Tirsdagstip: Lækkert hår efter træning

08.10.13
Matas tørshampoo

Matas tørshampoo

Vi får rigtig mange mails, med alle mulige spørgsmål, et af dem fra i dag handlede om fedtet hår i forbindelse med træning. Det er sikkert noget de fleste kender til, træning gør en masse godt for dig, men overhovedet ikke noget for dit hår. Hvis man af den ene eller den anden grund gerne vil spare på hårvasken, kan det resultere i temmelig ildelugtende og fedtet hår. Det er jo indlysende, at man sveder, og den talg, der sidder i hovedbunden, kan komme til at lugte meget grimt.

Løs problemet inden det opstår
Det er kun i tilfælde af, at du holder pause med shampoo og hårvask, at du behøver at forberede håret på træningen. Hvis du alligevel vasker hår, er det helt overflødigt. Årsagen til varmen er sådan set ligegyldig, om det er vejret, eller fordi du dyrker motion, resultatet er det samme. Håret ser blankt og fladt ud, eller det gør det for mange.
I et tidligere tirsdagstip har jeg nævnt, at tørshampoo eller hårpudder skal bruges, inden du oplever, at håret er klasket sammen. I forbindelse med motion vil dette oftest betyde, at tørshampoo eller hårpudder skal drysses i håret, inden du går i gang.

Hip som hap…
Om du er til det ene eller det andet er en smagssag, men du skal nok gå uden om de produkter, som er særlig volumengivende. Faktisk har jeg i mangel på andet haft ganske glimrende effekt med en helt almindelig transparent pudder, som jeg duppede i håret med den tilhørende svamp. Alle fire hårtyper i husstanden er blevet udsat for tørshampoo og pudder, og begge dele fungerede godt. De yngre mænd i husstanden havde dog lettere ved at dosere pudderet.
Hvis det mere er den deodoriserende effekt du er ude efter, så skal du nok vælge en tørshampoo, jeg er i hvert fald ikke stødt på en hårpudder med duft. Oplys mig endelig, hvis du kender til en!

Både Batiste, Matas og TRESemmé har små rejsevenlige størrelser.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Trine Svendsen

Hejsa.
Jeg har oplevet at mit hår bliver hvidt af tørshampoo. Er der en som er neutral i pulveret? Jeg er lyshåret og kan stadig se det hvide 🙂

Helene Randløv

Hej Trine
Altså min mand, som har sort hår, kan bruge de fleste. Så mon ikke du kommer til at overdosere? Ellers kan jeg anbefale GB By Gun-Britt, det er farvet pudder. Og Batiste har også nogle med farve
Kh. Helene

Sara

Jeg er ikke rigtig sikker på at det virker for mig. Når jeg træner er mit hår gennemblødt helt ud i hestehalen, så det kan ikke undgås at skulle vaskes. Og det er noget pis når jeg træner 5 gange om ugen.

Helene Randløv

Nej, det lyder ikke sådan Sara 🙂
Jeg vasker også altid selv hår, men hverken mandens krøller og sønnens ultra lange garn suger åbenbart sved til sig. Vildt praktisk når nu det tager SÅ lang tid at vaske det.
Kh. Helene

Åse

Jeg har personligt god erfaring med at skylle det helt ekstremt grundigt. Dvs. fingerspidserne i brug og masser masser masser i hovedbunden. Mit hår går nemlig tilbage til at skulle vaskes hver dag, hvis jeg kommer til at bruge shampoo to dage i træk. Og det er rimelig træls hele tiden at skulle arbejde på at udvide min vaske cyklus.
Men okay, jeg synes dog ikke mit hår kommer til at lugte, det bliver blot ret fedtet.

Katja Moikjær

Nej, der er grænser for, hvor meget sved det kan opsuge 🙂 NÅR jeg træner (det er faktisk sket, selvom man skulle tro det modsatte), så sveder jeg også som en galophest. Blandt andet fordi jeg ikke har flere gear i et træningscenter, men kun et og det er fuld skrald. Så jeg er dækket af sved efter få minutter og skal bare direkte i bad efter timen, og der gør tørshampoo selvfølgelig hverken fra eller til.
Så hvis du træner i samme tempo, så er det nok også lige meget med tørshampoo 🙂
Hvorimod hvis jeg har været til en mere rolig yogatime eller lignende, så giver dette tip rigtig god mening.
(Og så taler vi ikke om at det er efterhånden MEGET længe siden jeg efterhånden har sat mine ben i et træningscenter)

Naja

Hej Sara
Jeg træner minimum 3 gange om ugen så håret drypper af sved. Men jeg vil også meget gerne minimere brugen af shampoo – højst 2 gange om ugen. Jeg har derfor eksperimenteret lidt med ovenstående tip og er kommet frem til at hvis jeg giver håret en omgang tørshampoo inden træning og så blot vasker med vand efterfølgende, er det ikke nødvendigt med mere. Måske du også kunne virke for dig?
Om ikke andet så tusinde tak for tippet dåser!
KH Naja

Fiemus

Men…hvis du gerne vil undgå at vaske håret og så i stedet bruger tørshampoo før og vasker uden shampoo bagefter, hvad har du så vundet..? Jeg mener, du bruger lige så mange kemikalier i håret med tørshampoo, formoder jeg, og skal stadig bruge hårtørrer bagefter og vel samme tid…Hvad er forskellen for dig?
Jeg prøver også at nøjes med to gange shampoo ugt, men der er endnu ikke rigtigt lykkedes mig at få noget, der ser acceptabelt ud, med tørshampoo… 🙂

Helle

Så vidt jeg kan se laver Clean en hårpudder med lidt duft i.
http://www.sephora.com/clean-original-dry-shampoo-P380547?skuId=1240308

Katrine v

Hårpudder med duft – fra CLEAN (dem med parfumerne). Det er til dato den bedste pudder jeg har prøvet!!!!

Eva

Puha, lige netop den tørshampoo/hårpudder fra Clean har jeg ikke gode erfaringer med. Den var svær for mig at fordele uden at mit hår kom til at se støvet ud, og effekten var minimal med hensyn til at få håret til at se frisk ud. Desuden var duften virkelig frastødende og fik mig til at føle mig nusset og ulækker. Min

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *