Blid makeup fra La Roche-Posay

05.08.13
La Roche-Posay makeup

La Roche-Posay makeup

For over et år siden lancerede La Roche-Posay deres fulde makeup-serie i Danmark. De markedsfører deres makeuplinje på især to fordele:

1. At det er korrigerende makeup med høj dækkeevne til for eksempel akne, pigmentpletter og rosacea

2. At den er særlig velegnet til sensitiv hud

Foundation og concealer der dækker
Et år efter lanceringen er det min erfaring, at det passer. Vi har allerede skrevet meget om både foundation og concealer og ikke mindst produkternes dækkeevne. De er alle fast inventar hjemme hos mig. Hvis du har noget, du gerne vil have dækket, så er La Roche-Posays produkter gode bud, som stadig ser naturlige ud.

Kun til gennemsnitsfarver
Problemerne med dem er udvalget af farver, der er meget snævert. Hvis du har lysere eller mørkere hud end gennemsnitsdanskeren, så er der ingen produkter til dig, desværre.

Har indkaldt sart test-dåse
Men når det kommer til makeup, er hverken Helene eller jeg specielt sarte – vi tåler det meste. Derfor har vi det sidste halve år uddelegeret opgaven til en meget sart test-dåse, der intet kan tåle – min veninde Mette:

Jeg har meget sart hud, som har tendens til rødme og kløe. Dertil problemer med nikkel og noget krydsallergi. I forhold til make up, så får jeg rødme, kløe og brænden i huden og det samme i øjnene. Jeg får af og til hævelser ved øjet og syn, der ligesom bliver sløret. Jeg har tørre øjne, hvilket også lader til at være problematisk i forhold til make up.

(Hvis du også oplever den slags symptomer skal du selvfølgelig gå til lægen. Bare rolig – Mette ved præcis, hvad hun fejler.)

Men nu handler det om at finde makeup, hun kan bruge. Det sidste halve år har hun testet for Pudderdåserne:

La Roche-Posay Respectissime Vandfast Mascara

La Roche-Posay Respectissime Intense Liner

La Roche-Posay Respectissime Ombre Douce øjenskygger

La Roche-Posay Toleraine Teint creme foundation kompakt

Mascaraen er en vinder
La Roche-Posays vandfaste mascaraen er den største vinder, og hun har tænkte sig at fortsætte med den, fordi der ganske simpelt ikke er nogle problemer med den.Den giver ingen reaktion overhovedet.

Det samme gælder øjenskyggerne, men Mette har andre øjenskygger fra især Lancôme, som hun også kan tåle. Mascara er da typisk også noget af det sværeste at finde, hvorimod øjenskygger som regel er nemmere at tåle. Især hvis man som Mette har problemer med Nikkel.

Eyelineren svider en smule
Eyelineren har til gengæld givet lidt problemer, da den godt kan give lidt brænden i øjenkanten. Men det er stadig bedre end nogen anden flydende streg, Mette har haft, så den vil blive brugt ved festlige lejligheder.

Foundationen er desværre ikke helt lys nok til Mettes meget lyse hud, og hun oplever, at svampen irriterer hendes meget sarte hud.

Makeupsvampe kan nemt udtørre huden, og det kræver en særlig teknik at bruge dem. Men hvis man gør det rigtigt, så kan det være det bedste til sart hud. Helene har lovet mig et indlæg om dette snart.

Der er ikke latex i La Roche-Posays medfølgende svamp, men HUSK at holde øje med det, når du køber nye svampe, for makeupsvampe er ofte med latex, hvilket mange allergikere ikke kan tåle.

Specialmærker er ikke altid nødvendige
Ud fra en Pudderdåses synspunkt kan jeg kun anbefale La Roche-Posays makeup til sarte øjne. Men det er ikke altid nødvendigt med specialmærker.

Hvis du gerne vil have et lidt mere sprælsk farveudvalg end La Roche-Posays jordtonede øjenskygger og rosa læbestifter, så er der heldigvis en del muligheder, hvis man leder lidt. Mette har for eksempel også gode erfaringer med Lancômes øjenskygger.

Det hele kommer jo an på, hvad man er allergisk eller sensitiv overfor. Men man behøver altså ikke nødvendigvis ty til special-mærker. Mascara og eyeliner kan dog være godt at vælge fra særlige mærker som La Roche-Posay, især hvis man har nikkelallergi.

Special-mærker er på den anden side heller ikke nogen garanti. Allergivenlig er ikke en beskyttet betegnelse, og der findes ikke makeup med Astma- og Allergimærket desværre.

Men i dette tilfælde er La Roche-Posay et oplagt sted at begynde, hvad enten du har behov for at dække pigmentforandringer, har sarte øjne, nikkelallergi eller lignende. Hvis du altså kan finde en farve, der er rigtig til dig.

Her kan du købe det
Du kan købe La Roche-Posays makeup på apoteket og på webapotekerne. Priserne er yderst rimelige på mellem 100 og 180 kroner.

Serien indeholder i Danmark flydende foundation, kompakte foundations, concealere, blush, øjenskygge, mascara, eyelinere, læbestift og neglelak.

Escentual er kun den flydende foundation billigere end i Danmark. Den øvrige makeup har de slet ikke, og sådan er billedet generelt på de engelske shops, der sender til Danmark. Og det tyske sortiment er helt anderledes end det danske. Hvis I kan finde bedre bud, så smid endelig et link – for jeg kan ikke.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Estermarie

Svampene er ofte lavet af latex og kan man ikke tåle det så skal der kun en enkelt gang til at man lægger foundationen med den til at slå ud.
Har en veninde jeg vil anbefale mascaraen.
Tak for altid super blog.

Pudderdåse Katja

Det har du helt ret i – tak Estermarie for en vigtig pointe!

Anette

Jeg har knastør eksemhud og Laroche Posays kompakte foundation er den eneste foundation som ikke klør eller sidder sært på huden – farven går, da jeg er sådan mellemfarvet standarddansker. Men det er jo ikke godt, hvis svampen udtørrer huden, kan man bruge noget andet? Tak for den fine anmeldelse, nu skal mascaraen og øjenskyggen afprøves!

Pudderdåse Katja

Der er IKKE Latex i denne har jeg netop fået bekræftet. Så det handler om rette teknik, som Helene hellere må fortælle om.
Dejligt du kan bruge indlægget 🙂

Pernille

Jeg bruger deres mascara (ikke den vandfaste dog) og jeg er virkelig glad for den, for den drysser ikke ret meget, sammenlignet med andre jeg har brugt og synes jeg får lange buede øjenvipper. Dog krævede den lidt øvelse at bruge i starten for ikke at klumpe sammen. Jeg vandt tidligere på året deres BB, men jeg synes den er lidt svær at få jævn, den bliver let stribet på mig, hvis jeg bruger den i hele hovedet.

Pudderdåse Katja

Dejligt at høre 🙂
Jeg har ikke prøvet BB Creamen endnu. Men en stribet BB Cream lyder ikke hensigtsmæssigt.

Maja

Jeg ved godt det er en gammel test, men ved du mon om den vandfaste mascara er nem at få af igen? På forhånd tak.

Katja Moikjær

Kære Maja. Jeg er ked af det men det er meget længe siden. Desuden er flere af produkterne også lavet om efterfølgende så jeg tør ikke sige noget.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *