Dåseposten: Tør hovedbund

01.01.13

Hej Pudderdåserne.

Jeg er forholdvis ny på jeres blog og rimelig ny i gårde indenfor beauty området, så jeres blog er fantastisk til at holde mig opdateret og vejlede mig i den store beauty jungle.. TAK

Jeg har dog haft et problem de seneste par måneder, som jeg håber I kan hjælpe med. Jeg har store problem med tør hovedbund og jeg kan ofte kradse flager af. Jeg har været lidt tilbageholden med at bruge hårprodukter i det i form af tørshampoo eller hårlak, fordi jeg er bange for det kommer til at klø.

Det ligner ikke skæl, da det er større stykker (eller det tror jeg i hvert fald ikke det er).
Jeg vasker ca. hår hver 3 dag i tresemmes natural shampoo og balsam og derudover bruger jeg hårkur en gang om ugen. Jeg dyrker rimelig meget sport, men er obs på ikke at vaske hår for tit af den grund.

ER der nogen produkter, der kan hjælpe mig eller er det lægen jeg burde henvende mig til???

Håber i kan hjælpe eller evt. har skrevet et gammelt indlæg om lignende.

Venlige hilsner

Lise

ps. håber også mine info er gode nok, vidste ikke helt hvad i kunne bruge

Kære Lise

Først og fremmest undskyld jeg har været så længe om at svare, men det er der en grund til. Jeg kæmper nemlig med præcis samme problem selv, og jeg har derfor brugt rigtig meget tid på at finde en løsning. Den dårlige nyhed er, at jeg ikke har fundet de vises sten – men derimod kun en række forskellige muligheder.

1. Få tjekket hovedbunden hos lægen
Problemer med hovedbunden kan skyldes en lang række hudsygdomme, som du ikke kan behandle selv. Derfor bør langvarige problemer med hovedbunden altid tjekkes af din læge. Min veninde havde fx. problemer med skæl gennem lang tid, og jeg nægtede mere eller mindre at hjælpe hende, før hun havde været hos hudlægen, og ganske rigtigt viste det sig, at hun havde psoriasis i hovedbunden. For mit eget vedkommende har jeg selv haft svamp i hovedbunden. Begge dele problemer man ikke skal forsøge at behandle selv.

2. Tjek de produkter du bruger
Problemer med hårbunden handler oftest om, hvad man bruger af produkter mere end om, hvad man IKKE bruger. Så det er en rigtig god idé at gå back to basics og bruge så lidt og simpelt som overhovedet muligt. Tunge stylingprodukter og lignende som ikke bliver vasket ordentligt ud kan give problemer for hovedbunden.

3. Undgå Lauryl Sulfat og muligvis også Laureth Sulfat.
Lauryl Sulfat i shampoo virker udtørrende på hovedbunden, det er efterhånden almindelig kendt. Så hvis du har problemer med hovedbunden så tjek din shampoo for ingredienser, der slutter på Lauryl Sulfat, fx. Sodium Lauryl Sulfat eller Natrium Lauryl Sulfat. TRESemmé bruger Ammonium Lauryl Sulfat, og det er en tæt fætter til de øvrige Lauryl Sulfater. Jeg ville absolut skifte shampoo hurtigst muligt. Læs en udemærket anmeldelse af TRESemmé Naturals her.

Laureth Sulfat giver færre problemer end Lauryl Sulfat og er uden sammenligning det mest udbredte. Men det kan stadig være en stor fordel at undgå det også i shampoo og gå over til shampoo uden de to typer sulfat som fx. Purely Professional.

4. Brug en mild skælshampoo
En mild skælshampoo kan gøre godt for hovedbunden. Jeg bruger selv Dermalog Skælshampoo fra apoteket, når min hovedbund går amok. Det er kun fordi, det er en gammel vane – en hudlæge anbefalede den til mig for over 10 år siden.

Kærlig hilsen

Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Mine favoritter til hårpleje | Pagik

[…] kure fra blandt andet Decubal uden den store længerevarende forskel, men så faldt jeg over det her indlæg hos Pudderdåserne. Jeg tjekkede straks ingredienslisten på min daværende shampoo fra Kevin […]

Lizette Petersen

Hej. Æble shampooengør håret så stift. Så jeg ikke kan bruge den. Brugte den som teenager da var den god. Men det er den så ikke mere.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *