Tirdagstip: Brug den rigtige mængde

31.03.15
Redken Diamond Oil
Redken Diamond Oil
Redken Diamond Oil er en genial olie til håret, med mindre man altså ikke kan styre mængden…

Når nu vi er ved at afsløre dårlige vaner, så vil jeg lige røbe en til af mine egne… Det har jeg godt nok gjort hist og pist i tidens løb, men så vidt jeg husker, har det aldrig været inspiration til et tirsdagstip før… Måske har det, uanset hvad er det virkelig relevant. Det er sådan set ligegyldigt, om du fråser eller sparer, begge dele kan være virkelig skidt og faktisk resultere i, at du slet ikke får det optimale udbytte af de produkter, du bruger. Og det er bare ærgerligt, hvis nu du er godt på vej og bare lige mangler det sidste for at dine rutiner er optimale.

Det til håret
Når man som lille dreng beslutter sig for at få sådan rigtig langt hår, så behøver man opbakning. På den anden side kommer der også en periode, hvor hormonerne raser, og det måske ikke er så fedt, at man bliver nødt til at få hjælp til at passe det der lange hår.
En af de fantastiske ting ved børn er jo, at de spørger og sætter spørgsmålstegn ved alt det, som man ved og har gjort altid. Sådan er min ældste selvfølgelig også, og det har været en ret sjov proces at lære ham at passe håret selv. Der er blevet talt mængder og metoder som aldrig før, og en dag bad jeg endda om hjælp hos frisøren, for hvor meget er det egentlig meningen, at man skal bruge?
Det var et meget interessant svar, jeg fik, og jeg vil anbefale dig at spørge om det samme. For eksempel har jeg brugt alt for lidt shampoo, mens mit hår er blevet overfodret med hårkur. Så er det egentlig ikke så sært at håret bliver tungt. Mængden varierer naturligvis fra person til person så spørg en, som kender dit hår.

Lotion og creme
Det er min absolut største udfordring at ramme den korrekte mængde creme eller lotion til kroppen. Det er virkelig sjældent, jeg skal kæmpe med at få det til at række, det er altid den anden vej rundt, hvor jeg står og kæmper med at få smurt cremen ind. Fordi der ikke længere er et eneste uindsmurt stykke hud tilbage. Mit bedste tip i den forbindelse er at tage en lille bitte smule ad gangen, godt nok tager det lidt længere tid, på den anden side skal jeg ikke rende halvnøgen rundt, fordi jeg er så fedtet, at jeg ikke kan tage tøj på.

Rens og pleje
Når vi taler om ansigtet, er det selvfølgelig det samme. En stor mængde af selv den mildeste ansigtsrens kan være med til at irritere din hud. Og med det omvendte fortegn kan du risikere, at huden simpelthen ikke bliver ren. Begge dele giver anledning til reaktioner af den ene eller den anden slags.
Det kan også være mængden af creme, den er gal med. Der skal altså en vis mængde til, før huden kan få udbytte af de gode ingredienser. Igen kan en for stor mængde måske give dig urenheder, fordi den overskydende creme bare ligger som et lag ovenpå huden.
Her vil jeg kort nævne brugen af diverse rensebørster… Lad endelig være med at overgøre brugen af dem. Huden kan slet ikke lide det og reagerer derfor med rødme, urenheder og endda karsprængninger.

Duft
Sørg for at dine produkter ikke alle sammen dufter af et eller andet, det kan ende med at være en meget uskøn blanding, som slet ikke harmonerer hverken med din egen duft eller med duften af din parfume. Forleden opdagede jeg for eksempel, at jeg kunne dufte min deodorant, det var på ingen måde planen, for den matcher slet ikke den duft jeg bar den dag. Faktisk blev jeg lidt desperat, da jeg opdagede det, for selvom duften slet ikke er kraftig, så blev jeg meget opmærksom på det og kunne derefter næsten ikke dufte andet end den.
Med hensyn til mængde er der vel næppe nogen, der er i tvivl om at dufte skal bruges med måde, de er bestemt ikke egnede til at overdosere eller maskere anden lugt med.

Hvad har jeg glemt? Er der noget du bruger for lidt eller for meget af?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Khadija

Hej pudderdåser 🙂
Jeg har lige et spørgsmål.. Her på det seneste er jeg begyndt at få bumser, på panden og på hagen. Jeg har ellers aldrig rigtig fået bumser, på nær de hormonelle af slagsen. Jeg renser mit ansigt to gange dagligt, og alt det der, og jeg føler ikke at jeg har gjort noget anderledes, siden det er begyndt at komme, så hvad f….. kan det være??

Helene Randløv

Hej Khadija
Hvad med hormonerne, er der sket noget der?
Kh. Helene

Cecilia

Kære Pudderdåser
Normalt døjer jeg med en hud med urenheder (røde “ar” eller mærker herefter), hudorme og som mest er fedtet, men også en gang imellem tør.
Men for et stykke tid siden blev jeg lige pludselig vildt tør under øjnene (så det gjorde helt ondt), omkring næsen (skaldede helt) og især på den venstre kind (helt om til øret). Synes ikke det hjalp selvom jeg smurte det med creme, men efter højst en uge var det væk. Nu er det så kommet igen (omkring halvanden måned efter).
Denne gang er det under øjnene, en smule under næsen og en smule på venstre kind (tæt ved øret).
Jeg aner ikke hvad det skyldes, for jeg har vist brugt stort set de samme produkter, mens det stod på, men også da det forsvandt. Så der har altså ikke været noget indtil nu.
Ville høre om det var noget der lyder bekendt? Og hvad det eventuelt kan skyldes samt hvordan jeg kan få bugt med det?
Vh. Cecilia

Katja Moikjær

Kære Cecilia
Jeg er ked af det men jeg har ikke noget supergodt bud. Det kan være almindelig tør hud – det kan også være noget andet. Du må få en læge til at se på det, hvis det kommer igen og er generende.
Kh. Katja

wickie

Hej dåser 😀
Tak for en yderst brugbar blog! Mit spørgsmål har egentligt ikke noget at gøre med dette opslag, men jeg føler mig bare mere tryg og sikker på at jeg får et kvalificeret svar fra jer.
Det drejer sig om priorin, i havde også et indlæg om det engang, og selvom det var sponsoreret så tænker jeg at chancen for at få et ærligt svar. Men en af jeres blog-kollegaer (Mascha) har endnu engang skrevet et sponsoret indlæg om produktet. Hun skriver: “Det skal lige nævnes, at de piller der sælges i Tyskland, ikke er de samme som i Danmark… Vi har den nye og forbedret formel i pillerne herhjemme.” Altså er det ikke bare fordi så tjener den danske distributør ikke noget hvis man køber dem i Tyskland? Det giver ingen mening i mit hoved at man ikke sælger den bedste version af produktet i Tyskland, eller er jeg bare dum? Jeg har selv prøvet at søge viden, men uden held og så må man jo spørge:-)

Helene Randløv

Hej Wickie
Jeg beklager det langsommelige svar, jeg var selv nødt til at spørge Bayer, og svaret jeg har fået kommer her:
Vi har indtil 2012 solgt den tyske formulering på det danske marked, men er fra 2012 gået over til den anden, nyere og forbedret formulering af Priorin som også indeholder Biotin. Forbedringen består i, at der er tilført Biotin til formuleringen. (Biotin bidrager til at bevare den normale hårvækst) . Vi har også ændret kapselindtaget fra 3 kapsler dagligt til 2 kapsler dagligt for at gøre det nemmere for forbrugerene at indtage Priorin.
• Den danske formulering af Priorin indeholder Biotin og det gør den tyske formulering ikke
• I den danske formulering af Priorin skal du tage 2 kapsler om dagen i den tyske formulering skal du tage 3 kapsler om dagen
• I den danske formulering af Priorin vejer hver kapsel lidt mere end i den tyske formulering
• Der er forskelligt indhold af hirseekstrakt i de to formuleringer
Men det skal lige siges, at den tyske formulering også har dokumenteret effekt og også er et godt produkt. Men i Danmark sælger vi formuleringen som indeholder Biotin.
Det har simpelthen ikke været muligt for mig at få de præcise værdier for indholdsstofferne, så det er det eneste svar jeg kan give.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *