Fredagsfavorit: L’Oreal Elvital – hvorfor hårpleje ikke skal være dyrt

07.12.12
L'Oreal Elvital og Kerastase

L'Oreal Elvital og Kerastase

Det er en af de mest udbredte misforståelser, at et hårprodukt på magisk vis bliver bedre af at blive solgt i en frisørsalon. Jeg har forsøgt at afvise det flere gange – og også denne gang vil jeg sandsynligvis få en masse kommentarer i mit kommentarfelt, der vil sige det modsatte – fra hovedsageligt frisører og forhandlere.

Jeg hører typisk, at frisørprodukter på en eller anden måde er mere koncentrerede eller indeholder ingredienser af en højere kvalitet end dem fra supermarkedet. Det har jeg endnu aldrig set eksempler på – tværtimod. Det er ikke fordi, jeg selv køber alle mine hårprodukter i Føtex – tværtimod. Mit badeværelse er et skønt miks af det bedste fra Føtex, Matas, frisøren, Magasin, webshops, specialprodukter osv. osv. Pointen er, at der findes fantastisk gode produkter allevegne, men bare fordi det er dyrt er det ikke automatisk bedre. ISÆR ikke shampoo og balsam. Tværtimod når man se på ingredienserne er det den samme håndfuld ingredienser der går igen og igen og igen i samtlige produkter på markedet.

Shampoo er nok det mest kedelige. Der findes groft sagt tre ingredienser, der kan vaske dit hår rent. Lauryl sulfat, laureth sulfat og de nyere og meget dyrere vaskeaktiver som fx. sodium coco sulfat. De sidste kender jeg kun en håndfuld mærker, der bruger. Derudover bruger 99% af alle andre lauryl eller laureth sulfat. Og af dem bruger vel 90% laureth sulfat. Det gælder alle – lige fra Neutral over Redken til Shu Uemura. Hvad end du betaler 30 eller 300 kroner for din shampoo. Dertil er der tilsat nogle conditioners – måske noget silikone, fedtalkoholer og andre stoffer, der kan udglatte eller pleje hår. Eksotiske plantenavne er typisk tilsat i små mængder af hensyn til markedsføring. Det samme gælder for balsam. Hårprodukter er noget af det på samme tid nemmeste og kedeligste at anmelde. Der er sjældent noget, der er virkelig fantastisk – men heller ikke noget, der er dårligt. Det handler om at finde det, der passer til din hårtype.

Der findes derimod en absurd overflod af hårprodukter med allergene parfumestoffer – L’Oreal Elvital inklusive – så parfumeallergikere skal holde særligt øje med hårprodukter. Der er meget meget langt mellem de uproblematiske.

Elvital Nutri-Gloss
Elvital er for mig et smukt eksempel på supermarked shampoo, når det er bedst. Ja, den er baseret på laureth sulfat og der er de føromtalte parfumestoffer i, men det er der så afgjort også i langt langt hovedparten af de shampooer, du finder hos frisøren. Der er silikone i – det kan Pudderdåserne og Pudderdåsernes hår rigtig godt lide.

Nutrigloss Shampoo og Balsam virker smukt til tørt og trist hår som mit, der bliver blødt og medgørligt og får glans. Det får det pga. en fin kombination af gode balsamingredienser – ikke perlerne, vel?

Magen til Kerastase Cristalliste
The Beauty Brains har også gjort arbejdet med at sammenligne ingredienserne i Elvital Nutrigloss
med den meget meget MEGET lignende Kerastase Cristalliste – begge fra samme L’Oreal moderskib, men til en meget stor prisforskel. Der er ikke nogen objektiv kvalitets forskel!

Dermed siger jeg ikke, at mange ikke kan mærke forskel – både til den ene eller den anden side – men jeg gentager bare min evige pointe med at dyrt er ikke pr automatik bedre, og produkter bliver ikke automatisk mere koncentrerede eller af en højere kvalitet af at blive solgt af en frisør.

Valg af salgssted handler om markedsføring og salgsstrategi. For eksempel kan man i mange andre lande købe både La Roche-Posay og Vichy i supermarkedet. At de mærker i Danmark er et apoteksprodukt, det handler om mange andre ting end selve produktet.

Her kan du købe det
L’Oreal Elvital shampoo og balsam koster 40 kroner stykket i supermarkedet, Matas mm. De har skiftet udseende siden de eksemplarer, jeg har her på billedet – men rygraden i hele Elvital serien er og bliver den samme.

PS: Husk at tjekke om du kan med duften – de fleste Elvital produkter dufter temmelig kraftigt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Bine

Meget interessant indlæg, som gjorde mig meget nysgerrig på hvad, min egen shampoo indeholder. Til min store overraskelse indeholder min shampoo fra Urtekram ikke en af de 3 ingredienser, som vasker håret. Den indeholder glycerin og en masse olier. Det lyder jo som om, at jeg praktisk talt vasker hår i balsam, og at det måske slet ikke bliver ordentligt rent? Jeg får ret hurtigt fedtet hår, så måske forklarer det noget her.

Pudderdåse Helene

Hej Bine
Det kan sagtens være, det kan også være at du bare trænger til at blive vasket “i bund”. Læs hvordan du gør her:
https://pudderdaaserne.dk/2012/11/07/tirsdagstip-start-med-shampoo/
Det kan løse problemet 🙂
Kh. Helene

Bine

Tak for svar.
Det kan sagtens være, at mit hår trænger til at blive “vasket i bund”, hvilket jeg ikke synes at Urtekrams hårshampoo kunne gøre. Trods jeg havde vasket det to gange meget grundigt, var håret stadig fedtet efter hårvask og jeg kunne mærke at produkterne ikke var vasket ud af håret. Jeg har nu købt en ny shampoo fra Tresemmé, som vasker rent håret efter én vask, og så er den ovenikøbet også billigere. Så det må være løsningen på dette problem 🙂
Det lyder dog interessant, at man kan fordele shampoo i tørt hår, inden man går i bad. Det vil jeg lige eksperimentere med.

Charlotte

Virkelig godt indlæg og jeg er fuldstændig enig. Jeg har hængt ved Elvital i rigtig mange år, fordi det bare er det bedste for mit hår uden sammenligning. Selv min tidligere frisør (ved Birthe Gleerup i Århus) sagde, at hun selv bare brugte billig shampoo og hårprodukter fra supermarkedet og at det var lige så godt som de dyre mærker. Og hun havde det smukkeste hår. Lige siden har jeg ikke gidet betale for dyre hårprodukter.
Prøver da gerne de dyre engang i mellem, men det er gennem nicehair.dk, hvor man jo kan prøve dem af til ingen penge. Men jeg ender altid tilbage ved Elvital.

Pudderdåse Katja

Tak Charlotte 🙂 Fedt når frisøren selv siger det!

Line

Kære Jer 🙂
Jeg var til frisør den anden dag og få farvet min top og nye striber, under farvningen kommer jeg i snak med frisøren omkring hvad for et mærke hun bruger, hun bruger hårfarve fra Paul Mitchell (staves!!!!) og begrunder hendes valg netop af det mærke at det er langt sundere end andre hårfarve mærker som bliver brugt hos frisøren, kan der være noget om snakken, i min verden vil det altid skade håret at det bliver farvet, men kan det betale sig at gå ind til en lidt dyrere frisør, som fx bruger Paul Mitchell eller er det et fedt i forhold til den billige drop in frisør som måske bruger Loreal osv.. ?
De bedste hilsner fra Line 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Line
Din frisør har læst godt på salgsmaterialet, problemet er bare, at det er skrevet for netop at sælge det pågældende produkt. Katja har skrevet om hårfarve mange gange, prøv at søge her på sitet og find forklaringen på, hvad forskellen er, hvis den er der 😉
Kh. Helene

Line

Så der burde ikke være nogle problemer i at gå ind til en billig frisør eller farve det derhjemme selv, det skader lige meget om det er der eller hos en dyr en ? 🙂

Pudderdåse Katja

Ja det er det samme. Forskellen for resultatet ligger i frisørens kyndige hænder og teknik og det gør en stor forskel for farven. Men håret bliver skadet lige meget.

c jensen

Helt enig… både i det med at en shampoo til 40 kr kan være lige så god som den til 240 kr.
Er dog også enig om det med at emballage og hvordan det ser ud tæller meget – hvorfor dufter alle til en shampoo før de køber den? Er det en god shampoo hvis de dufter godt?
Så denne film på nettet og den ryster denne branche! Den er lang…. men så god!
Hør om hvorfor pro vitamin B5 og alt muligt andet kun er noget der er skabt af folk i deres PR afdeling osv.
Mr. Miller I ser fortæller om hvordan han har arbejdet samme med de største mærker i USA og har laves deres produkter og hvad der er i dem og hvordan en shampoo eller et andet produkt “designes”
– den opmærksomme seer vil også finde ud af hvofor der er forskel på hvor meget en shampoo en salon sælger ud til kunder skumme i forhold til den shampoo de selv bruger ved vasken i salonen…
http://www.youtube.com/watch?v=KSTuolZZsCI&list=LL1xbCjJPtYWLckxYAvWYUWA

Gode tilbud // i Kvickly - Alt om ingenting – Nuria Blum

[…] så jeg at denne balsam var på tilbud til 20 ,- og den har jeg ville prøve lige siden jeg læste dette indlæg fra Pudderdåserne om, hvorfor hårpleje ikke skal være dyrt! Jeg vil helt klart anbefale jer, at […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *