Tirsdagstip: Skil dig ud

15.12.15
Lørdagslook: Delicate Nude

Lørdagslook: Delicate Nude

I takt med at mit hår er blevet mere og mere lyst og nu gråt, har jeg lagt øre til mange sære kommentarer. Min motivation til at farve håret gråt er, at mit hår sandsynligvis aldrig bliver lækkert gråt naturligt. Ingen af mine forældre er RIGTIG gråhårede og trods store forventninger, når frisøren kigger mit hår igennem, er der stadig ingen grå hår at spore. Lige inden sommerferien blev vi præsenteret for en ny og spændende behandling til håret, der var en af de unge modeller ved at få farvet håret lilla, og en af journalisterne spurgte, hvorfor i alverden, man fandt på noget så tosset…

There are no ugly women, only lazy ones
Citatet fra Helena Rubinstein er meget sandt, synes jeg. Ovennævnte journalist har mange gange kommenteret min makeup med et konstaterende: ”Det lærer jeg aldrig”.
Uanset om man er firs eller tolv år, synes jeg, at viljen og især lysten til at lære er meget klædelig. Faktisk kan jeg slet ikke forstå, at man ikke gør noget ved det, man ser, hvis spejlbilledet skuffer. Det er ikke nødvendigt at bruge halve og hele timer på makeuppen, men hvis du synes, at damen i spejlet er lige lovlig farveløs, så er det altså ret nemt at gøre noget ved det.
Start med at sende hende et stort smil og et luftkys, hun trænger med garanti til det.

Kun for dig
Tilbage i starthalvfemserne var mit eget hår både lilla, pink, grønt og turkis, så jeg forstår udmærket, hvorfor man farver håret lilla. Den gang mente en del af mine venners forældre, at mit lilla hår, piercingerne og den særegne musiksmag måtte være en eller anden form for provokation eller oprør. Ingen så meget som overvejede, at det var noget jeg bare godt kunne lide og gjorde for mig.
Selvom der i dag kun er få spor tilbage af min ungdom, gør jeg til stadighed præcis det, jeg har lyst til, når det gælder mit udseende. Og det gør jeg, fordi det gør mig glad.

Skil dig ud
I øjeblikket er der en ret kedelig tendens til, at det gælder om at ligne alle de andre. Forleden var der en, der fortalte mig, at hun ikke umiddelbart kunne spotte sin egen datter blandt de andre teenagepiger på en café. ”De ligner alle sammen hinanden, de har samme tøj, samme hår og samme makeup, så jeg kunne slet ikke få øje på hende”. Det er helt naturligt, at man tillægger sig nogle af vennernes vaner eller adopterer nogle af deres kendetegn. Men jeg må indrømme, at jeg synes, at det er virkelig trist, at der er så få, der tør at skille sig ud.

Dine bedste træk
Det handler slet ikke om at farve håret lilla eller gå med grøn læbestift. Det handler meget mere om at fremhæve dine bedste træk. Synes du selv, at det er svært at få øje på dem, så spørg dine veninder, børn eller manden til råds.
Det kan også være en god idé at bestille tid hos en makeupartist hos Make Up For Ever, MAC, NARS eller et af de mærker, du foretrækker. På den måde kan du med garanti også lære nogle tricks til at lægge makeuppen, hvis du har brug for det.

Hvad kan du bedst lide ved dit udseende?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Cendie

Meget apropos!
Jeg er ret glad for mit hår, mine øjne og runde kinder. At resten så minder mest om Mummimor i forklæde er som det er. Jeg gad da godt være slank og langlemmet, men det er jeg ikke. Det går nok og jeg prøver at holde fokus på de gode ting indtil jeg magter gøre noget ved det andet.

Gitte

Sjovt, jeg synes slet ikke det er sådan. Da jeg var ung, var det meget mere ensartet, idag synes jeg de unge og vi andre kan tillade os hvadsomhelst. Og det synes jeg er dejligt!

'janie

Jeg kan lide mit hår, mine øjne og min talje. Jeg er ikke så vild med min flade opstopper tud, men jeg har med tiden lært at leve med den.
Og ja, tidens tand har da også gjort sit til at minimerer fordoms glans. Men med den rigtige styling af mit tøj og med en smuk makeup er jeg generelt godt tilfreds med mig selv.
ILYG

Mariann

Jeg elsker mine kurver, min store barm, røv og lamselår.. Mit store orange-røde hår tiltrækker masser af opmærksomhed fra både mænd og kvinder, i alle aldre, og I LOVE it!

Maria

Du ligner en million. Punktum.

Cecilia

Du har fuldstændig ret.
Jeg synes også vi ligner meget hinanden herhjemme.
Jeg selv er ikke meget anderledes, og jeg prøver her i mine start tyver at blive mere tilpas i min egen krop og ikke tænke på hvad andre tænker. Har i lang tid (siden sommerferien) haft en hat liggende og selvom jeg synes hatte generelt klæder mig, har jeg ikke “turde” gå med den. Elsker selv at se folk med hat, men på samme måde føltes det også endnu mere opmærksomhedskrævende.
Men nu er jeg så småt ved at få taget hul på bylden og det er rigtig fedt. Ekstra plus at den kan skjule fedtet hår 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *