Tirsdagstip: Husk at tjekke holdbarheden på favoritterne

11.02.14
Holdbarheds mærkning

Holdbarheds mærkning

Det var altså ikke nemt at skrive en favorit i fredags… Derfor endte Katja med at overtage tjansen… Penicillin, Strepcils, halstørklæder, inhalator, te og min skiftevis alt for varme eller kolde seng, skønnede jeg ikke, var så relevant for bloggen. Det lykkedes mig kun med nød og næppe at holde mig vågen i cirka en halv time af gangen, så det besværliggjorde ærligt talt også processen en del.
Det eneste skønhedsrelaterede, jeg havde haft fingrene i siden badet onsdag morgen, var tandpasta, Decubal Lipbalm, A-derma i stride strømme. Det var altså ikke et særlig spændende eller nyt repertoire, jeg kunne vælge mellem.

Trygge kendinge
Det fik mig til at huske på, hvor ligegyldigt alt det spændende er, hvis ikke man altid kan søge trøst, tryghed eller bare ”take a trip down memory lane” med de gode gamle travere. Den tilbagevendende yndlings mascara, budgetstørrelsen af den gode og billige brusesæbe, alt-i-et cremen som bare bliver købt igen og igen, fordi det er den, der endnu en gang redder dagen, når huden driller eller reagerer på et eller andet.

Holdbarhed
Det er en god idé at holde øje med holdbarheden på de produkter, som netop skal redde dagen, når intet andet virker. Gør det til en vane at skrive ned, hvornår du åbner et produkt, skriv det i en lille bog eller med en vandfast (og rimelig slidstærk) tusch på selve produktet. Så ved du altid, hvornår produktet er ved at blive for gammelt.
Det er især vigtigt med de produkter, som er meget naturlige eller svagt konserverede. Det kan udvikle sig til en fæl bakteriesuppe, og sådan en er absolut ikke heldigt at smøre på huden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Beate

Hvordan er reglerne mht. makeup? Jeg har f.eks. en blush fra MAC,som nok har rundet de fem år. Den må jo næsten være en bakteriebombe uden lige. Jeg er med på mascaraer, som skal skiftes hvert tredje måned, men hvad med sådan noget som øjenskygger, eyeliners og blush?

Katja Moikjær

Kære Beate. Det skal som sagt stå på den – men hvis det ikke gør, så er det jo nok fordi, den er fra før, de regler blev indført :p
Hvis du behandler dine pudderprodukter (som fx øjenskygge og blush) godt og hygiejnisk, så kan de holde meget længe. Eyeliner, som kommer i nærkontakt med øjnene holder kortere. Men – der er også et holdbarhedstegn på makeup. Prøv at se, om du kan se det på dit produkt?

Beate

Tak for svar. 🙂 Jeg har nemlig flere produkter, hvor det ikke står på. De er købt i udlandet, så jeg ved ikke, om de har andre regler der. Men jeg kan da godt se, jeg nok snart skal i gang med at rydde op i al min kosmetik.

Katja Moikjær

Det er så vidt jeg husker en EU-regel 🙂 Og det er ikke såååå længe siden, det blev indført

Alma

Rigtig godt tip! Holdbarhedsdatoen på netop indkøbt ny creme er hermed noteret og gemt:)

Helene Randløv

Sådan Alma!
:-*
Kh. Helene

Pernille

Forlænges holdbarheden for cremer og makeup ved at opbevare i køleskab? Gør dette med mine neglelakker:-)

Katja Moikjær

Ja, men det er en ret dårlig idé, da der kan være ingredienser i, der IKKE kan tåle køl – jeg mener for eksempel at C-vitamin er en af dem.
Jeg har to cremer lige nu, som producenten selv anbefaler at sætte på køl, og så kan man selvfølgelig gøre det. Men ellers skal man lade være. Makeup kan blive ødelagt i konsistensen.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *