Stor anmeldelse: Rudolph Care

04.12.11

Der er på mange måder meget pænt at sige om Rudolph Care, og det har jeg også sagt før. I en verden, hvor naturlige og økologiske produkter som regel er proppet med allergene og irriterende plantestoffer, er det fantastisk at se en serie, hvor det nærmeste, jeg kan komme et problematisk stof, er lidt almindelig parfume, som ikke engang er blandt de berygtede 26 særligt allergene stoffer, som ofte findes i naturlige produkter.

Rudolph Care afholder sig fuldstændig fra at bruge de æteriske olier og problematiske planteekstrakter, vi så ofte ser, og det er virkelig dejligt, at der findes naturlige produkter, der gør det. Derimod er den både miljømærket og øko-certificeret. Samtidig har produkterne nogle utroligt lækre konsistenser og et smukt design, som gør dem til en fornøjelse at bruge.

Men i forhold til hvad man kan få for sine penge, hvis man går til nogle af de konventionelle anti-age produkter, så er Rudolph Cares Acai produkter en dyr fornøjelse. Priserne er høje, især taget i betragtning, hvad acai er og kan.

Hele produktserien er bygget om omkring acai, som er et lille bær, der er rigt på antioxidanter. Antioxidanter er rigtig godt. Antioxidanter kan modvirke den skadelige effekt, som de frie radikaler har på vores hud i form af ilt, UV-stråling, forurening mm. Det antioxidanter derimod IKKE kan er at ændre udseendet på en eneste rynke, som du allerede har. De forebygger og har en effekt på lang sigt, de ændrer ikke udseendet på din hud her og nu. Og det er vigtigt at gøre sig det klart. Hvis du vil ændre din huds udseende her og nu skal du kigge på helt andre ingredienser som peptider, retinol osv., som vi har skrevet meget om tidligere.

Udover antioxidanter så indeholder produkterne en lang række gode planteolier – hvoraf mange andre af dem også er gode antioxidanter såsom shea og olivenolie. Antioxidanter er nemlig antioxidanter – ligegyldigt hvor de kommer fra.

Rudolph Care Facial Oil
Facial Oil er et unikt produkt. Det er ren acai olie tilsat e-vitamin og parfume. Jeg har ikke set ren acai olie andre steder. Hvis du har tør hud og ønsker dig en ansigtsolie, så er denne virkelig lækker. Acai olie er meget koncentreret antioxidant, og det er derfor gode antioxidanter, du får.

Men prisen er voldsom. 795 kroner for 15 ml. Acai indeholder antioxidant ja, men der er ingen grund til at vælge antioxidanter fra acai fremfor alle mulige andre antioxidanter. Vindruekerneolie er for eksempel også en stærk antioxidant. Den høje pris ændrer ikke på, at Face Oil er et godt produkt. Men der er mange antioxidanter derude.

Rudolph Facial Cream
Rudolphs cremer er meget lækre, og jeg ville ønske, de kom i en anden emballage. Denne består hovedsageligt af aloe vera og andre planteolier. Mængden af acai er minimal.

Konsistensen er virkelig dejlig til min tørre hud, og jeg er ret begejstret for den. Der er dog to ting ved den, der gør, at jeg ikke vil anbefale den. Først og fremmest kommer den i krukke, og med sarte antioxidanter som acai er det essentielt at holde dem beskyttet fra lys og luft. Dernæst koster den 495 kroner, og det er for dyrt i forhold til, hvad man får. Taget i betragtning at indpakningen er, som den er, og at cremen stort set består af ret ordinære planteolier, så er 495 kroner alt for meget.

Rudolph Care Skin Tonic
Seriens skin tonic er interessant. Den indeholder en stor del troldnød, som er et udbredt naturmiddel til huden. Om det reelt virker er lidt mere omdiskuteret. Det, vi ved med sikkerhed, er, at troldnød har antibakteriel effekt og kan bruges i behandling af eksem og den slags lidelser (Se fx. European Journal of Pediatrics 2007 September) Spørgsmålet er, om det så også virker på urenheder og akne? Det er ikke ordentligt belyst videnskabeligt, så jeg bliver jer svar skyldige. Men hvis man kigger på Acne.org som samler brugeranmeldelser af forskellige midler mod acne, så er folk meget begejstrede for effekten. Det, du dog skal være opmærksom på, er, at troldnød kan irritere og udtørre huden, så brug det med varsomhed.

Rudolph Care Skin Tonic koster 295 kroner for 100 ml. Udover troldnød er der en god portion aloe vera og acai i.

Rudolph Care Body Lotion
Rudolphs Body Lotion er et af mine yndlingsprodukter i serien og også et af dem med en mere jordnær pris. 295 kroner for 100 ml. er ikke billigt, men mere menneskeligt end meget af det andet. Ingredienslisten er langt mere interessant end for eksempel ansigtscremen og acai, aloe vera og shea smør står højt oppe på listen, så indholdet af antioxidanter og andet godt er højt (og højere end ansigtscremen). Konsistensen er rig og lækker.

Alle produkterne er let parfumeret og har en sød, bolcheagtig duft.

Her kan du købe det
Du kan købe Rudolph Care i Magasin, Illum, parfumerier og helsekostbutikker. Du kan også købe det online på blandt andet Magasins webshop.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Beautyønsker | camilladyrman blog

[…] Læs hele anmeldelsen af serien her. […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *