Tirsdagstip: Lad være med at puste på penslerne

08.04.14
IsaDora Build-Up Cake Mascara
IsaDora Build-Up Cake Mascara
IsaDora Build-Up Cake Mascara

Så hold dog op! Det er de ord, der farer gennem mit hoved, når jeg igen og igen ser makeupartister og dem fra you tube eller instagram puste på penslen, inden den rammer huden. Det er en uskik, og det kan resultere i nogle lidet flatterende prikker eller streger fra fugtigt pigment. De fleste lægger sikkert ikke mærke til dem, men når uheldet er ude, er prikkerne eller stregerne temmelig tydelige og tæt ved umulige at få af igen uden at ødelægge hele makeuppen.

Spytmascara
Den gang mascaraen var ung, kom den ofte i små dåser med en tæt børste til. Man kan få dem endnu, men de er lidt mere sjældne…
Det var jo ikke helt tilfældigt at denne type mascara gik under navnet spytmascara… Det er lidt samme effekt du har mulighed for at opnå ved at puste på dine pensler, når du synes, der er for meget produkt på. Der skal vitterlig bare en lillebitte dråbe spyt til at lave temmelig meget ravage for eksempel på kinden.

Hygiejne?
Hvis du ikke bekymrer dig så meget om bakterier i produkterne, er det sådan set et meget godt tip. Med lidt spyt på penslen kan du nemlig nemt forvandle din øjenskygge til en mere holdbar eyeliner, og den vil ofte fremstå som en langt mere pigmenteret version af sig selv. Det er et almindeligt trick og det er præcis det samme der sker, når du puster på penslen.

Alternativ
Det med at fugte penslerne med spyt er selvfølgelig ikke noget, jeg vil anbefale, at du gør! Der findes masser af gode væsker (blandt andet fra elf, Make Up For Ever, Aveda og Make Up Store), ja selv almindeligt vand kan endda bruges. Bruger du dem er det til gengæld ret interessant at lege og finde helt nye anvendelsesmuligheder til selv de kedeligste øjenskygger.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
3 kommentarer
Mette Straa

Uhhhhh jeg får det helt dårligt over at nogen kan finde på at bruge spyt i deres make-up! Føj! Så stop dog! 🙁

Amira

Man puster da godt nok som et 5-årigt barn hvis der ligefrem kommer spyt med 😉

Katja Moikjær

Der kommer altid spyt med, når du puster. Bittesmå partikler, som du hverken kan se eller mærke.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *