Tirsdagstip: Pas din skønhedssøvn

21.11.12
Yawn
Yawn
Foto: www.thegeminigeek.com

Er randene eller poserne under øjnene blevet lige lovlig dominerende i ansigtet. Er kragetæerne rundt om øjnene, furene langs næsen eller panderynkerne blevet dybere? Så er det måske, fordi du ikke passer godt nok på dig selv, sørger for at stresse af, trække stikket ud og ikke mindst sove. Jo, den er god nok! De gamle og fortærskede råd om nok væske, motion og masser af søvn gælder stadig.

Når Katja og jeg ringer sammen (ja… og mine andre veninder, familie og bekendte), får jeg altid spørgsmålet: ”Helene (sagt med sådan en rigtig streng stemme), hvornår har du sidst sovet!?
Det er et retorisk spørgsmål, og for de kender udmærket svaret. Sandheden er nemlig, at det der med at passe min søvn ikke helt spiller. Der er for få timer i døgnet, så enkelt kan det siges. Det kan umuligt kun være mig, som oplever denne konstante mangel på tid?

Uanset hvordan dit liv hænger sammen, så er det essentielt, at du passer på dig. Når du får sovet, bliver der “højere til loftet”, du bliver gladere, mere tolerant og rummelig. Kroppen har det bedre, din hud er pænere og øjnene har mere liv. Du bliver bare et langt bedre menneske, når du husker din skønhedssøvn.
Derfor skal du selvfølgelig blive bedre til at få din søvn, hvis nu du lover at gøre det… så skal jeg også nok gøre mit bedste.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Svenskofilia

Det er bestemt ikke kun dig, der oplever mangel på tid, Helene!
Føler mig helt ramt af dit indlæg, når jeg sidder her og forsøger at stresse ned med bloglæsning langt over midnat 🙂

Anja Sand Bjerre

Det med søvn kan godt være svært for mig i perioder med travlhed osv. Jeg kommer altid til at rode rundt i sengen fordi jeg kommer i tanke om alt muligt. Men en blok ved siden af sengen kan godt hjælpe med at få tankerne og det jeg skal huske skrevet ned.
Ikke nok med at man ser mere frisk ud efter en god søvn – forskning har også vist at dårlig søvn kan give depression og forhøjet risiko for stress samt hjerteproblemer, så det er monstervigtigt.

Trine

Åhhh de sidste 14 dage har jeg bare haft alt alt for meget om ørerne og også til at rumstere imellem dem! Tid til ro og søvn har været i restordre! Og den søvn jeg har fået har været afbrudt og urolig! Ud over det forkæler jeg så mig selv ved at spise for lidt og for dårligt… OG vupti 1-2-3 ligner jeg noget der burde gå i vinterhi! Nu skulle det heldigvis lysne lidt, hvilket jo også er derfor jeg har tid til at sidde og læse og skrive her! Gad vide om det også tar 14 dage at komme helt på toppen og få glød i kinderne og glimt i øjnene igen???
Har en veninde der konsekvent smutter i seng mellem 21-22 især i pressede perioder! Har virkelig prøvet at lure hende tricket af! Men desv uden held 🙂
Dejlig dag til alle… OG Gå nu tidligt i seng… Ikk…!

Ditte P

Jeg prioriterer min søvn forholdvist højt forstået på den måde, at jeg på hverdage går i seng kl. 22 og står op kl. 6. Hvis jeg ikke skal nået sjovt i weekenden (og det skal jeg sjældent), så går jeg også i seng kl. 22 der. Ikke fordi jeg “skal”, men fordi min krop har vænnet sig til at det er sovetid og automatisk bliver træt der. Til gengæld er jeg friskere om morgenen – også om vinteren.
For at hjælpe kroppen med at komme i “sovehumør”, dæmper jeg belysning ved 20-21 tiden. Stearinlys skulle være endnu bedre…
Skulle jeg optimere min søvn, ville et mørklægningsgardin være sagen 🙂

Amarilla Mirilo

Det er virkelig sandt og kan også tydelig mærke forskel hvis jeg sover før 00.00 eller efter. Føler mig meget mere udhvilet hvis jeg sover før! Det er bare lettere sagt end gjort…

Celia

Åhh, Helene, du må virkelig blive bedre til det! Du skal passe på dig selv. 🙂
Jeg kan mærke en ENORM forskel på, om jeg får sovet nok eller ikke. Før i tiden var jeg slem til kun at sove 6-7 timer om natten (jeg har et enormt søvnbehov og fungerer stort set ikke med mindre end 9 timer), og jeg var simpelthen sådan et bittert, usammenhængende menneske, der kunne flippe ud over det mindste og ikke kunne overskue en pind. Nu sørger jeg for at få min søvn, og jeg har det fantastisk! Det hjælper!

Sacha

Du er ikke ene om den manglende skønhedssøvn, jeg får sjældent de 8 timer som er optimalt til mig i hverdagen. Er oftest nede på et sted mellem 5-6 timer, desværre.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *