Månedens favoritter: December 2011

14.01.12

Selvom favoritterne fra november blev lettere (HOST) forsinkede og januar også allerede er i fuld gang, så skal du alligevel ikke snydes for decembers favoritter. Forsinkelsen skyldes glemsomhed. Det var da jeg sad og satte tal på billedet, at der var en af tingene, som var MIA. Det var parfumen, så det nyttede ikke noget bare at udelade den fra teksten (man har vel respekt for sine læsere). Derfor måtte jeg vente på en ny lejlighed til at fotografere og det nåede jeg først i fredags.
December var fuld af udfordringer, tiden har været knap og opgaverne mange. Heldigvis er det overstået nu og jeg kan se tilbage på en måned, som trods alt har været både hyggelig og berigende på alle mulige måder.
Produkterne, som har nået listen, er alle blevet brugt flittigt hele måneden. Mange af tingene er oftest brugt til festlige lejligheder og december har sandelig været festlig. Du har måske læst lidt om Pudderdåsernes julefrokost i et af julekalender indlæggene, men det har langt fra været den eneste anledning til glimmer og højt hår. Jeg har prøvet en masse nyt i denne måned, noget af det har bestemt været mere vellykket end andet, men meget mere om det i løbet af januar.

1. FACE Stockholm Eyelash No.3
Desværre er det ikke længere muligt at købe FACE Stockholm i Danmark. Du kan selvfølgelig stadig købe FACE produkter i Sverige (for eksempel i Malmö).
Jeg har været nødt til at bruge kunstige øjenvipper dagligt, siden mit eventyr med flares. Det skal jeg nok fortælle meget mere om på et andet tidspunkt. Jeg kunne have valgt at vise nogle andre vipper, men jeg har virkelig været glad for netop disse vipper og derfor kom de med trods lukningen af forretningen. INGLOT, Make Up Store, Elf, Depend, MAC og mange andre mærker har lignende vipper. Køb eventuelt et sæt billige vipper og øv dig med dem, det er ikke så svært, som du måske frygter.

Eyelash No. 3 fra FACE Stockholm koster 155 kroner og kan købes i FACE Stockholms butikker rundt omkring i verden.

2. Elf Studio Cream Shadow i farven Pewter
Det er ikke første gang jeg nævner cremeøjenskygge heller ikke fra Elf. Det er godt nok farven, jeg er faldet for denne gang. Den er simpelthen så lækker og absolut must have i min makeuptaske det næste lange stykke tid. Det er vist ikke nødvendigt at koge mere suppe på alle fortræffelighederne ved cremeøjenskygger. Cremeøjenskygge er ganske enkelt uundværlig. Punktum!
Hvis du gerne vil prøve, men er usikker på om det er noget for dig og derfor går uden om de dyre varianter. Så er det hos Elf du finder løsningen, de holder rigtig godt, farverne er fine og hvis du alligevel ikke bliver fan er udgiften bestemt også til at overkomme.

Elf Studio Cream Shadow koster cirka 31 kroner og købes i Elf’s danske webshop.

3. Artistry eye shadow trio i farven Heathered Grey
Heldigvis fik jeg mulighed for at dele min opdagelse af Artistry med dig i julekalenderen. Måske tænker du, hvor mange grå øjenskygger har et menneske brug for? Jo, altså… jeg er vild med grå, både fordi jeg synes, det er rigtig fint til mine grågrøngrumsede øjne, men også fordi det efter min mening er den bedste farve at lave skygger med. Du har sikkert læst om grå øjenskygge i mange andre indlæg fra min hånd og kommer helt sikkert til det igen før eller siden. Så den helt lange tale om grå vil jeg spare til en anden gang.
I stedet vil jeg tale om selve mærket. Jeg har været tilbage i kataloget og rodet lidt rundt, fordi jeg tænkte at det måtte være exceptionel lækker indpakning til efterårskollektionen. Hold da op hvor blev jeg overrasket, jeg har aldrig set så gennemført og smuk emballage før. Det er helt sikkert noget, jeg skal holde øje med, jeg glæder mig allerede til at se, hvordan forårets kollektion kommer til at se ud.

Den nævnte øjenskygge kan jeg ikke finde i Artistrys webshop, men alle de produkter jeg indtil videre har prøvet fra Artistry har været rigtig gode, så det er værd at tjekke webshoppen ud alligevel.

4. Metal-X Cream Shadow i farven Red Hot Copper
Dette er intet mindre end MACs mest udskældte øjenskygge. Da MAC lancerede den i 2007, kastede folk sig over den og et øjeblik efter brød helvede løs. Der var meget få positive bemærkninger og endnu færre positive anmeldelser. Og hver eneste gang MAC har lanceret en metallisk skygge siden, er bekymringerne vendt tilbage. Rygterne gik også denne gang, den skulle være blevet reformuleret, MAC manede dog ret effektivt disse rygter i jorden. Den er lige så fedtet og fantastisk, som den plejer at være. Jeg forstår ikke kritikken nu, hvor jeg endelig har testet den. Den holder fint på mig.
Disse øjenskygger har den mest fantastiske metalliske finish og det er den du skal gå efter, holdbarheden er ikke fantastisk, men med en skygge ovenpå eller under er de helt fine.

Metal-X Cream Shadow koster 200 kroner og de kan købes hos MAC hos Magasin og i Salling i Aalborg, de bliver desværre ikke solgt i Magasins webshop.

5. INK by Dennis Knudsen Perfection Primer 02 Moist
Det er rigtig længe siden, jeg opgav at bruge primer til huden. De fleste primere er silikonebaserede og det er et rigtig dårligt match til min tørre hud. Det fungerede rigtig godt for mig før i tiden og jeg har da også været godt træt af, at jeg pludselig ikke kunne bruge primer mere.
Sædvanligvis giver primere huden en fin og glat overflade, samtidig med at makeuppens holdbarhed bliver forøget betydeligt og så kan de holde en fedtet t-zone mat. Desværre er det langt fra den effekt, min tørre hud oplever. Det ender altid med, at de produkter, jeg bruger efterfølgende, bliver tværet rundt i ansigtet. Det er sjovt nok ikke helt det resultat, jeg går efter og der har du grunden til, at jeg ikke har brugt primer i flere år.
Derfor er det ret fantastisk at stifte bekendtskab med den nye primer Moist 02 fra INK by Dennis Knudsen. Den gør alt det en primer skal gøre, samtidig med at den giver min tørstige hud en hjælpende hånd og et ekstra beskyttende lag. Jeg er simpelthen så glad for igen at have muligheden for at opnå ovenstående effekt af en primer.

Perfection Primer 02 Moist koster 210 kroner og kan købes i Matas, stormagasiner, parfumerier og i Dennis Knudsens webshop.

6. Lancôme Visionnaire [LR 2412 4 %] Advanced Skin Corrector
Dette serum skulle være et sandt vidundermiddel mod rynker, hudforandringer og store porer. De fleste af de resultater, jeg har læst, er fra de kvinder, som har testet serummet. Og de er fremragende. Derfor er det helt bevidst, at jeg ikke er gået minutiøst gennem ingredienslisten. Det, Lancôme har gjort, er nemlig at få mange kvinder til at teste serummet og bagefter fortælle, hvad de syntes. 50 % af alle disse kvinder ville udskyde behandling!? Hmmm.
Det gav mig lyst til at teste på samme ualmindelig uvidenskabelige måde. Serummet har jeg kun prøvet på næsen, fordi det hævder, at det kan trække porerne sammen. Det er ikke sket, men der er sket noget andet, for min næses irriterende tendens til at fedte voldsomt er faktisk aftaget en del. Og det er derfor, at jeg alligevel synes, at Visionnaire [LR 2412 4 %] har sin berettigelse her blandt mine favoritter.

Lancôme Visionnaire [LR 2412 4 %] Advanced Skin Corrector koster 725 kroner og kan købes i stormagasiner, parfumerier og i Matas.

7. Chanel No. 19 Poudré 50 ml. Eau de Parfum
Det er den berømte parfumør Jacques Polge der står bag denne duft, han er næsen bag rigtig mange af parfumerne fra Chanel, blandt andet hele ni af Les Exclusifs de Chanel, som jeg før har omtalt.
Chanel No. 19 Poudré er grøn, pudret og har den skønneste duft af iris. Det er en anderledes kombination, som på en gang er sprød og frisk på grund af noter som vetiver, neroli, jasmin og galbanum, samtidig er den let pudret fra noter af iris med varme og dybde fra hvid moskus og sødme fra tonka bønner.
Navnet hylder som den oprindelige No. 19 Coco Chanels fødselsdag den 19. august 1883 og blev derfor også lanceret den 19. august i år.
Den oprindelige No. 19 er lidt for grøn og skarp til min smag, men Poudré rummer så meget mere og den pudrede sødme er et hit.

Chanel No. 19 Poudré koster 660 for 50 ml. Eau de Parfum og 980 kroner for 100 ml. og kan købes i parfumerier, stormagasiner og i Matas.

8. Designer Mudder Diamond Creme
Da jeg skulle til en af de mange fester i december, fik jeg sådan en lyst til at gå all in med hensyn til glitter. Derfor fandt jeg denne lækre creme fra Designer Mudder frem. Første gang jeg prøvede den, blev jeg helt forskrækket over effekten, men igen er det fordi en meget lille mængde rækker MEGET langt. Man kommer til at glitre en hel del, hvis man ikke doserer varsomt, men det er nemt at få cremen fordelt, så du ender ikke med at ligne en af vampyrerne fra Twilight, med mindre det er det look, du bevidst går efter.
Ikke nok med at du får glitrende hud, cremen er fyldt med gode sager, som giver huden en lækker fugtmættet følelse.
Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at glitre meget mere i fremtiden. Selv min mand, som intenst hader glitter kommenterede effekten som smuk. Det er MEGET store ord fra ham, for det første fordi han er sådan en mand, som overhovedet ikke opdager om håret for eksempel er blevet farvet, for det andet fordi han har sort hår og skæg, så den mindste smule glitter ses virkelig tydeligt på ham. Alligevel har han ligefrem opfordret mig til at bruge cremen ved flere lejligheder og endda sagt: ” effekten ville passe rigtig godt til den kjole”, jeg var målløs. Endnu et stort plus ved cremen er, at den er uden parfume, så du behøver slet ikke bekymre dig om, at din yndlings parfume skal kæmpe med duften fra din bodycreme.

Diamond Creme koster 339 kroner for en dåse med 200 ml. og 115 kroner for en dåse med 15 ml. og kan købes i Designer Mudders webshop og i Magasin.

9. GB by Gun-Britt Dry Volume Booster
Hårpudder og tørshampoo har været på min liste over stylingprodukter i lang tid. I starten af december blev de afløst af Dry Volume Booster fra Gun-Britt. Den er helt genial, håret sidder, uden at det ligner en høstak (hvilket mit tynde hår godt kan have tendens til med hårpudder) og hvis det falder i løbet af aftenen, skal du blot rode let i det, så er fylden tilbage igen. Den skal bruges i tørt hår og virker meget drøj, jeg har i hvert fald brugt den en hel del gange, uden at den er brugt op. Den dufter frugtigt, men meget diskret og det er ikke en duft, som bliver hængende. Jeg var så heldig at møde Gun-Britt i forbindelse med, at hun fortalte om netop Dry Volume Booster, hvor hun også brugte den i mit hår. Trods seriøs mangel på frisure, klipning og alt mulig andet sad mit hår forbavsende godt. Da det så også lykkedes mig at sætte håret tilnærmelsesvis godt, så var jeg overbevist. Dommen er, at Dry Volume Booster er min nye ven.

Dry Volume Booster kan købes i Gun-Britts webshop og koster 179 kroner.

10. Aveda Outer Peace Blemish Relief Pads
Der er ingen tvivl om at jeg er en gammel heks… i hvert fald ikke, hvis man ser på mit underansigt. Forklaringen er naturligvis simpel (PCO,) men det gør det altså ikke i orden, at irriterende hår dukker frem under hagen. Slet ikke når de så endda gror ind i stedet for ud. Æv! Jeg har skrubbet, smurt og prøvet alle mulige former for behandlinger og cremer. Intet har hjulpet.
Lille var mit håb for bedring, da jeg købte disse eksfolierende pads fra Aveda, men de har bedre end noget andet afhjulpet dette virkelig trælse problem. Nu kommer hårene ud, så jeg i det mindste har mulighed for at fjerne dem. Jeg klipper de små servietter over, for de er ualmindelig drøje og en halv rækker fint til mit behov.
Hvad det er, der virker ved jeg ikke, for jeg har ved en fejltagelse smidt æsken med ingredienslisten ud. Det bliver selvfølgelig undersøgt nærmere ved lejlighed. Faktum er, at det virker for mig, uanset hvad ingredienslisten byder på, udover de parfumestoffer og alkohol, som min næse kan spore.

Aveda Outer Peace Blemish Relief Pads koster 270 kroner for 50 pads. Aveda kan købes hos Beauty Avenue, Forhåbningsholms Allé 3, 1904 Frederiksberg og hos Salon Palma/AVEDA, Ny Østergade, 1101 København K, som også sælger online her.

11. Elf Studio Cream Blush i farven Heart Breaker
Cream blush er endnu en af mine mange svagheder, når det gælder makeup. Cream blush giver sådan en fin og naturlig glød, som de fleste pudderprodukter har svært ved at hamle op med. Elf har efterhånden et overordentlig velassorteret sortiment og for nylig har de lanceret Studio Cream Blush. Sådan en var derfor en selvfølge i kurven under min seneste bestilling og det har jeg ikke fortrudt.
Konsistensen er mildest talt sær, men det er kun indtil man har fundet fidusen. Om det er fordi jeg ikke stikker fingrene ned i dåsen, skal jeg ikke kunne sige. Det tog lidt tid for mig at lure, hvordan jeg fik det meget svampede produkt til at give farve. Det var som om det smuldrede, lige indtil jeg fandt på at varme det godt op mellem fingrene.
Farven er virkelig smuk og selvom den ser noget afskrækkende og neon farvet ud i dåsen, kan du sagtens nøjes med at give kinderne den helt rigtige friske kulør.

Studio Cream Blush findes i seks forskellige farver, koster cirka 57 kroner og kan købes i Elf’s danske webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Pernille Faurskov

Uh tror da jeg skal prøve den Diamond creme 😉

Pudderdåse Helene

Gør det Pernille!
Den er både lækker og super fin, jeg er glad for jeg tog mod til mig efter det første chok havde lagt sig 😀
Mvh. Helene

Emilie

Hej pudderdåserne
Jeg er stor fan af jeres blog, og læser den flittigt.
Nu har jeg i noget tid forsøgt at finde et produkt, men forgæves. Så var det jeg tænkte, hvem kan hjælpe mig, pudderdåserne- selvfølgelig!! Jeg håber ihvertfald! 🙂
Jeg leder efter dermablend Leg and body cover- har i nogen anelse om, hvor jeg kan få fingrene i den??
Tusind tak for en mega fed blog!!
Emilie

Pudderdåse Helene

Hej Emilie
Det ville være dejligt, hvis jeg kunne give dig et svar! Men det kan jeg desværre ikke 🙁
Dermablend sælges på:
http://www.garden.co.uk/php/browseCategory.php?cat=690&catClr=&previewbasket=
Det er det eneste sted, jeg kan huske at være stødt på det. Det omtalte produkt har jeg desværre ikke fundet.
Har du prøvet at søge på Ebay? Og ved du hvilken farve du skal have?
Jeg håber nogle af vores læsere kan være behjælpelige med links eller oplysninger.
Mvh. Helene

Anna

Jeg er meget glad for de her indlæg. Det er dejligt, at I begrunder jeres favoritter så godt. Både hvad de kan, hvordan I bruger dem og hvorfor de er jeres favoritter. Det er god inspiration.

Pudderdåse Helene

Hej Anna!
Tusind tak for din ros!
Månedens favoritter er det indlæg, jeg er mest i tvivl om hver evig eneste måned. Er det for langt? Er der nogen, som gider at læse det osv.
Derfor betyder det virkelig meget med sådan en kommentar, tak for det <3
Mvh. Helene

Pia

Kære Helene
Lige en kommentar til dit svar til Anna ovenfor.
OM der er nogen der gider at læse indlægget Månedens favoritter? JA, for pokker da! Det er vældig inspirerende og giver tit anledning til nye ønsker/indkøb… ups!
Jeg GLÆDER mig til indlægget hver måned og synes som Anna også det er fedt at høre om Jeres personlige favoritter – og ikke mindst om HVORFOR de udvalgte produkter er blevet favoritter – “god” ingrediensliste eller ej :o)
Jeg synes indlægget er lige tilpas i længde. Ganske enkelt super. Jeg vil være meget ked af at undvære det…
Kærlig hilsen
Pia

Pudderdåse Helene

Tak Pia!
Det betyder virkelig meget for mig, det er rigtig rart lige at få det at vide ind i mellem 😀
Jeg elsker også selv at læse velbegrundede favoritter, men det er jo svært at vide, hvad andre foretrækker.
Når nu I er så søde til at kommentere, skal jeg nok fortsætte med at lave favoritterne.
Mvh. Helene

Michelle

Jeg må lige høre om den der dry volume booster….Er den farvet? Jeg har nemlig sort (farvet) hår og er desværre nød til at gå udenom de fleste slags tørshampoo og hårpudder, da jeg får det “yndigste” grå hår:-s Det ville være sper hvis denne kunne bruges til mit til tider super flade hår:-)

Pudderdåse Helene

Hej Michelle,
Nej den er ufarvet, dvs. heller ikke hvid. Jeg har selv mørkt hår og bliver også gråhåret af de fleste tørshampoo’er og lign., men altså ikke af denne.
Jeg prøver den på min mand, når jeg kommer hjem på mandag (så bliver han så glad, hihi), han har nemlig kulsort hår.
Mvh. Helene

Michelle

Det lyder super:-D Forresten noget helt andet…. Købte produkter fra Purely Professional efter Jeres anbefaling og min kløende hovedbund har det fint igen og hvis jeg bare én sølle gang prøver min “gamle” øko shampoo( som forresten er fyldt med rosmarin) klør det som bare F***** igen… Så mange tak for det indlæg også:-D

Pudderdåse Helene

Hej Michelle
Hvor er det bare godt at høre 😀
Mvh. Helene

Maria S

Jeg er enig med Anna. Månedens favoritter er velbegrundet og god inspiration. Og det kan aldrig blive for langt et indlæg fra jeres side 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Maria!
Tak, tendensen er nemlig at indlægget er blevet længere og længere, siden jeg startede med at skrive favoritterne. Hvordan skal det dog ikke ende 😉
Mvh. Helene

Mette - stylestories.dk

Jeg elsker ‘Månedens favoritter’ og bliver tit inspireret af de ting I anbefaler. Jeg synes endelig I skal blive ved med de lange begrundelser, for man kan jo bare springe de produkter over, man ikke lige har interesse i.

Pudderdåse Helene

Tak Mette!
Det er jo det man kan 😀
Mvh. Helene

Camilla

Hej Helene
Foretrækker du øjenvipperne fra FACE Stockholm fremfor flares? Jeg glæder mig til at se dem i brug 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Camilla
Ja, jeg er rigtig vred på mig selv over, at jeg trodsede min fornuft.
Mine øjenvipper er faldet af og knækket, så jeg kan slet ikke have makeup på uden at bruge vipper, æv!
Samtidig havde jeg meget svært ved at vænne mig til de meget lange og kraftige flares.
Mvh. Helene

Camilla

Av! Jeg havde ellers lige erhvervet mig nogle knot free flares fra Ardell, men nu tør jeg næsten ikke give mig i kast med dem. Jeg håber dine vipper snart kommer igen!

Pudderdåse Helene

Hej Camilla!
Det er noget HELT andet, jeg taler om!
Single lashes/flares, som du selv sætter, er noget helt andet og i mangel af bedre ord harmløst, end dem jeg fik sat på. Hvis du klikker på linket, kan du se dem jeg taler om, det er nogle semi-permanente vipper, som bliver limet fast med noget, som lugter ligesom neglelim!!
Hvis du bruger helt almindelig vippelim, behøver du slet ikke at være bekymret.
Mvh. Helene

Camilla

Tak for svaret, Helene! Det er nemlig single flares (og Duo-lim) jeg har fået fingrene i.
Nu mangler jeg bare øvelsen, omend jeg sveder angstens sved ved tanken om lim i nærheden af øjnene 🙂
Ps.: Jeg fik aldrig kommenteret dit nytårslook – WAUW siger jeg bare!

Pudderdåse Helene

Hej Camilla
Duo behøver du ikke være nervøs for! For det første er den ikke så flydende, at den løber, for det andet er Duo beregnet til at lime blandt andet sår. Det betyder at den heller ikke svider nævneværdigt.
Kast dig ud i det, det er SÅ meget lettere end du tror 😀
Tak, jeg kunne nu godt ønske at billederne var bedre, så man kunne se detaljerne bedre, jeg satser på at øvelse gør mester….
Mvh. Helene

Lise

Hej Pudderdåser!
Har I erfaring med Artistry hudplejen? Eller kan se, om der er noget ved det indgrediensmæssigt?
Kh Lise

Helene Randløv

Hej Lise
Der er meget forskelligt, har du noget særligt i tankerne?
Kh. Helene

Lise

Det er der sørme også! Beklager. Jeg har kun hørte om Hydra-V-serien, så det er den, jeg tænker på 🙂
Kh Lise

Helene Randløv

Hej Lise
Den har jeg faktisk til test, men jeg er ikke nået til den endnu. Jeg skal nok vende tilbage med mere info, når jeg har testet.
Kh. Helene

Lise

Det lyder godt. Tak for svar 🙂
Kh Lise

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *