Anmeldelse: CND Vinylux Weekly Polish

16.11.13
CND Vinylux

CND Vinylux

CND Vinylux Min anmeldelse af CND Vinylux har taget virkelig lang tid. Når det tager lang tid for mig, er det fordi, jeg ikke kan bestemme mig for, hvad jeg synes om et produkt, og sådan har det været med CND’s Vinylux.

Vinylux er en ny form for neglelak til hjemmebrug fra CND, der har skabt Shellac. Vinylux er helt anderledes, primært fordi man ikke skal bruge en UV-lampe for at hærde den. Den er som en slags krydsning mellem traditionel neglelak og Shellac.

Produktet består af to dele – den farvede neglelak og en topcoat, der hærder i UV-lys. Til forskel fra Shellac, der skal bruge en speciallampe for at hærde, tørrer Vinylux af sig selv, som var det en almindelig topcoat. Derefter bruger den det naturlige UV-lys omkring os til løbende at blive stærkere. Og man kan fjerne den igen med almindelig neglelakfjerner, blot den indeholder acetone.

CND lover holdbarhed på syv dage. Weekly Manicure.

Men mine første mange oplevelser med Vinylux holdt ganske få dage. Og når man virkelig har glædet sig til at prøve et produkt som dette, så er det en temmelig skuffende oplevelse.

Især fordi min første Vinylux-manicure var blevet lagt af en af CND’s egne negleteknikere, og derefter begyndte at skalle allerede dagen efter. Så eventuelle forklaringer om, at jeg gjorde det forkert, duede ikke rigtigt. Mine egne efterfølgende forsøg gik ikke meget bedre, og Helene havde præcis samme oplevelse.

De tilbagemeldinger, jeg derefter hørte fra både forbrugere og andre folk i branchen, var meget blandede. Mange var vilde med Vinylux, mens andre delte vores oplevelse. Hvad man også kan se af brugeranmeldelserne på Makeup Alley.

Stadig pæn på dag 6
I dag er Vinylux blevet en af mine favorit-lakker. Jeg sidder lige nu, torsdag, og skriver med den grønne lak på, som jeg lagde fredag. Den er ikke perfekt mere, men jeg kan godt tillade mig at have den på stadig.

Det, der har gjort forskellen, på dengang og nu, er mange elementer. Og konklusionen på min anmeldelse er, at Vinylux kan være fantastisk og superholdbart, men det er ikke en nem lak at bruge, og den kræver et perfekt underlag i form af sunde negle.

Sunde og stærke negle
Shellac er rigtig godt til at styrke skrøbelige negle, fordi det lægger sig som en hård skal udenpå neglen. Det er Vinylux ikke. Hvis dine negle er skrøbelige og tørre (som mine er), så vil det på virke holdbarheden af Vinylux kraftigt.

På den positive side har Vinylux lært mig, hvor mine negle trænger til mere pleje, og jeg har opdaget hvor tørre de rent faktisk var. Negleolie er absolut uundværligt sammen med Vinylux.

Jeg har haft gavn af at bruge en yderligere styrkende basecoat under Vinylux, fordi mine negle har været så svækkede i en periode, for at styrke dem. Selvom CND fraråder det. Det fungerede dog for mig, fordi Vinylux ikke beskytter neglen i sig selv.

Den rette teknik
Vinylux er som en sart dame, der skal behandles høfligt. Hvis man ikke følger en række anvisninger, så vil det også påvirke holdbarheden negativt.

1. Neglene skal være fuldstændig rene og tørre. Brug et acetone-baseret produkt a la Shellac Remover for at aftørre dem.Jeg har forsøgt mig med mange almindelige acetonebaserede neglelakfjernere, og det duer sjældent. De indeholder som regel olier, og så binder Vinylux ikk. Ren acetone fungerer også.

2. Ryst den farvede neglelak (CND Vinylux Weekly Polish) MEGET grundigt
Men endelig ikke topcoaten – den kan danne små bobler.

3. Læg to tynde lag af Vinylux Weekly Polish
Hellere tre tynde end to tykke. Tynde lag er et must. Du skal ikke bruge basecoat med Vinylux (CND lover at den ikke misfarver neglen).

4. Læg et solidt og absolut dækkende lag af CND Vinylux Weekly Topcoat
Hvis du ikke får dækket HELE neglelakken, så vil eventuelle helligdage begynde at skalle. Det er vigtigt at få topcoaten helt nedover spidsen af neglen, så alle kanter er forseglede.

5. Vent 7 minutter – så er den hærdet
Det mest imponerende for mig ved Vinylux er faktisk noget helt andet end holdbarheden, nemlig hvor hurtigt den tørrer. Efter 7 minutter er den hærdet nok til stort set alle almindelige dagligdags aktiviteter. Mange andre produkter tørrer også hurtigt, men jeg kender ingen andre, der hærder så hurtigt, at jeg kan gå på toilettet med stramme jeans på efter 7 minutter.

Min endelige konklusion er nu, at Vinylux er en af de neglelak, jeg bruger oftest. Fordi den tørrer hurtigt, og fordi den holder bedre end gennemsnittet selvom jeg ikke kan få den op på de 7 skadefri dage, som 80 procent kan ifølge CND.

Samtidig har det fungeret rigtig fint for mig at spice en dagsgammel Vinylux manicure op til fest med for eksempel en glittertopcoat og et lag Vinylux Topcoat mere. Sådan så mine negle ud hele forrige uge.

Har jeg perfekt neglelak i 7 dage med Vinylux? Nej, bestemt ikke. Men den holder bedre end andre neglelak.

PS. Man kan sagtens bruge Vinylux Weekly Topcoat med almindelig neglelak. Du får dog ikke nødvendigvis samme holdbarhed som med hele Vinylux systemet. Men jeg får presset en dag eller to mere ud af mine Chanel-lakker med en Vinylux topcoat på. Husk at bruge basecoat under almindelig neglelak.

PPS. Alle CND’s Shellak farver findes også i Vinylux. Det giver nogle fine muligheder. Der er dog flere Vinylux farver, end der er Shellac-farver.

Her kan du købe det
Du kan købe Vinylux på de klinikker, der også laver CND Shellak. Blandt andet Matas’ StyleBox. På nettet kan du købe dem direkte hos den danske importør eller på forskellige klinikkers webshop, blandt andet Complete Me.

Jeg har endnu ikke erfaring med at købe Vinylux hjem fra udlandet. De engelske webshops, jeg kan finde, sender enten ikke til Danmark eller har meget høj fragt. Har nogen af jer prøvet?

For eksempel på eBay?

For at illustrere mine varierende erfaringer har jeg kastet et udvalg af billeder ind her af alle de ufattelig mange gange, jeg har taget billeder af mine Vinylux negle på cirka 5. dagen. I burde kunne se, hvorfor jeg har haft svært ved at bestemme mig.

Vinylux-2

IMG_2491-2-2 DSCF3871 DSCF2114-3

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Irene

Jeg synes cnd vinylux top coat bliver tyk hurtigt. jeg blev anbefalet at holde den lun (mellem benene når man bruger den) men nu laver den lange tråde. Jeg blev også anbefalet at jeg skulle ryste den godt, men nu laver den bitte små bobler i lakken. Øv. Hvordan holder jeg top coaten tynd i konsistensen som lakken?

Katja Moikjær

Det gør den også, hvis man ikke bruger den. Jeg tror simpelthen den hærder en smule i flasken, når den ligger for længe. Det gælder i øvrigt de fleste af disse lakker, der reagerer på UV-lys, synes jeg. Jeg kender ikke løsningen, men hvis nogen har den, vil jeg meget gerne høre.

Irene

Faktisk bruger jeg top coat meget da mine negle er blevet misfarvet af nogle af vinyllux mørke farver, så den har ikke ligget længe. Boblerne er i top coat. Alt mit lak ligger i et skab – altså mørkt.

Katja Moikjær

Hvor hurtigt gør den det hos dig? Altså bliver tyk? Og hvor hurtigt tømmer du sådan en flaske?

Irene

Jeg bruger top coat ca en gang om ugen på hænder og hver 3-4 uge på tæer. Så jeg ved ikke hvor længe jeg har den men den bliver tyk når jeg har brugt ca halvdelen og der egentlig er en del tilbage.

Ida Sofia Toft

Hej
Har i prøvet CND vinylux long wear polish som de har i Matas nu VS denne weekly?
Jeg har lige købt en long wear og syntes det virker godt (dag 2) men flere steder kan jeg se at de sælger weekly som også kommer i mange flere farver. Ja så bliver nysgerrig på forskellen…
Hilsen Ida

Helene Randløv

Hej Ida
Indlægget har et par år på bagen, så Vinylux har skiftet navn.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *