Tirsdagstip: Giv ikke op men indse hudplejens begrænsninger

01.08.12
Ansigtsvask

Tippet i dag kunne være: Lad dog være med at gå i seng med solbriller i håret. Måske et lidt underligt tip, men det er altså virkelig upraktisk. Og når man er så træt, at man glemmer at tage solbrillerne af, så er der ingen chance for, at man gider rejse sig og lægge dem på plads. Nå men mine tåbeligheder, som ikke bør gentages, skal ikke være eneste tip denne tirsdag aften. Nu ved du også, hvorfor tippet er lidt forsinket, jeg skulle nemlig lige have lidt søvn, inden jeg kunne skrive noget som helst.

Det egentlige tip i dag skal være, at det ikke er alting, du skal rode med selv. Du kan gøre meget med den rette hudpleje, og der vil også være hudpleje, som kan hjælpe på diverse hudproblemer om ikke andet så for en periode. Hvis du har meget uren hud, hvis huden er rød og irriteret på kinderne, eller hvis huden er meget tør, så kan det være en hudsygdom eller et symptom på noget mere alvorligt og dermed en sag for lægen.
Det er ikke for at male fanden på væggen eller gøre dig nervøs, men det er altså urimeligt så mange penge, man kan fyre af på den ene og den anden hudplejeserie bare for at finde ud af, at den heller ikke virker. Der er heldigvis en løsning på langt de fleste hudlidelser, det gælder bare om at finde den. Og det er altså her, at du måske skal et smut forbi lægen i stedet for at betale en formue for endnu en creme, der alligevel ikke virker.

Billedekilde: 6  Foot Long Hair

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Pudderdåse Katja

Amen!

fie skov

hej
selvom i har hørt det tons af gange, så TAK for en skøn blog, det er dejligt at læse sandheden ;)!
har tænkt på et stykke tid at spørge, men nu var det lidt oplagt 🙂
først og fremmest, jeg får en del medicin der udtørre, giver urenhud, og sart hud
jeg bruger hudpleje specielt til ekstren tør og sart hud. men det hjælper ikke mod bumserne, og problemet er at sætter jeg ind mod dem bliver tørheden være og huden mere ujævn.. what to do?? er det en tur til lægen med den slags ??
håber i kan hjælpe, måske ikke direkte, men give et tip til hvad jeg skal gøre 🙂 for det er da surt med bumser !
hilsen fie 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Fie
Lægen er et rigtig godt bud, for det er virkelig træls med bumser og den tørre, sarte urene hud er en svær kombination at stå med, det kender jeg alt for godt. Oplever du at bumserne kommer af irritation og tørhed eller fedter huden også?
Jeg fik selv styr på min hud med H cremen fra La Roche-Posays Effaclar serie, selvom jeg altså ikke var i medicinsk behandling. Du kan læse mere om seriens produkter her:
http://www.laroche-posay.dk/products-treatments/Effaclar/Fedtet-hud-med-urenheder-r847.aspx
Kh. Helene

Fie skov

Tak for svarer 🙂 jeg vil ligge vejen forbi lægen :)! Min hud er ikke fedtet kun tør, og tror det er stress kroppen får af medicinen som giver bumserne. Men vil helt klart snakke med lægen:) tusind tak fordi du tog dig tid :)lige nu bruger jeg organic pharmacy og det er noget af det der har virket bedst på mig, har også forsøgt aderma osv men de hjalp ikke:)

B

Jeg har fået styr på min urene hud i ansigtet ved hjælpe af La Roche Posay Effaclar Duo, en ansigtssvamp fra The Body Shop og gode cremer, men jeg lider stadig af acne på ryggen. Jeg skrubber med en handske en gang om ugen, men det hjælper ikke så meget, dog en anelse. Kan I anbefale et eller andet? Jeg vil lige prøve lidt af hvert, før jeg ender hos lægen. Det kunne jo være, der fandtes et mirakel derude, som jeg er gået glip af.

Lisa

Hej B,
Hvis du har mod på det kan jeg anbefale dig at prøve at lave din egen super simple scrub til ryggen – denne opskrift kan dog ikke anbefales til folk med tør/sensitiv hud!
Bland lidt fintkværnet salt og lidt bodylotion (meget gerne en ret tynd en) eller eucalyptusolie og peel forsigtigt (undgå at bruge en grov svamp) over de urene områder – det kan godt komme til at svie lidt! Lad det sidde i 5 minutter og skyl derefter af med koldt vand. Lad være med at smøre din ryg ind i lotion bagefter. Morgenen efter er det en god ide at komme en mild lotion på.
Saltet udtører din acne og det kolde vand lukker porerne. Brug eventuelt en skintonic efterfølgende.
Gør det om aftenen højst to gange om ugen 🙂
Hvis du ikke har skriftet sengetøj – gælder særligt hovedpudebetræk – i et stykke tid, så gør det nu! Dette kan nemlig også være en årsag til at din acne ikke vil gå væk.
Held og lykke!
Lisa

Pudderdåse Helene

Hej B
Hvis du har fået styr på din hud i ansigtet med Effaclar Duo, så ville jeg starte med at prøve med den. Brug en mild uparfumeret sæbe til at få renset huden på ryggen og prøv at undersøge om det eventuelt kan være dine hårprodukter, som laver ravage.
Lisas saltskrub herunder vil jeg nok ikke bruge, til gengæld er det et MEGET godt råd at skifte sengetøj. Det kan vitterlig gøre en meget stor forskel.
Henriks råd er også en mulighed 🙂 Cremen han taler om hedder HTH og kan som han nævner fås i Føtex.
Mvh. Helene

Sara

Det er et rigtig godt råd, som jeg selv har forsøgt at give videre til mange veninder.
Jeg har selv lidt at middel-akne siden mine tidlige teenageår. Det har været et HELVEDE, og de fleste kan vel sætte sig ind i, at det er noget som påvirker selvtilliden enormt. Jeg gik til lægen rimelig tidligt, men først som 19-årig fik jeg “det berygtede præperat” isotretinoin. Jeg oplevede ingen bivirkninger, og i dag er min hud helt glat – selv mine ar er næsten usynlige. Det er virkelig noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Jeg ved at medicinen ikke er noget man bare skal tage, og at nogle folk oplever alvorlige bivirkninger, men hvis du har prøvet alt andet, så se at komme til en hudlæge og få undersøgt, hvad han/hun kan gøre for dig! Jeg skulle have gjort det længe før…
Og til pudderdåserne: tak for en fantastisk blog, den er helt klart en af mine favoritter!
Kh Sara

Pudderdåse Helene

Hej Sara
Det er så hæsligt, når huden driller 🙁 Godt at du fandt en løsning uden bivirkninger.
Tusind tak for ros <3
Kh. Helene

Anna

Lige et off topic spørgsmål..
Findes der billig shampoo + conditioner, som jeg lige fluks kan skaffe mig i Matas, et supermarked eller et tredje sted, som ikke indeholder silikone? 🙂
/Anna

Pudderdåse Helene

Hej Anna
Da jeg ikke er hjemme eller i nærheden af div. shampooer, kan jeg desværre ikke rigtig hjælpe. Det, jeg kan fortælle, er, at jeg lige så en reklame for den nye Fructis shampoo og der stod “fri for Silikone”… Desværre kan jeg ikke tjekke det for dig før tidligst tirsdag 🙁
Kh. Helene

Pudderdåse Katja

Shampoo uden silikone er nemt, det gælder de fleste a la Neutral, som er den jeg ville foreslå. Og da jeg lige dobbelttjekkede på deres hjemmeside ser jeg også, at deres balsam faktisk heller ikke indeholder silikone. Det er i hvert fald simpelt, nemt, billigt og godt uden noget som helst 🙂
http://www.neutral.dk/neutral+produkter/personlig+pleje/balsam

Anna

Tak! Begge to 🙂

henrik Boysen

Hej B, nu ved jeg jo ikke hvor meget acne på ryggen du har. men et godt tip kunne være at smøre et produkt med enten AHA eller BHA på ryggen efterfult af et produkt med benzoyl peroxide, efterfult af en mild bodylotion, eller en ren vegetabilskolie. ( det behøves ikke være en speciel olie, oliven eller vinddrukerneolie er fint.)
Dette kan gøres 1 – 2 gange dagligt eller hver anden dag alt efter hvordan din hud reagere.
BHA produkt kunne være
Paulas choice RESIST Weightless Body Treatment with 2% BHA
200 kr for 210 ml fås ikke støre eller billiger.
AHA produkter kunne være
Paulas Choice Skin Revealing Body Lotion with 10% AHA
200 kr for 210 ml
Eller HCT cremen 100 ml for 39 kr
Ta helst den uden parfume
benzoyl peroxide produkt kunne være
Basairon 5% eller 10%
hvis du ikke har brugt det før så start med den mildeste 5%
PS du kan også bruge basiron som spot treatment. hvis du får en lille bums i ansigtet.
hvis din hud reagere hved at blive tør så prøv at skære ned i brugen basiron eller BHA eller AHA, eller kun brug en af delene.
Hvis du ikke ved hvad AHA eller BHA er så har pudderdåserne en tekst du kan læse ellers prøv på
http://www.cosmeticscop.com/
eller
http://www.beautypedia.com/
de ved også hvad de snakker om
Håber det vil hjælpe, men hvis din acne er super slem ville jeg altså søge læge først.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *