OrganiCup – rabatkode og mere om menstruationskoppens fordele

29.07.15
OrganiCup

OrganiCup

Sponsoreret indlæg

Har du prøvet menstruationskop eller holder du dig til gode gamle tamponer og bind?

Da jeg lærte Helene at kende, hørte jeg også for første gang om disse mystiske silikone-kopper, som kvinder kan bruge som alternativ til tamponer og bind. Og jeg syntes helt ærligt, det lød som noget underligt noget.

Helene var allerede dengang overbevist konvertit og havde på det tidspunkt ikke brugt andet end cup i årevis. Og da jeg endelig lod mig overtale til at prøve, forstod jeg hvorfor. Jeg har ikke rørt tampax siden og kun meget nødtvunget haft et bind på under min graviditet, hvor jeg desværre ikke kunne undgå det.

Jeg har også hørt, kvinder tale om menstruationskoppen som en god mulighed for kvinder i u-lande, der ikke har adgang til moderne bind og tamponer. Det synes jeg helt ærligt er synd for alle os andre, at vi ikke må få dem også. For jeg kan ikke se andet end fordele.

1. Mindre irritation og udtørring
Bind og tampax kan udtørre og irritere huden. Jeg har selv haft meget stor gavn af menstruationskop i en periode, hvor jeg havde nogle smertefulde underlivsgener. Man kan ikke mærke den bløde silikone-kop.

2. Længere tid mellem skift
Når man har lært at bruge sin kop korrekt, kan den i princippet sidde lige til den er helt fyldt, før du skal tømme den. Hvor længe det tager er et spørgsmål om, hvor kraftig din menstruation er, men selv kvinder med meget kraftige menstruationer, vil opleve en bedre beskyttelse med koppen.

3. Færre menstruationssmerter
Smerter er en meget subjektiv oplevelse, men jeg oplever selv, at jeg har færre smerter under menstruation, efter jeg er gået over til menstruationskop. Enslydende erfaringer kan man høre fra brugere verden over.

4. Kortere menstruation
Dette er lidt tricky at forklare, men kender I det med at man lige tror, at ens menstruation er slut, og så et halvt døgn efter kommer der lige lidt mere. Det undgår man med menstruationskoppen. Den virker ved at danne et vakuum, der også hjælper tyngdekraften lidt på vej. Den hjælper altså med at suge lidt ekstra, så blodet kommer hurtigere ud.

5. Billigt
OrganiCup koster 319 kroner. Med dagens rabatkode pudderdaaserne sparer du 30 %. Prisen bliver altså cirka 223 kroner.

OrganiCup holder (næsten) evigt. Medicinsk silikone, som produktet er lavet af, er mere eller mindre uforgængeligt. Producenten selv lover en levetid på 10 år. Jeg købte min første menstruationskop af silikone i

Hvor lang tids forbrug af tampax svarer de 223 kroner til? Næppe ret længe.  En pakke Tampax koster cirka 40 kroner, men jeg har alvorligt talt glemt, hvor mange man bruger pr menstruation. Det er vel efterhånden et halvt årti siden, jeg sidst har brugt en.

Ulemperne
Først og fremmest må du ikke bruge menstruationskop, hvis du har spiral. Der findes eksempler på, at det vakuum, som koppen skaber, har gjort spiralen ineffektiv, og kvinder er blevet uønsket gravide på den bekostning.

Dernæst kræver det lidt øvelse at blive gode venner med sådan en. Mange af os har som nybegyndere prøvet at sidde på toilettet og overvejet, om det bliver nødvendigt med en tur på skadestuen for at få hjælp til at få tingesten ud.

At bruge menstruationskop kræver, at man ikke er bange for at få sit eget blod på hænderne, og at man lærer sin egen krop at kende. Men ingen af de to ting er nok reelt ulemper, når det kommer til stykket…

Vakuum er kodeordet
Det vigtigste at være opmærksom på er, at OrganiCup skal udfolde sig helt, når du sætter den op og danne et vakuum. Det er det vakuum, der sørger for, at den holder helt tæt. Du skal kunne høre eller mærke, at det vakuum slipper, når du løsner koppen igen. Ellers har den ikke siddet korrekt.

Mit bedste råd er at tage dig god tid og slap helt af. Regn med, at det tager et par menstruationer, før det for alvor fungerer for dig. Og spørg, hvis du har brug for hjælp! Du kan også altid få hjælp hos OrganiCups support. Også selvom man kan blive nødt til at stille nogle ret intime spørgsmål.

Hvilken cup skal jeg vælge?
Der er mange forskellige mærker på markedet. De er alle lavet af medicinsk silikone og virker på basalt set samme måde. Men når det så er sagt, så er der rigtig stor forskel på form og udførelse. Nogle er store, nogle er små, nogle er hårde, nogle er bløde. Hvilken, der er rigtig for dig, handler om din krop, og hvordan de føles for dig.

OrganiCup er meget blød sammenlignet med de øvrige, jeg har prøvet. Det kan jeg personligt godt lide, fordi jeg godt kan mærke nogle af de meget hårde cups. Til gengæld kan det kræve lidt ekstra indsats at få den til at folde sig rigtigt ud.

Der findes to størrelser:

A: Til kvinder under 30 der ikke har født vaginalt
B: Til kvinder som er over 30 ELLER har født vaginalt

De to typer størrelser går igen fra mærke til mærke, og det med størrelserne må man godt tage lidt med et gran salt og selv vurdere. Jeg er 36, har født tre børn vaginalt og størrelse A passer alligevel bedst til mig hos OrganiCup, der generelt er ret store i det sammenlignet med nogle af de andre mærker, jeg har prøvet.

Her kan du købe det
Du kan købe OrganiCup på OrganiCups hjemmeside og i udvalgte helsekostbutikker. OrganiCup koster 319 kroner, og der er gratis fragt, når du køber den direkte hos OrganiCup selv.

Koden pudderdaaserne giver fra i dag og 14 dage frem 30 % rabat, så din pris bliver i stedet 223 kroner.

Har du prøvet menstruationskop?

Sponsoreret indlæg

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Nanna

Åh, jeg gad godt at prøve. Men meldingerne ang. samtidig brug af spiral er delte, så det er nok ikke værd at tae chancen 🙂 Jeg håber virkelig, koppen er kommet med i sundhedsplejerskernes undervisning, så det ikke kun er tampon og bind, unge piger får oplysning om.

Katja Moikjær

Jeg talte faktisk med en sundhedsplejerske om netop det, og de vil rigtig gerne, men de får jo gratis prøver på tampax og bind, som de kan give til pigerne. Det er lidt svært at uddele gratis prøver på en menstruationskop, så lige der er det en lidt unfair konkurrence.

M

Tal med din gynækolog/læge om det – min gynækolog har godkendt at jeg bruger kop mens jeg har spiral.

Helene Randløv

De fraråder generelt brugen af cup, når man har spiral. Det er både gynækologer og fødselslægerne enige om 🙂
Kh. Helene

Emilie F

Hej Nanna!
Jeg underviser 7.-10. klasser med en frivillig studenterforening (for sundhedsfaglige studerende), Sexekspressen, og i Århus-afdelingen har vi mens-koppen med ude hver gang! 🙂 Vi kan selvfølgelig kun vise den frem – men vi spreder budskabet 😉

Katja Moikjær

Hvor er det dejligt at høre. Kh. Katja

Nanna

Det er virkelig fedt at høre! Keep up the good work 🙂

Sarah

Mit spørgsmål lyder måske underligt men jeg prøver alligevel. Jeg købte en kop for 6-7 måneder siden og skulle mine at jeg burde være ovre det værste begynder-besvær. Den sidder rigtigt, jeg er glad nok for den, MEN jeg er nødt til samtidig at bruge trusseindlæg, og så synes jeg egentlig ikke det er så smart igen. Min teori er, at der jo er blod, når man sætter den op, og den skal et stykke op. Dermed er der den del af skeden som er nedenunder koppen, og der kam jo stadig godt sidde noget blod, efter at koppen er placeret. Det kommer ud – i mine trusser hvis jeg ikke bruger indlæg. Er der andre end mig der har oplevet dette, eller er der noget jeg gør forkert? Eller er det min kop der ikke er god nok? Jeg vil blive superglad for input.

Helene Randløv

Hej Sarah
For mig er det tilstrækkeligt at tørre med et stykke toiletpapir… Jeg bruger aldrig trusseindlæg og har ikke “uheld”, ellers kan jeg anbefale brugen af intimservietter, dem kan du bruge til at tørre med efter cuppen er placeret.
Kh. Helene

Sarah

jeg anede ikke at man kunne tørre sig indvendig med en intimserviet – det vil jeg prøve 🙂

Katja Moikjær

Kan du mærke vakuum’et når du fjerner den? Altså giver det et “svup” eller en lille lyd, når du løsner cup’en?

Sarah

Hvis det er mig du mener, så ja. Jeg kan mærke trykket.

Ann-Louise

Jeg har den der hedder Mooncup og jeg er SÅ glad for den! Har brugt den model siden jeg fik mit sidste barn for 8 år siden og jeg går aldrig tilbage til tampax! 🙂
Som jeg ser det er der KUN fordele ved at bruge mooncup/andre modeller, dog har jeg ikke samme oplevelse med at være fri for det sidste der kommer et halv døgn senere – det sker stadig for mig, meeeeen det lever jeg nu fint med 😉
Kan kun anbefale andre at prøve en cup, det er 100 gange bedre end alt andet!

Julie

Perfekt, jeg har netop gået og tænkt på at bestille en, så det er skønt med lidt ekstra rabat – og tak for din størrelse vurdering. Jeg tror også at str A passer bedst til mig selvom jeg har født 2 børn.

Sofie

Jeg har læst om den hersens cop før og har tænkt på om det er muligt at have sex, selvom man har den i? Måske du kan svare på det? Jeg køber helt klart den her efter den første. Både at man spare mange penge i det lange løb, men prøv også at tænk på hvor godt det skåner miliøet. Hvis alle kvinder i verden brugte den, så ville der ikke være bind eller tampax der skulle brændes og destrueres! :-).

Helene Randløv

Hej Sofie
Det kan man sagtens 😉
Bortset fra velværet ved at bruge cuppen i det hele taget, så miljøhensynet den største fordel i mine øjne!
Kh. Helene

Sarah

Undskyld, hvad? Kan man have sex mens man har den i?
Bruger den selv, og ville da ALDRIG have sex med den oppe! Den slutter jo kun et par cm fra skedeåbningen???
For mig er det dog ikke en ulempe, er svært glad for min kop – men forstår simpelthen ikke, hvis man kan have sex med den oppe.

Helene Randløv

Hej Sarah
Altså anatomi er jo ret individuel…Vi har ingen problemer her hjemme. Jeg har skåret den der dims forneden helt af, så hvis han skulle ramme den, er der ikke ubehag forbundet med det. Den sidder ret højt på mig.
Kh. Helene

Sarah

Jamen, det er ganske sandt – jeg har også klippet dimsen af, men ville ALDRIG kunne have andet oppe samtidigt 😛 Men ja, så må det jo være afhængigt af den enkeltes anatomi og ikke så meget selve koppen – så længe vakuumet ikke brydes og det er behageligt, selvfølgelig. Men den må godt nok kunne sidde forskelligt!

Katja Moikjær

Det ville jeg altså heller ikke kunne! Jeg er på dit hold Sarah – der er bare forskel på kroppe 🙂

Ann

Jeg overvejer virkelig at bestille én! Så sent som i går var den nævnt i Femina og jeg fik luret på deres hjemmeside. Synes bare det er lidt dyrt, men med jeres rabat vil jeg da virkelig overveje det 😉

Helene Randløv

Hej Ann
Den koster nogenlunde det samme som ti pakker Tampax (når de er på tilbud), selvom man måske ikke bløder så meget vil jeg mene, at de er brugt op inden ti år? Udover det er det en rigtig god ting for miljøet, og det kæmpe velvære, der følger med, kan efter min mening slet ikke gøres op i penge!
Kh. Helene

Maya

Jeg købte min for et par måneder siden og jeg ELSKER den! Jeg kunne aldrig finde på at skifte tilbage igen!

Lotte

Jeg har kun positive ting at sige om menstruationskoppen. Jeg hørte første gang om den i efteråret ’14, og da var jeg rimelig skeptisk; jeg forstillede mig blod ud over det hele, og at jeg ville komme til at sidde med en kop blod i hånden, men sådan fungerer det overhovedet ikke jo.
Jeg bestilte min hos Organicup for et lille halvt år siden, og nu kan jeg ikke forestille mig at gå tilbage til bind og tamponer. Jeg er blevet kæmpe fortaler for konceptet, og jeg har taget snakken med flere veninder. Jeg syntes at det var mange penge at lægge i øjeblikket da jeg bestilte den, men jeg tror snart at de er tjent ind igen. Hvis vi skal være politisk korrekte, så tror jeg også på menstruationskoppen er den mest miljørigtige løsning. Men for mig handler det første fremmest om at jeg nu ikke oplever udtørring og irritation, og så jeg kan gå længere tid mellem skift.
Så en stor anbefaling her fra. 🙂

Eva Jensen

Gad vildt godt prøve, men dels så har jeg spiral og vil ikke risikere unødig graviditet (går ud fra det er lige meget hvilken type spiral, man har?) og dels, synes jeg det er mange penge, hvis nu jeg ikke kan få det til at fungere for mig. Fungerer det derumod, så er det jo fantastisk! Har nemlig også kun hørt godt om den lille dims 🙂

Stine

Jeg har ikke prøvet en og jeg skal aldrig prøve en. Jeg synes det lyder klamt med en dims man skal bløde i i 10 år. Hvordan bliver den dog holdt ren. Nej tak. Håber på lidt læbestift og blush snak eller noed i næste indlæg 😉 Kh snerpen Stine 😉

Helene Randløv

Hej Stine
Nu ved jeg ikke, hvordan andre gør, men min bliver vasket på 90 grader sammen med håndklæderne eller kogt i en gryde.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *