Tirsdagstip: Forkæl dig selv og lyt til kroppen

25.02.14
Foråret kommer
Foråret kommer
Dette smukke billede er taget af Peter (Katjas dygtige mand)

Afslapning og selvforkælelse er ikke en af mine spidskompetencer. Selvom jeg taler om det tit, og jeg virkelig gør et ihærdigt forsøg på at passe på mig selv, så sker det desværre lidt for tit, at jeg fanger mig selv med sindssygt mange planer og dage, som bare bliver alt for lange. I forbindelse med Danish Beauty Award har jeg testet et par behandlinger, og det har virkelig mindet mig om, hvor vigtigt det er at forkæle sig selv.

Hører du efter?
Det har næppe undgået nogens opmærksomhed, at Pudderdåserne er lidt udfordrede i øjeblikket. Det handler om timerne, som der bare altid er alt for få af, og om at vi nok ikke har været helt gode til at lytte til vores kroppe, når de ellers har råbt højt, at de vil have fred.
Det er et tema, som er oppe hos de fleste i min omgangskreds, fordi vi alle sammen gerne vil nå det hele på den halve tid. Desværre betyder det i praksis, at sygemeldinger på grund af stress bliver mere og mere almindelige.

”Helt ind i sindet”
Det var mødet med skønhedscoach, kosmetolog og behandler Line Friis, som virkelig satte tankerne i gang. Siden besøget hos hende har jeg sovet mange flere timer, end jeg plejer. Det er ikke gået særlig godt med at gøre det om natten, men jeg tænker, at det nok er okay, når det alligevel har affødt tømt kalender og en hel masse nærvær med børn og mand.
Nærvær er en af de ting, som let kan skride i svinget, når man har alt for mange bolde i luften på samme tid. Det kender de fleste af os til, men det er ikke noget, som er så nemt at slukke for, når det først er blevet en vane.

Bare gør det!
Kender du typen, som skriver en liste over dagens gøremål, for derefter at opdage at tidsplanen allerede er skredet, fordi der er flere og tungere punkter på listen end forventet. Heldigvis er det ikke længere mig, men jeg skal virkelig passe på ikke at falde tilbage i det mønster.
Hvis jeg kunne, skrev jeg gerne, hvor man kan købe indsigt og overskud, som kunne hjælpe dig til at få en bedre og mindre stressfuld hverdag. Men det kan jeg ikke…

Pas på dig <3
Det er kun dig, som ved, hvad der virker for dig. Og derfor vil jeg bare komme med et par forslag, som måske kan inspirere dig til at genfinde roen. Fælles for alle forslagene er, at regelmæssighed er en væsentlig faktor. Vigtigst er dog, at det skal være noget, du kan se frem til og udføre med glæde.

  • Massage: Find de former som tiltaler dig, der er så mange typer og varianter, undersøg markedet og udforsk nye metoder. Eller tag på kursus og lær det selv!
  • Ansigts- og kropsbehandlinger: Igen der er så mange forskellige behandlinger, at det handler om at læse på lektien hjemmefra og finde de klinikker eller behandlere, som gør dig tryg. Tag eventuelt ud og besøg forskellige steder, så du kan mærke, om det er noget for dig.
  • Motion: Det er så individuelt… men det behøver ikke at være dyrt. Tag en svingom med dig selv eller en af dine kære hjemme på stuegulvet. Tag cyklen eller gå en rask tur.
  • Ryd kalenderen: Det er ikke kun de træls ting, som kan stresse dig, selv middagsaftalen med din bedste veninde kan virke uoverskuelig, hvis du er nået langt nok ud. Nogen gange er det bedste, du kan gøre for dig selv at rydde kalenderen, også selvom det i virkeligheden er hyggelige eller sociale arrangementer, som du plejer at nyde.
  • Sov: Hvis jeg havde fået en krone, hver gang en eller anden havde sagt til mig, at jeg burde sove… Men åbenbart har jeg et eller andet filter, som sorterer sådan nogle velmenende råd fra. Alligevel er det et af de bedste råd… udførelsen er bare svær. Tro mig, jeg ved det bedre end de fleste!
  • Få noget lys og luft: Tag ungerne, manden, naboens hund eller bare dig selv med ud i skoven, i parken, langs marken eller på stranden. Sådan et sceneskift kan meget ofte jage selv de sorteste tanker på flugt.

 

Hvad er dine tips og tricks til at slippe af med stress og alt for travle dage?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Ditte

Da jeg er introvert og får energi af at være alene eller sammen med min mand, har jeg lært at prioritere netop den slags tid. Jeg er også fast besluttet på ikke at få stress og forsøger at passe på mig selv.
Mine tips er:
– Hav mindst 1 aften om ugen uden aftaler (jeg har så brug for mindst 4 aftener uden aftaler)
– Overvej hvilke arrangementer og invitationer du kan sige ja og nej til (man behøver ikke sige ja til dem alle, især ikke hvis det er fra din kollegas fætters svigerindes bekendte, der inviterer til fest. Igen)
– Hav luft om dine aftaler, så du ikke skal haste fra den ene til den anden
– Prioriter de ting der gør dig godt (f.eks. massage, body-sds, træning, spise ude, fodbad etc.)
– Prioriter din søvn (god kvalitetssøvn giver overskud og en masse andet godt)
Og nej, det er ikke nødvendigvist nemt det hele, men jeg ser på det som en investering i mit helbred 🙂

Camilla

Fantastisk skrevet og virkelig dejligt indlæg. Det er på en måde rart at vide, at man ikke er den eneste som bliver fanget i den onde cirkel. Tak for at sætte fokus på emnet 🙂
Mht. tips og tricks, så er mit bedste tip fordybelse. For mig kan det være timer med tegneblokken, hækleudstyret eller bare at kigge på smukke ting på Pinterest. Når man giver sig tid til at fordybe sig, tvinger man sig selv til at lukke alt andet ude og fokusere på noget som DU brænder for, og ønsker at bruge tid på. Det har gjort virkelig meget for mig 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *