Tirsdagstip: Sådan bruger du din highlighter til strobing

18.08.15
Sådan bruger du din highlighter til strobing

Sådan bruger du din highlighter til strobing

Sidste gang jeg skrev om highlighter, blev jeg mildest talt upopulær… Det er helt okay, jeg har ingen ambition om at skrive andet end min mening. Nogle gange passer den bedre med de gængse holdninger end andre. Nogle få klagede over min tone, og selvom jeg stadig har lidt svært ved at se, at den skulle være meget anderledes, end det jeg ellers skriver. Så beklager jeg naturligvis, hvis jeg har stødt folk med det indlæg. Her på bloggen kan man forvente et glimt i øjet, og det er præcis sådan, det meste af det, vi udgiver, er skrevet.
Kritiske kommentarer om mit udseende tager jeg med ophøjet sindsro, for ja… jeg har det faktisk fint både med mine dobbelthager og æblekinder.
Som lovet vil jeg under ingen omstændigheder skrive om konturering af ansigtet med mørke farver. Det er stadig ikke noget, jeg er fan af. Nu dømmer både podierne og de store makeupartister heldigvis konturering for ude, og vinderpokalen er givet videre til strobing, som jeg sjovt nok stadig er fan af.

Det nye…
Der har nærmest været oversvømmelse i min inbox, siden begrebet strobing blev introduceret for nogle måneder siden. Hvad betyder det, hvordan gør man og hvilke produkter er bedst?
Hvis du kender til MAC, kender du med garanti også Strobe Cream, den har eksisteret lige så længe, jeg har brugt MAC, og det er efterhånden ret længe. Dengang brugte jeg ikke bare Strobe Cream, nej… i halvfemserne var det nemlig populært at give den gas med iriserende pudder i hele ansigtet… Vi lignede discokugler alle sammen, det var SÅ pænt og huden så jo aldeles perfekt ud… eller noget.
Der i halvfemserne var der virkelig seriøs glitterpudder… Faktisk sidder jeg her og filosoferer over, om jeg mon kan finde en af dem på loftet, som jeg har gemt af sentimentale årsager… De var SÅ lækre, for eksempel havde jeg en lyslilla perlemor med transparent 3D glitter i…

Inden du går i gang
Som med alt andet makeup, så fungerer sådan et look bedst, hvis den bliver lagt på et ordentligt grundlag. Velplejet og især velfugtet hud er bare lettere at arbejde med. Er hudoverfladen ujævn, skal du sørge for altid at bruge en god primer, der kan udjævne overfladen. Hvis du har mange knopper eller bumser, er det måske bedst helt at undlade produkter med perlemor og glitter til ansigtsmakeuppen, det gælder både concealer, foundation, pudder, highlighter og blush. Perlemorspartiklerne vil blot fremhæve hver eneste lille ujævnhed, og på den måde tiltrække opmærksomhed til det, du netop har forsøgt at dække med makeuppen.

Sådan bruger du din highlighter til strobing
Strobing er altså den teknik, der har overtaget kontureringens plads på podierne. Det er sådan, de fleste, jeg kender, bruger og altid har brugt highlighter med shimmer. Ikke vildt og overdrevet bare lige et hint af perlemor i panden over brynet, øverst på kindbenene, i inderste øjenkrog, på brynbenet, i en streg ned langs næsen, på amorbuen og på hagen. På billedet kan du se, hvordan det ser ud, inden highlighteren er blevet tonet ud. I anledningen af billedet har jeg naturligvis taget ekstra meget på og endda undladt at tone det ud. Heldigvis kan det nemt tones ud, og du kan sagtens skrue ned for lyset, hvis det er blevet lige lovlig voldsomt. Det gør du ved at duppe lidt af din foundation ovenpå highlighteren, så får huden stadig glød uden at skinne.
Du kan sagtens bruge en highlighter uden perlemor, men resultatet er selvfølgelig et helt andet. Det mest optimale er at bruge en highlighter med perlemor i, mængden af perlemor er meget varierende i de forskellige produkter, så det er helt op til dig at beslutte, hvor meget perlemor du foretrækker.

Rækkefølge
I kommentarerne spørger Birgit om, hvornår highlighteren skal bruges. Selv bruger jeg den oftest efter foundation og før blush. Men hvis det er en meget kraftig highlighter, bruger jeg den nogen gange under foundation, for at give lidt glød uden synligt perlemor. Du kan vælge at sætte din cremede highlighter med en pudder highlighter, men det gør jeg aldrig selv, fordi jeg synes bedst om looket uden. Det giver i mine øjne ikke mening at sætte en cremet highlighter med almindeligt pudder, fordi effekten bliver mat. I stedet ville jeg vælge en highlighter i pudderform.

Valg af highlighter
Det er essentielt for resultatet med highlighteren, at du overvejer præcist, hvad du vil opnå. Der i halvfemserne var det helt galt, men det kan stadig let se ud som om, du bare sveder eller fedter meget i ansigtet, og det er sikkert ikke det look, du vil opnå.
De generelle regler er, at hvis du i forvejen har tendens til skinnende hud, så er det en god idé at vælge så matte produkter som muligt til resten af makeuppen. Det vigtigste ved valg af highlighter er, at den komplementerer din hudtone, brug for eksempel lyse cremeagtige nuancer til den helt lyse hud og mørkere og mere gyldne eller bronze nuancer til mørkere hud. Sørg for ikke bare at kigge på farven på selve produktet, farven på den perlemor der er brugt kan være altafgørende for, om du ender som en ny og endnu mere futuristisk version af Barbarella.

Inspiration
Trænger du til inspiration, kan du på torsdag læse en top ti med de highlightere, jeg bruger mest i øjeblikket. Her har jeg brugt Benefit Watt’s Up! Da det er den af de highlightere, jeg ejer, der er lettest at overdrive med, altså inden den bliver tonet ud… Det er stadig lidt svært at se på billedet, selvom jeg virkelig lagde meget på… Faktisk så meget at jeg af tre forskellige kvinder blev udspurgt, om hvordan og hvorledes man opnår netop det der meget glødende og skinnende look.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Birgit A

Hvad er rækkefølgen for hvad du gør? Fx. 1. primer, 2. foundation, 3. highlighter – eller noget andet? Bruger du ovenpå til sidst for at fiksere – fx pudder?

Helene Randløv

Hej Birgit
Det havde jeg helt glemt at skrive, nu har jeg tilføjet det i indlægget, jeg håber, det svarer på dit spørgsmål :-*
Kh. Helene

Anne Sofie

Jeg tænker tit stakkels dig/jer som skal svare på alle disse spørgsmål, hvor svært kan det være serum på først så creme og tilslut sollotien, måske det er 14-14 årige der spørger,
. Skakkels jer.

Gigi

Jeg har ikke spor ondt af Pudderdåserne, for bloggen ville næppe være her, hvis ikke de gad.
Til gengæld sætter jeg stor pris på bloggen; tænk, at der findes sådan et sted som her, hvor vi alle – aldeles gratis og uanset alder og forhåndskundskaber – har mulighed for at få svar på alle tænkelige spørgsmål omkring makeup, hudpleje, etc.
Det giver tryghed at vide, at man bliver mødt med uddybende og ordentlige svar uden mindste antydning af nedladenhed, og det er ganske sikkert med til, at mange flere tør spørge og dermed blive klogere på alle de aspekter af skønhedsområdet, som findes.
Jeg synes det er prisværdigt og befriende, for der findes desværre alt for mange mennesker i dag, som hellere bruger krudt på at håne andre for deres uvidenhed, i stedet for bare at være venlig, imødekommende og hjælpsom. Stor tak for det, Katja og Helene, og rigtig dejlig dag til alle – også dig, Anne Sofie. 😉

Helene Randløv

Tak for det Gigi, jeg tror nu ikke, at Anne Sofie mener det helt så bogstavligt, som det lige fremstår.
Vi gør, hvad vi kan med hensyn til at svare alle.
Og god dag til dig også.
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Anne Sofie
Medlidenhed behøver vi ikke lige på den konto 😛 Men vi hører det tit… Vi kan jo vælge at slette, hvis det er helt ude i hampen, men det er vi heldigvis meget sjældent ude for.
Kh. Helene

Cecilia

Jeg er en smule forvirret (er en klovn til make-up). Ved ujævn eller skinnende hud er det bedst med highligther uden perlemor, men resultatet er mest optimalt hvis der er perlemor i? Jeg har en ujævn og til tider meget skinnende hud. Vil det så være bedst med en mat highligther? Hvilket resultat vil det give, hvis der ikke er perlemor i?
Håber mit spørgsmål er til at forstå.
Kh. Cecilia

Helene Randløv

Hej Cecilia
Det giver fin mening! Når jeg skriver mat highlighter, mener jeg en uden perlemor eller shimmer af nogen art. Det der nærmest våde look, opnår du med perlemor, men det er samtidig det der fremhæver ujævnheder. En mat highlighter vil lysne uden perlemor, og du opnår mere et løft, end en egentlig lysnende effekt. Perlemor reflekterer lyset, og et produkt uden perlemor kan derfor ikke kaste lyset tilbage på samme måde.
Jeg håber at det er til at forstå… ellers må du endelig spørge igen.
Kh. Helene

Cecilia

Mange tak for det gode svar Helene 😉
Nu forstår jeg meget bedre.
Glæder mig til at se, hvilke produkter du bruger mest som highlighter.
Kh. Cecilia

Janne

Hej 🙂
Jeg kan godt se fordelen ved at highlighte kindbenet og til dels også hagen og næsen, men jeg kan ikke gennemskue, hvorfor panden skal være blank? Giver det ikke bare et svedigt look? Eller, det gør det jo nok ikke, siden du gør det, men vil du ikke give en forklaring?

Helene Randløv

Hej Janne
Altså mener du over øjenbrynene? Der er mange der lægger det mellem brynene, det forstår jeg heller ikke helt, da det netop giver det der lidt svedige look. På billedet har jeg med vilje overdrevet, hvorfor det naturligvis ser ret ekstremt ud, med måde vil en highlighter placeret her løfte og opfriske looket.
Kh. Helene

Maiken

Helene, jeg synes det er SÅ fedt at du lægger indlæg hvor du viser din makeup – uanset dobbelthager osv…
Makeup behøver jo ikke kun at vises på de unge, smukke modeller!
Er selv ret stor – og synes det er fedt, når nogle går “imod strømmen”!
Bliv bare ved!!

Helene Randløv

Hej Maiken
Tak for det! Jeg kunne ikke drømme om at stoppe. Inspiration har i mine øjne mange ansigter, og hvis folk ikke kan holde ud at kigge på mit, så har de heldigvis friheden til at lade være 😀
Kh. Helene

Sanne

Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg ikke det er så pænt. Beklager 🙂

Helene Randløv

Hej Sanne
Nej, det er det selvfølgelig ikke. For det første er der ALT for meget på, for det andet er det ikke tonet ud. Jeg kunne da ikke drømme om at have så meget highlighter på. Billedet har jeg taget for illustrere, hvor highlighteren skal ligge.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *