Tirsdagstip: Mattér din læbestift

08.09.15
The Matte Lip Ambient
The Matte Lip Ambient
Foto: MAC

De vender tilbage med jævne mellemrum, og i øjeblikket bliver de atter lanceret i stor stil. Hvis du er i tvivl, så er det de matte læbestifter, der er tilbage for fuld udblæsning. Heldigvis bliver formlerne bedre og bedre, og en mat læbestift betyder ikke nødvendigvis, at læberne bliver så tørre, som de gjorde for bare et par år siden. Der er også masser af tricks til at opnå looket uden at døje med de knastørre læber både mens du har den på og bagefter. Det er ikke nye tricks, og de er nævnt på bloggen før, men her kommer de altså igen.

En frækkert
Når ens samtalepartner fokuserer intens på ens mund, når man taler, kan det blandt andet skyldes dårlig hørelse eller læbestift på tænderne. Den sidste af tingene kan du heldigvis hurtigt gøre noget ved. Tricket er nemlig, at stikke en finger i munden, efter du har taget læbestiften på, lukke læberne om fingeren og derefter trække fingeren ud igen. Og ja, det ser måske nok lidt frækt ud, men det virker. Den læbestift, der kunne være havnet på tænderne, sidder nu på fingeren. Det er virkelig effektivt.

Kys det af
Et af de mest brugte tricks til at få noget af glansen af læbestiften er naturligvis at kysse lidt af læbestiften af. Der er meget mere end en god grund til at gøre det. Først og fremmest slipper du for, at de mere bløde og fugtgivende læbestifter løber ud i eventuelle linjer omkring læberne. Samtidig bliver læbestiften øjeblikket mere mat, endnu en sidegevinst ved at kysse lidt på en lille serviet er naturligvis, at holdbarheden øges markant.

Lipliner
Ligesom der er sket en masse med læbestifterne på markedet, så er der naturligvis også sket en hel del med liplinerne. Mange af blyanterne er blevet så bløde og lækre, samtidig med at de er knap så tørre i konsistensen, som de i hvert fald har været. Derfor kan de fleste liplinere fint bruges alene. Det betyder, at du samtidig med et godt og holdbart resultat slipper for, at farven lige så stille kravler ud i eventuelle linjer omkring læberne. Er liplineren for tør, kan du med fordel bruge en lidt sej læbepomade, så dine læber ikke bliver tørre.

Brug transparent pudder
Hvis du er typen, der har en signaturfarve og har svært ved at finde en mat variant, er det heldigvis ikke noget problem. Du kan nemlig meget enkelt mattere samtlige af dine læbestifter selv. Hvis du ikke er til det helt matte look, kysser du blot lidt af læbestiften af på et papir, som nævnt ovenfor. Er du derimod vild med det meget matte look, kan du bruge transparent pudder. Det kan blive noget klumpet stads, hvis du bare dupper pudder på, men lægger du en serviet på læberne og derefter børster transparent pudder over, så får du det matte look, uden den grynede fornemmelse.

Af med den
I tidens løb har jeg fået mange spørgsmål til, hvordan man for de meget holdbare læbestifter af igen. Svaret er olie, massér forsigtigt lidt ren olie eller oliebaseret makeupfjerner på læberne, så kan du let fjerne den uden hverken at gnide eller skrubbe læberne.
Olien er også god, fordi du godt kan få ret tørre læber af at bruge matte læbestifter, derfor er det vigtigt at sørge for at bruge masser af din bedste læbepomade, både før du tager læbestiften på og efter du har taget den af.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Smuksakken

Uh jeg elsker matte læbestifter, men jeg putter altid læbepomade indenunder, da jeg ellers tit får tørre læber desværre.

Helene Randløv

Hej Smuksakken
Det forstår jeg godt! Betyder det ikke noget for holdbarheden?
Kh. Helene

Maria

Hej Katja og Helene
Jeg mindes, at I gang har nævnt en god mat lipgloss, men jeg kan ikke finde det igen herinde. Det var vist noget med, at den ikke blev forhandlet i DK.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *