Tirsdagstip: Brug gelélak på tæerne

03.06.14
Depend GelLack Glitter 2013
Depend GelLack Glitter 2013
Foto: Depend

Det var min mor der mindede mig om, hvor genialt det er med gelélak på tæerne. Almindelig neglelak holder sædvanligvis rigtig godt på tæerne… Gelélak har bare den store fordel, at det forbliver glansfuldt og smukt, og at der kun sjældent kommer hakker eller ridser i lakken, hvilket jeg sædvanligvis får rigeligt af, fordi jeg oftest har bare tæer.

På klinik
Min mor går til fodterapeut, og efter hun nysgerrigt har spurgt til min mors altid fint lakerede fingernegle, blev de enige om, at min mor skulle tage sit Depend GelLack kit med, så tæerne også kunne blive fine. Fodterapeauten var lykkelig, og nu er den allerede faste lakering blevet erstattet af lakering med GelLack.
I flere år fik jeg selv lagt Shellac på tåneglene, både fordi det selvfølgelig ser virkelig fint ud, men også fordi jeg er slem til at banke fødderne ind i diverse bordben og dørkarme… Det betyder, at mine negle godt kan få en ret hård medfart, samtidig er jeg vildt doven, når det kommer til lak på tæerne. Kombinationen af de to ting ser mildest talt uheldig ud i længden.

Til de dovne og de svage (negle)
Forleden fik jeg endelig taget mig sammen til selv at lægge GelLack på mine tånegle. Og jeg er simpelthen så glad for resultatet, nu hvor fødderne for alvor bliver luftet, vil jeg opfordre alle andre, som måske er ligeså dovne som mig, eller som bare ønsker et lidt mere holdbart resultat. Faktum er, at jeg gennem de år, hvor jeg fik lagt Shellac på fast, havde så meget pænere og stærkere negle. Fordi de jo ikke hele tiden knækkede, når jeg igen hamrede tæerne ind i det ene eller det andet.

Systemer
Der er efterhånden et hav af systemer med gelélak til hjemmebrug. GelLack er stadig en af mine personlige favoritter, især fordi der med tiden er kommet flere og flere glitterlakker i sortimentet. Og jeg er stor fan af glitrende lak, især når den skal være på tæerne.
Personligt har jeg kun begrænset erfaring med andre systemer end Depend GelLack, da det altid er det, jeg vender tilbage til.

Når lakken skal af igen
Hvis dine negle vokser hurtigt, er gelélak ikke altid den bedste løsning. På hænderne undgår jeg for det meste gelélak, fordi mine negle netop gror med lynets hast. Den lange holdbarhed ender med at blive en pine, fordi det jo selvfølgelig er lidt mere besværligt at få gelélakken af igen.
På tæerne er fordelene langt flere end ulemperne, og derfor er processen med at få det af igen det hele værd.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Kristina

Jeg var stor fan af GelLack, men nu får jeg slemme reaktioner omkring mine negle, når jeg bruger det. Som i betændelse omkring og under neglen. Jeg plejer ellers ikke at være så sart. Snøft…

Helene Randløv

Æv Kristina!
Det er træls, når man reagerer på de ting, man er glad for!
Kh. Helene

Rikke

Må indrømme at jeg ikke rigtigt kan se det fantastiske i dette produkt, en hurtig søgning på Google, viser at rigtig rigtig mange udvikler allergi på sigt.. Og så synes jeg det er skræmmende at det er ganske umuligt at finde indholdsstofferne i disse lakker, det vækker min mistanke. Og ja som I selv skriver er det jo nærmest umuligt at få af igen selv med ren acetone (og sølvpapir) måtte sidde i over tyve minutter for bare at løsne det lidt, og denne proces ved vi jo alle er extrem usund og udtørrede for neglene.

Helene Randløv

Hej Rikke
Jeg har henvendt mig til Depends hovedkontor og bedt om dokumentation og ingrediensliste osv. så kommer der lidt opklaring. Men de sager, der har været, skyldes at produktet kommer på huden og ikke bliver fjernet, inden lakken bliver hærdet. Det er naturligvis ikke meningen, at produktet skal hærde på andet end neglen og brugt rigtigt skulle risikoen for allergi være minimal. Når det er sagt, er der selvfølgelig en risiko forbundet med alle produkter af denne type.
Jeg har aldrig selv haft svært ved at få det af, men det er klart, at det ikke går af som almindelig neglelak. Personligt har jeg ALDRIG fjernet GelLAck med acetone men kun brugt de tilhørende produkter. Linket med at få Shellac af er til klinikprodukter, og den pågældende gelélak var IKKE Shellac!
Ved brug af negleolie har jeg fine negle trods brug af GelLack.
Kh. Helene

Sandra

Hej pudderdåser!
Tak for en skøn blog 🙂
Jeg har selv lige lagt lakken på tæerne for første gang og jeg er vild med hvor fine mine fødder tager sig ud efter de første to uger.
I forhold til at lakken er svær at få af fingerneglene er jeg begyndt at lægge et nyt lag på når første lag vokser ud eller får skader. Nogle gange når jeg endda at køre tre omgange med ny lak. Det der sker er at laget til sidst bliver tykt – som en kunstig negl. Når jeg så har gået med det tykke lag en uges tid løsner det sig fra neglen og falder af af sig selv, og dem der ikke falder af kan blot vippes af. Personligt synes jeg det er meget nemmere og skånsomt for mine negle fordi jeg ikke skal bruge renseprodukt – og samtidig er det rart for min dovenskab 😉
Kh

Helene Randløv

Hej Sandra
Om det er en god metode, ved jeg ikke, jeg tænker, at det øverste lag af neglepladen også løfter sig? Men uanset hvad lyder det i hvert fald nemt 😛
Kh. Helene

Lullumut

Jeg har længe tænkt på, at jeg bare må have købt mig det sæt 🙂 Måske I kender et sted, hvor det kan købes med rabat, og I samtidig kan tjene lidt på det? 🙂

Helene Randløv

Åååhhrr L
Hvor er du skøn! Jeg vil gerne kigge på det i aften :-*
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Lullumut
Nu har jeg ledt og ledt og jeg takker for din betænksomhed, men det findes vist ikke :-*
Du kan købe sættet online hos Matas, men dem har vi ikke samarbejde med 😀
Kh. Helene

Tina

De havde sådan et sæt i Netto for ikke så længe siden, til kun 250kr. Så det dog desværre først EFTER jeg havde købt og brugt løs af mit sæt fra Matas 🙂

Helene Randløv

Hej Tina
Det er rigtigt, det så jeg også!
Jeg kender dog ikke noget til kvaliteten.
Kh. Helene

Lullumut

Ok, det var da ærgerligt 🙂 Men også tak til dig for at undersøge det 🙂 Kh. Louise

Helene Randløv

Anytime :-*

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *