Tirsdagstip: Husk dine øjenbryn

21.08.12
L'Oreal for Ole Yde

Der er mange veje du kan vælge at gå, når det kommer til dine bryn. Vil du være med på statement bølgen med afblegede, buskede eller farvede bryn? Eller er du mere til de let trimmede og naturlige bryn?

Uanset hvad gør du dig selv en stor tjeneste ved at huske dem… brynene altså! Det er dét sted i dit ansigt, hvor du for alvor kan ændre dit udtryk. Tænk bare på tegneseriefigurer, en af de letteste måder at opnå et nyt humør på sådan en karakter er ved at ændre øjenbrynene.

Vi har alle sammen set den kvinde med overplukkede og overoptegnede øjenbryn, som ender helt oppe i panden, når hun bliver overrasket. Jeg har endnu til gode at se en, som dette look rent faktisk klæder. Desværre er det rigtig nemt at plukke for meget eller at ende med det klassiske kommaformede bryn og nej, det er IKKE det look, du ønsker!

Få hjælp
Der er et hav af regler og det er rigtig svært at blive klog på, hvad der passer præcis til dig. Derfor kan der være stor hjælp at hente hos frisører eller i skønhedsklinikker, som tilbyder retning af bryn med den ene eller den anden metode. Vigtigst af alt er det, at du er tryg ved personen, som skal gøre det. Kig grundigt på personen og gør op med dig selv, om vedkommende har pæne bryn. Dette plejer at være en meget god indikator for personens evner.

DIY – sådan gør du
Vil du hellere selv gøre det, er der nogle vigtige regler:

  • Brynet skal være kraftigst inde ved midten og blive smallere ud mod tindingen.
  • Du kan få en idé om, hvilken form dit bryn skal have ved at bruge for eksempel en eyeliner. Start med at lægge eyelineren lodret fra din næsefløj og op til øjenbrynet, det er her dit bryn bør starte.
  • Lægger du derefter eyelineren lidt på skrå, sådan at den stadig rammer din næsefløj, men går tværs gennem din pupil, når du ser lige ud, vil du finde brynets højeste punkt (som både kan være en blød bue og et lidt skarpere knæk).
  • Det yderste sted på brynet finder du ved at vippe eyelineren endnu mere mod vandret, sådan at den ligger fra næsefløjen mod den yderste øjenkrog. Her er det vigtigt, at øjenbrynet ikke bliver trukket nedad, men mere lige ud mod tindingen.
  • Hvis det er helt sort, det jeg skriver, vil jeg anbefale dig at tage en eyeliner og et spejl og prøve at følge vejledningen. Det vil med garanti være meget lettere end at forstå teksten.

Stræb efter forholdsvis lige linjer. Ikke at brynet skal være lige, men de overordnede linjer bør være nogenlunde lige (sådan undgår du blandt andet kommabrynet). For eksempel fra brynets start i midten til brynets højeste punkt og igen fra dette punkt og ud til brynets slutning.

Det blev for mørkt til at lave en fotoguide i denne omgang, men hvis sådan en har interesse, laver jeg den gerne snart.

Husker du dine bryn?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Ravn

Ja, og har altid haft stort fokus på dem, da jeg naturligt har ret mørke øjenbryn. Var desværre igennem fasen i mine unge teenageår, hvor de blev overplukket – jeg har heldigvis så voldsomme øjenbryn, at de nødvendige hår kom igen, så nu har jeg (hvis jeg selv skal sige det), ganske nydelige bryn, jeg tit har fået roser for. 🙂

Mette baasch

Elsker jeres tips! Jeg er ok til mine bryn, men overvejer at få dem shapet efter ansigtsform etc. Gerne den allerbedste i Kbh:) Hvilken salon er det efter jeres mening? Og er der en make-up artist der er særligt god til lige det? Kh Mette

Pudderdåse Helene

Tak Mette <3
Hvis de skal rettes til ved hjælp af for eksempel threading, kan jeg varmt anbefale Beauty Avenue på Forhåbningsholms Alle. De er også gode til farvning 🙂
Hvis du hellere vil lære, hvordan du tegner brynene op, ville jeg henvende mig til MAC eller en af de andre mærker, som udelukkende har makeup artister ansat.
Kh. Helene

Pernille Aaby

Jeg husker næsten altid mine bryn, men det virker lidt meningsløst, når mit tunge pandehår dækker det meste af dem 😉

Bianca

Super gode råd og virkelig en dejlig blog. Det er sgu’ rart man altid lige kan kigge her forbi, hvis man har brug for et lille tip 😉
Jeg husker også mine bryn, men det er forskelligt hvordan jeg gør det (mht. farvning og optegning og sådan), så jeg vil virkelig gerne se en guide af det. Det kunne være toppen! 🙂

Negle Lir

Gid jeg kunne svare: Ork ja jeg har helt styr på mine bryn. Men det har jeg virkelig IKKE!!!
Dels har jeg “ekstrem” vildtvoksende bryn, men også enormt ujævne og uens. Jeg kan simpelthen ikke finde en linie i begge bryn hvor hårerne vokser ens, så det er faktisk en anelse svært at få dem pæne. Ydermere går jeg ikke så meget op i formen, de skal bare ikke være de der 1 mm tykke/tynde streger, og fordi jeg har så meget bryn, er det vigtigste for mig egentlig bare at holde dem nogenlunde trimmet!

Louise Hansen

Hahahahaha! Det lyder vildt meget som om, at du vil have mig til at tegne sorte streger i ansigtet 😀
Hvordan er det lige man gør, hvis man nu allerede har overplukket en anelse?
Jeg har ladet brynene stå i en måneds tid (ih det er klædeligt!), men det er som om, at jeg har fået en bar plet i det ene bryn. Hårene kommer simpelthen ikke ud (ikke at det ikke ville være skønt, hvis bare det var placeret lidt anderledes..).

Mona

Prøvede threading forleden og tror jeg vil bruge det fremover 🙂 fantastisk hurtig og effektiv måde at få fjernet uønsket hår
Ellers har jeg hørt at det ikke er så godt at måle efter næsen hvor øjenbrynene skal starte, fordi ingen næse har den samme form og der er nogen der er så brede at øjenbrynet så komer til at starte det helt forkerte sted… men hvad ved jeg :p

Maria

Jeg har meget lyse øjenbryn.
Faktisk er de usynlige.
Men de er der, man kan bare ikke se dem.
Her fornyligt er jeg begyndt på at farve dem op om morgnen.
Først har der været problemer med at finde en pen der passer til mit hår, og også lige at finde teknikken til at få det til at se naturligt ud.
Jeg er ved at have godt styr på det nu, men det er ikke helt optimalt, og igennem en hel dag kan det godt begynde at forsvinde lidt.
Så jeg ville høre om i eventuelt kunne skrive et lille fif, til os som faktisk næsten ingen øjenbryn har?
– Jeg har forresten brunt hår, og meget mørke øjenvipper.
Har i nogen idé om, hvorfor mine øjenbryns hår så ikke har fået noget farve?
M.v.h: Maria (-:

Katrine P

Ih du er ikke alene Maria! Jeg har (vist) nogle ganske fornuftige bryn.. meget naturlige selvom jeg ikke piller ved dem. Men de er nemlig også usynlige og jeg synes det er rigtig ærgeligt for ens ansigt at de ‘mangler’ :/
Hvad tegner du dem op med? Jeg har brugt en blyant til formålet men synes bare de bliver så underligt kunstige med et rødligt skær. Og ved ikke om jeg tør forsøge mig med mørkere farver da jeg selv er (rød)blond.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *