OrganiCup – rabatkode og mere om menstruationskoppens fordele

29.07.15
OrganiCup

OrganiCup

Sponsoreret indlæg

Har du prøvet menstruationskop eller holder du dig til gode gamle tamponer og bind?

Da jeg lærte Helene at kende, hørte jeg også for første gang om disse mystiske silikone-kopper, som kvinder kan bruge som alternativ til tamponer og bind. Og jeg syntes helt ærligt, det lød som noget underligt noget.

Helene var allerede dengang overbevist konvertit og havde på det tidspunkt ikke brugt andet end cup i årevis. Og da jeg endelig lod mig overtale til at prøve, forstod jeg hvorfor. Jeg har ikke rørt tampax siden og kun meget nødtvunget haft et bind på under min graviditet, hvor jeg desværre ikke kunne undgå det.

Jeg har også hørt, kvinder tale om menstruationskoppen som en god mulighed for kvinder i u-lande, der ikke har adgang til moderne bind og tamponer. Det synes jeg helt ærligt er synd for alle os andre, at vi ikke må få dem også. For jeg kan ikke se andet end fordele.

1. Mindre irritation og udtørring
Bind og tampax kan udtørre og irritere huden. Jeg har selv haft meget stor gavn af menstruationskop i en periode, hvor jeg havde nogle smertefulde underlivsgener. Man kan ikke mærke den bløde silikone-kop.

2. Længere tid mellem skift
Når man har lært at bruge sin kop korrekt, kan den i princippet sidde lige til den er helt fyldt, før du skal tømme den. Hvor længe det tager er et spørgsmål om, hvor kraftig din menstruation er, men selv kvinder med meget kraftige menstruationer, vil opleve en bedre beskyttelse med koppen.

3. Færre menstruationssmerter
Smerter er en meget subjektiv oplevelse, men jeg oplever selv, at jeg har færre smerter under menstruation, efter jeg er gået over til menstruationskop. Enslydende erfaringer kan man høre fra brugere verden over.

4. Kortere menstruation
Dette er lidt tricky at forklare, men kender I det med at man lige tror, at ens menstruation er slut, og så et halvt døgn efter kommer der lige lidt mere. Det undgår man med menstruationskoppen. Den virker ved at danne et vakuum, der også hjælper tyngdekraften lidt på vej. Den hjælper altså med at suge lidt ekstra, så blodet kommer hurtigere ud.

5. Billigt
OrganiCup koster 319 kroner. Med dagens rabatkode pudderdaaserne sparer du 30 %. Prisen bliver altså cirka 223 kroner.

OrganiCup holder (næsten) evigt. Medicinsk silikone, som produktet er lavet af, er mere eller mindre uforgængeligt. Producenten selv lover en levetid på 10 år. Jeg købte min første menstruationskop af silikone i

Hvor lang tids forbrug af tampax svarer de 223 kroner til? Næppe ret længe.  En pakke Tampax koster cirka 40 kroner, men jeg har alvorligt talt glemt, hvor mange man bruger pr menstruation. Det er vel efterhånden et halvt årti siden, jeg sidst har brugt en.

Ulemperne
Først og fremmest må du ikke bruge menstruationskop, hvis du har spiral. Der findes eksempler på, at det vakuum, som koppen skaber, har gjort spiralen ineffektiv, og kvinder er blevet uønsket gravide på den bekostning.

Dernæst kræver det lidt øvelse at blive gode venner med sådan en. Mange af os har som nybegyndere prøvet at sidde på toilettet og overvejet, om det bliver nødvendigt med en tur på skadestuen for at få hjælp til at få tingesten ud.

At bruge menstruationskop kræver, at man ikke er bange for at få sit eget blod på hænderne, og at man lærer sin egen krop at kende. Men ingen af de to ting er nok reelt ulemper, når det kommer til stykket…

Vakuum er kodeordet
Det vigtigste at være opmærksom på er, at OrganiCup skal udfolde sig helt, når du sætter den op og danne et vakuum. Det er det vakuum, der sørger for, at den holder helt tæt. Du skal kunne høre eller mærke, at det vakuum slipper, når du løsner koppen igen. Ellers har den ikke siddet korrekt.

Mit bedste råd er at tage dig god tid og slap helt af. Regn med, at det tager et par menstruationer, før det for alvor fungerer for dig. Og spørg, hvis du har brug for hjælp! Du kan også altid få hjælp hos OrganiCups support. Også selvom man kan blive nødt til at stille nogle ret intime spørgsmål.

Hvilken cup skal jeg vælge?
Der er mange forskellige mærker på markedet. De er alle lavet af medicinsk silikone og virker på basalt set samme måde. Men når det så er sagt, så er der rigtig stor forskel på form og udførelse. Nogle er store, nogle er små, nogle er hårde, nogle er bløde. Hvilken, der er rigtig for dig, handler om din krop, og hvordan de føles for dig.

OrganiCup er meget blød sammenlignet med de øvrige, jeg har prøvet. Det kan jeg personligt godt lide, fordi jeg godt kan mærke nogle af de meget hårde cups. Til gengæld kan det kræve lidt ekstra indsats at få den til at folde sig rigtigt ud.

Der findes to størrelser:

A: Til kvinder under 30 der ikke har født vaginalt
B: Til kvinder som er over 30 ELLER har født vaginalt

De to typer størrelser går igen fra mærke til mærke, og det med størrelserne må man godt tage lidt med et gran salt og selv vurdere. Jeg er 36, har født tre børn vaginalt og størrelse A passer alligevel bedst til mig hos OrganiCup, der generelt er ret store i det sammenlignet med nogle af de andre mærker, jeg har prøvet.

Her kan du købe det
Du kan købe OrganiCup på OrganiCups hjemmeside og i udvalgte helsekostbutikker. OrganiCup koster 319 kroner, og der er gratis fragt, når du køber den direkte hos OrganiCup selv.

Koden pudderdaaserne giver fra i dag og 14 dage frem 30 % rabat, så din pris bliver i stedet 223 kroner.

Har du prøvet menstruationskop?

Sponsoreret indlæg

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Baysens

Det har krævet lange overvejelser, men nu har jeg endelig fået købt mig en OrganiCup. Trods kun enkelte forsøg, lader det til, at jeg fint får det til at virke. Jeg kan i hvert fald mærke med fingrene, at den folder sig ud. Synes ikke rigtig, jeg kan mærke det indvendig eller høre det. Jeg føler dog lidt ubehag ved at have den i. Særligt omkring skedeåbningen. Kan det skyldes stilken? Den har jeg nemlig ikke klippet endnu, da jeg ikke er helt sikker på, hvordan jeg ved, hvor meget jeg skal klippe.
Kan det passe, at man også lige skal vænne sig til at have den oppe? Jeg er nemlig meget bevidst om, at den er der.

Katja Moikjær

Klip den af! Stilken er bestemt ubehagelig og skal bare af.
Og ja, du skal vænne dig til den tænker jeg? Bare rolig, det kommer stille og roligt. 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *