Dagens duft: Elizabeth Arden Untold

21.11.13
Elizabeth Arden Untold

Elizabeth Arden Untold

Da jeg duftede til Untold første gang, kunne jeg ikke helt glemme duften igen. Den skiller sig meget ud fra de dufte, jeg ellers bruger, og den er på én gang tung og sensuel, samtidig med at den er sød og frugtig. Det er sjældent, jeg bliver sådan rigtig glad for frugtige dufte, men Untold kan også noget andet, som gjorde mig nysgerrig. Hvis det ikke er kærlighed ved første snif, så synes jeg, du skal prøve at tage den på alligevel. For den udvikler sig hurtigt til at være et rigtig rart bekendtskab og på mig bliver den i hvert fald markant anderledes end den lige dufter i flasken.
Her til morgen skal jeg til Stockholm, og sidst jeg var der, var det netop til pressemøde hos Elizabeth Arden, derfor var det oplagt at finde netop denne duft frem til dagens dejlige selskab, gode og interessante oplevelser.

Minderne
Ved første snif er det en meget ung duft. De første noter, jeg bemærker, er sødmen fra pære, let krydret solbær og rosa peber. Den skulle også åbne med bergamotte, men den kan jeg slet ikke fange. De noter minder mig meget om en duft jeg elskede i gymnasiet. Det var sådan en sommerduft, som kun var der i et yderst begrænset oplag, og da min backup var brugt op, var der ikke noget at gøre. Untold minder mig om dengang… I praksis betyder det, at jeg flyver tilbage i tiden til mit meget lange lilla hår, hullede bukser og Dr. Martens med stål i snuderne…

Blomstrende midte og dyb bund
Hvis du synes det lyder sødt, ja så har du helt ret. Og på de dårlige dage er det også næsten kvalmende. De meget søde topnoter bliver heldigvis hurtigt afløst af et sandt blomsterflor af gardenia, pæoner og jasmin. Ingenting er overladt til tilfældighederne, og de stærke men feminine blomsternoter folder sig ud og gør duften meget sofistikeret.

Varme og afrundet dybde
Med solide bundnoter bliver duften hængende, uden hverken at være kvalm eller påtrængende. Sandeltræ, rav, moskus og patchouli sørger for at balkortet er fuldt. I hvert fald tiltrækker blandingen næser fra nær og fjern. Jeg har i hvert fald haft utallige nysgerrige næser i håret, når jeg har haft den på.
Nu er næserne her hjemme jo vant til lidt af hvert, men Untold scorede højt på hitlisten og bliver valgt ofte.

Historie og noter
Bag de fleste dufte er der en eller form for historie, Untold er en hyldest til alle kvinder. Det er en håndsrækning til alle os, som behøver lidt hjælp til at udnytte vores fulde potentiale, og udforske alle vores uudforskede sider. Det er da en fin mission!
På Elizabeth Ardens hjemmeside fandt jeg en forklaring på de forskellige noter, og selvom det selvfølgelig er både pompøst og højtravende, så er det nogle meget gode sider at finde frem i sig selv.

  • En boblende blanding af rosa peber og sprød bergamotte frigør en sprudlende optimisme og livsglæde.
  • Legende og frugtige noter af pære og solbær vækker uforudsigeligheden.
  • Sarte kronblade fra gardenia og berusende egyptisk jasmin afslører det romantiske og den sofistikerede femininitet.
  • Få et glimt af den mystiske aura med patchouli og sandeltræ.
  • Blide strejf af musk som base for masser af dybe ravnoter frigiver den magnetiske sensualitet.

Hvis du er klar til at udforske dine muligheder og gå nye veje, kan det være at Untold er noget for dig.

Du kan købe Untold i parfumerier, stormagasiner, Sephora og Matas. Online er den blandt andet i Magasins webshop. Den findes som Eau de Parfum i 30ml., 50ml. og 100 ml. til mellem 345-635 kroner. Og der findes også både shower gel og body lotion i serien.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
michelle

Jeg er også rigtig glad for denne duft. Eller.. Det er sådan en jeg den ene dag hader og den næste dag elsker. Men god er den. 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *