Fredagsfavorit: L’Oreal Elvital – hvorfor hårpleje ikke skal være dyrt

07.12.12
L'Oreal Elvital og Kerastase

L'Oreal Elvital og Kerastase

Det er en af de mest udbredte misforståelser, at et hårprodukt på magisk vis bliver bedre af at blive solgt i en frisørsalon. Jeg har forsøgt at afvise det flere gange – og også denne gang vil jeg sandsynligvis få en masse kommentarer i mit kommentarfelt, der vil sige det modsatte – fra hovedsageligt frisører og forhandlere.

Jeg hører typisk, at frisørprodukter på en eller anden måde er mere koncentrerede eller indeholder ingredienser af en højere kvalitet end dem fra supermarkedet. Det har jeg endnu aldrig set eksempler på – tværtimod. Det er ikke fordi, jeg selv køber alle mine hårprodukter i Føtex – tværtimod. Mit badeværelse er et skønt miks af det bedste fra Føtex, Matas, frisøren, Magasin, webshops, specialprodukter osv. osv. Pointen er, at der findes fantastisk gode produkter allevegne, men bare fordi det er dyrt er det ikke automatisk bedre. ISÆR ikke shampoo og balsam. Tværtimod når man se på ingredienserne er det den samme håndfuld ingredienser der går igen og igen og igen i samtlige produkter på markedet.

Shampoo er nok det mest kedelige. Der findes groft sagt tre ingredienser, der kan vaske dit hår rent. Lauryl sulfat, laureth sulfat og de nyere og meget dyrere vaskeaktiver som fx. sodium coco sulfat. De sidste kender jeg kun en håndfuld mærker, der bruger. Derudover bruger 99% af alle andre lauryl eller laureth sulfat. Og af dem bruger vel 90% laureth sulfat. Det gælder alle – lige fra Neutral over Redken til Shu Uemura. Hvad end du betaler 30 eller 300 kroner for din shampoo. Dertil er der tilsat nogle conditioners – måske noget silikone, fedtalkoholer og andre stoffer, der kan udglatte eller pleje hår. Eksotiske plantenavne er typisk tilsat i små mængder af hensyn til markedsføring. Det samme gælder for balsam. Hårprodukter er noget af det på samme tid nemmeste og kedeligste at anmelde. Der er sjældent noget, der er virkelig fantastisk – men heller ikke noget, der er dårligt. Det handler om at finde det, der passer til din hårtype.

Der findes derimod en absurd overflod af hårprodukter med allergene parfumestoffer – L’Oreal Elvital inklusive – så parfumeallergikere skal holde særligt øje med hårprodukter. Der er meget meget langt mellem de uproblematiske.

Elvital Nutri-Gloss
Elvital er for mig et smukt eksempel på supermarked shampoo, når det er bedst. Ja, den er baseret på laureth sulfat og der er de føromtalte parfumestoffer i, men det er der så afgjort også i langt langt hovedparten af de shampooer, du finder hos frisøren. Der er silikone i – det kan Pudderdåserne og Pudderdåsernes hår rigtig godt lide.

Nutrigloss Shampoo og Balsam virker smukt til tørt og trist hår som mit, der bliver blødt og medgørligt og får glans. Det får det pga. en fin kombination af gode balsamingredienser – ikke perlerne, vel?

Magen til Kerastase Cristalliste
The Beauty Brains har også gjort arbejdet med at sammenligne ingredienserne i Elvital Nutrigloss
med den meget meget MEGET lignende Kerastase Cristalliste – begge fra samme L’Oreal moderskib, men til en meget stor prisforskel. Der er ikke nogen objektiv kvalitets forskel!

Dermed siger jeg ikke, at mange ikke kan mærke forskel – både til den ene eller den anden side – men jeg gentager bare min evige pointe med at dyrt er ikke pr automatik bedre, og produkter bliver ikke automatisk mere koncentrerede eller af en højere kvalitet af at blive solgt af en frisør.

Valg af salgssted handler om markedsføring og salgsstrategi. For eksempel kan man i mange andre lande købe både La Roche-Posay og Vichy i supermarkedet. At de mærker i Danmark er et apoteksprodukt, det handler om mange andre ting end selve produktet.

Her kan du købe det
L’Oreal Elvital shampoo og balsam koster 40 kroner stykket i supermarkedet, Matas mm. De har skiftet udseende siden de eksemplarer, jeg har her på billedet – men rygraden i hele Elvital serien er og bliver den samme.

PS: Husk at tjekke om du kan med duften – de fleste Elvital produkter dufter temmelig kraftigt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
31 kommentarer
Miss Jeanett

Nu er lige Kérastase et af de mest overpriced mærker på hårproduktsmarkedet overhovedet. Selvom min egen frisør siger at hun ikke synes det er prisen værd.
Jeg er helt enige med jer i at det handler om at lytte til ens eget hår (og hovedbund!). Jeg har fx fundet ud af at mit hår HADER når der er for meget silikone i shampooen (det klasker fuldstændig) og at mit hår blive levende/elektrisk af de fleste supermarkedsprodukter (Patene, Evital, Fructis osv). Det aller aller bedste jeg kan gøre for mit hår er Label Ms honey & oat shampoo og balsam. Jeg er stadig væk ikke stødt på noget det elsker mere end det (og I ved hvor meget vi bloggere får mulighed for at teste af den slags 😉 ). Redken er okay, men det er ikke noget jeg laver en happydans over.

Pudderdåse Katja

Og når man endelig finder det, der virker, så holder man sig til det <3

Miss Jeanett

Præcis 😉 Har netop lige klikket en omgang honey & oat hjem til mit hår… det skal jo også forkæles lidt nu hvor det er jul 😉

Line Fensteen Nielsen

Det er “bare” det, at når man har parfume allergi som jeg, så er der ikke så meget lækkerhed tilbage. Så hvor går man så hend? Neutral og Coop’s anglemark giver stål har.

Pudderdåse Katja

Her: http://purelyprofessional.dk Stuhr har også en parfumefri serie. Og så er jeg stor fan af Matas nye stylingstriber. En del af dem er uden parfume, det står ret tydeligt på flaskerne, hvilke der er.
(Og jeg er helt enig – det er et stort problem)

Line

Jeg er virkelig en sucker for indpakning, og hvor er Cristallistes indpakning dog smuk! Men med en pris på 298 kr. for shampoo og balsam, tror jeg, jeg holder mig til Elvital til 80 kr. 🙂

Pudderdåse Katja

Som jeg skrev på Facebook – jeg køber selv både makeup og parfume i dyre domme kun pga indpakningen så ingen løftede pegefingre herfra 🙂 Man skal bare gøre det med øjnene åbne.

Helene Hansen

Hej skønne dåser!
er fuldstændig enige med jeres indlæg. Jeg syntes dyrt hårpleje er meget overvurderet.
Jeg har lige et spørgsmål som ikke rigtig handler hårpleje. Jeg skal på skiferie her i februar og frygter det en smule. Forrige år var jeg afsted og min hud blev helt vildt tør, lige meget hvilket produkt jeg puttede på brændte det og blev endnu værre det skal så også siges at jeg har fedtet hud. Så kan i anbefale en god ansigtscreme som jeg kan tage med og bruge. Det er lige meget om den er fed ovs. hellere det en en knaldrød hud.
Tusinde tak for de mange gode råd på bloggen 🙂

Line

Min hovedbund er blevet så glad efter jeg skiftede til Shampoo 2 fra Purley prof. Nøj de piger burde have et kæmpe kram for lave SÅ god en shampoo. Den er dog også i den dyre ende (Er på SU) og prisen er meget li med frisørmærker synes jeg.

Annette

Uf, man sidder jo næsten og krummer tæer. Mest fordi jeg lige har ønsket mig Redken produkter til jul. Men hvis der findes nogle supermarkedsprodukter der ligner dem mere eller mindre, så kunne jeg jo få næsten et års forbrug af dem fra supermarkedet i forhold til Redken. Av av!
Derma Woman Shampoo indeholder Sodium Coco-Sulfate 🙂

Loulou

Min erfaring er indtil videre, at jo færre produkter jeg anvender i mit hår, desto sundere og nemmere er det at have med at gøre. Jeg brugte engang et utal af dyre hårprodukter erhvervet hos frisøren og aldrig har mit hår virket mere tørt og ødelagt. Nu er det eneste jeg bruger (udover en særdeles økonomisk shampoo og balsam) lidt hårolie – virker glimrende.
Kh Loulou

Pudderdåse Katja

Less is more – det gælder indenfor stort set alt hvad vi skriver om

Cecilie Ingemann

Jeg har et par gange prøvet de dyre frisørprodukter (shampoo og balsam) og det var fuldstændig som at bruge de l’Oréal produkter jeg normalt bruger så jeg kan ikke være mere enig med jer

Pudderdåse Katja

Tak Cecilie 🙂

Sacha

Jeg køber mit shampoo i supermarkedet, fordi shampoo sådanset er shampoo, bevares der findes mærker der får mit hår til at fedte ekstremt eller klaske sammen allerede i badet! Det sidste er virkelig ubehageligt.
Jeg skifter mellem parfumeholdigt og ikke parfumeholdigt, fordi det uparfumerede i perioder ikke spiller i mit hår, men hvor ville jeg ønske at udbuddet blandt de uparfumerede var større.

Pudderdåse Katja

Kunne ikke være mere enig! Det mangler

Henrik Boysen

Også enig her, mindre parfume tak.
Nået helt andet kunne i ikke anmelde den der Acne killer maske, (gad godt se hvad den består af) kunne være sjovt at høre jeres mening når nu producenten reklamere så meget for den, på jeres dejlige side.

WEEKEND OG VELCROHÅR | Loquacious Lily

[…] steder, at Elvital minder rigtig meget om Kérastase, og de begge er fra L’Oréal, bare se her, så besluttede jeg mig for at give denne hårkur et forsøg. Den skal fordeles i hele håret, og […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *