Dåseposten: Tør hovedbund

01.01.13

Hej Pudderdåserne.

Jeg er forholdvis ny på jeres blog og rimelig ny i gårde indenfor beauty området, så jeres blog er fantastisk til at holde mig opdateret og vejlede mig i den store beauty jungle.. TAK

Jeg har dog haft et problem de seneste par måneder, som jeg håber I kan hjælpe med. Jeg har store problem med tør hovedbund og jeg kan ofte kradse flager af. Jeg har været lidt tilbageholden med at bruge hårprodukter i det i form af tørshampoo eller hårlak, fordi jeg er bange for det kommer til at klø.

Det ligner ikke skæl, da det er større stykker (eller det tror jeg i hvert fald ikke det er).
Jeg vasker ca. hår hver 3 dag i tresemmes natural shampoo og balsam og derudover bruger jeg hårkur en gang om ugen. Jeg dyrker rimelig meget sport, men er obs på ikke at vaske hår for tit af den grund.

ER der nogen produkter, der kan hjælpe mig eller er det lægen jeg burde henvende mig til???

Håber i kan hjælpe eller evt. har skrevet et gammelt indlæg om lignende.

Venlige hilsner

Lise

ps. håber også mine info er gode nok, vidste ikke helt hvad i kunne bruge

Kære Lise

Først og fremmest undskyld jeg har været så længe om at svare, men det er der en grund til. Jeg kæmper nemlig med præcis samme problem selv, og jeg har derfor brugt rigtig meget tid på at finde en løsning. Den dårlige nyhed er, at jeg ikke har fundet de vises sten – men derimod kun en række forskellige muligheder.

1. Få tjekket hovedbunden hos lægen
Problemer med hovedbunden kan skyldes en lang række hudsygdomme, som du ikke kan behandle selv. Derfor bør langvarige problemer med hovedbunden altid tjekkes af din læge. Min veninde havde fx. problemer med skæl gennem lang tid, og jeg nægtede mere eller mindre at hjælpe hende, før hun havde været hos hudlægen, og ganske rigtigt viste det sig, at hun havde psoriasis i hovedbunden. For mit eget vedkommende har jeg selv haft svamp i hovedbunden. Begge dele problemer man ikke skal forsøge at behandle selv.

2. Tjek de produkter du bruger
Problemer med hårbunden handler oftest om, hvad man bruger af produkter mere end om, hvad man IKKE bruger. Så det er en rigtig god idé at gå back to basics og bruge så lidt og simpelt som overhovedet muligt. Tunge stylingprodukter og lignende som ikke bliver vasket ordentligt ud kan give problemer for hovedbunden.

3. Undgå Lauryl Sulfat og muligvis også Laureth Sulfat.
Lauryl Sulfat i shampoo virker udtørrende på hovedbunden, det er efterhånden almindelig kendt. Så hvis du har problemer med hovedbunden så tjek din shampoo for ingredienser, der slutter på Lauryl Sulfat, fx. Sodium Lauryl Sulfat eller Natrium Lauryl Sulfat. TRESemmé bruger Ammonium Lauryl Sulfat, og det er en tæt fætter til de øvrige Lauryl Sulfater. Jeg ville absolut skifte shampoo hurtigst muligt. Læs en udemærket anmeldelse af TRESemmé Naturals her.

Laureth Sulfat giver færre problemer end Lauryl Sulfat og er uden sammenligning det mest udbredte. Men det kan stadig være en stor fordel at undgå det også i shampoo og gå over til shampoo uden de to typer sulfat som fx. Purely Professional.

4. Brug en mild skælshampoo
En mild skælshampoo kan gøre godt for hovedbunden. Jeg bruger selv Dermalog Skælshampoo fra apoteket, når min hovedbund går amok. Det er kun fordi, det er en gammel vane – en hudlæge anbefalede den til mig for over 10 år siden.

Kærlig hilsen

Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Baysen

Tænkte at jeg lige ville komme med et lille input her.
Min kæreste døjede for nogle år siden med MEGET tør hovedbund (så tør at flager af hud faldt ned på skuldrene, hvis man strøg ham over håret). I dag lader det dog til at han har fundet en løsning/de rette produkter, for problemet er væk.
Han fik blandt andet en shampoo fra L’Oréal Professional ved min frisør (kan desværre ikke huske, hvad den hed, men tuben var hvid med blå skrift på). Vi fik at vide, at den var lidt skrap, så han måtte ikke bruge den for længe ad gangen. Den blev derfor kombineret med Head & Shoulders til tør hovedbund. Siden den fra L’Oréal blev opbrugt, bruger han kun Head & Shoulders, som ser ud til at virke helt fint. Det er i hvert fald længe siden, at han har haft noget der ligner tør hovedbund.

Line

Jeg ville lige tilføje at head and shoulders er et fantastisk produkt til skæl og meget tør hovedbund, dog kun i en begrænset tidsperiode. Brugte det selv ca. 3 gange i ugen i 2-3 år, og kunne såmed holde skæl nede, men det vendte stærkt tilbage efter dette tidsrum og der hjalp head and shoulders ikke, men gjorde kun min hovedbund værre. Gik derefter over til en mild shampoo uden parfume med laureth sulfat og tester nu sulfat fri shampoo

Katy

Lider selv af mega tør hovedbund (som min læge meget længe fik behandlet som psoriasis). Anyways, der bliver kradset og kløet, og indtil videre har jeg fundet frem til ét produkt, der gør absolut underværker: Decubals “Treatment for dry and itchy scalp”. Masserer det ind i hovedbunden efter jeg har vasket hår og lader det sidde, mens balsammen sidder i håret og det hele skylles ud til sidst 🙂 det klør skam stadig, men slet ikke så meget som før. Shampooen fra samme mærke er heller ikke værst.

Anne

Det lyder lidt som noget jeg har prøvet, ved mig blev nogle gange til væskende sår, men der kunne jeg også kradse store flager af.
Min redning blev Cutin bio+ shampoo!
Det er simpelthen det bedste i hele verden. Alle jeg kender med hovedbundsproblemer – også skæl – er kommet af med det, ved hjælp af denne shampoo.
Den lugter forfærdeligt, men den er vildt god. Hvis man bruger balsam eller hårkur bagefter forsvinder lugten fra håret 🙂

Lene

Jeg vil også give Cutrins Bio+ de bedste anbefalinger!. Min datter har også haft problemer med tør hovedbund og skæl. Denne shampoo virker ihvertfald rigtigt godt på hende, for efter et par gange er det væk 🙂
Hilsen
Lene

Ida

Jeg har også haft tør hovedbund, dog ikke med store “flager” der faldt af, mere helt bitte små flager, der nærmest ligner pulver. Så ved ikke om det overhovedet er det samme, men jeg brugte også Decubals “Treatment for dry and itchy scalp” og det hjalp! Jeg fik af vide af min frisør at det IKKE var skæl og at jeg IKKE skulle købe en skælshampoo til det. (hvilket jeg faktisk havde gjort – men det havde heller ikke hjulpet en dyt). Men jeg ved som sagt ikke om det vil hjælpe dig, da det ikke er helt de samme “symptomer” vi har haft. men den hjalp mig meget!

Sandy

Gå til din læge og få en henvisning til en hudlæge. Det kan meget vel være psorerasis

MissKryger

Jeg vil gerne komme med et lille input, da jeg selv har døjet med det i mange år. Jeg har prøvet mange forskellige shampoo’er som jeg har fået anbefalet af min læge, men også et par stykker på recept. Intet af dette har været nogen større succes – derfor satte jeg mig for selv at eksperimentere lidt…
Jeg bruger idag Sanex Antiskæl Shampoo og har brugt den i mange år, men hvis jeg bruger den uafbrudt, så mister den sin virkning (min hovedbund begynder igen at irritere)… Ved et tilfælde fik jeg fat i Dennis Knudsens Detox Shampoo! Den er SÅ god ved hovedbunden!! Jeg har derfor ALTID både Sanex Antiskæl samt DK Detox stående ved bruseren – så kan jeg løbende skifte og undgå at ligne en der har lus 😀
(et lille tip: DK Detox koster ca. 260 kr, men hvis man booker en synsprøve samt styling ved Synoptik, så får man den som gave…)

Lika

Kender selv til problemet eller rettere kendte for det er efter en anbefaling ikke længere et problem. Jeg har altid døjet med skæl/tør hovedbund og det er bare ikke fedt, når man er mørkhåret. Intet hjalp mig synderligt – hverken skælshampoos som man kender eller noget fra apoteket og hvis det gjorde var det så kortvarigt, at det ikke kunne betale sig. Men besluttede mig så for at bruge en shampoo, der hedder Neccin Shampoo nr. 3 Dandruff. Den fås på nicehair til den nette sum af 108 kr og det er en man kan bruge 2-3 gange om mdr. Den er guld værd! Man lader den sidde i håret i 2-3 min og derefter skyller man. Og dermed kan man vinke farvel til skæl. Varm anbefaling herfra 🙂

Mette M

Jeg har også døjet med tør hovedbund i årevis, og har virkelig prøvet alt uden held. For et års tid siden fik jeg udskrevet Betnovat hos lægen mod eksem, og det har altså hjulpet rigtig meget! Jeg har det stadig lidt engang imellem, især her om vinteren, men det tror jeg er fordi jeg ikke er god til at bruge det to gange om dagen, som man skal, indtil det er væk. Det er en vandig væske, som er rigtig nem at påføre i hovedbunden. Prøv evt. at spørge din læge om det præparat.

Maria

På et tidspunkt var min hovedbund virkelig irriteret, og kløede helt ulidelig meget! Har prøvet lidt af hvert, og det jeg synes fungerede bedst er en shampoo der hedder: Neccin no 3. Der står nogle steder det er en skælshampoo, men jeg har dog ikke skæl. Den har taget kløen for mig. Samtidig er den meget mild!

Anna

Min stofskiftesygdom betød at min hovedbund var tør i så ekstrem en grad, at der faldt flager af hud af hvis jeg bare rystede hovedet. Jeg lider desuden også af allergi og har generelt meget følsom hud, hvilket gjorde det ufattelig svært at finde en ordentlig shampoo. Jeg fik anbefalet La Roche-Posay Kerium, Anti-dandruff Dry Scalp (http://www.laroche-posay.com/products-treatments/Kerium/Kerium-Dry-Dandruff-p3872.aspx) da jeg var på ferie, og efter 2 uger var min hovedbund helt normal igen. Den er virkelig helt fantastisk! Man kan desværre ikke få præcis den udgave af deres skælshampoo i de apoteker hvor jeg har kigget i DK, kun en anden der ikke fungerer for mig. Heldigvis kan den findes mange steder på nettet, og jeg kan kun anbefale den!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *