Anmeldelse: MAC Semi-Precious

13.07.11
MAC Semi-Precious Mineralize Eyeshadows øjenskygger

Så er en af dette års længst ventede kollektioner endelig ankommet. MAC Semi-Precious. Det har også hjulpet lidt på spændingen, at den er blevet forsinket fra lageret.

Men nu er den her, og den skuffer absolut ikke. Faktisk er jeg blevet endnu mere begejstret efter at have set den i dag. Det er virkelig en skøn kollektion.

Semi-Precious Mineralize Eyeshadows

MAC Semi-Precious Mineralize Eyeshadows øjenskygger
Fra venstre, oppefra og ned: Hint of Saphire, Mineral Mode, Clarity, Jade's Fortune, Faux Gold, Smoked, Ruby, Quartz Fusion, Unsurpassable, Golden Gaze, Dark Indulgence, Rare Find, Blue Sheen

Det første, der slår en, er de smukke mineralske øjenskygger. Farverne er rørt sammen i æskerne, og de fremstår som små juveler. Når man får dem på, bliver farverne selvfølgelig blandet og helt anderledes, men de er skønne.

MAC Semi-Precious Mineralize Eyeshadows swatches
Fra venstre: Hint of Saphire, Mineral Mode, Clarity, Jade's Fortune, Faux Gold, Smoked, Ruby, Quartz Fusion, Unsurpassable, Golden Gaze, Dark Indulgence, Rare Find, Blue Sheen

Som hovedregel kan du regne med, at de farver, der er sjove og blandede af mange farver i æsken, er de mest transparente på. Du kan sagtens bruge dem alligevel, de fungerer godt oven på en base med en Paint Pot, en eyeliner eller en anden øjenskygge. En del af dem er virkelig transparente, Clarity synes jeg, er så transparent, at det kan være lige meget, og Quartz Fusion er mest bare pink glimmer.

De farver, der er mere ensfarvede, er de mest pigmenterede (der er selvfølgelig undtagelser). Farver som Smoked Ruby, Golden Gaze, Rare Find og Dark Indulgence vil ikke skuffe.

Du kan også med fordel eksperimentere med at bruge de mineralske øjenskygger våde. Det vil gøre dem mere intense.

Semi-Precious Mineralize Blush

MAC Semi-Precious Mineralize Blush
Fra venstre: Warmt of Coral, Pressed Amber, Feeling Flush

De mineralske blushes er mine favoritter i denne kollektion. De gør ikke så meget væsen af sig, som de glitrede og pangfarvede øjenskygger, men konsistensen er utrolig, og de smukt melerede farver er skønne. Det er de bedste mineralske blushes, jeg har set fra MAC. Konsistensen er blød og blender som en drøm. Der er tre farver, en pink Feeling Flush, som er meget pigmenteret, men med en let hånd giver en flot glød. Den ferskenfarvede Warmth of Coral, som vil være en favorit hos de fleste skandinaver, og Pressed Amber, som er en brun rosa, som jeg glæder mig til at prøve på. Jeg tror, jeg ender med at tage alle tre med hjem.

Semi-Precious Mineralize Skinfinish

MAC Semi-Precious Mineralize Skinfinishes
Fra venstre: Crystal Pink, Pearl, Goldstone, Rose Quartz

Jeg synes Mineralize Skinfinishes fra denne kollektion vinder ved nærmere bekendtskab. Rose Quartz er ikke min favorit, men især Crystal Pink og Pearl er rigtig fine highlightere. Jeg synes ikke, konsistensen er så støvet som den, jeg har derhjemme. Der er stadig meget glitter i, så det her er til fest og farver. Men hvis du vil have en highlighter til at give glitter og fest til kinderne, når du skal ud, så er de her fine.

Semi-Precious Goldstone er mørk, for mørk til at bruge som en highlighter, med mindre du er mørklødet. Den er bronzer-farvet, men har for meget glitter i til at jeg på nogen måde vil anbefale at bruge den som bronzer. Lidt på kinderne til at give glød kan fungere.

Lipstick og Cremesheen Glass

MAC Semi-Precious Lipstick og Cremesheen Glass swatches
Fra venstre: Lipstick - Lush Amber, One Of A Kind, Gem Of Roses, Musky Amethyst - Cremesheen Glass - Pure Magnificence, Natural Flare, Geo Pink, Lokk Like Sin, Richly Revered

Cremesheen Glass er mine yndlingsgloss fra MAC, og jeg kan kun anbefale at kigge på dem. Smørbløde og lækre på læberne, slet ikke som de overklistrede Lipglass. Geo Pink er stadig min favorit. Den er en fin diskret pink, der klæder alle. Den fremhæver mine læber på en fin måde. Pure Magnificence er transparent, og den nude Natural Flare skal du prøve for at se, om den passer til din hudtone. Looks Like Sin er meget mere transparent end man skulle tro, mens Richly Revered er en flot og mere dramatiske farve.

De fire læbestifter er alle Lustres pånær en. Det vil sige, at de er halvtransparente farver. Jeg har haft Gem of Roses et stykke tid nu, og den er en af mine yndlingsfarver. My Lip But Better-farve som det hedder. Resten er også værd at tjekke ud.

Split Fibre Brushes

MAC Semi-Precious split fibre brushes

Der er fire nye og limited edition pensler med kollektionen. Jeg har ikke modtaget nogen, og har ikke tænkt mig at købe dem, mest fordi jeg har pensler nok til en mindre landsby derhjemme.

Det er svært at anmelde pensler uden at have arbejdet med dem selv. Jeg har selvfølgelig haft dem i hænderne, og jeg kan sige så meget, at kvaliteten fejler som altid med MACs pensler ikke noget. Men jeg har svært ved at sige ret meget om brugbarheden af dem.

Idéen med dem er, at de er delt i to. På den ene side er de naturlige hår og på den anden side er de syntetiske hår. Syntetiske og naturlige fibre giver nogle forskellige muligheder at arbejde med. Du kan lægge farven på med den ene side og blende med den anden.

Om det er en god idé i praksis vil jeg nødig udtale mig om uden at have arbejdet grundigt med dem, men jeg synes, at hvis du er begynder, der skal købe dine første pensler, vil jeg anbefale jer at kigge på MACs faste sortiment i stedet. Det her er pensler for makeup-nørder.

Udover disse produkter er der også en Mineralize Charged Water, en Mineralize Face & Body Lotion og en repromote af Zoom Lash mascaraen og den mineralske flydende foundation.

Hvad bliver så udsolgt?
Der er kommet ret meget hjem af det meste, har jeg fået at vide i min ørechokoladebolle, men visse af øjenskyggerne ryger hurtigt, og penslerne skal man ikke vente ret længe med at købe. Mineralize Charged Water er nok det, der bliver først udsolgt.

Her kan du købe det
MAC Semi-Precious er kommet i Magasin nu og Salling i Aalborg, og er der de kommende uge. Du kan også købe det på Magasins webshop, hvor du også kan se priser.

Hvad synes I? Har I købt noget, eller overvejer I at købe noget?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Signe

Jeg har købt Clarity, Mineral mode, den lyserøde blush og en pensel. Jeg genkender dog på ingen måde at Clarity er transparent, på mig er den meget mørk, nærmest grå/sort. Elsker denne kollektion, ville gerne have haft det hele – har I nogle tips til at undgå glimmer i hele ansigtet? De drysser desværre noget..
Tak for en helt fantastisk skønhedsblog (selvom jeg tror mit dankort har lidt meget over jer;) )

Pudderdåse Katja

Hej Signe, fine ting. Sjovt, mit indtryk er også at der er stor forskel på de enkelte. Hvor meget af den ene vs den anden farve der er i.
Det bedste trick til glimmer der drysser er at man altid skal lægge øjenmakeup først, og concealer og foundation bagefter. Så kan man uden problemer tørre det af og så lægge foundation bagefter. Det gør jeg altid, især med øjenskygger med glimmer i, pigment og rigtig løs glitter.
Og selvtak for de pæne ord. Det varmer, håber ikke det går for hårdt udover kontoen 😉
Kh. Katja

Ditte

Jeg har købt Unsurpassable og Feeling Flush. Men jeg regner med at jeg lige er nødt til at tage ned og kigge lidt nærmere på dem igen. Især sådan nogle som Rare Find og Jade’s Fortune.

Stephanie

Jeg kom hjem med Smoked Ruby og Golden Gaze, blushen Feeling Flush og Mineralskinfinish i Goldstone 🙂 Håber dog på at hapse lidt mere med hjem på min ferie i Spanien :p
Lige et lige ønske: Kunne I evt. vise hvordan I organiserer jeres Mac-paletter samt generelt obevarer alt jeres makeup. Jeg kunne nemlig godt brug et eller to 🙂
Mange tak for en super blog!

Pudderdåse Katja

Tak Stephanie, og det har jeg allerede skrevet et indlæg om: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/06/05/sadan-opbevarer-en-pudderdase-sin-makeup/
Håber du kan bruge det 🙂

Charlotte Jacobsen

Hmm, ja hvem kan nære sig, jeg havde bestilt tid til en session hos MAC i Salling, Ålborg fredag, hvor jeg havde fået at vide, at produkterne kom, men som bekendt glippede det – men på trods af dette lavede Janne en super fantastisk session, hvor temaet var smokey eyes, det var super flot…..
Fredag kom jeg så hjem med:
Compleate comfort cream
Vibrancy eye
Mineralize creme foundation nw25 – til sommerkuløren
MAC pensel 130 til at lægge foundation’en med
Mandag gik turen så igen til Ålborg (fra Hirtshals) og se se nu var varerne fra semi precious kollektionen dukket op, så da jeg gik hjem var der røget følgende i min pose:
De 4 nye pensler…. og ja, jeg kom også til at bestille tool bæltet på ebay – et sted skal de jo’ opbevares.
Goldstone – som jeg bruger som bronzer og highlighter
og så et par ting, der ikke var fra kollektionen:
Eyebrow pencil – spiked
Lipliner – dervish
Så nu bliver der eksperimenteret med de nye produkter….
Jeres blog er super….
Kh. Charlotte

Pudderdåse Katja

Tak for den pæne ord Charlotte. Og WOW fede indkøb, du har gjort dig. Tillykke med det.
Kh. Katja

Maria

Hold kæft hvor er det skønt, at I laver så grundige anmeldelser, det gør det bare så meget nemmere for os andre!
Jeg styrtede ind i MAC, lige efter jeg havde læst denne artikel, og købte 4 af øjnskyggerne, og jeg tror nok, at jeg skal derind igen snart og købe lidt mere 😉 Der var faktisk slet ikke så mange mennesker derinde (jeg var derinde i går d. 14.), og de havde stadig ret meget tilbage, så man kan stadig nå at gøre sig en god handel!
Endnu engang tak! Jeg faldt over jeres skønne side helt tilfældigt og har siden dag 1 været afhængig – keep up the good work, vi andre er rigtig glade for det 😀

Pudderdåse Katja

Tak Maria, hvor er det pænt sagt. Håber du bliver glad for dine ting 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *