Fredagsfavorit: SARD Sød Mandelolie på spray

12.12.15

SARD Mandelolie

SARD er en dansk serie bestående primært af flasker med enkeltvise vegetabilske olier og æteriske olier. Der står fast en 100 ml. sprayflaske med SARD Mandelolie på både mit natbord og mit badeværelse. Men den kommer ikke i mit ansigt. Den kommer helt andre steder.

Jeg har en bindevævssygdom, der hedder Sjøgren’s syndrom. Det giver sig blandt andet udslag i slimhinder, der er mere tørre end min århusianske ægtemands humor.

Det her med tørre slimhinder er ikke noget unikt. Rigtig mange kvinder har samme problem – hvilket kan have et utal af årsager.

På anbefaling af blandt andet en meget dygtig gynækolog har jeg valgt mandelolie til formålet. Den er god som ikke bare daglig pleje af tørre slimhinder, men er også en lækker, plejende, mild og beskyttende glidecreme (pleje og glidecreme i et!). Hvis du også har gener, smerter og tørhed i underlivet og slimhinder, så får mandelolie min varmeste anbefaling. Med en meget vigtig undtagelse: Du må aldrig ALDRIG bruge olie som glidecreme samtidig med kondom. Kondomer kan ikke tåle olie og må kun bruges med vandbaserede glidecremer. Ellers går de simpelthen i stykker.

Til alle tørre ind- og udgange
Vegetabilsk olie som for eksempel mandelolien er også godt til tørre ører. En lille dråbe olie her i ny og næ afhjælper problemet og mindsker ophobning af ørevoks. Det samme gælder næsen.

Mandelolie er mild, og jeg kender ikke til nogen risiko for irritation – med mindre du har allergi overfor mandler naturligvis. Den er et af meget få plejeprodukter, jeg kan anbefale til alle de tørre slimhinder samt ind- og udgange af kroppen, der skulle få behov.

Praktisk sprayflaske
Du kan sagtens finde mandelolie langt billigere i både Matas og helsekostforretninger. Der kan du endda finde den økologisk. Det, der adskiller SARD fra de andre, er for mig sprayflasken. Fedtede glasflasker med olie bliver meget hurtigt mega-nasty. Det gør de praktiske spray-flasker fra SARD ikke, og samtidig er de nemme og praktiske at bruge og dosere til flere formål. Men hvis du er ligeglad med emballagen, så kan du selvfølgelig spare penge der.

Her kan du købe det
SARD sød mandelolie koster 119 kroner og kan købes i Matas, på udvalgte apoteker og i helsekost.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Anne

Sard bliver også forhandlet i Magasin 😉

Katja Moikjær

Det var jeg faktisk i tvivl om. Tak!

Camilla

Nogen særlig grund til den ikke bliver brugt som en creme ellers, særligt i ansigtet?
Jeg har selv stor glæde af den på både ansigt og krop, men er da ret interesseret i, om der er en særlig grund 🙂

Katja Moikjær

Jeg synes bare, den er for kedelig. Mandeolie er et godt fedtstof – men ikke så meget andet. I ansigtet vil jeg gerne have lidt mere avancerede ingredienser.

Charlotte

Mandelolien kan med stor fordel bruges i ansigtet. – især til natten. SARD’s mandelolie er baseret på søde mandler (dem mange af os spiser dagligt) – sød mandelolie har et højt indhold af aminosyren “arginin” – som er et sukkerstof – sukker binder væske og derfor er det en olie man bruger ved fugtmangel – om det hedder tørre slimhinder eller fugtfattig hud i ansigtet. Mandelolier findes både som “søde” og “bitre” mandler. Bitter mandler kan indeholde blåsyre og er i øvrigt meget fedtet og ikke særlig kosmetisk behagelig. Mandelolie af bittermandler er billige. Økologisk mandelolie er uforholdsmæssig dyr, og kvaliteten er ikke markant bedre end ikke-økologisk mandelolie.

Alexandra

Må jeg godt give dig en virtuel high-five for at tale om sådan nogle ting, som tørre slimhinder og glidecreme? Især når I har en del unge læsere, hvor italesættelse af de her udfordringer kan være rigtig svært. Hvor er det dog vigtig at få afmystificeret. Og du får det jo så endda til at lyse sådan rigtig beauty-glam agtigt. Det er altså cool gået.

Katja Moikjær

Tusind tak Alexandra. Det er jeg glad for 🙂

Signe

Jeg har døjet med svamp (meget langvarigt), hvilket også kan give tørhed. Jeg vil anbefale en alt-i-en favorit: kokosolie. Det skulle iflg. en række (primært) uvidenskabelig artikeler være svampedræbende og så smører det godt 🙂

Katja Moikjær

Jeg kan bare ikke lugten af kokos… Jeg har det så stramt med den! Men der er mange gode olier til formålet. Også sheasmør og hampeolie fx: http://shop.propsandpearls.com/vaginaltoerhed/vulva-lipbalm.html

HeLene

Jeg er så glad for lige den olie og de andre fra Sard. Tak for at huske mig på den igen! :grinning:

Elena

Hej Pudderdaaser 🙂
Jeg sidder og lurer på at anskaffe mig sådan en olie, og jeg kigger lige pt. på dem fra SARD. Jeg kunne godt tænke mig sådan en “all-around”-olie, både til at fjerne (øjen)make-up, til at bruge i ansigtet og på kroppen. Jeg tænker umiddelbart mandel- eller abrikoskerne, men ved I, om der er noget der er bedre eller mere anvendeligt end andet?

Helene Randløv

Hej Elena
Der er forskellige præferencer, mange er glade for rene olier som argan- og mandelolie. Personligt er jeg glad for olie fra avokado og kokos til rens og hamp til indsmøring. Du kan læse mere om de forskellige olier, og hvor godt de bliver absorberet af huden på Urtegarden. Hvis du skal have olien stående over længere tid, vil jeg anbefale dig at blande lidt E-vitaminolie i, så olien ikke bliver harsk, inden du kan nå at bruge den.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *