fordi jeg har lært lektien. Når man en gang har kradset hovedbunden til blods, fordi det kriblede og krablede på livet løs, så begynder man at overveje, hvad man kunne have gjort anderledes. Du kan skifte shampoo eller behandle med andre sære midler stadig uden at komme problemerne til livs. Årsagen er med stor sandsynlighed, at gærsvampene i din hovedbund har optimale vækstbetingelser og derfor har fået overtaget. Hvilket også er grunden til, at noget af det værste, du kan byde din hovedbund, er at gå I seng med vådt hår.

Løsningen er (ofte) enkel
Hvis det er gået helt galt, skal du muligvis skifte til en shampoo, der kan få problemerne under kontrol, og derefter er det vigtigt, at du tager den tid, det tager at tørre hovedbunden med en føntørrer. Det er selvfølgelig en god idé at benytte en føntørrer, der kan blæse med både kold og varm luft, for selvom hovedbunden afgjort har bedst af at blive tørret, så har håret stadig godt af at undgå for meget varme.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Memsen

Tak, det vil jeg prøve! Min 14-årige datter har meget ofte irriteret hovedbund trods div. shampoer. Hårtørreren har jeg (forøvrigt den bedste jeg nogensinde har haft!)… men datteren bruger den kun sporadisk.. Mvh.

Helene Randløv

Så må hun i gang med at låne :-*

Betina Berg Holm Andersen

I er da nogle kloge dåser….
Døjer med kløende og irriteret hovedbund, har gjort det gennem et år nu og det er virkelig slemt! Tror jeg har brugt flere tusinde kr (og det er ikke lyv) på forkellige shampoo og kure…ligemeget har det hjulpet. Gæt hvad jeg gør… går i bad om aftenen og går i seng med vådt hår! og kunne ikke drømme om at føntøre håret, jeg passer jo på mit hår….ja right!!!
Jeg følger et dåseråd det næste stykke tid og så kan det være jeg kan aflyse hudlægen (som der jo kun er 14 ugers ventetid på!)

Helene Randløv

Kære Betina
Mine fingre er krydsede for at forklaringen og løsningen er så enkel. Det er dog ikke sikkert at føntørringen alene kan hjælpe dig af med problemet og derfor vil jeg anbefale dig at læse med her.
Kh. Helene

Eva

Wauw har lige anbefalet som sommertid i jeres Braun giveaway at lade håret lufttørre. Har aldrig set den der komme…men det er jo så logisk

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *