Tirsdagstip: Brug en highlighter

20.01.15
St. Tropez Skin Illuminator

St. Tropez Skin Illuminator

Instagram er en kilde til inspiration, gode grin, kontakt med søde mennesker og prik på skulderen til venner og bekendte. Sidste år kunne jeg virkelig mærke, hvordan mit ellers gode humør begyndte at komme på prøve, når jeg scrollede gennem de mange skønne billeder fra nær og fjern.
Heldigvis er der masser af dygtige mennesker, der for længst har dømt årsagen til mit dalende humør ude. Det krydser jeg fingre for, for jeg har aldrig ment at contouring er hverdags makeup. Selvfølgelig er der få, som slipper heldigt fra det, jeg har bare ikke mødt nogen…

Misforstået
Contouring er et værktøj, som makeupartister bruger til at fremhæve konturerne i ansigtet. Det er kun de færreste, som er så gode til at se sig selv i spejlet og få øje på dem, som bør fremhæves, at det vil lykkes dem.
Det handler også om at vælge produkter, en skygge er ikke orange, lysebrun eller fyldt med perlemor, tværtimod har den optimalt set et hint af gråt.
Denne type farver finder man oftest i professionelle kits, og det er noget, langt de fleste privatpersoner vil gå i en stor bue udenom. Det betyder desværre at uskyldig leg med konturerne i ansigtet, oftest foregår med en bronzer…

For sent
Det mest triste ved tendenser er, at der altid er nogen, der først kommer i gang eller opdager dem længe efter de var på sit højeste. Det betyder desværre, at vi stadig skal se på alle de brune og hvide streger i folks ansigter i lang tid endnu.
Når mange får adgang til noget på den måde, er det naturligvis sådan, at der er en stor chance for, at det ikke er alle, som helt fanger principperne. Og så går det galt…

Skygger
Der er mange som forsvarer retten til at bruge de alt for mørke og de alt for lyse nuancer af foundation og pudder med næb og klør. Det er ualmindelig mange gange, jeg har hørt på vrede udbrud for min holdning til contouring, og hvis det betyder så meget for folk at se fjollede ud, så er de for min skyld hjerteligt velkomne. Det blander jeg mig overhovedet ikke i, men bidrage til misforståelserne og vejlede i contouring, det kommer jeg ALDRIG til.
Jo, jeg tør godt skrive aldrig, for i mine øjne er det helt forkert og misforstået. Ligesom jeg ikke anbefaler brug af alkohol, fodfile og meget andet.

Brug en highlighter
Det er faktisk ikke sådan, at jeg afskriver alt brug af contouring. Highligting er jo en del af det, og det er heller ikke helt så let at gå helt galt i byen med. Derfor vil jeg langt hellere anbefale en smuk highlighter til at fremhæve alle de punkter, som du vil fremhæve. Og så sørge for helt at udelade at tvære mørke nuancer rundt i ansigtet. Hånden på hjertet har jeg endnu ikke set et eneste vellykket eksempel på, at det er noget folk kan gøre på sig selv.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
63 kommentarer
Jette

Tror ikke rigtigt at det er en trend her i området.
Til gengæld krummer jeg tæer over de mange med tatoverede øjenbryn :gys:.

Helene Randløv

Hej Jette
Jeg har set mange virkelig flotte tatoverede bryn, men desværre flere som er mindre kønne…
Det er nogle modige kvinder, der gør det… tænk hvis de ikke bliver helt, som man havde forestillet sig… GYS!
Kh. Helene

Betina

Jeg er ellevild med min permanente makeup, som er lavet meget naturligt, så mine øjne, bryn og læber har ‘naturlig’ definition. Og ja, jeg var typen som folk ville lave et double take på, hvis de så mig uden makeup – og som ville spørge bekymret til om jeg nu var syg eller meget træt. 😉
Permanent makeup er superflot, når det laves ordentligt, men man skal selvfølgelig gøre sit forarbejde og undersøge sine potentielle behandlere grundigt. Det er ikke her man vælger den billigste!

Helene Randløv

Hej Betina
Præcis, det er så fint til dem, hvor man ikke opdager det! Som nævnt er der bare de (forhåbentlig) få, som virkelig skader alle de dygtige mennesker, som sidder rundt omkring i landet og tatoverer permanent makeup. Det samme kan i øvrigt siges om frisører, almindelige tatovører og klinikker, som behandler med Botox og filler eller laver vippeextensions.
Kh. Helene

Anja

Det var da noget af en fordømmende kommentar. Selvfølgelig er det ikke pænt, hvis det er for overdrevet eller forkert. Men det gælder vel også for alle andre slags makeup? Jeg kan heller ikke forstå, at du synes, det er så svært. Efter min mening er det langt sværere at lægge en pæn eyeliner end en pæn contour. Og når man er lidt chubby i ansigtet, så kan det altså gøre rigtig meget for en 😉 Man kan sagtens for produkter, der ikke er orange. F.eks. hos Nyx eller Charlotte Tilbury. Skriver I i øvrigt ikke snart om Charlotte Tilburys produkter? Det er efterhånden en gammel nyhed.

Louise

Enig med ovenstående. Contour behøver langt fra at være fede mørke striber i ansigtet, og kan sagtens gøres så det ser naturligt ud. Som Wayne Goss siger – hvis man bruger foundation fjerner man de naturlige skygger i ansigtet, og det ser altså mærkeligt ud hvis de ikke “påføres” igen bagefter.

Helene Randløv

Nej, contour behøver netop ikke at være “fede mørke striber”, det er vi helt enige i 🙂
Hvis Wayne Goss siger sådan, er vi så ikke enige! Du kan altså ikke fjerne knoglestrukturen med en foundation, og det er jo dem, der kaster skygger. En foundation udjævner farverne i ansigtet og dækker eventuel rødme, hvorfor det netop er vigtigt at tilføre blush.
Kh. Helene

Line

jeg tror det med contour er lidt som med bluch hvis man enten propper for meget blush på, placere den forkert eller vælger en forkert farve så ser det sku også ret skidt ud :/

Helene Randløv

Hej Line
Det har du helt ret i, jeg glemmer aldrig et modeshow, jeg så engang, der var brugt en orangeish bronzer som blush til en dyb blårød læbestift. Det gjorde næsten ondt i øjnene. Det passede virkelig slet ikke sammen.
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Anja
Der er MANGE anvendelige produkter, men det er godt nok sjældent, jeg ser de bliver brugt. Contouring er ikke noget, jeg selv synes er svært, men en tur ned af strøget fortæller mig, at der er rigtig mange, som har vanskelligt ved det.
Vi skriver om det vi synes er interessant lige nu, jeg har ikke testet CT og har derfor ingen mening om det gammel nyhed eller ej.
Kh. Helene

Lærke Bjorholm

kan i anbefale nogle billige produkter til contouring, for jeg har kun kunnet finde dyre alternativer

Anja

Nyx taupe har jeg læst meget godt om på nettet og også set swatches af. Den ser fin ud.

Helene Randløv

Og den er billig 🙂
http://www.nyxcosmetics.se/category-27-blusher

Anja

Der er mange, der har svært ved makeup i det hele taget. Det er slemt med overmalede øjenbryn, og mindst ligeså slemt med kraftig grøn øjenskygge og så bryn, der slet ikke er gjort noget ved.

Helene Randløv

Det har du helt ret i 🙂

Christina

Jeg er SÅ enig med jer. Contouring (og især Kim K contouring) er ikke hverdags makeup og det er langt de færreste der kan finde ud af at gøre det rigtigt. Og som profecionel makeup artist, kan jeg også fortælle at det er langt de færreste der gider købe de rigtige produkter og bruge tiden på at ligge og blende dem ordentligt.
Og ang. CT produkter, så ved man at det her er jeres blog og der var sgu ikke nogen der skulle fortælle mig hvad jeg skulle skrive om. Keep doing your thing, det er en fucking awesome blog og bliv endelig ved med at komme med jeres meninger om makeup osv. Det er folks eget problem hvis de bliver fornærmet. Det fortæller nok bare mere om dem og deres evner ang. contouring 😉

Helene Randløv

Hej Christina
Der er jo et par makeupartister, som har gjort det til deres mission at “transformere” folks ansigter. Jeg synes det er så skræmmende og det er egentlig det jeg reagerer mest på. Det får nemlig helt almindelige mennesker til at tro, at det er MÅDEN, man gør det. Stort set alle makeupartister, jeg kender, gyser ved tanken.
Tak for ros :-*
Kh. Helene

Ida

Sikke da et negativt indlæg! Og så synes jeg selv ikke at din argumentation giver mening. At man bruger en forkert farve, giver god mening; det er jo et fantastisk argument, og det er dejligt du prøver at skrive hvilken farve man så skal bruge, men resten er jo bare brok.
Jeg synes da selv jeg har set rigtig mange youtubere og veninder der er sluppet rigtig godt fra at benytte sig af en bronzer. Det giver altså god mening for mig, og jeg synes ikke engang det er fordi jeg bare vil være på tværs. Jeres indlæg giver mig ofte meget nyttig viden jeg ikke i forvejen havde, og jeg ændrer tit syn på diverse former for produkter og måden at bruge det på takket være jer! Men jeg synes ikke det her indlæg var noget værd for mig desværre… Desuden kan man da gå galt i byen med alt slags make-up. Det burde vel ikke afholde andre, der kan finde ud af at bruge det, i at bruge det?

Helene Randløv

Hej Ida
Sådan kan man godt læse det. Mit ønske og håb er, at man måske er lidt mere kritisk, når man står der foran spejlet og tilfører noget, som kan gå så galt. Det gælder i øvrigt også sort eyeliner, rødlige øjenbrynsprodukter (med mindre man har rødt hår selvfølgelig) og meget mere.
Når man kan lægge skyggerne korrekt, er alt jo fint, så kan ingen se, at man fremhæver konturerne.
Kh. Helene

Karin V Sørensen

Kære Helene 🙂
Du har fuldstændig ret! Det kan godt være nogle er dygtige til contouring, men det er så dem der ikke springer én i øjnene!
Hvis jeg må foreslå en let metode, så er det Tomborgs Vintage blush! Den er så nem at lægge fra midten af øret og ned mod munden UDEN det ligner fartstribe på afveje eller andet 😀 den skal dog blendes godt.
En anden ting jeg synes der fungerer godt er hvis man bruger mineralpudder, og så have den man normalt bruger plus en i en tone mørkere, det kan også blive virkelig smukt HVIS det blir blendet rigtig godt.
En anden ting der gør ondt i mine øjne er de der som eneste øjenmakeup har én tyk fed streg under de nederste øjenvipper :-0 ohh det er ikke særlig kønt :-/
God dag 🙂
Knus Karin

Helene Randløv

Hej Karin
Nemlig! Dem der kan lægge skyggerne, opdager man netop ikke! Og det er selvfølgelig ikke det, jeg reagerer på 😀
Vintage blush er genial og så fin!
Jeg har også skrevet om sort eyeliner 😛
https://pudderdaaserne.dk/2012/04/24/tirsdagstip-drop-den-sorte-streg-under-ojet/
At folk synes jeg er fordømmende og negativ, er helt fint med mig!
Kh. Helene

Karin V Sørensen

Men så er det jeg tænker – må man da slet ikke mene noget? 😀
Fortsæt endelig med dine gode betragtninger og meninger, de er SÅ værdsatte!
Knus

Helene Randløv

Hej Karin
Mens jeg har svaret på kommentarer til dette indlæg, er jeg kommet i tvivl 😉
Tak for klap på skulderen :-*
Så vidt jeg husker, skriver jeg netop igen og igen, at alle har ret til at gøre som de vil, det er immervæk et frit land og jeg gør mig ikke til dommer. Men min blog=mine meninger 😛
:-*
Kh. Helene

Kathrine

Hej Helene
Hvor er det dog dejligt at læse et indlæg som dette 🙂 som jeg læser det, afskriver du jo ikke contouring, men fremhæver at det bør bruges på det rigtige tidspunkt. Og jeg er helt enig – det er IKKE på hverdage. Jeg bruger selv lidt bronzer for at få lidt farve på kinderne, men det er absolut ikke for at “forme” mit ansigt men mere for at give lidt glød. Og det er så lidt, at jeg faktisk tvivler på at andre end jeg selv kan se det 🙂
Derudover så synes jeg også at tendensen med at man skal “forme” hele sit ansigt hver eneste morgen er trist. I min verden er makeup med til at fremhæve ens bedste sider, og selvfølgelig til at have det sjovt. Men ideen med at gå rundt med en maske, der gør at man ser helt anderledes ud, er jeg ikke så vild med.
Men hver sin lyst 🙂
Mange hilsner
Kathrine

Helene Randløv

Hej Kathrine
Tak fordi du læser det i den ånd, det er skrevet! Jeg synes også, at det er skræmmende, det gør mig super trist, at der er nogen, som synes det er nødvendigt :-/
Kh. Helene

Anja

Ej hold nu op! “Nødvendigt”! Det er vel ikke mere eller mindre nødvendigt eller unødvendigt end en hvilken som helst anden makeup.

Helene Randløv

Hej Anja
Åbenbart formår jeg ikke at svare, så det giver mening. Vi to er med alt tydelighed uenige på dette område, og det er helt fint med mig.
Kh. Helene

Cecilia

Kære Helene
Jeg er meget bagud i forhold til viden om make-up og brugen af den. Jeg fylder snart 21 og det var først i gymnasiet jeg overhoved fik købt mig til en lille samling (mascara, concealer og øjenskygger). Jeg synes det med make-up kan være svært, på trods af at det er spændende. Man kan få vildt meget inspiration fra nettet (youtube). Derudover er der blogs og ekspedienterne i butikkerne (som ikke altid er lige gode). Jeg kan rigtig godt lide at læse/lære om make-up. Jeg vil også gerne blive klogere/bedre til at bruge det, men nogle gange forvirrer alle de forskellige råd/tips.
Ved egentlig ikke hvad jeg vil med min lange smøre. Måske høre hvad du vil anbefale at fokusere på, for at blive mere tryg/bedre til at bruge make-up? Selvom det jo nok er meget individuelt.
Tak for en fed blog.
Kh. Cecilia

Helene Randløv

Hej Cecilia
Tak for ros!
Om man er 14 eller 40 år, når man går i gang, spiller slet ingen rolle, det eneste, en flot makeup kræver, er øvelse. Det får man naturligvis ved at gøre det. Jeg anbefaler ofte at lægge makeup, inden man går i seng, hvis det er mindre heldigt, skal man alligevel have det af… Uanset hvad, så lærer man noget hver eneste gang, man lægger makeup.
Det, jeg synes, man skal blive rigtig god til først, er øjenbrynene. Uden pæne markerede øjenbryn kan det meste makeup se helt forkert ud.
Spørg endelig så meget du orker :-*
Kh. Helene

Cecilia

Mange tak for det gode svar 😉
Jeg giver dig ret, øjenbrynene er virkelig noget af det vigtigste, men jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal starte. Har aldrig været en der plukker øjenbrynene, på nær de bryn der vokser omkring brynene. Mit problem er derfor ikke at jeg mangler bryn (bortset fra en smule ude i den ene ende, som er mindre fyldig), men mere hvordan de skal formes og hvilke produkter der er gode. Kan se du før har skrevet godt om Benefit Gimme Brow 😉
På forhånd tak for de gode svar.
Kh. Cecilia

Helene Randløv

Hej Cecilia
Wauw! Jeg er dybt imponeret, det lykkedes desværre ikke mig at holde fingrene fra brynene, så nu er mine bryn så vildt sørgelige :-/ Jeg vil virkelig anbefale dig et smut forbi de dygtige damer hos Benefit. På den måde kan du få formet det mest klædelige bryn og derefter selv holde det ved lige. Ellers kan du med garanti finde en video om optegning af bryn her på bloggen. Søg på video og bryn. I den video forklarer jeg principperne.
Jeg anbefaler altid Gimme Brow, det er et virkelig genialt produkt :-*
Kh. Helene

Eva B

Simpelthen så godt et indlæg. Jeg er vild m din ærlighed, det tager jeg som en hjælp til, hvad jeg IKKE skal kaste mig over. Super godt, Helene

Helene Randløv

Hej Eva
Tak fordi du læser det sådan :-*
Kh. Helene

amy

Åh, endelig en der deler samme synspunkt som mig! Jeg har flere gange tænkt “måske jeg skulle købe en bronzer”, ender dog altid med at lade være, fordi jeg har set SÅ mange skrækeksempler på det! Så jeg er kommet frem til konklusionen at jeg holder mig til highlighter, fordi det altså er nemmere at styre. (og risikoen for at ligne en orange klovn er betydeligt minde). Og en lille ekstra kommentar – jeg er VILD med jeres blog og ikke mindst ærlighed!

Helene Randløv

Hej Amy
Tro mig… det er der MANGE der gør!
Tak for ros og keep on highlighting… bronzer er rigtig god til et solkysset look, vil du prøve kræfter med det, så kan du måske hente inspiration her: https://pudderdaaserne.dk/2011/09/20/tirsdagstip-brug-bronzer/
:-*
Mange knus
Helene

Anja

Man skal altså passe RIGTIG meget på med highlighter. Hvis man ikke har en helt perfekt hud, fremhæver den både urenheder, rynker og store porer.

Helene Randløv

Ja, det skal man, afhængigt af produktet man vælger. Og det har jeg beskrevet mange gange 🙂

Flisbeth

Hver sin holdning…og heldigvis for det 🙂 Men jeg må nu tilslutte mig de andre, der ikke er helt enige i dit indlæg. Jeg ser masser af helt almindelig mennesker, der slipper ganske fint afsted med at contoure og jeg ser somænd lige så mange, der slipper knapt så heldigt afsted med deres make-up generelt…så der må vi agree to disagree som man siger 🙂

Helene Randløv

Hej Flisbeth
Det er jeg kun glad for, og hey…øvelse gør jo mester, så mon ikke alle parter vokser med opgaven? I virkeligheden er det nok ligeså meget det jeg efterlyser 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *