Tirsdagstip: Lad tåneglene gro

26.11.13
Tweezerman tåneglesaks
Tweezerman tåneglesaks
Foto: Magasin.dk

Måske er det ikke det lækreste tip i bloggens historie, men det gør det jo ikke mindre relevant. Det er ikke særlig tit, jeg taler om tæer med nogen, men når jeg bliver spurgt, så svarer jeg naturligvis. Samtalen startede stille og roligt med tør hud, og hurtigt bevægede den sig sydover…

Hva’ så med…
Spørgsmålene står ganske ofte i kø, når Katja og jeg er på slap line. Det handler om creme, hud, hår, negle, makeup og alt der i mellem. For et par måneder siden endte det så med fødderne og en irriterende tånegl, som havde drillet et stykke tid. Min veninde havde prøvet både det ene og det andet, og intet havde hjulpet.
For mange år siden gik jeg regelmæssigt til fodterapeut netop på grund at en irriterende negl. Hvad der var årsagen kan jeg ikke huske, men resultatet var en knækket negl. Som selvfølgelig voksede ud, men det holdt bare ikke op med at gøre ondt.

Råd fra uventet kant
Flere år, mange tusinde kroner fattigere, en hel del smerte og træls oplevelser rigere, gik jeg til min egen læge for at bede om en henvisning til en mindre operation, som skulle fjerne den del af neglen på min storetå, som blev ved med at lave ballade. Da jeg tog strømperne af, sagde min læge, at han ville vædde på, at alle mine problemer stoppede, hvis bare jeg stoppede hos fodterapeuten. Jeg troede selvfølgelig ikke på ham, og gik der fra med en henvisning i hånden.

Skæbnen
Nu ville skæbnen så, at min faste fodterapeut blev syg til den aftalte tid, og da jeg var temmelig højgravid, kunne jeg ikke nå at få tid hos en ny inden mit planlagte kejsersnit. Det var juli og det var varmt, og når jeg havde fodtøj på, var det åbne sko. Ugerne gik og livet som nybagt mor bød ikke på sindssygt meget tid til at overveje tidsbestilling hos fodterapeuten. Efter et par måneder oprandt dagen, hvor jeg skulle til samtale om operationen. Efter et grundigt blik på fødderne, måtte jeg jo erkende, at min læge havde haft ret. Og tiden blev afbestilt.

Tricket
Det var selvfølgelig ikke fodterapeuten, som var skyld i problemet, men det var hende, som holdt det ved lige. Det gjorde hun ved at klippe mine negle, så behandlingen kunne ”holde” i de fire-fem uger, som der sædvanligvis gik mellem vi så hinanden. Det eneste mine negle behøvede var at få lov til at vokse. Senere har min læge fortalt mig, at det desværre ikke er sjældent, at han ser den slags problemer.
Da min veninde spurgte mig, delte jeg naturligvis ud af gode råd, både til at komme betændelsen og der efter problemet til livs, og da jeg så hende forleden, fortalte hun glad, at problemet nu var fortid.

Ivrig med saksen
På et eller andet tidspunkt i de fleste menneskers liv har fødderne gjort ondt, fordi neglene er blevet klippet lige lovlig korte. Det er klart, at tippet ikke kan løse alverdens problemer med nedgroede negle, ligtorne og så videre, men nogle vil få glæde af at klippe neglende lidt mindre korte og selvfølgelig altid lige over. Du må gerne runde hjørnerne lidt, men aldrig klippe ned i siderne.

Neglesaksen på billedet er fra Tweezerman og jeg fandt den i Magasins webshop, hvor den koster 159,95 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Ann

Som stud. fodterapeut vil jeg lige give mit besyv med… Godt at det hjalp for dig at lade tåneglene gro. -Det ville jeg ikke kunne gøre, (og mange andre sikkert!) – jeg har nogle rigtig dumme storetånegle der ofte driller mig. I neglefalsen har jeg tendens til nedgroede negle og jeg er slem til at gå ind i ting med neglene og få revner……- Jeg tror ofte det handler om mange klipper deres negle forkert ned og afrunder hjørner og evt. går med forkerte sokker og strømper. Jeg vil stadig mene at regelmæssig fodterapi er det bedste for de fleste. (Man skulle nogle gange tro at lægerne har noget imod vores faggruppe…) mvh. Ann

Helene Randløv

Hej Ann
Som jeg også skriver, er det ikke nødvendigvis løsningen for alle. Men det er da en forholdsvis enkel måde at blive problemerne kvit, hvis det altså hjælper.
Min fodterapeut havde jo også forsøgt sig med bøjler og andet isenkram, da jeg gik til lægen. Jeg siger ikke at det kan løse alle problemer at lade være at gå til fodterapeut, jeg mener bare, at man skal huske fornuften. På samme måde som jeg ikke blander mig i tandlægens behandlinger, blandede jeg mig ikke i fodterapeutens behandling, det var så en fejl, som blev både smertefuld og dyr i længden.
Og jeg kan forsikre dig, at min læge bestemt intet har mod fodterapeuter.
Mvh. Helene

Ann

Ja, det er det helt sikkert. Min pointe er bare at for nogle kan det også hjælpe at tjekke strømper og fodtøj, og helt generelt kigge på sine tånegle engang imellem. F.eks. er der mange der ikke er klar over at sparkedragter til babyer kan give dem store problemer med tåneglene, mange får nedgroede negle af det.. Men det er vist en anden debat… Det er jo bare lidt min akilleshæl at folk husker os fodterapeuter. -Jeg har hørt rigtige mange dårlige historier fra faget, om læger der ikke anerkender fodterapeuterne som faggruppe, derfor min kommentar 😉 Men det er da fedt hvis din læge ikke er en af dem.

Eva S.

Tak for denne indlag (og undskyld mit ikke så perfekt dansk). Jeg er helt enig, efter selv at have prøvet det. Jeg er nødt til at holde dem i et bestemt længde – hvis de bliver for korte, og så vokser igen, ender det med nogle uger smerter fordi de vokser ind i siderne, men så snart de er lidt længere, er det forbi. Selvfølgelig skal de heller ikke blive for længe, men det er virkelig sandt at det hjælper, ikke at klippe dem for kort.

Lisette

Jeg kan kun tilslutte mig Helene’s indlæg. Problemet kan også ofte være at folk klipper med en tre-i-ener, som bøjer ned i siden og derved hurtigere kan resultere i nedgroede negle. En fordel kan være at bruge en buet neglesaks og så simpelthen holde buen opad når man klipper (hvis det giver mening?) 🙂 Ellers kunne et rigtig fint alternativ også være, bare at file neglene med glasfil i stedet 🙂

Ninae

Min mor og jeg har begge problemer med storetåsneglene. Min mor endte med at få fjernet dem begge to helt. Problemet er at vores negle nærmest gror “om hjørnet”. Og som flere af de andre skriver ville det at lade dem gro på ingen måde gøre noget godt for os (ved godt at det virker for nogen, men jeg er åbenbart et håbløst tilfælde;)). Har forsøgt, det resulterede i en meget blodig tå med åbent sår der havde virkelig havde svært ved at hele. 🙁 Sidste sommer måtte jeg have pencilin 3 gange for at komme betændelsen til livs, øv bøv siger jeg bare.
Nå men til sagen, hvis andre er i samme situationen og det at lade den gro heller ikke “does the trick” så vil jeg råde dem til at få opereret neglen netop som du havde bestilt tid til. Jeg sidder nu 5 uger efter OP og min tå har aldrig været pænere. Faktisk allerede 4 dage efter operationen havde jeg mindre ondt end jeg har haft i flere år. JO jo bedøvelse var en strid fornemmelse, men klart det værd. Trak det desværre ud med OP’en fordi jeg havde fået afvide at det gjorde hamrende ondt. Min kirurg var den sødeste læge jeg nogensinde har mødt. Det var Anders hos Kirugisk centrum på Hans knudsensplads på Østerbro. Havde en sygeplejerske veninde med derinde som ville kigge med. Og vi hyggede os kosteligt i hans selskab trods den ubehagelige situation. Også var han enormt opmærksom og jeg fik ytret mine bekymringer omkring udseende bagefter og han tog sig god tid til at gøre det pænt og guidede os igennem det hele. Ganske spændende. Vender klart tilbage og får den anden tå fikset til sommer. 😀
Jeg får samme problem på fingerene hvis jeg klipper neglene lidt for agressivt, eller ved en fejl klipper skævt. Og der holder det op så snart den er ude, som du jo også siger.
Nå men sikke en lang kommentar det blev. Håber nogen har gavn af den. 😀

Mia

Hej piger. Jeg har et problem, I måske har kendskab til. Jeg har haft OPI gellak på fødderne i 3-4 uger og det holdt superflot. Tog det af i dag (vat og neglelaksfjerner i 20 min) – og opdagede, at neglen på min stortå (begge) har løsnet sig fra midten og op – er blevet meget tynd og skrøbelig. De andre negle virker ok. Meget underligt! Har I prøvet dette? Nu har jeg fået en pedicure. Klippet neglene ned og lagt en beskyttende lak på. Så er det frem med negleolie og tålmodighed. Håber, at de fæster sig igen, men har fået at vide, at man ikke kan regne med dette. Er det kemikalier i gellakken som gør dette? Hun lagde også mange lag på – 4-5 stykker? God weekend derude!

Helene Randløv

Hej Mia
Undskyld det sene svar. Jeg har aldrig hørt om det før og har heller ikke selv oplevet det, de gange jeg har prøvet Gellak, så jeg kan desværre ikke rigtig bidrage med noget, andet end at håbe, der er nogen andre, der har erfaringer, de kan dele ud af.
Kh. Helene

susanne

Jeg går hver 6-7 uge hos en statsaut. fodterapeut, og det koster ca 400 kr/ gang.Alligevel oplever jeg hele tiden det, med den nedgroede storetånegl. Er der ikke en, som vil skære ud i pap for mig, om det er på grund af, at neglene bliver klippet for korte? Jeg mener, det burde hun jo vide, og så lade være med?? Mine negle er tykke og trælse, jeg kan faktisk ikke klippe dem selv. Er der nogen, som ved om en saks til den slags negle? En af jer skriver, at hendes negle på storetåen ligesom buer ned. Det gør mine også, og bl.a. derfor kan jeg ikke klippe dem selv

Helene Randløv

Hej Susanne
Det tør jeg ikke udtale mig om, jeg er ikke fodterapeut. Mine negle blev gentagne gange klippet ALT for korte hos fodterapeuten, med det resultat, at jeg ikke kunne gå uden store smerter.
Du skal have en rigtig negletang til at klippe neglene på tæerne en almindelig neglesaks, kan slet ikke klare det job. Måske skulle du prøve at skifte fodterapeut og forklare situationen, det er mit eneste bud.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *