Fredagsfavorit: Resveratrol

18.03.16
Vindruer

Vindruer

Der er resveratrol i alt det gode: Vin, chokolade og de bedste nye hudplejeprodukter på markedet.

Resveratrol er en kraftig antioxidant, der naturligt findes i blandt andet vindruer og chokolade. Stoffet findes i skallen af de røde vindruer og er (i hvert fald en af) grundene til, at et glas rødvin om dagen har fået et ry for at være sundt.

Nu skal man drikke ret meget rødvin for at få betydelige mængder af resveratrol indenbords, men hey – det er fredag! Og så er det jo godt, at kloge mennesker derude forsker intenst i andre måder at nyde fordelene af resveratrol på.

Når man søger på PubMed, der er det amerikanske nationale biblioteks opslagsværk over videnskabelig litteratur og stedET at få overblik over, hvad der er skrevet om et givent emne, så giver en søgning på resveratrol 8331 resultater. Stoffet er genstand for forskning indenfor alt ligefra cancer til alzheimer. Og altså også hudpleje.

I medierne er det blevet udråbt til et vidunderstof og kilden til evig ungdom. Samtidig er salget af resveratrol som kosttilskud eksploderet.  Men det er heller ikke nødvendigvis en god idé bare at sluge store mængder af det. Og mere er ikke nødvendigvis bedre, når det kommer til resveratrol.

Vi har dog en del interessante studier af dets effekt på huden, og flere producenter (inklusive os selv) begynder at bruge det. Og min egen hud elsker det. Og Helenes. Og Helenes søn.

Solskader
Resveratrol bliver først og fremmest studeret for dets positive effekt på UV-skader – både fra UVA, UVB og UVC stråler. Der foregår meget forskning om resveratrol som et middel mod hudkræft, men det vil føre for vidt at komme ind på her.

Generelt har stoffet en evne til at begrænse solskader i huden. Både dem, der allerede er opstået og forebygge nye.

Jeg har selv oplevet en meget pludselig ændring på mine egne pigmentpletter og solskader, som jeg primært har i panden og tindingerne. Den kom så pludseligt, at jeg nærmest ikke nåede at opdage det, før det var sket, og jeg vil derfor nødig tilskrive det en bestemt årsag. Men brug af en ansigtsolie med resveratrol kunne være en mulig forklaring.

Ar
Helene har været en smule mere grundig i sin tilgang og har observeret en positiv effekt på både sine egne ar og sønnens. Der er tale om dels ar efter hudorme og akne-ar.

Der er flere lovende studier af resveratrol effekt på både ar og akne.

Win-win ingrediens
De fleste studier er temmelig tekniske og jeg har listet mine kilder op i bunden. Der er så mange studier af stoffet, at det er temmelig uoverskueligt. Men L’Oréal har lavet et umiddelbart lettere tilgengængeligt og publiceret studie af deres SkinCeuticals Resveratrol produkt:

“Clinical assessment showed a statistically significant improvement in fine lines and wrinkles, skin firmness, skin elasticity, skin laxity, hyper pigmentation, radiance, and skin roughness over baseline in 12 weeks. Ultrasound measurements in the periorbital area showed an average improvement of 18.9% in dermal thickness suggesting significant dermal remodeling. These studies confirm that topical resveratrol, baicalin, and vitamin E are valuable ingredient that can be used for skin rejuvenation.”

Det er også interessant, at resveratrol i et hudplejeprodukt så godt som ingen kendte bivirkninger har. I modsætning til mange andre aktive ingredienser, så kan det tåles af så godt som alle og uden irritation.

Vi kommer til at se mange flere produkter i fremtiden med resveratrol i og mange flere studier af dets egenskaber. Jeg kan ikke med 100 procent sikkerhed tilskrive min nye pigmentplet-frie hud til resveratrol. Dels er der andre aktive ingredienser i vores ansigtsolie, dels er der den mulighed, at den glade udvikling skyldes noget helt andet end hudpleje (pigmentpletter og hormoner har deres helt eget liv). Men sikkert er det, at resveratrol har en beskyttende effekt på huden, kan modvirke solskader, har en anti-age effekt, kan reparere hudskader, viser lovende tegn som middel mod ar og… listen bliver stadig længere…

Produkter med resveratrol (jeg har ikke selv prøvet dem alle):

  • Caudalie Resveratrol Lift Firming Serum
  • Skinceuticals Resveratrol B.E.
  • M2 Beauté Ultra Pure Solutions Hyaluron & Collagen Facial Nano Spray (lanceres til maj)
  • Pudderdåsernes Ansigtsolie

Mine kilder er blandt andet:

http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/resveratrol

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/

http://dermatologytimes.modernmedicine.com/dermatology-times/news/resveratrol-longevity-molecule?page=full

http://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961614P1467X/1

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24317052

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25721869

http://link.springer.com/article/10.1007/s13555-014-0063-0

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Camilla

Caudalie 👌💕

Lise

Spændene indlæg 🙂
Nu ved jeg jo at både Helene og dig selv har tør hud, så ville høre om i evntyelt pynser på at lave et fugt serum.
Et serum fyldt med hyaluronsyre, glycerin,
aloe vera, som virkelig kan bosste fugtnivoet i huden. 🙂

Helene Randløv

Hej Lise
Det er ikke noget vi har talt om, selv bruger jeg AHA-Serum, som sparker huden i gang. Ovenpå bruger jeg Ansigtsolie, og hvis huden er rigtig tør, smører jeg Alt i en Creme ovenpå igen. På den måde beskytter og reparerer du den lipide film, så den bedre kan holde på fugten.
Kh. Helene

Chanie

… Og Beaute Pacifique Serum Paradoxe 😍❤️

Anna

Den savnede jeg også på listen!

Maria

Hej, jeg bruger jeres T-zone peeling, og jeg planlægger at kaste mig ud i jeres ansigtolie også (da det er et forsøg værd i forhold til mine akne-ar).
Jeg har i den forbindelse et spørgsmål om plejerutiner. Hvis jeg gerne vil have en anti age-pleje, er det så nok at bruge jeres olie med diverse antioxidanter efter peelingen? Jeg tror nemlig, det bliver for meget fugt for min hud, hvis jeg også smører et antiage-produkt på.
Formuleret på en anden måde: Er jeres ansigtsolie et anti age-produkt? Eller bør man i stedet ty til jeres produkt, som hedder anti age ansigtscreme for at opnå optimal anti age-pleje?
I dag bruger jeg – ud over jeres peeling – Rudolph care ansigtsolie, og jeg har ofte gjort mig ovenstående tanker.
Kh
Maria

Helene Randløv

Kære Maria
Vores Ansigtsolie indeholder langt mere end “diverse antioxidanter” :-D, faktisk indeholder den en af de mest effektive og veldokumenterede anti-age ingredienser Matrixyl 3000 oven i købet i en høj koncentration. Så svaret er ja, du kan sagtens “nøjes” med olien. Rudolph Care Acai Anti-Ageing Facial Oil er jo en næsten ren vegetabilskolie, der netop er rig på antioxidanter, så de to olier kan ikke sammenlignes.
Kh. Helene

Annita

Vil Caudalie SOS Thirst Quenching Serum være lige så god Resveratrol-mæssigt som Lift Firming Serum? Palmitoyl Grape Seed Extract står ca. lige langt nede på begge ingredienslister og SOS indeholder Vinis Vinifera Fruit Water.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *