Sådan fjerner du læbestift fra tøjet

24.04.12

Jeg var overmodig i sidste uge. Jeg købte en hvid bluse. Den slags gør jeg ikke ustraffet og samme aften, som jeg havde den på for første gang, fik jeg læbestift på den. Min egen selvfølgelig – MAC So Chaud.

Spørg mig ikke, hvordan jeg bærer mig ad med at få min egen læbestift på min egen bluse, det er et helt særligt talent jeg har. Og selvfølgelig vælger jeg den mest orange, kraftige, holdbare og matte i samlingen.

Men midt i min desperation fik jeg dette helt fantastiske råd af en veninde, som selv har brugt det på en ung mands meget dyre skjorte, som hun havde fået sin læbestift på til en fest (hun har ikke fortalt mig hvordan det skete? Hmm…). Jeg troede ikke på hende, da hun fortalte det, men min bluse er nu fuldstændig som ny og kridhvid. Der er ikke antydningen af hverken læbestift eller andet at se på den.

Jeg tager på ingen måde ansvaret for det tøj, I skulle finde på at prøve det på. Jeg aner ikke, om det virker på farvet tøj, andre stoftyper eller andet. Jeg har kun prøvet på denne ene bluse. Prøv selv på det tøj, I ellers har opgivet – det er fuldstændig på eget ansvar.

ALDRIG gnide eller forsøge sig i desperation med et quickfix. Vent hellere 24 timer længere til du ved, hvad du gør og har de rette midler.

1. Smør opvaskemiddel på pletten

2. Pak tøjet ind i en frysepose

3. Læg i fryseren i mindst 24 timer

4. Vask i vaskemaskine som normalt

Resultat: Total kridhvid Bruuns Bazaar bluse igen uden det mindste spor af læbestift.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Tina

Elsker alle de fine guides og tips i kommer med.
Kunne i mon lokkes til at teste Tresemme’s nye serie; split end repair?
Jeg er fristet til at prøve den, men synes aldrig sådan noget holder hvad det lover..

Pudderdåse Helene

Hej Tina
Jeg er i gang med at teste det. Og håret bliver vitterlig fint og meget unfrizzy (hvis man kan sige sådan :-P).
TRESemmé lover jo netop, at håret ser pænt ud, i stedet for at love en reparation af håret (som mange andre lover og netop umuligt kan holde).
Mvh. Helene

Ina

Yes! Jeg vidste ikke at man kunne!!!!!

Pudderdåse Katja

Det gjorde jeg heller ikke 😀

Elise

Hej! Elsker simpelthen jeres blog!!!
Men en vigtig note til dette tip! Sørg for at bruge en farveløs opvaske-sæbe. Man risikere at den går ind og laver sin egen “plet” i tøjet i stedet hvis det er en drøj sæbe.
Jeg plejer i øvrigt ikke at lægge tøjet i fryseren – bare den lukkede pose i 24 timer 🙂 (Hvis nu man ikke har nogen særlig stor fryser)
Mvh Elise

Pudderdåse Katja

Hej Elise
Ja – jeg er princippet helt enig. Men min kilde sagde, at “nogen” mener, at det SKAL være Vel? Jeg kan ikke komme med nogen fornuftig forklaring 🙂

Laura

Nice blog you have!
I follow you on bloglovin, follow me back?

Pudderdåse Helene

Hi Laura!
Thank you very much! Honestly I never use bloglovin, but I will certainly look at your blog anyway :-*
Best wishes
Helene

Tenna

Fed blog, elsker den!! Har I planer om at teste Matas Natur i en overskuelig fremtid? 🙂 Er så glad for at der kommer flere og flere svanemærkede produkter til fornuftige priser.

Pudderdåse Helene

Hej Tenna
Jeg har testet….men mangler tid til at skrive.
Med andre ord anmeldelsen er bestemt på vej. Og det bliver en rigtig god en af slagsen!
Mvh. Helene

Sarah

Tricket med opvaskemiddel virker ALTID. Jeg har fjernet læbestift på uld, som jeg bare maskinvaskede bagefter. Og altid meget røde, meget matte, meget farvemættede læbestifter.
Men som en anden skriver, ALTID et klar opvaskemiddel, fryseren er unødvendig, bare i en pose og lukke til.
S.

Pudderdåse Katja

Ja, det giver mening. Men, jeg har hørt, at det SKAL være Vel. Uden på nogen måde at jeg har kunnet få forklaret hvorfor…
Tak 🙂 Skulle selvfølgelig bare have spurgt dig!

Rikke

Ih, dog! Det er altså virkelig smart… Nu får man jo helt lyst til at kysse lidt på sine hvide kjoler for at se, hvor godt det virker! 🙂
Tak for tippet!

Pudderdåse Katja

Jeg overvejer noget med et lagen klipper i stykker og et større eksperiment…

Maria

Super godt trick, har virket for mig alle de gange jeg har været uheldig at få rød læbestift på tøjet 🙂 Jeg har dog brugt farveløst opvaskemiddel.
Jeg er spændt på at se om det virker på min vinterjakke som ikke lige bare sådan kan vaskes i vaskemaskinen, og derfor har læbestiften på skulderen fået lov til at sidde i et par måneder. Håber det vil virke alligevel! 🙂

Pudderdåse Katja

Lad os endelig høre resultatet! Pøjpøj

conny

Jeg er også ret vild med opvaskemiddel – farveløst og minus fryser (men måske det alligevel giver det sidste spark??).
Bonustip til andre pletter: Jeg har set rødvin forsvinde som dug for solen, da jeg hældte dansk vand (med brus) ud over pletten på dugen (og der var plast underneden). Også indtørret brun sovs forsvandt fra fin hvid pigekjole.

Pudderdåse Katja

Genialt. Tak (jeg sad netop og diskuterede pletfjerning med Helene og overvejede at lave et større forsøg på et hvidt lagen 😀 )
Jeg har nu lært at det skal være Vel og ikke farveløst – men…

Bodil

Jeg bruger også farveløst opvaskemiddel og minus fryser, men det kan godt være at man skulle prøve en tur i fryseren oveni!
Har I prøvet Levevis solcreme fra Føtex – er den fed og trænger den hurtigt ind? Jeg leder stadig efter en ikke for fed solcreme uden duft og allergene ingredienser.

Pudderdåse Helene

Hej Bodil
Jeg prøvede den til drengene sidste år og ingen af os var særlig begejstrede, men jeg kan desværre ikke huske, hvad den vi prøvede hed.
Mvh. Helene

Bodil

Tak, så holder jeg nallerne fra den!

Pudderdåse Katja

Nej, jeg har ikke prøvet den desværre :-/ Men vi har skrevet om MANGE solcremer der lever op til dine krav sidste år. Prøv at søge 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *