Tirsdagstip: Pep øjenmakeuppen op og løft humøret

Nars for Marc Jacobs SS14
17.09.13
Nars for Marc Jacobs SS14
Foto: NARS

De dage, hvor hænderne griber efter makeuppen i blinde og bare kører penslen rundt i lidt tilfældige farver, kan du  være sikker på at møde mig med en neutral makeup, som bliver peppet op af en eller anden klar farve. Derfor blev jeg selvfølgelig glad, da jeg så, at det er præcis sådan, NARS synes, vi skal se ud næste år. Billedet er nemlig fra Marc Jacobs SS14 show.
Behøver jeg at sige, at jeg allerede er tyvstartet…

Neutrale øjenlåg og farvet eyeliner
Selvom jeg nok ville forsøge at tilføje en smule skygge for at løfte låget en smule, så er billedet her over ikke langt fra en makeup, jeg kunne finde på at lægge. Den farvede eyeliner kan både ligge over, under eller hele vejen rundt om øjet… kun fantasien og måske lidt modet sætter grænserne for formen.

Smokey eyes med farve
Du kan lave et fedt smokey eye med stort set alle tænkelige farver. Men hvis du gerne vil have det mørkt, kan du stadig nemt tilføje en farve. Det kræver blot, at den øjenskygge, som du bruger, er meget pigmenteret. Så kan du både lægge den ovenpå den mørkeste del som en prik lige over vippekanten eller tone ud med den øverst. Sidstnævnte giver en ret vild og meget cool effekt.

Små prikker med stor effekt
Som nævnt her over, kan en enkelt lille prik, have en meget stor effekt. Når du vil have effekten midt på låget,bliver det oftest bedst, hvis du bruger fingeren… (jo, du læste rigtigt). Prikken placeres lige over vipperne midt på låget, det løfter og tilføjer lidt spræl til et hvert hverdagslook. Hvis farven hellere skal ligge i inderste eller yderste øjenkrog, er det bedst med en pensel, som du er dus med eller måske endda en øjenskygge applikator.

Mange muligheder
Der er selvfølgelig et hav af andre muligheder. Dem jeg har nævnt her over er blot dem, jeg selv bruger mest. Her i sommer har jeg, som nævnt før brugt brune øjenskygger. Det er nyt for mig, og jeg har været meget glad for at kunne peppe de forskellige looks op med lidt farve. Fordi det er sådan, jeg plejer at se ud, når jeg kigger mig i spejlet.

Mørkere vejr og flere farver
Selvom magasinerne tit dikterer det modsatte, så er det oftest i vintermånederne, at jeg har mest lyst til at lege med farver. Du skulle tage at prøve det. Der skal bare en enkelt ny øjenskygge til, før det føles som om, at man har en helt ny samling. Husk at lege og test alle muligheder og kombinationer.

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
sveta

Hmmm jeg er nu mega vild med hendes læber!!!! Det er bare så smukke. Hvad tro du hun bruger??? Og hvordan markere man amor buen så elegant?

Helene Randløv

Hej Sveta
På læberne er det i følge teksten til looket fra Marc Jacobs SS2014 er der ingenting på læberne. Der er dog helt sikkert brugt highlighter, som sandsynligvis er Copacabana 🙂
Kh. Helene

Christina

Ja prik? jeg er helt lost?

Helene Randløv

Hej Kat og Christina
Forestil jer at I har taget en farvet øjenskygge på den ene finger og derefter placerer den lige på midten af låget præcis over vippekanten. Det er det, jeg mener 🙂
Kh. Helene

Line Høj

@Katja Jeg ønsker mig en tutorial af det smukke look, du lagde på Instagram for et par dage siden (det transparente glimmerlæber og farvet eyeliner). Og gerne hvilke produkter, der er brugt 🙂

Katja Moikjær

Jeg skal forsøge 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *