Dry marble med Essie Resort Collection 2014

25.08.14
Essie Resort Collection 2014

Essie Resort Collection 2014

Inden det for alvor bliver efterår, er der et par sommerkollektioner, jeg slet ikke kan få nok af… En af dem er Essie Resort Collection. Kollektionen består som sædvanlig af fire fine lakker. Som altid passer farverne fint sammen, og de kan selvfølgelig mikses og bruges sammen. Det var faktisk et billede på Instagram, som gjorde mig nysgerrig på kollektionen. Desværre har jeg glemt, hvem der havde lagt det fine billede op, men det forestiller en utrolig smuk watermarble manicure med netop disse fire lakker.

Mønstre i vand
Watermarble er en teknik, hvor man drypper neglelak i forskellige farver ned i et glas eller lille skål med tempereret vand og derefter trækker en pind eller lignende igennem og danner et mønster i lakken. Helt ærlig er det ikke et projekt, jeg har noget som helst erfaring med. Det er som om, jeg ikke rigtig kan tage mig sammen til at få det prøvet af. Det lyder så besværligt, og når det kommer til neglelak og nailart, så har jeg brug for, at det er noget der går forholdsvis hurtigt, simpelthen fordi tålmodigheden ikke er til langvarige projekter.

Lidt snyd
Når nu man er sådan en utålmodig størrelse, som jeg er, så må man jo finde andre metoder, til at skabe nogenlunde det samme mønster. Den teknik hedder dry marble, og det er virkelig nemt, for du behøver ikke at bekymre dig om tørretid, fordi neglelakken ikke nødvendigvis er på neglene…
Det kan man selvfølgelig også vælge, men igen synes jeg spildtiden er uendelig, og risikoen for at ødelægge det store arbejde er for stor.

Dry marble
Det er mange år siden, jeg lærte denne teknik, og jeg har været stor fan af den siden. Først og fremmest kan min neglelak tørre uden, at jeg behøver at bekymre mig om den, og selve påføringen af neglelakken tager et øjeblik. I teorien er det hjemmelavede Nail Stickers, som du kan købe både fra Sally Hansen, Essie, L’Oréal og mange andre. Forskellen her er bare, at du selv står for designet. Som nævnt kan du også bruge teknikken direkte på neglene, det synes jeg bare er besværligt… især på min højre hånd.

Sådan gør du
Det du behøver, når du skal designe dine egne Nail Stickers er en almindelig frysepose, neglelak og de pensler, dotting tolls (tandstikkere klarer ofte arbejdet lige så godt), som man vil tegne mønstrene med. Afhængigt af hvor avanceret dit design skal være, kan du vælge at male ti individuelle stickers eller én enkelt i en meget større version, som du så klipper til efterfølgende.
Uanset hvilken løsning du vælger, skal du starte med at kigge grundigt på dine negle, så du har en idé om, hvor stort et areal du skal lakere på posen.

Dry Marble med Essie Resort 2014 close-up

Dette design
For at få mønstret på billedet malede jeg ti enkelte nailstickers. Først lagde jeg neglelakken i fire striber på tværs af neglen med den lyse koral nuance Resort Fling nederst, derefter den smukke beige nuance med hvidt perlemor Cocktails & Coconuts, så den dybe blålilla Under The Twilight og nederst den helt sarte lyseblå nuance Find Me An Oasis. Hvis du maler direkte på neglen, er det virkelig vigtigt, at det foregår i en fart, for inden neglelakken sætter sig, skal du nå at lave mønstret.
Til dette mønster trak jeg bare en tandstikker rundt i neglelakken med en helt tilfældig bevægelse.
Her hjemme tørrer neglelakken på posen natten over, så den er helt tør. Derefter tager jeg de enkelte designs af posen og tilpasser dem neglene, hvorefter jeg lægger dem i rækkefølge, så de er til at få fat i, og så lakerer jeg en negl af gangen (med underlak og eventuelt en af de mere dominerende farver i designet) og presser designet fast med en rosenpind. Det skal gøres forsigtigt, ellers kommer der hakker og huller i.

Essie Resort Collection er at finde i Matas, Magasin og i klinikker rundt omkring, hvor de koster 99,95 kroner stykket.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Nina

Så er det jeg kommer til kort. Når det er kommet på frysepose og så er tørret, hvordan sætter du det fast… eller skal det ikke tørre. Jeg spiller lige mit blondine kort

Helene Randløv

Hahahha Nina
Måske skulle jeg huske at skrive det… Det ville nok hjælpe på sagen 😛
Kh. Helene

Miriam

Det er altså lidt ærgerligt, at der aldrig er close-up billeder, når der bliver postet manicurer herinde. Det ville gøre hele rekreationen lidt lettere. 😉

Helene Randløv

Hej Miriam
Tak for dit input!
Det er nu helt bevidst i dette tilfælde, det er jo stort set umuligt at genskabe. Hidtil har jeg opfattet disse manicurer som inspiration, og egentlig bare en mere spændende og udfordrende måde for mig at vise en kollektion.
Efter sidste Essie manicure hvor der netop blev efterspurgt nærbilleder. Har jeg været opmærksom på at få taget nogle nærbilleder, men jeg har endnu en del billeder liggende, hvor det altså ikke har været min prioritet.
Så fremadrettet vil jeg bestemt sørge for at få nærbilleder på også :-*
Kh. Helene

Helene Randløv

Og så fandt jeg alligevel et billede lidt tættere på… :-*

Liv Isabelle

fedt indlæg! har egentligt aldrig hørt om denne teknik før, men det er noget jeg vil prøve! 🙂

Helene Randløv

Hej Liv
Mange tak! Ja, det skal du gøre, det er sjovt og meget lettere og i mine øjne hurtigere end sædvanlig nailart.
Kh. Helene

Annette Aarre Dalsgaard

Så sjovt så forskellige vi mennesker er…jeg synes jo netop, at dry marble lyder helt vanvittig bøvlet i forhold til water marble 😛 Men pænt resultat du har fået 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *