Månedens favoritter: Juni 2011

04.07.11
Månedens favoritter: Juli

Månedens favoritter: Juli

En gylden tråd skal man lede længe efter, for Chanel parfume, plastik poser, langtidsholdbar deodorant og diverse makeup produkter har ikke særlig meget tilfælles andet end at være samlet lige her. Indrømmet, det er en lidt spøjs blanding.
Blandt månedens favoritter er nogle produkter, som jeg har ønsket mig rigtig længe og nogle som bare aldrig er nået med på listen før, selvom de næsten bliver brugt dagligt.
Måske kender du skuffelsen over at have købt en øjenskygge/neglelak/læbestift i en farve, du har ledt efter længe og så er farven alligevel ikke helt rigtig? Sådan har jeg det med en særlig nuance neglelak, men endelig er min søgen (og min lange række af fejlkøb) forbi. Det viste sig at være Essie, som havde svaret på mine bønner.
Som altid er favoritprodukterne ikke nødvendigvis nyheder. Det kan være en genopdagelse af et gammelt produkt, produkter som er mere i sæson lige nu eller noget, som tidligere er gået min næse forbi. Nedenstående er de ti produkter, jeg oftest greb ud efter i den forgangne måned (ikke i prioriteret rækkefølge).

1. SmartZip Skoleposer
Der er mange, som griner, når de ser, hvordan jeg transporterer min makeup. Øjenvidner beretter om mit særlige forhold til plastikposer. Særligt denne slags med lynlås står mit hjerte nært. Det gode ved dem er at jeg kan kigge igennem og så er de helt fantastiske, når man rejser. De sørger nemlig for at det er let og overskueligt at holde sig på en liter og maximalt 100 ml. i hver flaske. Det er nemlig umuligt at få plads til store flasker/krukker i dem.

SmartZip Skoleposer koster ca. 20 kr. for en æske med ti stk. og kan købes i større supermarkeder.

2. Essie neglelak i farven Splash of Grenadine
Pludselig var den der, farven jeg har ledt efter i flere år. I årevis har jeg købt neglelakker, som alligevel viste sig ikke at være helt den rigtige farve. Men der var den på neglene af en af mine skønne rejsefæller, hun vidste heldigvis hvad den hed og straks efter hjemkomst, styrtede jeg i Matas og købte den. Når sandheden skal frem, var det faktisk første gang, at jeg nærstuderede den fine stander med alle Essie lakkerne. Der er godt nok mange fine og jeg er sikker på, at havde jeg ikke kendt navnet, så var Splash of Grenadine druknet i mængden.

Essie neglelak koster 99,95 kr. og kan købes i Matas og stormagasiner.

3. Maybelline Color Explosion Eyestudio Duo i farven 435 Purple Silver
Et af mine kælenavne i gymnasiet var Helilla og det skyldes naturligvis min forkærlighed for netop denne farve. Tøj, makeup, accessories, møbler og selv håret var lilla. Siden dengang er forholdet til lilla blevet lidt mere afslappet, men det er stadig den farve, som tiltrækker min opmærksomhed i nye kollektioner.
Derfor var jeg ualmindelig skuffet over denne øjenskygge, hvilket anmeldelsen bærer præg af. Øjenskyggen endte bagerst i skuffen indtil en dag i juni, hvor jeg VILLE have den til at fungere. Det var den hvide eyeliner, som løste problemet. Farven bliver præcis så intens, som jeg håbede den ville være, første gang den blev testet.

Maybelline Color Explosion Eyestudio Duo koster 69,95 kr. og kan købes i Matas, stormagasiner, parfumerier og større supermarkeder.

4. MAC Paint Pot i farven Indianwood
Ja ja, det er langt fra første gang, at der er en Paint Pot blandt månedens favoritter, hvor fantastiske kan de lige være? Hvis du selv er fan, kender du svaret… De er geniale! Indianwood og mange af de andre farver redder mig gang på gang.
Det tager ingen tid at lægge makeup, når man har en Paint Pot og (shh! Du må ikke sige det til nogen) man kan endda bruge fingrene til at lægge det på. Indianwood har været på min ønskeseddel længe og nu hvor jeg endelig har købt den, er det svært at forestille sig, hvordan jeg lagde makeup BI (before Indianwood).

MAC Paint Pot koster 150 kr. og kan købes hos MAC i Magasin, i Salling i Aalborg og i Magasins webshop her.

5. FACE Stockholm Blush-on i farven Wishful
Farven kan næsten tale for sig selv… Den er heftig næsten neon farvet, men kan selvfølgelig tones op og ned efter behov. Den er mat og giver en meget frisk og naturlig glød til ansigtet, hvis den bruges med måde. Den er nem at dosere, så du ender ikke med neon farvede kinder. Den passer til både den helt lyse og til den meget mørke hud. Den er anvendelig til en bred vifte af looks på grund af den meget intense farve, som kan tones helt ned, hvis der er behov for det.

FACE Stockholm Blush-on koster 165 kr. (priserne varierer lidt afhængigt af farven) og kan indtil videre købes i udvalgte Cha Cha Cha saloner blandt andet i St. Regnegade 28, 1110 København K. Telefon: 33 13 09 98 og i Illum.

6. Deodorant Safety Five
Sommeren er for alvor kommet til vores lille land og det kalder for mit vedkommende på en deodorant, jeg kan stole på. Safety Five har jeg fået anbefalet mange gange, men det er først i år, at jeg har taget mig sammen til at prøve den. Det var med den sædvanlige skepsis, at jeg gik i bad den aften, hvor den skulle prøves første gang. Dagen efter bød på alvorlige udfordringer for min deodorant, meget varm dag, tusind gøremål, træning, transport i propfyldt myldretids bus og en hel del kilometer på cyklen, afhentning af glade og særdeles drillesyge fritidshjemsbørn og sædvanligt indkøb. Min sædvanlige deodorant havde måske nok klaret ærterne men ikke som Safety Five, den holdt mig helt og aldeles lugtfri hele dagen. Princippet er at man bruger Safety Five inden sengetid hver femte dag (på ren og tør hud), hvorefter den almindelige deodorant er overflødig.

Safety Five fås både til mænd og kvinder og koster 150 kr. for 30 ml., (som rækker virkelig langt). Den kan købes i Matas og i Matas webshop. Læs mere om produktet og hvordan det virker her.

7. MAC Eye Kohl i farven Fascinating
Den kunne have været på næsten alle månedens favoritter fra i år, for den er tit og ofte i brug. Jeg bruger den mest til highlights på læber, under brynet og i øjenkrogen og til at intensivere en hvilken som helst øjenskygge. Som nævnt ovenfor er det den hvide eyeliners fortjeneste at Purple Silver (Maybelline Color Explosion Eyestudio Duo) er kommet i brug. Generelt er det et rigtig godt tip at prøve med en kridhvid base under de øjenskygger, som skuffer med hensyn til pigmentering. Hvis du vil have endnu flere muligheder med din hvide eyeliner, kan du læse Pudderdåsernes guide lige her.

MAC Eye Kohl koster 125 kr. og kan købes hos MAC i Magasin, i Salling i Aalborg eller i Magasins webshop her.

8. Mac pensel 227
Det er en af mine yndlings pensler, den er simpelthen så god at arbejde med. Den er meget bred og de fleste spørger mig, hvordan i alverden den skal bruges.
Naturligvis kan jeg kun svare for mig selv, men jeg bruger den, når der skal én farve på store dele af øjenlåget. Det er også den pensel jeg bruger, hvis øjenskyggen er blevet for kraftig øverst, altså når kanten er blevet blendet, men farven stadig ligger for højt eller kraftigt. Den er genial til at rette kanterne med og så er den også fantastisk til mineralske øjenskygger. Man kan godt forestille sig at det er svært at styre denne brede pensel, men det er det slet ikke. Den er også rigtig god til at lægge highligter meget præcist i ansigtet.

MAC penslen 227 koster 285 kr. og kan købes hos MAC i Magasin, i Salling i Aalborg eller i Magasins webshop her.

9. SPF 15 Tinted Moisturizer Oil Free
Min foundation har fået sparket. I stedet har jeg købt en farvet dagcreme og det fungerer over al forventning. Min hud behøver generelt ikke særlig meget dækning. Når den bliver behandlet ordentligt, er kinderne kun lidt røde og det kan oftest løses med min bedste ven Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder. Hvis den er helt gal tilføjer jeg blot lidt Foundation Stick (også fra Bobbi Brown). Det holder til almindelig sommervarme, sidder pænt længe og frem for alt ligner det ikke en maske.

Bobbi Brown SPF 15 Tinted Moisturizer Oil Free koster 300 kr. og kan købes hos Bobbi Brown i Magasin (i Aarhus, Kgs. Nytorv og i Lyngby), den oliefrie version er forholdsvis ny og derfor endnu ikke at finde i Magasins webshop.

10. Chanel Beige Eau de Toilette 200ml.
Der er så mange ting man ikke kan købe i Danmark, suk! Les Exclusifs de Chanel er en af dem eller rettere sagt tolv af dem. Les Exclusifs de Chanel er helt fantastiske dufte, de har alle sin egen historie (en del af dem er vintage dufte) og mange af dem kan både anvendes af kvinder og mænd. Ikke på den sædvanlige vandede unisex måde, nej Chanel gør det virkelig elegant.
Beige er opkaldt efter Gabrielle Chanels yndlings farve, luk øjnene et øjeblik og forestil dig, hvordan farven dufter. Den er varm og sensuel, men samtidig afmålt kølig og elegant. Det er ret sjovt at en af de noter, som jeg i mange år er gået uden om, pludselig dukker op både her og der. Det er duften af honning, jeg taler om… Den kan være så fæl, men åbenbart også sart og fin. Duften er ret pudret med klare noter af fresia og frangipani.

Les Exclusifs de Chanel fås i to størrelser nemlig 75ml. og 200ml. og koster mellem 570-1400kr. afhængigt af, hvor man køber dem. De kan købes i de store Chanel butikker verden over og i enkelte lufthavne. På Chanels site er en Store Locator, men den virker desværre ikke optimalt. Den fortæller, at man kan få Les Exclusifs i både Matas og mange andre steder og det kan man altså ikke.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Marianne

Synes det er topfint med en anbefaling af lynlåsposer!! fantastisk 🙂
Der er noget jeg har tænkt over et stykke tid…… kunne I ikke lave en brevkasse her på bloggen? jeg har nemlig nogle spørgsmål, som ikke relevante i forhold til de skønne anmeldelser I laver, men som jeg godt kunne tænke mig at få svar på? og tænker om der ikke også er andre, som har samme udfordring.
Lige pt. er det hvorfor det pibler (sved) frem af alle porer i ansigtet på mig, når det er varmt og når jeg lige har puttet min LaRoche Porsay 50+ solcreme på. Den ligger oven på Skin Food fra Weleda (jeg har den tørreste hud!!!). Jeg tænker, at det er en bestemt ingrediens, som gør, at huden lukker af?
KH
jeres største fan 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Marianne 🙂
Det skal vi helt sikkert i en mere ordnet form, men I er altid velkomne til at spørge som du gør her.
Jeg skal lige høre, gør din hud det også hvis du bruger produkterne hver for sig? Har du prøvet det? Er interessant for at finde frem til synderen.
Kh. Katja

Marianne J

Har brugt begge produkter sammen siden det tidlige forår uden problemer. Det opstår først, når det er mere end 20 – 25 graders varme??
Har dog oplevet det samme sidste sommer, da brugte jeg ikke Skin Food, men Avenes Tolerance Extreme, men det skete stadig kun når det var rigtigt varmt.
Er det mon det fysiske filter i solcremen?
Kh
Marianne

Pudderdåse Katja

Det tror jeg ikke. Der er ikke ret meget i og det plejer ikke at have den effekt.
Er det anderledes hvis du bruger dem hver for sig? Du er sikker på, at det er produkterne? Jeg sveder som en hest i ansigtet, når temperaturen kommer over 20, lige gyldigt hvad jeg har i hovedet 🙂
Jeg vil gerne have dig til at prøve et par dage kun med den ene og kun med den anden, så vi kan se hvilken af dem, vi skal kigge på, og om det er deres skyld.

Marianne J

Jeg kører samme rutine om aftenen, dog uden solcreme, og her har jeg ingen problemer også selvom det er meget varmt.
Jeg prøver dog gerne hver for sig de næste par dage 🙂
Kh Marianne

Pudderdåse Katja

Prøv lige det. Om ikke andet så bare for at stille min nysgerrighed 😉

Anna B

Et lille spørgsmål fra Prins Knud. Hvad bruger man Paint Pot til? Og god sommer!

Pudderdåse Katja

Du skrev det som svar på en af mine kommentarer, så jeg ved faktisk ikke, om det var til Helene eller jeg? Men vi kan jo heldigvis begge svare 🙂
Det er en creme øjenskygge, som også er en god primer. Så du kan bruge den både alene som et super nemt look på hele låget, eller som primer under en pudderskygge, der kan fremhæve og ændre farve og hjælpe på holdbarhed.
Jeg er doven, jeg bruger dem som ultrahurtig øjenskygge på de travle morgerne: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/05/06/fredagsfavorit-mac-groundwork-paint-pot/

Marianne

Hej dåser 🙂
Hermed resultatet af min test:
Svedproblemet er helt klart mindre, når jeg ikke bruger solcreme. Men jeg må nok også bare erkende, at det har noget med det varme vejr at gøre.
Jeg har til gengæld forsøgt mig med en ny solcreme, stadig La Roche-Posay 50+ Anthelios XL men denne gang en særlig en til ansigtet som hedder creme fondante/melt-in-cream. Den bliver man heller ikke hvid af.
Rigtig god week-end
Marianne

Pudderdåse Katja

Tak for update. Den testede vi også, den er god.
Jeg sveder bare om sommeren, lige gyldigt hvad jeg har på 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Marianne!
Hæhæ! Er glad for at du kan lide min anbefaling 😀
Du kan altid kontakte os på mailen og så er du altid velkommen til at skrive her uanset om det er relevant eller ej 🙂
Hvilken solcreme er det du har fra La Roche Posay?
Mvh. Helene

Marianne J

Solcremen er Dermo Kids 50+ Lait
🙂 Marianne

Malene Andersen

Kunne godt tænke mig at se et billede af neglelakken i aktion 🙂
Ang. deodoranten. Jeg har altid troet at de der flerdags deodoranter var virkelig kradse for huden og fyldt med alt muligt ondt :P. Er safety5 ok?

Pudderdåse Helene

Hej Malene!
Det er så pinligt, jeg glemte simpelthen at tage et billede af den, jeg havde endda taget den på bare for at tage billede. Det skal nok komme, men det kan godt være at det bliver efter ferien, så har jeg ikke lovet noget, jeg ikke kan holde 🙂
Min hud under armene er meget sart og jeg var rigtig nervøs, for den lugter ret kraftigt, lige når man smører den på. Jeg har brugt den dagen efter barbering og det sved ikke.
Jeg har sakset indholdsfortegnelsen fra Safety 5s side, så kan du selv vurdere om den er for kraftig til dig 🙂
Aqua (vand)
Sekundær transportvæske. Hjælpestof der fungerer som transportvæske af aktive stoffer.
Isopropylalkohol
Transportvæske. Alkohol kan transportere de aktive stoffer hurtigere og mere effektivt til svedkanalerne end vand. Samtidig åbner alkoholen svedkanalerne, så de aktive stoffer ender det rigtige sted.
Aluminiumklorid hydrat
Aluminiumsalt. Virksomt stof der reducerer svedkirtlerne uden at lukke eller tilstoppe dem. Dette resulterer i en nedsat svedproduktion. Jo mere du sveder – jo større effekt. Saltet er en naturlig antiperspirant.
Aluminiumklorid
Aluminiumsalt. Samme effekt som aluminiumklorid hydrat. En kombination af de to stoffer har en kraftigere virkning, og der er derfor kun 7% i opløsningen.
Glycerin
Virksomt stof der virker fugtighedsbevarende. Modvirker udtørring af huden.
Propylen glykol
Samme stof som glycerin. Øger den fugtighedsbevarende virkning.
Ethylhexylglycerin
Skaber det antibakterielle miljø i svedkirtlen.
Allantoin
Virksomt stof der blødgører huden..
Peg-12 dimethicone
Silikoneolie. Forbedrer kolbeløbet i pumpeforstøveren.
Ovenstående virksomme stoffer er opført således, at det stof, der er mest af i væsken, står først og det stof, der er mindst af, står sidst
Kilde: http://www.safety5days.com/safety_five_hvad_er_der_i_den_dk.php

Karen

Jeg ser altid frem til “månedens favoritter” og denne gang ingen undtagelse. Jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke måtte bruge flere penge på make-up i sommer, meeeen jeg bliver jo næsten nød til at købe den der Bobbi Brown halløjsa. Den lyder lækker!
Jeg er forresten lige kommet hjem fra Italien – der slog jeg et smut forbi en lille Sephora. Og hvad faldt jeg over? Naked Paletten selvfølgelig!!! Og mange af dem. Jeg var helt ked af, at jeg ikke havde net-adgang og kunne skrive til jer og tage nogle flere med hjem 🙂 De var dog ikke helt billige i Italien (40 euro), men den er det hele værd!!

Pudderdåse Helene

Hej Karen!
Ååårhh hvor er det dejligt at høre!
Du må se om du kan nøjes med en prøve af den farvede dagcreme, jeg har selv luret på farvede dagcremer længe, men har først fundet den rigtige nu. Jeg synes Bobbi er ret god til det med foundation. Det er en dyr omgang at købe både farvet dagcreme og stickfoundation, men hold op hvor er jeg glad for den kombi.
Tillykke med din Naked palette, jeg håber du bliver glad for den 🙂 Katja havde fået sin Naked palette, sidst jeg så hende, men hun havde ikke fået prøvet den endnu, haha!
Du må glæde dig til Sephora kommer til København til februar, det gør jeg ihvertfald. Forhåbentlig bliver det en god afdeling XXX

Karen

Ja Bobbi er god til foundation – så hvorfor skulle de ikke lave en fantastisk farvet dagcreme? Men jeg tænker også lidt på MACs Face and Body… Den har jeg altid hørt godt om, og ja ja det er en foundation, men den skulle ikke være så dækkende og være ret let i det. Hmmm der er vist lagt op til en tur i Maga 🙂
Og tak – jeg er rigtig glad for min Naked Palette – den er så fin og så rigt pigmenteret, at jeg her de første gange jeg har brugt den, har fået alt for meget på penslen… men jeg er ved at lære det 🙂
Jeg glæder mig utrolig meget til en afdeling af Sephora i København… Det kan kun blive dyrt og dejligt! Ved du hvor den kommer til at ligge? Og om de også kommer til at ha’ MUFE? For det stod jeg lang tid og så på i Rom – men resten af min familie syntes bestemt ikke, at jeg det var en fantastisk forretning – så jeg nuppede bare min Naked palette og smuttede. Ellers var det nok også blevet en dyr fornøjelse 😀

Pudderdåse Helene

Face and Body er især god fordi den kan bygges op fra næsten ingen dækning til full cover, det er genialt! Den er meget tynd i konsistensen og kræver lidt tilvænning, men helt bestemt et godt bud på en let foundation.
Det kræver vist at jeg piller lidt ved Katjas Naked palette en dag, jeg har aldrig helt forstået hypen omkring den 🙂 Og så vil nogen nok mene at jeg ikke ligefrem mangler øjenskygger (host!)
Den kommer til at ligge i bunden af Illum 😀 Jeg krydser arme og ben for at de får MUFE, det ville være så fedt at købe det i København igen. Jeg havde næsten udelukkende MUFE, inden MAC kom til DK , det var nogle gode produkter, som sikkert bare er blevet bedre med tiden.
Kh. Helene

Ditte

Det er en god ide med månedens favoritter, dem sætter jeg pris på.
Jeg bruger også de der poser, men kun når jeg rejser 🙂
De Chanel Exclusifs må man da hellere kigge efter på ferien. Tak.

Pudderdåse Helene

Mange tak Ditte! Det betyder meget at I siger sådan!
Du skal helt sikkert tjekke Les Exclusifs ud de er fabulous! Jeg kunne godt have brugt rigtig mange tusinde kroner, så det var virkelig godt jeg ikke havde god tid i lufthavnen, phew! De har jo eksisteret en del år, men jeg har ikke prioriteret at tjekke dem ud før nu.
Poserne bruges også kun til transport her, men min makeup bliver jo også transporteret ret ofte 🙂
Kh. Helene

Ditte

Selvfølgelig. Når jeg har noget pænt at sige, så SKAL det ud, jeg kan ikke holde det inde i mig. Pinligt nogle gange.
Og at i nærmest opdaterer dagligt vedkommende emner er bare endnu mere fantastisk. Tak for det.

Pudderdåse Katja

Tak, det er sødt af dig Ditte og dejligt at høre 🙂

Ditte

Hej Helene, Glad for at høre at (vi) vist fandt frem til en god Kombi med Bobbi Brown 😀

Pudderdåse Helene

Hej Ditte!
Ja, det kan du tro, jeg er SÅ glad! Jeg har kigget efter dig, hver gang jeg har været forbi, men du har ikke været der, SUK!
Tak for hjælpen 🙂
Mvh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *