Torsdags top ti: Til håndbagagen

21.05.15
Torsdags top ti: Til håndbagagen

Torsdags top ti: Til håndbagagen

Lige nu går jeg sikkert en tur i meget smukke omgivelser i Tyskland nærmere bestemt i Schwäbisch Gmünd hvor Weledas haver ligger. Det betyder selvfølgelig, at jeg har pakket en kuffert, og det fik mig til at tænke på, hvor galt det ofte gik før i tiden. Der var jeg nemlig elendig til at pakke kuffert, først og fremmest tog det tæt ved fjorten dage, og jeg endte altid med at slæbe en hel masse tøj og sager med, som jeg naturligvis slæbte nærmest urørt hjem igen. Det har nu resulteret i at jeg stort set altid pakker i min håndbagage. Det er vildt smart, fordi jeg slipper for at tjekke kufferten ind og derefter vente på den ved destinationen. Samtidig er jeg sikker på, at det, jeg skal bruge, når frem sammen med mig.

Flere funktioner og anderledes konsistenser
Når man kun rejser med håndbagage, betyder det også, at man skal overveje nøje, hvilke produkter man har brug for. De produkter, jeg vælger at tage med, ligger mere eller mindre fast i den taske, som jeg altid har med mig, når jeg ikke lige sover hjemme. Det er nogle produkter, som kan multitaske og bruges uanset, hvordan min hud lige vælger at opføre sig. Samtidig er der så mange produkter i fast form som muligt. Sådan at den dyrebare plads i den gennemsigtige taske ikke bliver brugt på en masse unødige produkter.

1. Micro Cell Med-Clean Handhygiene Gel
Der er altid adskillige hånddesinficerings produkter i min taske. Min nyeste favorit er fra Micro Cell, den har en lidt pudsig duft, men den er ren og rar, og det er det vigtigste. Den har en virkelig god størrelse og så tørrer den hurtigt uden den der ubehagelige klistrede fornemmelse, denne type produkter desværre godt kan efterlade på hænderne. Micro Cell finder du på klinikker, hvor den koster 49 kroner.

2. Bio Beauté 8Hr High-Nutrition Lip Stick With Natural Cold Cream
Læbepomade er essentiel i håndbagagen! Mine læber er egentlig ikke særlig sarte, men den lave luftfugtighed under en flyvetur, kan få dem til at gå helt i stykker. Det vil jeg selvfølgelig gerne undgå, fordi det først og fremmest er virkelig ubehageligt, men det er heller ikke særlig kønt. Og ofte vil man jo gerne være lidt pæn, når man er ude. Bio Beauté 8Hr High-Nutrition Lip Stick With Natural Cold Cream er lidt sej i konsistensen og bliver derfor på læberne virkelig længe.

3. Isangs Ansigtsolie
Det er ikke første gang jeg roser dette fine håndlavede produkt fra Isangs. Den er simpelthen genial at have med, fordi jeg ikke behøver at være nervøs for, at olien løber ud i tasken. Selvfølgelig skal man lige overveje denne type, hvis man skal til varmere himmelstrøg, for den har naturligvis et ret lavt smeltepunkt. Men under mere europæiske temperaturer går det fint. Når jeg har den med, bliver den brugt til alt mulig, ansigtet, kroppen, håret, læberne, neglebåndende og alt mulig andet.

4. Mario Badescu Skin Care Cellufirm Drops
Det er et af de produkter, som jeg slet ikke kan undvære. Det er ren fugt, og det eneste produkt jeg tør at stole blindt på, når det kommer til at fjerne alle tegnene på den lave luftfugtighed i kabinen. Samtidig er den lille flaske virkelig praktisk, fordi den doserer det lækre geléagtige serum perfekt, og så tager den jo nærmest ingen plads.

5. Tocca Giulietta Travel Spray
En smadret duft i en kuffert er et af de fæleste ferieminder, jeg har. Man kan med få undtagelser ikke bruge hverken kuffert eller tøj igen. For stanken hænger virkelig fast. Derfor har jeg altid meget små men solide flakoner med. Tocca leverer igen og igen dufte, som gør mig glad. Giulietta er en af bestsellerne, og den fine rene duft er en af mine favoritter til rejser. Du finder rejsestørrelserne af udvalgte Tocca dufte i Magasin, hvor de koster 245 kroner.

6. Schwarzkopf Styliste Ultîme Sea Salt Beach Look Texture Powder
Det har overrasket mig lidt, hvor vildt glad jeg er blevet for dette hårprodukt. Sagen er nemlig den, at jeg ikke er ubetinget vild med saltvandsspray og de fleste pudder produkter siger mig heller ikke det store. Derfor testede jeg produktet en dag, hvor jeg ikke skulle andet end at dimse rundt der hjemme. Men sikke en glædelig overraskelse jeg fik. Den gør håret lidt mat som en tørshampoo og giver samme gode struktur, samtidig med at du ved at arbejde lidt ind i rødderne med fingerspidserne kan skabe ret god volumen, selv i dagene efter du har vasket hår. Du finder den i Føtex og Bilka, hvor den koster 69,95 kroner.

7. Embryolisse Artist Secret Radiant Eye
Det er uendelig få øjenprodukter, som bliver genkøbt, men det gør Embryolisse Artist Secret Radiant Eye. Den køler og fugter helt fantastisk, og jeg er nok lidt afhængig af den. Mine øjne kan ikke særlig godt lide tør luft og de bliver virkelig irriterede, men det føles ikke lige så slemt, når jeg har den lillebitte smarte stift ved hånden. Den er rar om morgenen, i løbet af dagen og om aftenen, ja faktisk er den bare rar hele tiden.

8. Elizabeth Arden Pro Triple Action Protector Broad Spectrum SPF 50
Fysisk filter, høj SPF, lidt syre og farve i et og samme produkt, jeg er KÆMPE fan af Elizabeth Arden Pro Triple Action Protector. Der er ingen chance for, at jeg vil gå på kompromis med min solbeskyttelse, og da slet ikke når jeg rejser. Med denne creme kan jeg slå så mange fluer med et smæk, at jeg slet ikke kan forsvare at lade den blive hjemme. Samtidig er emballagen sindssygt rejsevenlig. Du finder Elizabeth Arden Pro i udvalgte klinikker, hvor den koster 789 kroner.

9. Decubal Basic Shower & Bath Oil For Dry And Sensitive Skin
Det er et virkelig skønt produkt at rejse med, for det kan næsten bruges til det hele. Først og fremmest slipper jeg for at slæbe en bodylotion med, fordi min hud ikke tørrer ud, når jeg har været i bad, samtidig er den en ideel makker til den nye og lillebitte Gilette Snap, så jeg hele tiden har glatte ben.
Den er også fin at rense ansigtet med især sammen med min trofaste Foreo Luna, som jeg under ingen omstændigheder vil undvære.

10. Purely Professional Shampoo 4
I mine øjne er der mange produkter, som man ikke behøver, når man rejser. Efter en temmelig uheldig oplevelse med en hotelshampoo, så har jeg erkendt, at shampoo ikke er en af de ting, jeg kan undvære. Man ved jo sjældent, hvad der står af produkter på hotellet, og derfor er Shampoo 4 altid med mig på farten. En tør og kløende hovedbund gør mig nemlig i virkelig dårligt humør, så jeg gider ikke tage chancer med en tilfældig shampoo.

Hvad er der af nødvendigheder i din håndbagage?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
41 kommentarer
Simone

Hej pudderdåser,
Tak for et godt indlæg – jeg skal nemlig snart ud at rejse med kun håndbagage for første gang. Derfor har jeg lige et spørgsmål. Hvad pakker I alle disse ting i? Jeg ved det skal være en gennemsigtig pose. Men kan man fx bare bruge en frostpose? 🙂

Katja Moikjær

Hej Simone
Reglen for håndbagage siger, at du skal bruge en pose på maks. en liter, der kan lukkes. Dem kan du købe flere steder, men jeg har for mange år siden købt en lille gennemsigtig toilettaske til formålet, der opfylder kravene til håndbagage. De kan købes mange steder, vær blot opmærksom på, at den ikke er for stor. Maks 1 liter.
Og vigtigst af alt, så er det selvfølgelig kun de flydende produkter, jeg pakker i den. For ellers kan jeg dælme ikke have det hele!
KH. Katja

Cecilia

Kære Helene
Alle de produkter lyder vildt lækre.
De må være lidt i baghovedet for det går jo ikke at købe dem alle 😉
Ved dog jeg snart skal have købt shampoo 4 da jeg har lidt skæl, og det skulle den vist være god til at få bugt med.
Jeg har lige et lidt andet spørgsmål, som opstod efter jeg læste dette indlæg. http://www.carolinehirons.com/2015/05/how-to-use-retinolvitamin-product.html
Jeg bruger produkter fra Environ, og et af produkterne er deres A-vitamin creme
Når jeg læser indlægget, bliver jeg forvirret. Er A-vitamin creme det samme som retinol eller er det to forskellige ting.
Især det med at man kan komme andre ting på bagefter, den forstår jeg ikke helt? Troede altid man sluttede af med en creme. Den anden ting, der får mig til at tvivle er punktet om ikke at bruge for meget, da man kan se en alarmerende ændring allerede over natten. Det har jeg altså slet ikke set med min, men det skal dog også understreges at jeg er ved første trin (med mindst A-vitamin i).
Tak for endnu et godt og brugbart indlæg.
Kh. Cecilia

Helene Randløv

Hej Cecilia
Shampoo 4 er uundværlig herhjemme! Du kan eventuelt læse min anmeldelsen af den.
Desværre kender jeg ikke til Environ A-vitamin creme. Det er med stor sandsynlighed en type retinol der er den aktive ingrediens i Environ.
Du skal naturligvis holde dig til de anvisninger du har fået, men umiddelbart er du da ret enig med hende bloggeren 🙂
A-vitamin kan give nogle ret vilde reaktioner, jeg tror, det er det, hun mener med, at man ikke skal overgøre det.
Skriv endelig igen, hvis du stadig er usikker, så skal jeg gerne prøve at uddybe.
Kh. Helene

Karen

Godt og relevant indlæg i disse snart-ferie-rejse-tider. Jeg ville også gerne kunne nøjes med håndbagagen men kan simpelthen ikke undvære pincetten i min makeup-pung og den må man åbenbart ikke medbringe i kabinen. Har du en løsning på dette problem?

stinne

Hej Karen
Jeg har aldrig haft problemer med at få en pincet med i kabinen, normalt har jeg den til at være i den lille pose hvor flydende ting skal være og så flytter jeg den til make up pungen efter indcheckning.

Helene Randløv

Hej Karen
Den har jeg aldrig fået snuppet, men min neglesaks røg en gang. Ellers kan jeg anbefale et af de øjenbrynkits med tilhørende pincet.
Kh. Helene

Mette WK

Jeg rejser altid med:
Purely Professional shampoo nr 0
PP Treatment (fungerer også som styling-produkt)
A-derma Exomega creme
Decubal Lips and Dry spots
En Neutral Roll-on deo
Solcreme, hvis det er den slags destination.
Så er jeg klar til det meste 🙂

Helene Randløv

Hej Mette
Det lyder som en god blanding!
Kh. Helene

Elli

Kan man godt få en skraber med i håndbagagen??
jeg skal på ferie og var bange for at jeg skulle ned og købe nogen dårlige engangsskrabere da jeg kun rejser med håndbagage

Katja Moikjær

Der er forskel fra land til land og fra flyselskab til flyselskab, men ja – generelt kan man godt tage en skraber a la gilette med i håndbagagen.

Helene Randløv

Hej Elli
Den har jeg aldrig haft problemer med, det har jeg til gengæld med en neglesaks.
Kh. Helene

Cecilia

Tak for svaret Helene.
Må helt sikkert få anskaffet mig den shampoo. Den lyder som noget der godt kan hjælpe på mit problem.
Jeg er vist stadig ret forvirret, især når jeg kan se på siden hvorfra mine produkter er købt, at der er en anden serie med A-vitamin serum med retinol. http://www.mbh-dermasupply.com/intensive-retinol-1
Det er også et step-up system, men der står at det først kan bruges når huden har vænnet sig til medium eller stor koncentration af a-vitamin. Så vidt jeg kan se er der ikke retinol i min a-viamin creme, men blandt andet a,c, e vitaminer, peptider og antioxidanter. Det jeg ikke forstår er hvad forskellen på a-vitamin og retinol er, hvilken egenskaber de har og hvad de har af betydning for hinanden.
Det kan være jeg lige skal skrive til forhandleren af produkterne, for kan godt forstå det kan være svært at svare på, når produkterne er ukendte.
Tak endnu en gang for svaret og jeres skønne blog 😉
Kh. Cecilia

Helene Randløv

Hej Cecilia
Groft sagt er der ikke den store forskel på Retinol og A-vitamin. Vitaminerne du nævner virker alle som antioxidanter, og er almindelig brugt som sådan. C-vitamin har også en lysnende effekt i høje koncentrationer. Retinol er hele A-vitamin molekylet, men du kan sagtens få udvalgte dele af retinol, mens det stadig bliver kaldt A-vitamin, disse produkter er ofte receptpligtige. Da huden let kan reagere på høje koncentrationer af A-vitamin, lyder optrapningssystemet helt efter bogen.
Kh. Helene

Cecilia

Det giver meget bedre mening nu 😉 Tusind tak for hjælpen Helene, det sætter jeg stor pris på.
Ha’ en skøn tirsdag.
Kh. Cecilia

Helene Randløv

Og i lige måde, ellers skriver du bare igen :-*
Kh. Helene

Maria

Hej, måske I skal tilføje I jeres tekst, at væsker skal i beholdere på maksimum 1 dl. Vh Maria

Helene Randløv

Hej Maria
Det er ikke ment som en guide til håndbagagen, men det kan jeg godt se, at der vist er brug for. Måske er det bare mig, men jeg har overordentlig svært ved at få most store størrelser ned i den lillebitte taske/pose. Så for mig, giver det rimelig meget sig selv.
Kh. Helene

Helle

Rejser du virkelig uden make up?
Jeg vil så gerne, men det er mig fuldstændig umuligt, kun at rejse med håndbagage :-/

Helene Randløv

Hej Helle
Nej da, men det er ikke flydende 😀
Kh. Helene

Helle

Ingen foundation, concealer, læbestift…?
Jeg har tydeligvis meget at lære endnu 🙂

Helene Randløv

Det kalder vist også på et indlæg…
Stick/compact/pudderfoundation eller som her SPF med farve.
Concealer bruger jeg sjældent, men der er blyanter og sticks gode.
Læbestift = lipliner og blyanter (f.eks. Maybelline)
Kh. Helene

Helle

Jeg elsker at lære! Og har jo, nu jeg bliver mindet om det, nogle virkelig gode liplinere, der godt kunne gøre det ud for læbestift.
Jeg er en af dem der altid kæmper med at finde en god foundation, men kan fylde lidt i et prøvebæger, måske kan sådan et sniges forbi security 😉
Deodorant…?

Helene Randløv

Hej Helle
Ja, det er oplagt, bare sørg for at du har rigeligt!
Min deo går jeg ikke på kompromis med! Jeg bruger altid Rexona Maximum Protection. Hvis jeg virkelig behøver plads, kommer den i en lille dåse. Ellers er der jo de der Deo2 sten 😛
Kh. Helene

Helle

Ja, uden deo går den ikke. Ej heller mascara…
Jeg synes det er en meget svær øvelse

Helene Randløv

Nu har jeg jo lige været afsted og det hele lå i én en-liters pose. Jeg må hellere skrive et indlæg om, hvordan det kan lykkes :-*
Kh. Helene

Helle

Det vil jeg glæde mig til 🙂
Problemet er ikke så meget pladsen, som begrænsningen på antal, som nogle flyselskaber har.
Tak for et godt indlæg, der tvinger mig til at tænke lidt alternativt 🙂

Helene Randløv

Hej Helle
Det har jeg heldigvis aldrig været ude for. Hvor mange er det? Ved du, hvor man kan finde alle reglerne/de strengeste?
Kh. Helene

Helle

Jamen jeg har været ude for en begrænsning på 10, det er derfor jeg lige blev spørge Jørgen, for jeg ville slet ikke kunne klare mig med den liste der. Jeg er mægtig god til rejsestørrelser og gemmer alle små opbevarings-containere jeg kan komme i nærheden af, men det hjælper jo et fedt, hvis man kun må have ti enheder med :-/
Jeg kan ikke, lige nu, huske hvor jeg skulle hen, eller med hvilket selskab, men jeg vil fluks gå i gang med at undersøge det. Hvis det virkelig er rigtigt, at man må have alle de enheder med, man kan proppe ned i posen, så skal jeg nok klare mig 🙂

Helene Randløv

Jeg har hørt flere gange, at man skal holde sig til de ti gange hundrede milliliter, men at det gerne må være mange små. Det er da en r*vsyg regel, også selvom man er god til at pakke.
:-*

Helle

Det er en frygtelig regel og kan ikke se hvordan min læbestift skulle blive mindre farlig(?), af at komme ned i en gennemsigtig plastikpose!
Desuden er det lige gået op for mig, at en liter, er en kvart frysepose o_O

Helene Randløv

Ham securitygutten, som kiggede mine ting igennem, sagde, at læbestift ikke er flydende. Så jeg skal lige have læst op på de dersens regler igen.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *