Ice Mask – kølende men meningsløs maske

29.05.14
Ice Mask

Ice Mask

Indrømmet, Ice Mask er en sjov gadget. Man åbner pakken, hælder activator ned i et af rummene et voila har man en maske. Det ER sjovt, men så holder det sjove så også op.

Ice Mask holder i hvert fald, hvad den lover, når det kommer til at køle huden. Kombinationen af alkohol, mentol og kamfer giver en absolut kølende fornemmelse på huden.

Problemet er selvfølgelig, at den kølende oplevelse kommer med en bagside. For både alkohol, mentol og kamfer kan irritere og udtørre huden. De kan give udslæt, overfølsomhed og andre reaktioner.

Alt, der virker, har selvfølgelig muligheden for bivirkninger. Men der er bare ikke den store effekt at hente her. For selvom masken måske umiddelbart føles behageligt kølende på huden, så har hverken mentol, kamfer eller alkohol nogen positiv effekt på hverken tør, sensitiv eller ældet hud i det lange løb.

Derfor er det også med noget overraskelse, at jeg læser de claims, der følger med Ice Mask. Den kan ifølge emballagen “moisturize and hydrate skin” og kommer med undertitlen “anti-age”. Jeg kan intet finde i produktet, der bakker op om de påstande.

Der er aloe vera og et par fedtstoffer i produktet, men efter alkoholen har haft sin udtørrende effekt, så er der ikke megen fugt at hente her, og i hvert fald ikke mere end i en helt almindelig fugtighedscreme.

Hvor anti-age påstandende kommer fra i dette produkt, aner jeg simpelthen ikke. Der er C-vitamin i Ice Mask, men det er på ingen måde nok at give anti-age resultater. Aloe Vera er godt på mange måder, men gør hverken fra eller til ved rynker. Der må altså være tale om en umiddelbar opstrammende effekt på grund af de irriterende, kølende ingredienser, som fortager sig igen bagefter. For der er ingen ingredienser i produktet der på sigt kan ændre din hud til bedre. Tværtimod.

Irriterer øjnene og løsner bihulerne
Helt personligt kan jeg ikke lide følelsen af masken i ansigtet. Selvom den ikke rører mine øjne, så er de alligevel sarte nok til at reagere på duften af den. Den meget kraftige duft af mentol og kamfer har en øjeblikkelig løsningende effekt på stoppet næse og bihuler, men det kan selvfølgelig være en fordel. Min sarte hud reagerer i det hele taget negativt på den med rødme og udslæt.

Brug din Ice Mask, hvis du kan lide den umiddelbart kølende effekt, men husk på, at der absolut intet er i den, der på lang sigt vil mindske dine rynker eller gøre din hud bedre. Og 539 kroner for 6 engangs-masker er en høj pris at betale for potentielt irriterende og udtørrende ingredienser. C-vitamin og aloe vera kan du få meget billigere og uden alle bivirkningerne andre steder.

Her kan du købe den
Ice Mask koster cirka 539 kroner for 6 styk på udvalgte klinikker og webshops.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Julie

Hej I to skønne damer,
Det er lidt off topic det her spørgsmål, men jeg prøver alligevel. Lookfantastic forhandler ikke længere MDformulations, og jeg synes, at BeautyBays udvalg virkelig er begrænset pt.. Har I nogle gode alternativer til hvor, man kan købe det online?
De danske shops er for dyre – så mit eneste fund er strawberrynet.

Helene Randløv

Hej Julie
Skynd dig at købe det, hvor du kan. Elizabeth Arden overtager og forbedrer formlerne. Så det er alle steder, produkterne udgår.
Kh. Helene

Bodil

SUK endnu et af de mærker, hvor jeg er afhængig af udvalgte produkter!

Julie

Nej, det er løgn! Jeg ELSKER deres produkter… 🙁

Helene Randløv

Som sagt overtager EA og umiddelbart bliver det bare bedre! Så er er ikke grund til alt for stor bekymring.
Kh. Helene

Helene

Bliver nødt til at kommentere her! Jeg har selv sart hud men elsker Ice Mask! Synes den virker opstrammende, mit ansigt er fuldstændig glat efter brug og huden “slapper “af”. Jeg har været vild med den maske fra første sekund, jeg brugt den, og synes virkelig den er pengene værd!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *