Tirsdagstip: Sådan vænner du dig til spejlbilledet…

29.09.15
Babyliss Makeupspejl
Babyliss Makeupspejl
Foto: Magasin

Det kan være noget af en udfordring at ændre udseende. Selvom du måske umiddelbart er glad for forandringen, så sniger tvivlen sig måske ind under huden… Kan jeg nu også bære det? Klæder farven mig? Er mine læber for smalle? Er jeg for…? Ja, du kan sikkert selv komme i tanke om flere. Som om det ikke er rigeligt, at man selv er lidt chokeret over forandringen, så kommer alle mulige i ens omgivelser med kommentarer om det nye, eller måske nævner de det overhovedet ikke, så man for alvor bliver i tvivl om valget.

Blondes have more fun
Når man har været rundt om de mange variationer over temaet mørkhåret hele livet, så er det selvfølgelig en stor forandring at blive lyshåret fra den ene dag til den anden. Det tog mig faktisk mange uger at vænne mig til spejlbilledet og blive sådan rigtig glad for det, jeg så. Samtidig kunne jeg mærke en snert af irritation, hver eneste gang jeg blev mødt med kommentaren ”Neeeeej, skal du til at være lyshåret igen?”. De eneste mennesker der kan huske mig, som lyshåret er min nærmeste familie, for lyst hår har jeg ikke haft, siden jeg dårligt havde hår på hovedet… Og var det mørke da ikke pænt?
De mange kommentarer og ikke mindst jokes om intelligens og selvfølgelig klassikeren ”blondes have more fun” hjalp ikke synderligt på selvværdet eller glæden ved den nye hårfarve.

Spejlbilledet
Fordi min egen overgang fra brunette til blondine har været langt vanskelligere, end jeg selv havde forudset, føler jeg, at det er tid til at give et af de mærkeligste tips videre…
Måske har jeg nævnt det tidligere på bloggen, og i hvert fald er det noget folk ofte hører mig sige, når talen falder på at vænne sig til de nye tiltag i forhold til ens udseende. For dybest set er det bedøvende ligegyldigt, hvad alle andre mener, hvis du selv har sluttet fred med dit spejlbillede.

Lavpraktisk tip
Hvad enten det er den røde læbestift, den grønne eyeliner eller den nye frisure, der giver dig udfordringer med spejlbilledet, så er tippet det samme. Det handler nemlig om at komme forbi spejlet… Derfor er tippet ganske enkelt at drikke en masse vand. Øøøøh!
Måske spørger du hvorfor… Og den meget simple forklaring er, at jo mere du drikker, jo oftere går du på toilettet, og der hænger temmelig ofte et spejl. På den måde vil du langsomt men sikkert vænne dig til synet af det forandrede spejlbillede, når du alligevel står der og vasker hænderne. I øvrigt skal du huske at sende hende den lækre i spejlet et ordentligt smil, hun smiler med garanti igen! Og bagefter har du det meget bedre.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Karin V S

Kære Helene 🙂
Dejlig, opmuntrende og fantastisk kommentar, tak for den 🙂
Knus Karin
PS du ser virkelig godt ud, også som blond 🙂

Jette V

Jeg synes også, du ser godt ud med lyst hår 🙂
Jeg har også været ude i et skift af udseende – fra langhåret til (ufrivilligt) korthåret, men fordi jeg ikke selv havde valgt det, har det taget mig ret lang tid at acceptere det nye udseende. Min løsning var en omgang god makeup (som jeg altid har været god til at lægge), og så få taget nogle gode billeder af nye mig. Selv om vi påstår, at vores identitet ikke sidder i håret, så gør den det jo alligevel til en vis grad…

Stine

Sødeste tip ever Helene :* Jeg havde grøn øjenskygge og blå eyeliner på i sidste uge. Ingen så det – eller kommenterede det – og det var da også langt kønnere og mere muted end sidst jeg havde det på, som nok var omkring 1990 😉 Jeg havde sådan lyst til at skrive det til dig, for det er dig, som har fået mig tilbage til farverne (en gang imellem;)) hvor de sidste 20 år har stået på brun, lysebrun, mørkebrun, taupe (28 dage om måneden, da den var hurtigst kl. 6.30 både sommer og vinter), lysegrå, grå, beige, lysebeige og alle nuancer af grå og brun og beige derimellem 😉 For lang tid siden skrev jeg til dig, at jeg ønskede mig en lyserød glimmerøjenskygge. Jeg er altså gået all in og købt Naked 3 😉

HeLene

Det var et sjovt og dybt indlæg på samme tid. Og meget brugbart også! :blush:

Simas

Helt fantastisk indlæg! Min tirsdag er reddet<3
Tak 😀

Salli @imsalli.dk

Tak for et godt indlæg 🙂
Jeg vil lige give en headsup om, at jeres link til bloglovin’ i signaturen ikke virker.
Fortsat god dag til jer 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *