Tirsdagstip: Mærk efter…

26.05.15
Pudderdåsernes Musthave

Pudderdåsernes Musthave

Der er ikke sjældent spørgsmål om vores mening her og der, det er både i forbindelse med bloggen og ganske ofte også privat. Det er klart, at vores erfaringsgrundlag med diverse produkter giver os helt andre forudsætninger for at vurdere og sammenligne produkter, end de fleste har mulighed for. På den anden side er der jo kun én, der har din hud, og én der kan mærke reaktionen på et produkt. Derfor er det mest oplagte svar af og til: Mærk efter…

Andre medier
Nu vil jeg lige understrege at spørgsmål altid er velkomne! Og der er intet galt i at bede om en hånd ud af junglen af produkter eller ingredienser, når reaktioner eller forvirring har taget over. Inden du spørger, er det dog vigtigt, at du lige mærker efter. På den måde kan vi nemlig meget lettere hjælpe dig.
Det er naturligvis ikke så nemt for os at stå inde for tilfældige udsagn på andre medier. Heldigvis sker det også, at vi er enige, og så er det ikke noget problem at svare på eller oftere redegøre for andres formuleringer. De temmelig mange fortvivlede mails og kommentarer, vi får om diverse udsagn på andre medier, bekræfter mig bare i vigtigheden af dagens tip.

Ret enkelt
Egentlig er det ret enkelt… Giver et produkt ubehag, rødme, udslæt eller andre kedelige reaktioner, skal du stoppe med at bruge det lige med det samme. Oplever du derimod, at din hud har det virkelig godt, så er det helt sikkert en god idé at bruge det. Kun du ved, hvordan din hud har det, og kun du kan mærke og se reaktionerne.
Derfor kan de produkter, som i teorien er gode, passe rigtig dårligt til din hud og omvendt. Det kan man ikke altid læse sig til, og det er en af grundende til, at vi altid anbefaler dig at få testere. På den måde har du i hvert fald en lidt større chance for at finde ud af, om det anbefalede produkt passer til dig.

Det bedste?
Selvfølgelig er billedet ikke helt tilfældigt… Der er en del, der har opfattelsen af, at vores egne produkter er ”sikre”, og at vi har sørget for og garanterer, at man ikke reagerer. Der er ikke noget vi hellere ville! Men det er desværre ikke muligt. Vi har trods alt med syre at gøre.
Selvom virkelig mange har stor glæde af en god kemisk peeling, så er der desværre også nogen, som vil reagere nogle endda voldsomt. Det er selvfølgelig virkelig ærgerligt, og vi ville ønske, at det var muligt at hjælpe alle. Virkeligheden er bare en anden, og det er derfor, at du skal huske at tage dig selv med på råd og mærke efter, uanset hvad der står på etiketten!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Anette S

Det er et rigtigt godt råd – præcis som I plejer at komme med.
Jeg har så lige et spørgsmål (ikke overraskende): Tror I på, at når man skifter serie/mærke, så reagerer huden på det, og man “bare” skal finde sig i rødmen mv. – “fordi huden skal lige vænne sig til de nye produkter”. Det har jeg fået at vide nogle gange efterhånden.

Helene Randløv

Hej Anette
Både ja og nej. Helt generelt skal man ikke finde sig i hverken det ene eller det andet! Der er nogle ingredienser, der er lidt hårde ved huden i starten. Diverse syrer og vitaminer i høje koncentrationer er undtagelserne, hvor jeg gerne lever med forbipasserende rødme.
Kh. Helene

Charlotte

Hej 🙂
Håber I kan hjælpe med gode produktråd. Jeg er i begyndelsen af 40érne og vil selvfølgelig gerne have huden strammet op. Men mit største problem er en hud der ofte er rødlig og meget sensitiv. Har stadig ikke fundet det helt rigtige produkt(er) som kan få min hud til at falde til ro. Har næsten al tid nogle små røde knopper i panden og på kinderne – ikke hudorme – og min hud er rødlig. Vil sådan ønske min hud kunne finde ro og se frisk og lækker ud. Hvad vil I anbefale af produkter?

Helene Randløv

Hej Charlotte
Har du været forbi en dermatolog? Det lyder ikke helt godt, og jeg vil nødigt råde dig til noget, som heller ikke virker.
Kh. Helene

Stinne

Hej Helene.
Rigtig godt råd, især da jeg lige pt. oplever gener ved at have skiftet produkt.
Mit spørgsmål er om man kan “blande” produkter. Jeg er ved at gå fra Murad over til Alpha (dog skal jeg nok retur igen – da jeg oplever gener ved Alpha prod.) men kan man godt bruge lidt af hvert i morgen og aften behandlingen?
Mange hilsner og tak for en super god blog
Stinne

Helene Randløv

Hej Stinne
Du kan oftest blande serier og mærker, lige så tosset du vil. Dog med undtagelse af syre og høje koncentrationer af vitaminer. Det er altså ikke en god idé at blande forskellige syrer, de høje vitamin koncentrationer kan også lave ballade.
Kh. Helene

Carina

Virkelig godt og simpelt råd.
Hertil kunne man også lægge, at det kan være en god idé at få en prøve med hjem, hvis man står over for et produkt, man aldrig har prøvet før, men gerne vil give et skud. Så slipper man i hvert fald for at have den der trælse følelse af at have brugt penge på et produkt, der er forkert for en.
P.s.: Jeres t-zone-peeling har intet mindre end reddet min hud; stod efter stop med p-piller pludselig med ømme månedlige udbrud, og efter jeg begyndte at bruge cremen, er min hud faldet helt til ro igen og har fået et helt glat og jævnt udtryk. Den virker så godt for mig, er så glad! Yay!

Helene Randløv

Kære Carina
Det står i afsnittet Ret enkelt næsten nederst :-*
For du har da så ret!
Det er fantastisk, at du har haft så god effekt af T-Zone Peeling, det er jeg virkelig glad for at høre.
Kh. Helene

Louise

Er rigtig glad for både anti-agi og altiencreme. Og spørger kun af nysgerrighed: Hvordan kan det egentlig være, at jeres produkter ikke er svanemærkede eller astma-allergi-mærkede? Dbh. Louise

Helene Randløv

Hej Louise
Det er et valg, vi har taget. Det er nogle dyre mærkninger, og vi synes ikke at nogle af produkterne skulle have mærkningen, når ikke alle kan få det. Syreprodukterne kan for eksempel ikke blive allergimærket.
Personligt synes jeg også at det er en lidt falsk tryghed, men det er min helt personlige holdning.
Kh. Helene

Louise

Tak for svar, Helene. Nu du siger det, har jeg godt hørt noget om, at det er dyrt at få mærkningen. Interessant det med den falske tryghed, hvorfor tænker du sådan?
Dbh. Louise

Helene Randløv

Hej Louise
Helt generelt synes jeg, at mærkninger er en sovepude. Når det oven i købet koster kassen, så bliver jeg lidt skeptisk. Se bare de mange forskellige øko-mærkninger, alle ved at mærkningerne er SÅ gode, så dem går vi efter, men hvad er det egentlig de står for? Mig bekendt, er det de færreste, der faktisk ved det (og orker at sætte sig ind i det).
Kh. Helene

Baysen

Efter i flere år at have bevæget mig forvildet rundt i junglen med det ene fejlkøb efter det andet, er jeg blevet ret god til at mærke efter. De fleste ekspedienter og kosmetologer vil nemlig gerne sælge mig produkter til uren hud, fordi min t-zone kan være lidt fedtet, og jeg har store porer. Men min hud har det allerbedst med milde, uparfumerede og fugtgivende produkter. Bliver det for skrapt, bliver min hud stresset.
Nu er jeg blevet kritisk og sluger ikke ekspedientens salgstale rådt, for der er ikke nogen, der kender min hud bedre end jeg selv.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *