Sulfatfri økologisk Irma shampoo til 40 kroner

26.05.13
Irma Shampoo uden sulfater

Irma Shampoo uden sulfater

På hylderne i Irma mellem Tusindfryd og madvarer for feinsmeckere gemmer der sig en lille shampoo uden sulfater – til 40 kroner.

Irmas Shampoo med granatæble er nemlig sulfatfri. Det er ikke noget, de reklamerer med, i stedet så bliver den solgt på de granatæbler, som er så fantastiske i hudpleje, men som jeg ikke i min vildeste fantasi kan se have nogen effekt på håret whatsoever.

Men så er det jo godt, man kan læse en ingrediensliste. Irmas Shampoo med granatæble gør nemlig det, den skal – vasker håret rent uden sulfater til 40 kroner. Ingen diskussion der. Og det er en rigtig god nyhed i en verden, hvor shampoo uden sulfater ofte er forbeholdt dem, der betaler markant mere for deres shampoo.

Læs her om fordelene ved at undgå sulfater

Uden konserveringsmidler
Serien claimer, at den er uden konserveringsmidler, og det får altid advarselslamperne til at blinke hos mig. Det betyder som regel, at der er noget endnu værre end konserveringsmidler i, eller at der rent faktisk er tale om et ukonserveret produkt, hvor bakterier får frit spil – ingen af delene tiltaler mig det mindste.

Irmas balsam er da også konserveret med citric acid, som er et svagt konserveringsmiddel – et helt almindeligt og udbredt konserveringsmiddel, men ikke noget jeg ville stole på alene. Shampoo’en er derimod konserveret med salt. Helenes og min helt personlige erfaring med salt som (et svagt) konserveringsmiddel er, at vores hud ofte ikke kan lide det. Jeg kan ikke finde nogen dokumentation for salts effekt på huden, og jeg har ikke reageret på denne shampoo overhovedet.

Under alle omstændigheder er der her tale om dårligt konserverede produkt, som du typisk opbevarer på et fugtigt badeværelse. Med andre ord: De skal smides ud efter absolut maks. et halvt år.

Aldrig sulfater i balsam
Der er som altid en balsam med til shampoo’en, og det er en meget rolig en af slagsen. Der er hverken silikone, polymerer eller andre af de (kunstige) ingredienser, som kan udglatte tørt hår på et øjeblik. Den økologiske balsam indeholder derimod naturlige fugtiggivende ingredienser – som alt andet lige har en begrænset umiddelbar effekt. Den vil tiltale jer, der af den ene eller anden grund, efterspørger en balsam kun med naturlige ingredienser fri for silikone, polyquarternium og alt det andet hårguf, og den vil være udemærket til hår, der ikke er superfiltret.

Men det, jeg ville sige, er, at der alligevel aldrig er sulfater i balsam. Sulfater findes KUN i shampoo og produkter, som du vasker ansigt, hænder, tænder og krop i. Hvis du vil undgå sulfater og har en yndlingsbalsam fra et traditionelt mærke, så er der ingen ko på isen i at kombinere for eksempel en billig sulfatfri shampoo fra Irma med din gamle yndlingsbalsam.

Begge produkter er parfumeret med almindelig parfume og har en sødlig duft. De er ecocert certificerede.

Her kan du købe det
Irmas Granatæble Shampoo og Balsam koster 40 kroner stykket og kan købes i Irma.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Bodil P

I helsekosten eller på nettet hos Helsam kan du få sulfatfri sjampo fra Rømer til 89 kr. for 1 L. Jeg er vild med aloevera udgaven. Rema 1000 har også en økologisk, svanemærket og blå krans sjampo til 30 kr. for 250 ml. tror jeg der er i.
Dr. organic fra helsekosten er også sulfatfri, men dufter underligt og giver mig grønt hår.

AnnSofey

Jeg elsker jeres blog !!!
please tjek min ud 😀

Natasja

Så sidder jeg her i Jylland og græder lidt over at vores Irmaer er lukket nu. Jeg gad nemlig godt prøve dem. Findes der andre billige shampooer uden SLS? Selv bruger jeg PP og ELSKER dem, men min søde mor kunne godt bruge en sulfatfri shampoo til lidt billigere penge end PP.

Bodil P

Her går det lidt for hurtigt! Øko shampoen fra REMA 1000 er også uden sulfater.

Randi

Den er rigtig god til tørt naturkrøllet hår.

Helene Randløv

Tak for din erfaring Randi!
kh. Helene

Louise BE

Okay nu spørger jeg måske dumt :o)
Men kan du lige forklare hvad der er så dårligt ved sulfater? taak

Naja

Kære Pudderdåser
Jeg har i min blinde tillid til jeres research hevet en Irma øko granatæble shampoo med hjem uden at have kigget på varedeklarationen. Dt skulle jeg dog ikke have gjort, for til min gru opdager jeg – selvfølgelig efter brug – at shampooen indeholder sodium coco-sulfate. Så vidt en hurtig googling kunne afsløre er det en af de slemme sulfater. Tager jeg fejl, eller har Irma ændret indholdet i shampooen – i så fald er I hermed advare. Og så i øvrigt tak for den bedste skønhedsblog!!

Pudderdåse Katja

Kære Naja
Blind tillid skal man aldrig have til nogen 😀
Jeg er ikke enig i resultatet af din googlen. sodium coco-sulfat er selvfølgelig en sulfat – det siger navnet, det siger sig selv. Men det er ikke en af de slemme som SLS og SLES. Det bliver lidt langhåret, men du kan se mere om forskellen på SLS og Sodium Coco-Sulfat her, hvor de beskriver, hvordan SLS er irriterende og Sodium Coco Sulfat ikke er: http://online.personalcarecouncil.org/ctfa-static/online/lists/cir-pdfs/FR532.pdf
Det er selvfølgelig strengt teknisk set forkert at kalde den sulfatfri, det har du ret i. Den er uden SLS og SLES. Men den indeholder stadig de samme fordele. Jeg er IKKE enig i den almene holdning på Google. Der er stor forskel på sulfater.
Kh. Katja

Naja

Kære Katja
Tusind tak for dit grundige svar, så er jeg mere rolig. Det er sørme en jungle at forholde sig til – tak for det kæmpe arbejde i gør for at finde en farbar vej i den jungle 🙂
KH

Pudderdåse Katja

Tak Naja. Glad for du kunne bruge det

Frk. Blomst

Hej Katja og Helene.
Jeg lider af rigtig tørre hænder her i de kolde måneder og havde tænkt mig at prøve en sulfatfri shampo og sæbe for at se om det måske vil hjælpe på mine tørre hænder. Har funder Katjas indlæg med skalaen for sulfater, men synes godt nok at det er lidt langhåret som hun også selv skriver i indlægget. Er der et indlæg ud over dette hvor I skriver hvilke billige alternativer der er til Purely Professionals shampoer? Ellers vil jeg rigtig gerne bede jer om at lave et. Fordi kan se i kommentarerne til dette indlæg at folk skriver at man kan få sulfatfrie shampoer i Helsekost butikker og Rema1000, men jeg synes godt nok at det er en jungle og det kunne være rigtig rart hvis I kunne remse de sulfatfrie shampoer og sæber op som I kender til billige penge.
Jeg har fundet et indlæg for Katja skriver at hun lige har købt Urtekrams no Perfume Flydende håndsæbe, men endnu ikke har prøvet den. Er den god og kender I måske flere sulfatfrie sæber som ikke er alt for dyre?
Nu endte min kommentar med at blive meget lang. Men jeg håber at I finder tid til at besvare den.
Mvh Viola

Frk. Blomst

P.S. Jeg var i tre Irmaer i går, kan det passe at Granatæbleserien er udgået?

Helene Randløv

Hej Frk. Blomst
Det ved jeg faktisk ikke…
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Viola
Det er bestemt en interessant problematik, og jeg vil gerne skrive den på listen over indlæg… som du nok kan gætte er den LANG, så der går nok noget tid!
Så vidt jeg husker er Katja ikke særlig begejstret for Urtekram Flydende Håndsæbe, men herhjemme kan vi meget godt lide den. Jeg kan også varmt anbefale Badeanstaltens flydende håndsæbe.
Kh. Helene

Marlene

Er “faith in Nature” uden sulfater?

Helene Randløv

Hej Marlene
Om de har sulfatfri produkter, vil jeg ikke udelukke, men dem, jeg lige kiggede på, er ikke sulfatfri. Tjek den engelske hjemmeside, der er ingredienslister, hvis der er specifikke produkter, du vil kigge på.
Kh. Helene

Frøken Grøn

Hej Pudderdåser.
Jeg har også beslutte at prøve kræfter med en sulfatfri shampoo.
Er der nogen der kender til en parfumefri, svanemærket shampoo/shampoobar der er til at betale?
Knus herfra.

Helene Randløv

Ja da, her på bloggen er vi storforbrugere af Purely Professionals fantastiske produkter! Søg i kommentarfeltet ovenfor, så finder du anmeldelser og links af nogle af dem.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *