Liposonix: En buksestørrelse mindre med en behandling

05.07.13
Liposonix før og efter

Liposonix før og efter

Det lyder som et slogan for et dårligt TV-Shop produkt, fordi det lyder for godt til at være sandt. Men det passer. Videnskaben har bragt os flere ikke-kirurgiske alternativer til fedtsugning, som kan fjerne mindre fedtdepoter permanent. Ingen narkose, ingen kniv, ingen sygedage, bare en time i en maskine på en klinik.

I udlandet findes der mange metoder. De er baseret på enten varme, kulde eller laser, som man sender gennem huden og ind i fedtcellerne, hvor man simpelthen nedbryder dem, så de forsvinder permanent. Ja, det virker. Ja, det er bevist, at det virker. Hvis I ikke tror på mig, så kan I se et svar her på samme spørgsmål fra det meget kendte amerikanske lægehus MayoClinic.

Vi har langt fra fået alle de samme metoder til Danmark, som der findes i for eksempel USA, men hos n’age på Kongens Nytorv har personalet det sidste års tid lavet behandlinger med liposonix. Liposonix virker ved ultralyd, hvor man ved særlige ultralydbølger nedbryder fedtcellerne.

Forestil dig en maskine som ligner den, du måske har prøvet, hvis du har været gravid. Men oh man, strålerne føles anderledes. Jeg har selv prøvet, og jeg har selv tabt en størrelse i taljen efter behandlingen.

Dokumentation og bivirkninger
For at få godkendt denne type behandling så skal man selvfølgelig kunne dokumentere, at det virker. I et studie på 282 personer tabte testpersonerne i gennemsnit 4,7 cm i taljen. Du kan se hele det studie her.

Der er bestemt også bivirkninger, men det er heldigvis af en slags, som forsvinder igen. Først og fremmest kan behandlingen gøre meget ondt, og det er ikke helt til at forudse, om du vil opleve smerte eller ej.

Jeg fik behandlet både min mave og mine flanker (på to forskellige dage). På min mave kunne jeg stort set intet mærke. Jeg vil sige, at det gjorde mindre ondt end en almindelig tandrensning hos tandlægen. Bagefter undrede jeg mig over, hvad folk dog peb sådan for.

Da jeg derimod skulle have behandlingen på mine flanker (puderne på hofterne) var det en noget anden historie. Der brændte og nev det, og jeg var nødt til at bande en del imens for at kunne være i det.

Bagefter har man blå mærker, måske hævelse eller anden lokal irritation der, hvor behandlingen er foretaget. Jeg havde meget blå hofter i et par uger, hvorimod der på min mave nærmest intet var at se. Jeg var nu ikke specielt øm bagefter. Samme dag, som jeg havde fået behandlingen havde jeg ikke lyst til at have stramme bukser på, men derefter mærkede jeg ikke noget videre, men jeg havde som sagt store blå mærker på mine hofter et par uger efter.

På et helt andet plan er der nogle, der diskuterer, hvad der egentlig bliver af det fedt, som man nedbryder. For det bliver optaget andre steder i kroppen, og hvad er egentlig konsekvenserne af det? Jeg har ikke svaret, og det er der vist heller ingen andre der har.

En størrelse mindre i taljen og fladere mave
Nu ville jeg jo virkelig gerne kunne vise jer nogle fantastiske før og efter billeder, og hvor mange centimeter, jeg har tabt. Men i den efterfølgende periode tog jeg (af helt andre årsager selvfølgelig) 7 kilo på. Og det gør selvfølgelig, at jeg ikke kan vise billeder, uden at det ville være helt misvisende – hvilket jeg er rigtig, rigtig træt af. Så I må nøjes med billederne af andre kvinder, der har gennemgået samme behandling.

Men jeg kan sige, at hvor jeg før har været to forskellige størrelse på hhv. lår og talje, så er der nu kun en størrelse til forskel. Jeg er altså blevet en størrelse mindre om taljen i forhold til resten af kroppen.

Jeg er æbleformet, så det gør en ting. Min talje er det bredeste sted på mig overhovedet, og den forskel er blevet en størrelse mindre. Den største forskel jeg nok har kunnet mærke er på min mave. Som I kan læse om her, så har jeg en krop, der er en seriøs kandidat til et regulært maveløft, og jeg har en masse buler af fedtaflejringer på min mave. De er blevet mindre, og min mave er fladere – også set i forhold til de 7 nye kilo, jeg har taget på. Det kan jeg især mærke på mine bukser, der bare sidder meget bedre.

På mine hofter isoleret set kan jeg derimod ikke se ret stor forskel, hvilket selvfølgelig hænger sammen med, at jeg har taget på. Sygeplejersken anbefalede mig en behandling nr. 2, som kan give et endnu større resultat, men jeg har sagt nej tak, indtil jeg har tabt de forbaskede 7 kilo igen.

Alternativ til fedtsugning?
Man skal på mange måder sammenligne Liposonix med fedtsugning. Det er IKKE et vægttabsmiddel. Man taber sig faktisk slet ikke set på badevægten, fedtet fordeler sig bare på resten af kroppen. Det er altså en måde at fjerne mindre og isolerede fedtdepoter på, lidt på samme måde som fedtsugning er.

Effekten er derimod selvfølgelig mindre end fedtsugning – meget endda. Til gengæld er man hverken indlagt eller under kniven.

Prisen kan man derimod godt sammenligne. For Liposonix ER en dyr behandling. Prisen starter fra 10.000 kroner for en enkelt behandling af lille mave, og prisen afhænger selvfølgelig af størrelsen på det område, der skal behandles.

Sådan foregår det
Selve behandlingen varer cirka en time, og man behandler kun et område ad gangen. Behandlingen starter nedbrydningen af fedtcellerne, som først er helt nedbrudt efter cirka 12 uger, hvor man vil kunne se det endelige resultat.

Mange har gavn af en behandling nummer 2, og der er i princippet ikke nogen øvre grænse for, hvor mange behandlinger man kan få. Men der er en række krav til en god kandidat til Liposonix:

“Den optimale kandidat har en sund hud og en sund livsstil, med en BMI mindre end 30. På området som ønskes behandlet skal der være godt 1cm fedt over musklen og hvis man tager fat i huden skal der være ca 2,5cm fedt.”

Der kan altså både være for meget og for lidt fedt til, at der kan behandles, og man kommer til en konsultation først, hvor det bliver vurderet, om man er en egnet kandidat.

Ville jeg gøre det igen?
Ja – uden tvivl. Men det er jo også nemt nok for mig at sige, for jeg har selvfølgelig fået behandlingen gratis for at kunne skrive om den her og har ikke skulle bløde mange 1.000 kroner.

Det ER dyrt, og det skal derfor prismæssigt sammenlignes med, hvad man kan få ud af at lægge sig under kniven, hvor resultatet ved en fedtsugning selvfølgelig er større. Men man slipper (trods eventuel smerte under behandlingen) for operation.

I mit eget tilfælde, som I også kan læse om her, så har det været en perfekt midlertidig løsning, fordi jeg stadig gerne vil have barn nummer 2 på et tidspunkt, hvilket diskvalificerer mig til både fedtsugning og det totale maveløft, som min stakkels mave ellers egner sig perfekt til.

Og til mindre fedtdepoter, der er det bare langt mindre grænseoverskridende at lægge sig i denne type maskine, end under kirurgens kniv. Det var derfor også rigtig vigtigt for mig at fortælle om, at de her behandlinger faktisk virker. For langt de færreste tror på det, når de hører det.

Lige nu behandler n’age kun mave og flanker, men der kommer snart behandling af fx. lår også. Priserne starter ved 10.000 men afhænger meget af størrelsen af det behandlede område.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Liselotte

Når der lige sniger sig syv kilo på, kan det så have noget at gøre med allergi eller intoleranser?
Hos mig har erkendelsen af en mælkeallergi (oveni samlingen) og et behov for at følge “Low Fodmap” reglerne gjort underværker for de kilo, der lige havde sneget sig på igen – for meget ofte kan ekstra kilo blot være “tåbelige” væskeophobninger.
Dem erkender man bedst, hvis man lige pludselig bliver lidt større på lår, ben og mave, og man får lidt sværere ved at småløbe op ad en trappe. Så er det ikke fedt, men i stedet væsketunge ben.
Det “gode” ved væskeophobninger er, at finder man årsagen, så forsvinder de ekstra kilo ganske hurtigt:-)
Og jeg er i øvrigt også gået en eller to buksestørrelser ned igen:-)

Liselotte

Og hvis du vil vide mere om “Low Fodmap diæten” , så koster det gratis af finde forskernes egen hjemmeside:
http://www.med.monash.edu/cecs/gastro/fodmap/
De tester diæten på Herlev Hospital, læste jeg et sted.
Jeg har faktisk ikke købt nogle bøger om det, bare deres app, så jeg nede i supermarkedet kan se, hvad der er ok, og hvad der skal spises mindre af.

Pudderdåse Katja

Det må jeg læse om. Herhjemme er det gluten, der driller. (Og mælk men der lader jeg som ingenting (ikke høre, ikke se, ikke tale) for jeg kan ikke undvære mælk i kaffen 😉 )

Liselotte

Jeg har også glutenintolerans, og mælkeallergien accelererede helt vildt efter jeg begyndte at holde min glutenfri diæt.
Vi har en fornemmelse af, at glutenintoleransen “modvirkede” mælkeallergien, men da jeg så overholdt den første diæt gik det for alvor galt.
Der røg faktisk 10 kilo på igen. Siden midt april er de 5 af dem så forsvundet igen ved en kombination af 0 mælk og app’en.

Pudderdåse Katja

Lalalalalalala synger jeg mens jeg nyder min cafe latte

Kimmie

Hold nu op!
Har hørt og læst lidt om det, og tænkte virkelig som du skriver “Det rene TV-shop lort”.
Og lyder jo nærmest for godt til at være sandt.
Har flere gang selv tabt mig flere kilo (og trænger iøvrigt til det igen :S) men ALDRIG forsvinder dem på “flankerne”.
Men er det så begge sidder du fik behandlet på én gang, eller blev de også over to gange?

Pudderdåse Katja

Begge sider blev behandlet på en gang. Jeg var først til en behandling med maven og dernæst en behandling med begge flanker på samme tid.

Liselotte

Jep, den er hård, men man vænner sig til det. Min allergi havde som bivirkning at jeg ikke kunne tænke på sædvanligt niveau og på en masteruddannelse til 50.000 pr. halvår bliver man ekstremt motiveret til at få den evne igen;-) Så jeg blev nød til at holde diæten minimum til eksamen. Og nu har jeg lært at leve med det. Desuden er det ikke spor opreklameret at kunne bruge de små grå;-)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *