Giv din hud et timeout

18.04.15
For mange gode produkter-5
Lidt for meget af det gode?

Vi får mange mails fra frustrerede læsere, hvis hud bare er gået helt i hårdknude. Pludselig er den både tør, fedtet og sart på samme tid, bumserne vælter frem eller også har man fået en masse knopper af ubestemmelig oprindelse. Kinderne er røde og sarte.

Som regel er det ikke huden, der er årsagen til den slags problemer, men de produkter, man bruger. Dårligt match mellem produkter og hud, der skaber flere problemer end løsninger. Og når jeg spørger ind til, hvilke produkter, den stakkels læser så bruger pt. så er det da også ofte en temmelig lang liste. Fordi man selvfølgelig nemt lokkes til at købe hvadsomhelst, når huden arter sig på den måde.

Men hvis man skal finde ud af, hvor problemet ligger, hvad der virker og ikke mindst hvad der kun gør ondt værre, så er man nødt til at gå lidt mere systematisk til værks. Med en liste på 5-7-10 ansigtsprodukter og mulige syndere er det stort set umuligt at gennemskue, hvad der gør hvad, og hvad problemet skyldes.

Så hvad gør du så, hvis du står i den situation?

Du stopper. Med det hele. Og giver din hud en chance for at falde til ro.

Hvis du stadig bruger makeup, så kan en makeupfjerner være nødvendig at holde fast i. Kodeordet er mild og less is more. Men det kan også være en fordel at droppe makeup i en periode – hvordan ved du ellers, at det ikke er din foundation, den er gal med?

Hvis du har tør hud der ikke kan undvære creme, så bruger du en helt simpel mild fugtighedscreme, som du er 100 % sikker på, du kan tåle, fordi du har brugt den i lange perioder før.

Og ellers pause.

Så bør din hud få det bedre. Der har sikkert været et par udtørrende eller tilstoppende produkter i den bunke, du har stående. Eller måske bare en masse ellers gode produkter, som du af den ene eller anden årsag ikke kan tåle.

Og nu ved vi så også hvordan din hud reelt har det. Er den fedtet? Er den tør? Har du bumser? Har du udslæt? Hvordan har din hud det rent faktisk, når den ikke bliver udsat for alle mulige udefrakommende påvirkninger?

Vejen tilbage
Herfra kan du så begynde at se på, hvilke problemer din hud har, og hvad du kan gøre for at løse dem. Måske virker nogle af dine produkter rent faktisk for dig?

Det vigtigste her er kun at tilføre et produkt ad gangen tilbage til dit ansigt og lad der gå noget tid. Ligesom når en multiallergiker er gået på stræng diæt og derefter langsomt tilfører madvarer til sin kost en ad gangen for at se, hvilke han reagerer på. Mærk efter, hvordan din hud reagerer. Hvis ikke det føles godt, så ud med det. Giv det væk. Hvis det virker godt i et par uger, så kan du gå videre til næste produkt.

Og lad nu være med…
At gå til en forhandler og i ren frustration købe en helt ny komplet serie produkter, fordi de så er den hellige gral. Det gælder også Pudderdåsernes egne produkter! Giv først din hud en chance for at vise dig, hvordan den har det og hvad den rent faktisk har brug for, inden du kaster dig ud i nye produkter. Det kunne jo være du sagtens kunne bruge det, du allerede har, med få ændringer.    

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Patricia

Heej 🙂
Hvor langtid tænker I pausen skal være ?
Knus Patricia

Katja Moikjær

Til huden har det godt igen. Så er det tid 🙂

Mic

Hej Pudderdåser! Dette har måske ikke så meget at gøre med jeres indlæg, men det kunne være spændende at høre hvad i syntes om hjemmelavede hudprodukter, jeg tænker fx på denne specifikke opskrift på bodybutter: https://www.youtube.com/watch?v=KgORGHaPa9U

Helene Randløv

Hej Mic
Bortset fra den æteriske olie hun hælder i til sidst, er det en fin body butter.
Kh. Helene

YB

Hej Helene og Katja
Jeg har siden september brugt nogle af jeres produkter. Startede med at bruge anti-age cremen samt Alt-i-en creme (med et par dråber hybenkerneolie iblandet) – de seneste par måneder har jeg dog skiftet anti-age cremen ud med serum fra Nilens jord.
Jeg har været rigtig godt tilfreds, men tænker at Alt-en-cremen er for tung/fedtet nu det bliver varmt. Har i et forslag til en anden kombination – jeg skal jo også have en høj solfaktor på. Min hud er moden – læs gammel – med tendens til sprængte kapilærer og rosacea.
Mange hilsner
YB

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *