Tirsdagstip: Gør noget ud af dig selv for din egen skyld

11.09.12
Sminkebord

Sminkebord

Mon ikke vi alle sammen har gjort noget ekstra ud af os selv for andres skyld? Motiverne er nærmest uendelige: første dag på nyt job, møde med vigtige mennesker, ny eller kommende kæreste, optræden her eller der, kun du ved, hvornår du gør dig umage.

Det er selvfølgelig rigtig fint, at der er en anledning, men hvornår har du sidst gjort noget ekstra ud af dig selv for din egen skyld?
Hvornår tog du sidst din yndlings kjole, læbestift, parfume, jeans, eller hvad der får dig til at føle dig speciel og lækker, på bare for DIN skyld? Det er desværre de færreste, der husker at gøre noget ekstra bare for deres egen skyld.
Det er som om, at det er helt i orden, hvis bare man gør det, når man vil gøre indtryk på nogen. Men hvornår har du sidst gjort indtryk på dig selv? Hvornår kiggede du sidst i spejlet og fandt alle de smukke og unikke detaljer ved netop dig? Hvornår klappede du sidst dig selv på skulderen, fordi du faktisk hver eneste dag står op og gør et rigtig godt stykke arbejde (uanset hvad du laver, roser du med garanti dig selv ALT for lidt).

Vi er så gode til at slå os selv i hovedet med alt det, vi ikke når, ikke kan finde ud af, det vi endnu ikke har lært eller det det vi ikke har fået sagt. Det er umådelig meget negativitet, vi dagligt skal lægge ryg til både fra omgivelserne men især fra os selv.

Hvis du behandler dig selv ordentligt og respektfuldt, signalerer du til alle på din vej, at det er præcis sådan, de også bør behandle dig. Er det svært? Ja, det er det! Men indtil du får det lært, kan du prædike mantraet ”Fake it, ’till you make it” for dig selv. Stå ved dig selv, gør dig selv stolt og gør noget særligt bare for din skyld.

Hvad gjorde du udelukkende for din egen skyld i dag?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Charlotte Louise

I dag tog jeg ikke en pæn kjole på eller lagde min yndlingsmakeup. I dag droppede jeg faktisk makeuppen (bruger dog heller ikke særlig meget til hverdag), satte håret op i en grim hestehale og tog på arbejde i meget uinteressant tøj. Derefter cyklede jeg gennem byen hen til ParadIS og købte en masse is. Uden at kigge skamfuldt ned pga. “grimhed” 😉 Helt for min egen skyld – orkede simpelthen ikke at dulle mig helt op.

Pudderdåse Helene

Hej
Du ved, hvad der skal til, og det er det vigtigste!
<3 Helene

Sofie

Tak for tippet! Lige hvad jeg trængte til. Og skal helt klart lære at have højere tanker om mig selv. Tak for en skøn blog!

Pudderdåse Helene

Hej Sofie
Tak for ros! Ja, det skal du! Du er nemlig den eneste dig og hver eneste mm2 er unik!
Kh. Helene

Sophie

I dag lagde jeg min helt nye Peridot neglelak fra Chanel på, selv om min kæreste allerede har meldt ud, at han synes den ligner noget, der er købt i en spøg&skæmt-butik, haha. Hvad bilder han sig egentlig ind!? Well, jeg elsker den, og står gerne ved mine guld-grønne negle!

Pudderdåse Helene

Hej Sophie
Min mand sagde engang O.o “øøøhh, hvad er det for en neglelak?!?! Det ligner faktisk at du har bræk på fingrene”.
Nå men tak skal du have ^^
Det var så ikke Peridot, men en dødsmuk gammelrosa/lavendel nuance fra en gammel MAC kollektion.
Pointen er: Mænd ved ikke en fis om neglelak!
Peridot er SMUK og det er du garanteret også :-*
Kh. Helene

Debbie

Sikke et dejligt indlæg. 🙂
I dag har jeg iført mig min helt nye skjorte, som er perfekt til min timeglas-figur.
Den anden dag tog jeg min coral røde panglæbestift på i skole. Hvilket nogle måske ville synes var over the top, men jeg er ligeglad. Jeg elsker at gå med læbestift. Makes me feel sexy and confident.
Synes som jer, at man skal blive bedre til at gøre sig selv lækker, for ens egen skyld. Det er den bedste følelse, at gå ud af døren, og føle at man kan styre hele verden den dag 🙂
God (power) dag til jer 😉

Pudderdåse Helene

Tak Debbie!
Og i rigtig meget lige måde <3
Kh. Helene

Ditte

Meget inspirerende indslag!!!!
Jeg har de sidste mange uger haft så travlt med start på nyt studie og jobsøgning at jeg slet ikke har haft overskud til at træne som er noget jeg nyder at gøre fordi jeg får mere energi og føler mig rigtig godt tilpas. I stedet har jeg rendt rundt med dårlig samvittighed over træningen – men idag lægger jeg altså bøgerne på hylden og tager min træningstaske i hånden i stedet! Så kan jeg forhåbentligt også få jaget den forfærdelige sløve følelse væk. Tak for sparket:-)

Pudderdåse Helene

Håber du kom afsted Ditte!
Der er ikke noget mere dræbende for selvværdet og velværet end “hverdagens leverpostej”
Op og hop 🙂
Kh. Helene

Sabrina

Jeg tager udenlukkende kun make-up på for min egen skyld. Synes man føler sig mere feminin og mere frisk ud! Egentlig er jeg bedøvende ligeglad med om folk ser mig uden make-up og der ligger ind til flere billedere både på FB, Instagram og min blog, hvor jeg ikke har make-up på. For mange kvinder er det vildt grænseoverskridende at andre skal se dem uden make-up, men jeg betegner det som at man hviler i sig selv, hvis man har en sund balance mellem forbruget at make-up ;o)
Det er SÅ vigtigt, at man går op i sit udseende for sin EGEN skyld, lægger den make-up man føler sig godt til rette med, går i det tøj man har det bedst i, osv. hvis man gør det for andres skyld – eller for at man tror at man har lettere ved at opnå et eller andet, kan det let gå hen at blive ‘falsk’ og ikke den ægte dig ;o)
Tak for et vidunderlig indlæg, som jeg virkelig håber inspirerer mange unge kvinder til at se mere positivt på sig selv. Succes i livet (uanset område) starter med en selv og ens eget syn på sig selv og sit liv. Positive tanker skaber et succesfuldt liv ;o)
xoxo
Sabrina

Pudderdåse Helene

Lige præcis! Man skal virkelig passe på med at pille sig selv ned. Selvfølgelig begår man af og til fejl og det er altid svært at tilgive sig selv, men man bliver nødt til ikke at dvæle ved det negative!
Kh. Helene

Nanna

Jeg var til Chris Macdonald foredrag igår og han sagde nøjagtig det samme. Hvis vi ikke roser os selv men kritiserer os selv hele tiden går det ud over vores attitude og vi vil derfor automatisk signalere en negativitet. Han er en utrolig god foredragsholder den mand 🙂 Idag vil jeg for min egen skyld løbe en tur, lægge en flot make-up og min nye neglelak. Tak for et godt tip 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Nanna
Det var da pudsigt, jeg gik til spinning hos ham i gamle dage <3 han er så sød.
Kh. Helene

Maria - Garderobeskabet

Skønt budskab! Selvom jeg dimser rundt på barsel, og i virkeligheden ikke behøver gøre mig til for nogen, er det stadig vigtig for mig at se ordentlig ud, ja, i det hele taget bare føle mig som et almindeligt menneske og ikke en grå malkemaskine i joggingtøj. Det gør jeg blandt andet ved at dække de mærke rande under øjnene med concealer, smide lidt blush på kinderne, tage mascara på og lige ordne øjenbrynene. Og så elsker jeg at rense mit ansigt af om aftenen og ind imellem lægge en maske. Alt sammen for min egen skyld 🙂

Pudderdåse Helene

Du er så SMUK, men derfor skal du alligevel passe på dig selv <3 Dejligt at høre, at du ikke er fanget i hjemmetøj og morgenhår <3
Kh. Helene

Maria - Garderobeskabet

<3

Karin V. Sørensen

Hørt – hørt – og ingen tvivl om vi alle får det bedre hvis vi gør sådan bare engang imellem 🙂
kh Karin

Pudderdåse Helene

Hej Karin
Ja, især fordi der ofte skal så lidt til. Lad os komme i gang!
Kh. Helene

Amalie Wibrand

I dag havde jeg for første gang makeup på (som jeg kan lide det) på i skole. Jeg går i gymnasiet og har i den forbindelse ikke særlig meget tid om morgenen, men i dag tænkte jeg at nu måtte det være tid til at lægge en flot makeup og vise min nye klasse hvem jeg er 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Amalie
Sådan havde jeg det også i gymnasiet, jeg sov altid til klokken 8, så kunne jeg lige nå i bad og cykle i skole til 8.15. Mit lange hår var drivende vådt og makeup havde jeg aldrig på. Det kan ikke betale sig at være en sovetryne, når man skal pleje selvværdet. Jeg håber du fik blod på tanden, til at vise endnu mere af dig selv <3
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *