Tirsdagstip: Touch up i tide

24.07.12
Blot papir fra Tatcha

De fleste af os oplever at næsen skinner. Det er både irriterende og så kan din makeup blive helt ødelagt, hvis ikke du får opdaget det i tide. Det er helt naturligt og ikke spor sært at huden fedter, men det behøver ikke at betyde, at du skal tage looket med blank næse til dig.
For at sige det som det er, er jeg selv virkelig dårlig til det med touch ups. Det er så åndsvagt og jeg bliver lige sur på mig selv hver gang. Det ender nemlig altid med, at jeg får tværet min foundation ud eller faktisk af. Det er ikke et videre smart look, for det er altid kun næsen, som så er uden foundation.

Desværre har jeg aldrig rigtig fundet noget, som virker effektivt på den der skinnende næse. Jeg har prøvet matterende cremer, primere, puddere, masker og alt mulig hudpleje. Noget af det har virket i en periode, men langt fra så effektivt, som jeg forventer.
Løsningen for mit vedkommende er forholdsvis enkel… jeg skal nemlig ”bare” blive bedre til at tage fedteriet i opløbet. Jeg har altid blotpapir og pudder i tasken, så det burde da kunne lade sig gøre?

Hvis du aldrig før har brugt blotpapir, så er det bare at trykke et papir forsigtigt mod næsen (eller andre steder, hvor huden skinner) og selvfølgelig gentage så mange gange det er nødvendigt. Det er vigtigt, at du forsigtigt løfter papiret af igen, efter du har presset det mod huden, for hvis du gnider eller tørrer med papiret, vil du komme til at ødelægge din makeup. Efterfølgende kan du reparere makeuppen med en oliefri pudder, hvis den trænger.

Husker du at touche op i tide?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Annette

Jeg er faktisk blevet så træt af den skinnende næse – ser så dumt ud med skinnende næseog mat i resten af ansigtet – at jeg har droppet min mineralpudder. Så bruger kun mascara.

Pudderdåse Helene

Hej Anette
Det er næsten det samme, jeg har gjort….super let dækning med en farvet dagcreme og blotpapir…et voila
Kh. Helene

Julie

Jeg er egentlig ok god til at få blottet og pudret næsen i tide, men bruger altid bare en almindelig serviet… tror I der vil være en stor gevinst i at bruge blot-papir i stedet?

Pudderdåse Helene

Hej Julie
Hmmm, når jeg selv bruger en serviet smitter makeuppen af, det gør den ikke, når jeg bruger blotpapir. Men har du ikke problemer med afsmitning, så er servietterne garanteret nok for dig 🙂
Kh. Helene

Baysen

Jeg kan faktisk godt holde min skinnende t-zone nede med min pudder. Men på varme dage som i dag ville det egentlig være rart at kunne undvære pudderen og nøjes med mascara – det kan jeg bare ikke, for bliver så ked af at se på mit skinnende ansigt 🙁

Pudderdåse Helene

Hej Baysen
Æv…det er træls. Har du prøvet med blotpapir? Det kan godt holde fedteriet i skak.
Det er da et forsøg værd 🙂
Kh. Helene

Karin V. Sørensen

Kender I ‘Model in a Bottle’?
Efter man har lagt sin makeup helt færdig, sprayer man meget lidt på huden, tre små pust, sidder lige så stille uden at vippe med den mindste muskel, i ca 30 sec indtil den har sat sig, og så holder ens makeup 100 % til man tager det af om aftenen.
En dag jeg skulle male et meget højt og ret langt hegn – omkring 30 meter, – og det var virkelig varmt og vindstille, og jeg skulle stå det meste af tiden i direkte sol, ville jeg teste den! Jeg svedte en del, og selvfølgelig fik jeg et par malerpletter i ansigtet, men makeuppen så ud som den gjorde da jeg lagde den om morgenen!
Det synes jeg er sejt 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Karin
Når nu du nævner den…så har jeg hørt om den før, men aldrig prøvet 🙂
Det lyder jo næsten for godt til at være sandt 🙂
Kh. Helene

Helena Bruun

Har efter jeres sidste anbefaling været ude og investere i shisheido blotting paper og er ganske tilfreds med det. Jeg har også tendens til at skinne og ja, nogle gange burde man virkelig være lidt mere on the spot og bruge dem, så man får en flottere og mere ensartet hud.
Lad os give et HURRA for mat hud, og så må vi lige tage os sammen tøzer og bekæmpe den skinnende hud i tide!

Pudderdåse Helene

Hørt!
Jeg er helt enig Helena!
Kh. Helene

Cecilie

For nogle år siden var blottingpaper også meget populært. Dengang (det var vist da rygning var lidt mere udbredt) hørte jeg, at man lige så godt kunne bruge cigaretpapir til hjemmerul i stedet for make up fabrikanternes dyre papir. Har aldrig testet det men det kan da være, der er noget om det
En anden ting: ved I om der er udviklet solcreme især til varme og til at man sveder meget fordi det er varmt?

Pudderdåse Katja

Hej Cecilie. Den med rizla papir (det kan man jo sagtens købe her på Nørrebro…) har jeg også hørt flere gange. Har dog aldrig fået prøvet det. Kan jo ellers købe det i kiosken her hvor jeg bor 😉
Ifht. varme og sved, så er det de vandfaste solcremer, du skal have fat i. Vandfast og svedfast er det samme.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *