Tirsdagstip: Undgå uheld med mascaraen

23.09.14
Rimmel Scandaleyes mascara
Rimmel Scandaleyes mascara
Foto: Rimmel

Dette tirsdagstip startede med at være så langt, at jeg ikke rigtig selv kunne overskue det… Der er godt nok mange tips og tricks at dele og forklare, men selv jeg kan blive træt af at læse SÅ lange indlæg. Og derfor har jeg fokuseret på et par tricks om mascara.
Egentlig vil jeg skynde mig at understrege, at der er meget få rigtige og forkerte måder… Hvis den metode, du benytter dig af, passer til dig og dit temperament, så er det selvfølgelig den, du skal bruge. Meningen med et indlæg som “Tirsdagstip: Undgå uheld med mascaraen” er først og fremmest at kigge lidt på vanerne, og måske kan du på den måde blive nogle udfordringer kvit, som har drillet dig.

Små tricks
Nogle af de tricks, man lærer, bliver så hurtigt en vane, at man næsten ikke kan forstå, hvorfor man ikke altid har gjort sådan. Samtidig virker de så logiske, at det næsten ikke er til at huske, hvordan man gjorde tingene før. Andre kommer man først i tanke om, når man endnu engang, bliver nødt til at starte bare halvt eller helt forfra, fordi der præcis skete det, som bare ikke måtte ske…

Mascara
Der er virkelig mange, som bruger alt for kort tid på at tage mascara på. Det får vipperne til at se temmelig sære ud, og det ødelægger helhedsindtrykket af looket, som du måske har brugt lang tid på at lægge. Det er da vildt ærgerligt. Herunder er nogle af de ting, som oftest springer i øjnene, når jeg nærstuderer øjenmakeup.

  • Når du lægger mascara på vipperne, skal den lægges fra rod til spids. Din egen vippefarve må ikke være synlig ved vipperødderne. Dette er selvfølgelig vigtigst, hvis vipperne er lyse.
  • Sørg altid for at tage mascara på til sidst, især hvis du bruger pudderøjenskygge. Først og fremmest er det ikke særlig pænt, at der ligger et ordentligt lag farvet pudder på de øverste vipper, dernæst kan det begynde at drysse ned i dine øjne og ned på kinderne i løbet af dagen. Det kan i sidste ende resultere i fuldstændig ødelagt makeup, fordi øjnene begynder at løbe i vand eller svide.
  • Har du problemer med, at der kommer mascara på øjenlåget, kan du med fordel skærme for øjenskyggen med en spiseske eller noget andet, som kan fungere som beskyttelse for mascara på afveje. Holder skeen ind mod øjenlåget med den ene hånd, mens du lægger mascara på vipperne.
  • Fedtede vipper er roden til mange makeup problemer og meget lidt holdbar makeup. Måske tænker du slet ikke over at din eyeliner er fedtet? Det er der altså nogen af dem, der er, og der skal ikke ret meget til at mascaraen bliver opløst, og øjenskyggen kravler ind i alle tænkelige folder. Selv eyelinere har ingredienslister og det kan være smart at tjekke den, hvis du døjer med de omtalte problemer. De fleste problemer kan løses ved at bruge en primer eller fiksere eyelineren med noget pudder eller øjenskygge.

Som sagt er der så mange tips og tricks, at jeg selv druknede i indlægget, så hvis du synes, jeg mangler at skrive det bedste tip, eller du bare har et rigtig godt tip, vil jeg blive glad, hvis du vil dele det herunder i kommentarfeltet!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Pernille

Jeg bøvler tit! Med mascara på øjnenlåget, hvilket er nemt at fikse uden øjenskygge,men med er det noget bøvl.så jeg må prøve skeen:-)

Helene Randløv

Jeg synes det er nemt, håber du kan bruge tippet!

Marie

Jeg få også tit mascara på øjenlåget, men venter blot lidt – lægger måske noget blush og fjerner det herefter med en let fugtet vatpind. Det er vigtigt at man venter lidt, da man ellers kan komme til at tvære mascaraen ud eller få vipperne til at klistre sammen. 🙂

Helene Randløv

Hej Marie
Jeg ville aldrig selv bruge en fugtet vatpind, men hvis det fungerer for dig er det jo fantastisk :-*
Kh. Helene

Christine

I stedet for at stå og rode med en ske er det altså meget nemmere at lægge mascaraen FØRST. Man kan sagtens undgå, at øjenskyggen drysser på vipperne, hvis man lægger den med en relativ tæt pensel og gemmer de mere fluffy typer til at blende med. Og så skal det selvfølgelig være gode skygger. Selvom de skulle drysse lidt, er det immervæk lettere at børste lidt støv af vippene, end at fjerne mascara fra øjenskyggen…

Helene Randløv

Hej Christine
Ja jeg er selvfølgelig HELT uenig 😛
Jeg gør det ikke selv, fordi mine øjne er så sarte, og jeg har aldrig set nogen, hvor det er lykkedes at blive helt af med det der støv!
Kh. Helene

Julie

Et trick jeg har fundet nyttigt er, at hvis man har fået mascara på øjenlåget, så lad det tørre! Det er forfærdeligt at vente på, ja, og man kan næsten ikke abstrahere fra at have det siddende, men vent, vent, vent. Når det er tørt tager du en (tør!) vatpind, og drejer den mod uret på pletten. Vupti, væk, det virker i hvert fald for mig 🙂

Helene Randløv

Hej Julie
Yep…det har jeg da glemt, det har vi skrevet om før 🙂
Det er effektivt!
Kh. Helene

tina nymann

Godt du skriver det så udførligt, så vi kan se det for os og godt at jeg nu føler, at det er ‘lovligt’ at tage sig god tid til at lægge mascara, takkk!:-)

Helene Randløv

Ja! Altid, det er ikke noget man skal skynde sig at lægge… det bliver bare ikke godt!
Kh. Helene

Louise

Jeg starter altid med at lægge mascara på de nederste vipper og til sidst på de øverste. På den måde undgår jeg at skulle kigge opad (det gør man helt automatisk, når der lægges mascara på de nederste vipper) med våd mascara på de øverste vipper, som vil sætte sig fast på øjenlåget.

Helene Randløv

Det har jeg hørt før… Det er dog ikke spidserne af vipperne, der laver ballade i mit tilfælde, det er bare fordi jeg rammer med mascarabørsten.
😀

Christina / Krummes Krummelurer

Jeg kommer også bare på i rigelige mængder – og bagefter når det har tørret godt (Spiser f.eks. morgenmad imens) så bruger jeg lige en fugtet vatpind, som fint kan tage mascaraen uden at ødelægge evt. øjenskygge. OG der har jeg fundet ud af (Det lyder måske klamt / mærkeligt i nogens øjne) at en vatpind med vand, ikke fjerner det helt så godt, som hvis jeg lige putter den kort i munden – lige på tungen, og så ud igen med det samme…. (Og kommer ikke den med mascara på ind igen – tager så en ny til det andet øje…) Er jeg mon den eneste der gør det ?
Christina

Line

Nej, det er du ikke den eneste der gør 😉

Anne W.

Jeg gør det også!
KH Anne W.

Helene Randløv

Hihihih det er du med garanti ikke den eneste, der gør!

Sarah

Jeg har stive, lige vipper der ikke bukker naturligt. Hvis jeg bukker dem med en vippebukker og dernæst påfører en alm. mascara, retter de sig ud med det samme. Løsningen på det problem er vandfast mascara! Min personlige favorit er Maybellines “The Rocket” (sammen med Shiseidos vippebukker). Har de flotteste lange og voluminøse vipper, hvor bukket holder HELE dagen 🙂

Helene Randløv

Jeg har før hørt tippet! Det er sejt, at det virker!
Kh. Helene

Isabella

Læste engang for længe siden, at den “rigtige” måde, at tage mascara på, er at, starte med de nederste først og så de øverste 🙂
Ellers kunne man også, lukket øjet og gøre om man normalt ville gøre. Nedefra og op, så får man det på begge samtidtig og kan altid rette det til bagefter 🙂

Helene Randløv

Hej Isabella
Jeg har aldrig hørt om at tage på både de øverste og de nederste på en gang. Det lyder heller ikke helt hensigtsmæssigt… men jeg har selvfølgelig ikke prøvet 😛
Har du?
Kh. Helene

Annika

Jeg har svært ved at forklare hvad jeg gør – men det må vist være noget med at jeg drejer mascara børsten modsat retning af hvad der er naturligt mens jeg kører den op ad vipperne og samtidig trykker lidt – jeg får vildt meget på så de ser super tætte ud 🙂 er i øvrigt også med på “tør vatpind” tricket!

Helene Randløv

Altså ind mod øjet? Jeg er ikke helt sikker på, at jeg er med 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *