Vanity X og Bioeffect: Epidermal Growth Factor – anti-age der VIRKER

06.09.11

En nobelpris, et patent og en liste over videnskabelige publikationer, så langt øjet rækker. Det er ikke småting, der ligger bag Vanity X og Bioeffects produkter. For slet ikke at tale om æren at have givet Katja den pæneste hud, jeg har haft i mange år, og have mindsket min 49-årige tidligere storrygende kollegas rynker synligt (motorvejene som hun kalder dem, men mere om det senere).

Det er ikke normalt, at jeg anmelder to produkter under et, og jeg kan love jer for, at sådan to ærkekonkurrenter bliver grønne i hovederne over den slags, men det er meningsløst at gøre andet, for produkterne er så ens, at man skal have en lup frem for at finde forskellene. Og de forskelle, der er, er i bund og grund lige gyldige, når det kommer til stykket.

Nobelprisen der blev til et anti-age produkt
Begge produkter baserer sig på det stof, der hedder Epidermal Growth Factor. Det er et stof, der blev opdaget af Stanley Cohen fra Vanderbilt University og skaffede ham en Nobelpris. I 1989 blev det patenteret til kosmetisk brug.

Hvad er det så, det kan? Det kan stimulere deling af celler og dermed stimulere dannelsen af nye sunde hudceller. Det kan have mange effekter på huden, men blandt andet anti-age effekt. Det er et rimelig effektivt middel i kampen mod rynker.

Derudover har jeg selv oplevet det generelt gøre min hudtone og generelle fremtoning af huden markant bedre. Små pletter, ujævnheder og misfarvning er væk, og mine pigmentpletter er også blevet mindre. Det er uden sammenligning det produkter, jeg har prøvet, som har gjort størst forskel for min hud.

Udover Epidermal Growth Factor har begge produkter brugt fuldstændig samme formel som også inkluderer hyaluronsyre, som også gennemfugter huden og gør den pænere at se på.

Så mine bittesmå linjer omkring øjnene er blevet mindre. Jeg kan mærke mine øjenlåg har ændret sig, det føles ret tydeligt, når jeg lægger makeup. Det føles anderledes. Men jeg er et dårligt emne at teste rynkecreme på, for jeg har i bund og grund ikke ret mange. Så derfor har jeg givet en flaske til min kollega på mit kontorfællesskab Eva Nitschke, som har haft nogle år mere end jeg til at indsamle rynker og selv har hjulpet til ved en god portion nikotin.

Eva og motorvejene
“Allerede da jeg stod med den lille flaske med pipette i hånden, havde jeg en følelse af at mine rynker om end ikke forsvandt, men ville blive mindre synlige. Produktet virker seriøst – og det viste sig efter ganske kort tid, at det er seriøst. For det virker.

Jeg har stadig rynker – ingen tvivl om det, men i den måned jeg brugte produktet skete der en forandring. Efter en uge kunne jeg se, at de to dybe motorveje, der løber fra næsen og ned til mundvigen var meget mindre markante. Og et par dybe rynker, der løber på tværs af panden, var pludselig knapt så dominerende længere.

Produktet er nemt at bruge. Et par dråber på en finger, og så smurte jeg det ud i panden, under øjnene og fra næsen og ned til munden. Man kan mærke, at det strammer en smule op med det samme. Desuden synes jeg, at gløden i min hud blev varmere og pænere.
Jeg brugte det i 4 uger – og fik i den forgangne periode flere kommentarer: ”Hvor ser du godt ud!” – end ellers.

Nu har jeg ikke brugt det et par uger – og er igen røget tilbage til det sørgelige udgangspunkt. Der er ingen tvivl om at det virker.”

Startede i USA
Epidermal Growth Factor er noget af det mest effektive, jeg har prøvet, og det kan undre, at det ikke er blevet mere udbredt. Det blev først kendt i USA med mærket Revive, som aldrig kom til Danmark, og det er først nu med Bioeffect og Vanity X, at vi får det til Danmark.

En del af forklaringen skal nok findes i prisen (udover en længere teknisk forklaring om at man nu har fundet en anden måde at udvinde stoffet på). Det er noget dyrt stads. Prisen for begge produkter er stort set identisk på 1178 dkr for Vanity X og 749 kroner for Bioeffect. For det får du en lille flaske med 15 ml, som man kigger vantro på første gang, man ser den, og tænker “de må jo være gale”. Men du skal kun bruge to dråber til ansigtet, så den holder faktisk længe.

Vanity X indeholder C-vitamin og E-vitamin. Derudover er de fuldstændig ens på ingredienslisten. Ingredienserne står sågar med en ubetydelig forskel i samme rækkefølge. Men C-vitaminen og E-vitaminen taler selvfølgelig til Vanity X’ fordel. Prisen taler til gengæld til Bioeffects fordel med noget mindre, nemlig 749 kroner mod Vanity X 1178 kroner. Og Bioeffect giver Bioeffect dig mulighed for at købe en lille størrelse med 5 ml. for 375 kroner, så man kan prøve det, inden man går hele vejen med den store flaske.

Er der bivirkninger? Jeg oplevede faktisk et par små bumser i starten, og det er relativt normalt. Det går over efter 1-2 uger. Der har også været en del diskussion om, hvad der sker, når man stimulerer dannelsen af nye celler på denne måde. Kan det øge risikoen for cancer, som man jo uundgåeligt kommer til at tænke på, når man taler om øget celledeling. Og nej, det er undersøgt, og der er ingen undersøgelser, der har vist, at det øger risikoen for nogen form for cancer at bruge det på huden.

Og begge er for øvrigt uden parfume eller konserveringsmidler.

Her kan du købe det
Vanity X kan du købe flere steder, blandt andet på Vanity X egen webshop. Bioeffect er for eksempel til salg på Completeme.dk. Du kan også få oplyst nærmeste forhandler på 26823011.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
51 kommentarer
susan

Hej, Når man som jeg er en kvinde i 40èrne, Er dette jo lige noget for mig, jeg vil helt sikkert gå i gang med dette spændende produkt, Jeg har lige bestilt en vanityx, hvor lang tid, tror i den vil holde? Susan

Pudderdåse Katja

Den med 15 ml? Jeg har været 2 mdr om at bruge 8 ml. Så det kan du jo doble op cirka.
Men det er meget individuelt hvor grådig man er med den slags. Men du skal kun bruge 1-3 dråber, en lille smule rækker langt, så væg bare lidt nærig med det.

Ragga

Til Teresa
EGF proteinerne er meget følsomme overfor fedtstoffer og cremen vil nedbryde EGF proteinerne, derfor må du endelig ikke blande det i din ansigstcreme. Det bedste resultat opnås, som Caroline siger, ved at bruge serummet på ren hud i stedet for natcreme.
Bedste hilsner
BIOEFFECT DK

Anna

Men man skal bruge det som serum med sin dag og nat
Cremer ovenpå .. Blot nysgerrig for min i morgen det er jo nogle
Dyre dråbe så det skal gøres rigtigt 😉

Pudderdåse Katja

De anbefaler en gang om dagen om aftenen. 🙂

Anna

Ok takker 😉 så ingen natcreme 😉 kun bioen..

Pudderdåse Katja

Hvis du har brug for mere creme ovenpå, så kan du godt det 🙂 Men ellers er der ingen grund til det

Teresa

Tusind tak for alle svarene 🙂 Godt jeg ikke havde prøvet serumet endnu! Men nu kan jeg vist godt gå i krig med det.

Pudderdåse Katja

Held og lykke:-)

Anna

Bioeffect: Blot en lille opdate 😉 har brugt det nu i små 3 uger og jeg kan kun sige ufattelig men det virker sku 😉 Fantastisk..
tak fordi I fat det 😉

Pudderdåse Katja

Godt at høre Anna! Tak for tilbagemeldingen 🙂

Mette

Kan man bruge Bioeffect når man har fedtet hud? Det har jeg nemlig og er bange for om den mon viil gøre det værre? Lyder ellers som det rene vidunderprodukt! 🙂

Pudderdåse Katja

Den påvirker ikke fedtproduktionen, så det skal du ikke være bekymret for. Den kan give lidt flere bumser i starten, men det går over igen.

Tanja

Hej Katja! Jeg er meget interesseret i at købe Vanity X serum online 15 ml. Men kan simplethen ikke finde det nogen steder. Kan du hjælpe mig? Jeg bor til dagligt i Grønland. Kh Tanja

Pudderdåse Katja

Hjemmesiden ser ud til at være lukket, så jeg tror også firmaet er lukket – men jeg ved det ikke med sikkerhed. Køb Bioeffect i stedet, det er absolut det samme.

Mai

Hej
Jeg tænkte på om i ikke kunne tænke Jer, at teste Neo Stem .

Pudderdåse Katja

Det er på min liste 🙂 Men der er en del andre før den

Mai

Tak, det vil jeg glæde mig til at høre om.
Har du hørt om Carita’ solcreme spf 50. Jeg er sart og tør og har endnu ikke kunne finde en solcreme med høj faktor jeg kan tåle i ansigtet. Har efterhånden prøvet en del. Og dem man kan få på apoteket syntes jeg er frygtelige, ligger sig som en fedtet hvid maske der aldrig trænger ordentlig ind.

Pudderdåse Katja

Nej, desværre. Men jeg lægger et indlæg på om lidt, som måske kunne være en mulighed

Julie Lange

Jeg kan se på complete me’s hjemmeside, at man kan få Bioeffect i 75 ml til hele kroppen. Mon ikke det er det samme, der er i også i den til ansigtet? Det plejer jo som regel at være sådan, at der ikke er forskel 🙂 Det sjove er nemlig, at den til kroppen er 100 kr billigere, selvom den er på 75 ml og den til ansigtet er 15ml. 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Julie
Nix, de er ret forskellige 😀
Selvom jeg godt forstår tankegangen 😉
Kh. Helene

Pudderdåse Katja

Koncentrationen af EGF er tilsvarende lavere i produktet til kroppen (tro mig, jeg HAR selv tænkt tanken 😉 )

Julie Lange

tusind tak… I er for seje… en million gange tak for jeres arbejde! Det er vigtigt…

Pernille

Hejsa, jeg har for nyligt fundet din blog da jeg Googlede rundt og faldt over denne anmeldelse 🙂
Jeg blev ret begejstret og købte denne serum og har nu været igang et par dage.Jeg synes faktisk jeg kan se resultater allerede, så jeg er meget tilfreds. Men mit spørgsmål er – (jeg har SLET ikke forstand på hele denne verden af produkter hvordan man bruger dem og i hvilken rækkefølge osv.. )
Når jeg har renset mit ansigt, har jeg brugt Paula’s choice efterfølgende med kemisk rens og derefter denne serum. Skal jeg derefter yderligere bruge en dagcreme? Jeg har f.eks. en Tromborg dagcreme jeg er meget tilfreds med – skal jeg smøre mit ansigt “yderligere” ind eller skal jeg ikke kaste mere i hovedet? 🙂
Tak for en dejlig blog, den vil jeg følge fremover 🙂

Katja Moikjær

Tak skal du have Pernille 🙂
Du kan egentlig selv bestemme. Mærk efter på din hud. Er den stadig tør efter du har brugt serum? Har du lyst til at bruge creme ovenpå? Så gør det endelig. Hvis ikke – så lad være.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *