Tirsdagstip: Ret fejlene…

15.07.14
Vatpinde

Vatpinde

Hvis du tror det her kommer til at handle om mørke rande, bumser eller nogle andre af de ting, som bliver betragtet som fejl. Så bliver du skuffet. Hvordan man dækker den slags, har jeg skrevet andre tip om. Desværre er der mange, som tror, det er nødvendigt at bruge meget mere makeup, end de egentlig behøver. Faktisk er det for det meste sådan, at de skønhedsfejl, vi selv ser tydeligst, slet ikke bliver set af andre end os selv.
Katja talte for eksempel om hendes pigmentpletter på kinden, dem har jeg stadig ikke set. Min gode veninde taler om sine forfærdelige mørke rande, og dem lægger jeg heller ikke mærke til.
Faktisk ser jeg oftest de flotte høje kindben, den fortryllende øjenfarve, de smukt formede læber og de velplukkede bryn, når jeg ser på de smukke kvinder, jeg omgiver mig med.
Derfor vil jeg i dag tippe om, hvordan du retter op på de fejl, du selv står for. Altså den udtværede øjenskygge, eyelineren som blev lidt skæv, den alt for kraftige blush og alle de andre små uheld, der sker, når man lægge makeup.

Viskelæder
Det er på ingen måde et nyt tip, men forleden da jeg nævnte det, på et kursus jeg holdt, var der slet ingen, der havde hørt om det. Og så bliver jeg jo nødt til at dele det, selvom jeg næsten er sikker på, at det har været nævnt på bloggen før. Det er udpenslet herunder, men det vigtigste redskab til at fjerne makeup på afveje er simpelthen en helt almindelig vatpind.
Nogen gange er det bare de mest enkle ting, som er de mest effektive, og sådan er det også med de følgende tips.

De små fejl
Er det eyelineren der er blevet skæv, øjenskyggen som er tværet ud, liplineren som kom udenfor læberne eller en af de der bittesmå og rigtig træls detaljer, som nærmest ødelægger hele makeuppen i det øjeblik. Så er den enkle og meget simple løsning: En vatpind.
Langt de fleste småfejl kan nemt fjernes med en tør vatpind. Er makeuppen lidt mere genstridig kan du prøve med en smule oliefri foundation på vatpinden. Det er ganske lidt, der skal til, og det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke tværer rundt i det. Den foundation, du bruger, skal være oliefri, det er temmelig vigtigt, især hvis det er øjenmakeuppen, der har drillet. Hvis den er helt gal, er det en ligeledes oliefri makeupfjerner, du skal have fat i. Men når du er nået til det punkt, kan det være bedre at overveje at starte helt forfra.
Er det brynene den er gal med, er det vigtigste redskab: En ren mascarabørste. Selvom brynene er blevet helt kantede og alt for kraftige, kan du komme virkelig langt med sådan en ren børste. I hvert fald har jeg endnu ikke prøvet, at brynene ikke var til at redde med en vatpind til formen og en mascara børste til intensiteten.

Støv og fartstriber
Er det blushen, der er blevet for kraftig, er det bedste våben: En ren og selvfølgelig tør pensel og meget lette strøg over blushen der, hvor farven er blevet for intens. Det værste, du kan gøre, er at køre frem og tilbage med bestemte strøg i håb om at slide det af. Det, der sker med den fremgangsmåde, er, at farvepigmentet vil sidde endnu bedre fast. En smule pudder på den rene pensel kan også tone farveintensiteten lidt ned, men stadig er det ganske lette strøg, du skal bruge.
Ligner du mest en der har et problem med stoffer, når du har taget pudder på? Så sørg altid for at have en vandspray i nærheden. Når du tager pudder på med en pensel, skal du sørge for at gøre det med nedadgående bevægelser, da der ellers kommer pudder under de små hår i ansigtet, som derved vil blive løftet og fremhævet.
Det såkaldte HD-pudder skal blive hjemme på hylden, hvis du skal fotograferes. Det er fantastisk til at mattere en fedtet T-zone, men pudderet absorberer alt lys og derfor syner det hvidt på billeder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
En annen en

Tak (endnu en gang) for jeres fantastiske blog!
Det første tip om viskelæder forstår jeg ikke helt – er der et tip, som handler om at bruge viskelæder eller handler det om at bruge vatpinden som et viskelæder?

Helene Randløv

Hov mit svar til dig er smuttet! Jeg rettede i indlægget, for du havde helt ret… Det gav overhovedet ikke mening 😛
Kh. Helene

Camilla

Nu handler dette ikke om makeup, men det er stadig en fejl, jeg har begået:
Nu har I damer fået mig med på Hæl og Fodkur-cremen med Carbamid fra Matas. Og den er jo fantastisk. Men i et ivrigt øjeblik sjaskede jeg en ordentlig klat ud over mine træningsbukser.
Det kan ikke skylles af. Nu ved jeg godt, at d’damer ikke er rengøringseksperter, men jeg vil alligevel høre jer, om I har et tip til at få det af, inden jeg smider bukserne i maskinen med en halv liter vaskemiddel?

Kian

Kender ikke lige cremen, men gætter på at den er fedtet.
Jeg ville prøve opvaskemiddel på pletten, ned i en plastikpose et par timer og bagefter i vaskemaskinen…

Helene Randløv

Hej Camilla
Som Kian skriver, så fjerner du lettest sådan en fedtplet med opvaskemiddel (helst ufarvet!) eller ren flydende vaskemiddel (ikke det med blegemiddel i). Håber bukserne bliver fine igen.
Mange knus Helene

Marie

Hej
Først: tak for en fantastisk blog!!
Dernæst et spørgsmål, som ikke har meget med dit indlæg at gøre, og så alligevel….
Efter alderen har sneget sig over de 40, og der er kommet en rynke eller to omkring øjnene, synes jeg at det er svært at lave en flot øjenmakeup, uden farven havner det forkerte sted.
Sværest er det for mig at lave ‘katteøjne’ med flydende eyeliner … Det forsvinder ligesom ind i folderne, så man ikke kan se det bagefter. Med katteøjne mener jeg 50’er agtig stil, dog uden at ligne Amy Winehouse … Hvilket kan blive resultatet, når jeg tegner henover folderne.
Kunne I mon give et par gode råd, eller noget????
På forhånd tusind tak – og tak igen for jeres mange gode indlæg. Og fortsat god sommer 🙂

Helene Randløv

Hej Marie
Det er bare en rigtig vanskellig disciplin at få skarp og lækker eyeliner, når øjenlågene drager sydpå 🙁
Mit bedste tip er at tegne “vingen”, når du slapper af i øjenlåget (altså IKKE løfter øjenbrynet). Efterfølgende fylder du ud, sådan at du får en jævn streg langs vipperne. Det, der er vigtigst at huske på, er at det skal se lækkert ud, når øjet er åbent. Det betyder ofte, at det ser lidt pudsigt ud, når øjet er lukket.
Er det volapyk? Eller giver det mening?
Håber det lykkes!
Kh. Helene

Katja Moikjær

Kære Marie
SFra en med samme problem som dig: Drop det. Jeg har hængende øjenlåg og en fold lige der hvor eyelineren skal sidde og det er en stort set umulig opgave at lave en winged eyeliner med det udgangspunkt. Det er bare ikke mit look – desværre. Der er heldigvis meget andet sjov makeup, man kan lægge 🙂
Kh. Katja

Camilla A.

HD pudder??

Helene Randløv

Hej Camilla
Yep, det hedder det samme hos de fleste mærker. HD står for High Definition, og det er sædvanligvis et hvidt pudder (transparent), som skjuler store porer, fine linjer, og som virker matterende. Så du får “fejlfri” hud.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *