Sådan retter du makeup fejl og ups’er

28.08.11
Redningskrans

Mascara under øjnene, øjenskygge på kinden og for meget blush. Hvordan er det nu lige man retter den slags fejltagelser, vi alle kommer til at lave, når vi lægger makeup? Pudderdåserne har samlet vores bedste tips til, hvordan du retter op på fejl, når du lægger makeup.

1. Forebyg fejl
Først og fremmest kan du undgå mange problemer ved at tage makeup på i den rette rækkefølge, når du bruger pigment og glitter, der har en tendens til at drysse og smitte af. Det vil sige læg din øjenmakeup først og derefter foundation og concealer, så er du ude over problemet med at skulle prøve at fjerne glitter fra din foundation.

2. Tør vatpind til mascara pletter
Mascara skal du vente på er helt tør, før du fjerner den. Derefter kan du nemt fjerne den med en helt tør vatpind.

3. Ret din øjenmakeup med en vatpind
I det hele taget er en tør vatpind (og pensler) det eneste, du bør pille ved din øjenmakeup med. Ret små fejl og pletter med en tør vatpind, så gør du mindst mulig skade på resten af din makeup.

4. Flydende eyeliner
En flydende eyeliner, der er blevet skæv er der ikke ret meget at gøre ved. Tegn den tykkere op, så det ser ud, som om det er meningen, eller tag det hele af og start forfra.

5. Øjenmakeup og andre pletter på foundationen
Har du fået øjenskygge eller andet på din pæne foundation? Tag en vatpind og mæt den med din foundation og dup det overskydende af. Derefter kan den fjerne problemet og få din foundation til at se perfekt ud igen. Det er et ældgammelt makeupartist trick.

6. Find tapen frem
Har du fået glitter eller andet støv på kinderne? Tag et stykke tape og dup det af med tapen.

7. For meget blush og bronzer
Har du fået for meget blush og bronzer? Fej det forsigtigt væk med en pensel med bløde og lette bevægelser. Det vigtige er ikke at gnide med penslen, så buffer du det bare hårdere ind i huden. Hvis det ikke er nok, så læg lidt af din pudder ovenpå til at nedtone med.  En smule diskret highlighter ovenpå kan også tone det ned yderligere.

8. For meget pudder
Har du fået for meget pudder på eller prøver du bare at undgå det pudrede look, så kan setting sprays, skintonic på spray eller en ganske simpel vandspray kan afhjælpe det. Sørg for at bruge en spray meden fin forstøver og spray med ca. 25 cm afstand til ansigtet. MAC Fix+ er en klassiker, men flere mærker har sådanne typer.

9. Læbestift og lipliner på afveje
Hvis du har fået læbestift eller lipliner udenfor læberne så brug først en tør vatpind til at fjerne det med og dernæst føromtalte vatpind mættet med foundation til at udviske det med. Hvis det er en meget pigmenteret eller mørk lipliner eller læbestift kan du være nødt til at fjerne den med lidt olie og derefter forfra med en smule foundation og pudder på. Lidt concealer kan også være hjælpsomt til at dække eventuelt restfarve fra afsmittende læbestifter, der kan være ret drilske.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Budgetpigen

Hvis jeg er kommet til at være lige generøs nok med pudderet, så redder jeg det gerne ved at gnide mine (rene!) hænder hårdt sammen til de er varme, og så lægge håndfladen mod det pudrede sted.

Pudderdåse Katja

Spændende. Tak for tippet 🙂

Signe Hansen

den med den flydende eyeliner der kun kan reddes ved at tegne den tykkere eller starte forfra er jeg nu ikke enig i 🙂 det virker fint for mig at strække øjenlåget lidt ud og rette til med en fugtig vatpind og derefter tegne stregen mere jævn igen de pågældende steder.

Maria D

Det er også det jeg plejer at gøre, men det kan være lidt svært, hvis man også har øjenskygge på.

Pudderdåse Katja

Præcis. Så ødelægger man resten af makeuppen. Men det kan fungere, hvis man er mere fingerfærdig end mig 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *