Tirsdagstip: Pas på dine fødder

27.06.12
CND fødder

Der er få simple ting, som kan gøre dine fødder rigtig glade og taknemmelige. For en god ordens skyld vil jeg lave en liste. Sådan en er nemlig langt lettere at overskue.

Sørg for at du klipper neglene lige over
Jo, neglene må gerne runde let, men det er strengt forbudt at klippe ned i siderne. Det gælder særligt neglen på storetåen, som ved forkert klipning begynder at gro ned i kødet. Nedgroede negle er både smertefuldt og ikke særlig smukt.

Vask fødderne med en skuresvamp
Det er langt bedre at bruge en almindelig skuresvamp, end det er at give fødderne en ordentlig omgang med høvl, fodfil eller hvad du nu plejer at fjerne den hårde hud med.

Brug en fodcreme med Urea
Kombinationen af en god fodcreme med urea og ovennævnte grydesvamp gør underværker for hælene. Både for dem som er revnet, men også dem som bare er tørre. Mine fødder er altid varme og jeg kan ikke holde ud at have fedtede fødder, derfor smører jeg altid kun om aftenen.

Skub blidt neglebåndene op
Neglebåndene på tåneglene kan sidde, som en ucharmerende skal af død hud oven på neglen. Hvis du allerede følger de to forrige råd, så er det heldigvis nemt at skubbe neglebåndene blidt op. Dette kan du for eksempel gøre med håndklædet, når du alligevel tørrer dig efter badet.

Tør fødderne ordentligt
Fodsvamp er en helt almindelig, men ualmindelig træls lidelse. Det kan både være kløende men også temmelig smertefuldt, hvis huden for eksempel begynder at revne mellem tæerne. Det er nemt at behandle, men det er endnu lettere at forebygge ved at sørge for, at fødderne er ordentligt tørre, hver eneste gang de har været våde.

Vask dine strømper ved 60 grader
Hvis du har haft fodsvamp én gang, så er der desværre en chance for, at det er svært at slippe af med igen. Grunden er, at dine strømper (og sko) kan være et rigtig godt medie for sporene. Derfor skal begge dele naturligvis også renses ordentligt. Strømperne er let klaret ved at kaste dem i vaskemaskinen og vaske dem ved 60 grader. Skoene er mere besværlige og jeg er ikke sikker på, hvor anvendelig metoden er, men min svoger som havde døjet med tilbagevendende fodsvamp i mere end et halvt år, blev endelig svampen kvit efter et besøg, hvor jeg stjal alle sko og gav dem en tur indvendig med en pensel dyppet i Rodalon. Du skal naturligvis teste på et mindre synligt sted i skoen først og derefter er det stadig på helt eget ansvar at benytte denne metode!

Pas dine sko
For at kunne passe på dine fødder skal du også passe dine sko. Først og fremmest skal de naturligvis ikke klemme nogen steder, men du skal også overveje, om det er nogle sko, som du kan holde ud at gå i. Det er ikke nødvendigt at købe sko i tide og utide (med mindre din indre shopaholic selvfølgelig skal tilfredstilles), hvis du bare husker at passe de sko, du allerede har.

Hold fødderne i form
Alle og enhver ved, at det er en god idé at træne sin krop. Alligevel er det de færreste, som træner deres fødder. Mange ældre mennesker har så stive tæer, at det kan være en pinsel at komme til at tørre mellem tæerne. Derfor skal du øve dig i at sprede og samle tæerne, samle ting op med fødderne og gribe om ting med tæerne.  Massér fødderne, når du alligevel tager creme på eller køb en lille bold, eventuelt en numret en. Tril bolden under først den ene og derefter den anden fod og mærk hvordan de kære undersåtter slapper af.

Emnet er ikke lækkert eller hot, men der er ikke noget som ens fødder, som kan gøre hverdagen sur. Så længe fødderne ikke brokker sig, er det nemt at love sig selv, at man bare gør det i morgen. Det er ligegyldigt, om det er negleklipning, indsmøring, indkøb af nye sko og alle de andre ting dine fødder kan trænge til, husk at gøre det. Hvis dine fødder først gør ondt, er det slet ikke sjovt længere.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Camilla

Og så skal man også huske at vaske sine strømper på 60 grader, så man ikke gen-smitter sig selv med eksempelvis fodsvamp. Det er sikkert en selvfølge for de fleste men ikke desto mindre er tippet hermed givet videre.
Dejligt indlæg ellers 🙂

Pudderdåse Helene

Du har helt ret Camilla, det glemte jeg i farten. Netop fordi det er en selvfølge for mig både med hensyn til strømper og trusser 😉
Nå ja…og så fordi jeg ikke har haft strømper på i flere måneder 😀
Jeg tilføjer det lige…
Kh.Helene

Lone

Tak for godt indlæg. Har haft stor glæde af jeres tidligere indlæg om fodcreme. Købte netop Matas Fod og Hælkur og kan allerede nu se stor forskel. Kan klart anbefales, fødderne bliver virkelig bløde.

Pudderdåse Helene

Hvor er det skønt at høre Lone!
Kh. Helene

Frederikke

Mht til den der fod og hælkur fra matas; jeg er også selv begyndt at bruge den, dog kun om aftenen, da den jo fedter meget. Lige netop dette irriterer mig, da det jo ikke er særlig rart at få creme på hele dynen. Sover I med sokker, når I bruger den eller har I andre gode råd til hvordan den kan trænge hurtigere ind? Måske er det bare mig der er sart haha
mvh Frederikke

Pudderdåse Katja

Jeg sover bare med fedtede fødder. Jeg er nok ikke så sart. Men ellers er hvide bomuldssokker altid et godt trick.

Agnethe

Med skuresvamp mener i så sådan en helt almindelig grydesvamp? tak for en god blog 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Agnethe!
Mange tak…. Ja, det er lige præcis sådan en jeg taler om.
Kh. Helene

Trins

Har nogen hørt om det der Baby Foot sæt med plastikposer med noget i, som man skal stikke Fødderne i i 2 timer, hvorefter det døde hårde hud falder af af sig selv efter et par dage? Synes det lyder lidt usundt.

Pudderdåse Helene

Hej Trins
Det har vi ja…der ligger en anmeldelse af poserne fra sidste år. Jeg er på fra mobilen i disse dage, så jeg håber du selv har mod på at søge lidt på bloggen 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *