Fredagsfavorit: Weleda Baby Calendula Baby Oil og Calendula Weather Protection Cream

27.03.15
Weleda Calendula Body Oil og Calendula Weather Protection Cream
Weleda Calendula Body Oil og Calendula Weather Protection Cream
Weleda Calendula Body Oil og Calendula Weather Protection Cream

Sponsoreret indlæg

De sidste par dage har jeg tænkt, så det knagede. Emnet, mine tanker har kredset om, er den sponsorerede opgave om Weleda Baby Calendula, jeg skriver lige nu. For er sponsorerede indlæg overhovedet egnede til at være fredagsfavoritter? Faktum er, at vi her på Pudderdåserne ikke skriver sponsorerede opgaver med mindre, det er produkter, vi godt kan lide og kan stå hundrede procent inde for, og ellers skriver vi netop det. Weleda Baby Calendula kan jeg stå meget mere end hundrede procent inde for!
Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at skrive om Weleda, var svaret et rungende JA! For min historie med Weleda er lang, og de to produkter, jeg har valgt at skrive om, har så hyggelig en historie i vores lille familie, at mine drenge uafhængigt af hinanden glædestrålende udbrød: ”Er de til mig!” da de så de to produkter ligge på mit bord. Mens ham den langhårede så lidt ængsteligt på mig og spurgte, om der var noget, jeg ikke havde fortalt…

Dengang…
For fjorten år siden var jeg gravid med min ældste søn… Helledusseda, det er længe siden! Nogle måneder inden jeg blev gravid, havde min mand og jeg besluttet, at vi ville til at leve så økologisk som muligt. Det betød, at alt til baby var økologisk. Det var et helvede at finde de rigtige håndklæder, og den rigtige dyne og meget af det andet, som man bruger til sådan en lille størrelse.
Det, der derimod slet ikke var spørgsmålstegn ved, var, at pleje til baby skulle være Weleda Baby Calendula. Holisme og antroposofi interesserer mig meget, og Weleda var og er stadig et helt naturligt valg for mig og selvfølgelig også til min baby.

Anbefalinger
Der er med stor sandsynlighed ikke mange forældre, som er kommet igennem barnets bleperiode uden en zinksalve, og det var egentlig valget af den, som gjorde det helt klart for mig, at al pleje til mit barn, skulle være Weleda Baby Calendula.
Anbefalingerne for pleje af baby er jo blevet ændret cirka hundrede gange, siden jeg var gravid både første og anden gang. Men skulle jeg vælge pleje til min baby i dag, ville det stadig være Weleda Baby Calendula.
Ja, der er parfumestoffer i nogle af produkterne, men produkterne virker bedre, og er langt mere skånsomme, end noget andet vi prøvede. For selvfølgelig løb vi af og til tør for det ene eller det andet, og så måtte vi købe noget andet. Hver eneste gang med rød numse eller andre reaktioner til følge.

Rens, pleje og massage
I 2001 var serien mig bekendt ikke så omfattende, som den er i dag. De tre produkter vi meget hurtigt altid havde et lille lager af var:

 • Calendula Nappy Change Cream: En virkelig effektiv zinksalve til røde numser og folder. Den indeholder lanolin, som er et virkelig godt og helende fedtstof, som også virker som barriere mod fugt. Samtidig med at den indeholder morgenfrue og kamille, som beroliger og lindrer.
 • Calendula Baby Oil: En skøn massageolie, som vi brugte både til massage men også til skånsom rens i bleområdet og selvfølgelig i badet. Det er en olie, som stadig står på hylden, fordi den bare gør huden fantastisk blød og så bringer duften selvfølgelig fantastiske minder om små tykke lår og buttede kinder.
 • Calendula Weather Protection Cream: En fed salve som er rig på gode fedtstoffer og samtidig helt fri for vand. Den indeholder også lanolin, som beskytter huden effektivt mod kulde og fugt. Der er endnu ikke gået et eneste år, uden min yngste søn selv har spurgt, hvornår jeg egentlig køber den ”orange creme”, når kulden kommer snigende. Derfor er det stadig den salve, vi bruger på læberne og håndryggene om vinteren.

Weleda Baby Calendula har altså boet fast hjemme hos os i fjorten år. Og derfor må det siges at være en værdig fredagsfavorit. Eller måske nærmere en fjortenårsfavorit!

Afsløring
Ham den langhårede ytrer virkelig sjældent ønske om særlige produkter, faktisk tror jeg ikke, at han overhovedet lægger mærke til, hvad det egentlig er, han bruger. Derfor var det først da Weleda Baby Calendula stod der på bordet, at han satte dem i forbindelse med baby. Dengang ældsten var spæd, gik han nemlig hele Østerbro tyndt med knægten i barnevogn for at købe Weleda Baby Calendula Baby Oil, fordi vi var løbet tør, hvorfor udseendet selvfølgelig er som printet i hans hukommelse.
Nu hvor jeg er sprunget offentlig ud som ”Helse Else”, så vil jeg lige dele vores bedste tip med Weleda Baby Calendula med dig:

 • Calendula Baby Oil:
  • Når min hud er rigtig tør, masserer jeg altid olie ind i huden, inden jeg går i bad. På den måde forhindrer olien, at min hud bliver rød, irriteret og endnu mere tør. Det er i ansigtet, jeg bruger olien, men du kan selvfølgelig sagtens bruge den over hele kroppen.
  • Olie er genialt til barbering, særligt de mere sarte steder bruger jeg Weleda Baby Calendula, fordi morgenfrue både virker beroligende, desinficerende, inflammationshæmmende og helende på huden.
  • Min hovedbund har det med at flippe ud, og der er de ovennævnte egenskaber også i virkelig høj kurs. En hovedbundsmassage med olien lindrer ubehag øjeblikkeligt og stiller kløen. Olien løsner samtidig skæl eller sårskorper, hvis jeg allerede har fået kløet i det.
 • Calendula Weather Protection Cream:
  • Salven er intet mindre end genial til tørre neglebånd, også hvis det allerede er gået galt, og du har fået en neglerod, holder det hurtigt op med at gøre ondt. Igen er morgenfrue ganske effektivt ved inflammationer, og den fede salve får blødt de hårde neglebånd op, så de ikke gør så ondt.
  • Det er uden tvivl den creme, som hurtigst og mindst smertefuldt kan redde selv voldsom slidt hud. Som sagt er det min yngstes foretrukne vintercreme, for selv om han har vænnet sig af med at slikke sig om munden, som børn ofte gør, så ved han, at salven hjælper både på hænder og læber, som har fået lidt for meget kulde.
  • Det er denne salve, som altid bliver fundet frem, når der er sår eller anden hudirritation, fordi den simpelthen lindrer hurtigere end noget andet, vi har prøvet.

Der er selvfølgelig alle de gængse måder at bruge de to produkter, men dem behøver jeg næppe at uddybe. Det er trods alt en olie og en salve… så der er nærmest ligeså mange anvendelses muligheder, som der er brugere.

Weleda Calendula Baby Oil og Calendula Weather Protection Cream koster henholdsvis 119 kroner og 55 kroner og du finder produkterne i helsekostbutikker og hos Helsam, hvor du også kan finde dem online.

Sponsoreret indlæg skrevet i samarbejde med Weleda 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Rikke

Den serie har redet mig mange gange. Har døjet en del med eksem og A-derma virker overhovedet ikke. Det gør Weledas Calendula babycreme derimod

Sille

Lige et spørgsmål, der ikke har noget som helst med indlægget her at gøre – hvordan er fragtomkostninger fra http://www.escentual.com? overvejer at gøre brug af de mange gode tilbud.
Gid påske!

randi

Det var lige det råd jeg stod og manglede. Jeg oplever også at calendula virker på perioral dermatitis. På kroppen plejer jeg at bruge matas carbamid creme,men jeg må prøve det her.

Helen Lucca

Haha…Helse Else…Love it 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *