Anmeldelse: Rønsbøl skincare – hudpleje uden parfume

14.06.11
Rønsbøl Face Wash, Night Cream og Eye Gel

Rønsbøl Face Wash, Night Cream og Eye Gel

High-end hudpleje med effektive ingredienser uden parfume og farvestoffer hører i den grad til sjældenhederne. Og hvis vi så skal til at nævne de dansk-producerede af slagsen, så bliver listen meget kort. Derfor bliver jeg så glad, når jeg kommer i kontakt med nogen af slagsen, for dem kan vi ikke få for mange af. Hudpleje uden parfume og farvestoffer, som i sidste ende er dybt unødvendige stoffer og det, som de fleste reagerer allergisk på i kosmetik (parfume er den mest almindelige form for kontaktallergi næst efter nikkel).

Så Rønsbøl fat i noget af det helt rigtige, når de har lavet deres Skincare linje uden parfume og farvestoffer og så lavet en Aromacare linje til dem, der gerne vil eksperimentere med dufte og aromaterapi (ikke mig tak). Mange tommelfingre op til det.

Jeg har prøvet deres Face Wash, Eye Gel og Night Cream. Og helt overordnet gælder det for Rønsbøls produkter, at jeg er meget begejstret for indpakningen, som er solide pumper, der sikrer, at de aktive ingredienserne bliver holdt stabile, og de tre produkter, jeg har prøvet, har været blottet for problematiske ingredienser. Kun gode og milde ingredienser her. Der er heller ikke parabener i, hvis man er med på den vogn.

Rønsbøl Face Wash
Rønsbøls Face Wash er en simpel med god rensegel. Der er tilsat antioxidanter i form af grøn te, men de har næppe nogen effekt i en rensegel, som du jo vasker af ansigtet igen. Den type ingredienser er effektive i produkter som cremer osv., der bliver siddende på huden. Rønsbøl har tilsat panthenol, som virker antiinflammatorisk og fugtgivende. Om det kan virke mod akne er dog usikkert, der findes kun et enkelt lille studie, der har vist nogen effekt der. Men det ændrer ikke på, at det er en udemærket rensegel til især normal til fedtet hud.

Rønsbøl Face Wash koster 195 kroner for 200 ml.

Rønsbøl Eye Gel
Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Der er ingen grund til at bruge en særskilt øjencreme. Der er nogle udemærkede antioxidanter og anti-age ingredienser i denne gel, men de kunne lige så godt bruges i hele ansigtet. De mest interessante ingredienser er et sukkerstof, som er en god fugtgiver, agurk som er en antioxidant og er beroligende og så Q10 som nok er en en mest interessante. Udover at være en god antioxidant, har stoffet rent faktisk vist i undersøgelser at kunne mindske fine rynker, ved at booste collagenproduktionen og reparere huden. Glem alt om nogen effekt på mørke rande, det vil det ikke have, men det er en god anti-age gel. Som du kan bruge på øjne som i resten af ansigtet.

Rønsbøl Eye Gel koster 275 kroner for 30 ml.

Rønsbøl Night Cream
Jeg er meget begejstret for denne fede creme, som indeholder gode ingredienser. Den fede konsistens, der alligevel trænger nemt ind, gør den til en velegnet natcreme for min tørre hud. Fedtstofferne kommer fra macadamia og sheanød, hvor især den sidste er interessant for sit høje indhold af antioxidanter. Derudover indeholder den en høj andel e-vitamin, som er en superstjerne indenfor hudpleje som kan alt muligt lige fra at være en kraftig antixodant, over at beskytte mod uv-skader til at styrke hudens ydre barriere. Til sidst er det også værd at nævne niacinamid, som er en ret ny ingrediens på markedet, som jeg er blevet meget begejstret for. Den kan meget og vi har kun lige set toppen af forskningen endnu, men den kan ifølge forskningen mindske rynker, få dine porer til at se mindre ud, generelt få huden til at opføre sig mere normalt og i høje doser endda behandle akne. Jeg siger ikke, at denne creme nødvendigvis kan alt det, men den har en god chance for at gøre din hud pænere.

Rønsbøl Night Cream koster 295 kroner for 50 ml.

Her kan du købe det
Du kan købe Rønsbøl i Magasin, hos udvalget kosmetologer, i Salling, hos Helsam helsekostbutikker og i netbutikker. Du kan også købe det i Magasins webshop.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
24 kommentarer
Asha

så hvad mener du overordnet om serien, når man tager højde for pris og andre produkter på markedet?

Pudderdåse Katja

Jeg har ikke kigget på resten af serien, så kan kun udtale mig om disse tre produkter, men de er helt sikkert rigtig gode. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere af de ingredienser, vi ved virkelig virker mod rynker: Retinol og peptider.
Men jeg synes det er rigtig godt. Og priserne er faktisk fine sammenlignet med tilsvarende produkter (det virker jo helt absurd at sige at en creme til 295 er billig, men priserne er bare skruet helt op de sidste par år).
I cremerne får man helt sikkert mere for sine penge end hos de helt billige, hvor der er mere avancerede ingredienser her. De her ting finder du ikke hos Derma Eco, der slet ikke kan det samme fx. Hvis jeg lige havde lavet et super-serum med peptider og retinol, så kunne jeg ikke bede om mere (hørte I det Rønsbøl?).
Men igen, jeg har IKKE tjekket de andre produkter i serien, dem vil jeg ikke udtale mig om.

Inge

Der er 24 timers sale på ezzence.dk, hvor man lige nu kan spare 40 % på Rønsbøl – perfekt timing med en anmeldelse 😉

Pudderdåse Katja

Smukt! Det er godt opdaget, tak for tippet Inge.

Annette

Super god anmeldelse, de produkter lyder lovende. Tænkte dog lige på noget. Jeg vil meget gerne have produkter der er så milde som muligt og ikke indeholder alt muligt dårligt. Så derfor foretrækker jeg at de har Astma & Allergimærket. Ved godt at disse produkter ikke det mærke, men tror i, at de er milde nok til evt. at kunne få det mærke? Inden jeg smider penge efter produkterne, vil jeg jo gerne være sikker på at der uden alt det som A&A foreslår.

Pudderdåse Katja

Ja det vil jeg mene. Jeg kender ikke A&A’s kriterier til bunds, men jeg kan ikke se, hvad der skulle være i disse tre, som skulle diskvalificere dem til en allergimærkning.

Annette

Tak for svaret 🙂 For vil gerne have noget der er mildt og er okay under en evt. graviditet, så kunne jo sagtens købe det fra Derma Eco. Men vil også gerne have noget der giver lige lidt mere, end basic.
Så det kunne vel godt være et godt alternativ?

Pudderdåse Katja

Det synes jeg helt afgjort 🙂 baseret på de tre produkter, jeg har set på selvfølgelig.

Annette

Kan du for resten svare mig på om de indeholder a-vitamin? 🙂

Pudderdåse Katja

Ikke nogen af de tre jeg har prøvet desværre.

Henriette W N

Har i øvrigt kun gode ting at sige til Rønsbøl Repair Creme, som vist ka’ lidt mere end fx Rønsbøl Day Cream og ditto Night Cream. Jeg fandt den i Føtex til 79,-, så jeg forsynede mig, forstås. Jeg skal ikke kunne sige om det gælder alle i Føtex’er, men det er da værd at kigge i sin lokale.

Pudderdåse Katja

Uh godt tilbud!

Pudderdåse Helene

Hej Henriette
Tak for tippet!
Mvh. Helene

Michelle

Hej begge to, jeg håber, at en af jer kan hjælpe mig med et spørgsmål. Jeg bruger både Rønsbøl Day Cream og deres Organic Day Cream, og inde på deres hjemmeside, skriver de, at der er solfiltre i begge cremer. Men jeg kan ikke finde ud af, hvad det betyder, og hvor meget beskyttelse der egentlig er i. Kan i hjælpe? Jeg har linket til en af produkterne.

Pudderdåse Katja

Hej Michelle
Når der ikke er angivet en officiel SPF angivelse, så ville jeg aldrig forlade mig på produktet som solbeskyttelse. Der vil jeg KUN bruge et produkt, der angiver en SPF. Du har ikke nogen chance for at vide hvad beskyttelsen er ellers.
Kh. Katja

Louise

Har i prøvet Rønsbøl repair creme? Har hørt den skulle være god mod karsprængninger. Eller har i andre gode råd mod karsprængninger?

Pudderdåse Katja

Nej, jeg har ikke prøvet den. Jeg kender kun en effektiv kur mod karspræninger: Laser. Og så at finde den underliggende årsag som fx. Rosacea.
Jørgen Esmann skriver klogt om det her: http://www.lkk.dk/infokar.html

Katrina

Jeg gik overvejede at købe et af Rønsbøls produkter, men efter at have læst jeres indlæg er det klart for mig, at jeg bliver nød til at prøve det. Jeg er dog stadig i tvivl om hvor jeg skal starte…? De ser jo alle så gode ud?
Jeg har kigget her: http://www.naturoghelse.dk/shop/roensboel-212c1.html
… men jeg er stadig forvirret… Kan i hjælpe?

Katja Moikjær

Hej Katrina
Dette er så gammelt et indlæg at jeg ikke har overblik over deres produkter længere – desværre

Thomas

Jeg har brugt Rønsbøl Day Cream i 2 år nu, men pludselig er den udsolgt alle vegne. Ved I om de er holdt op med at producere og kan man evt. erstatte den med deres natcreme?

Katja Moikjær

Kære Thomas. Trine Rønsbøl solgte serien for nogle år tilbage til ejerkredsen bag nicehair.dk – Jeg ved faktisk ikke mere. Prøv at spørge dem? Kh. Katja

Thomas

Kommer I til at teste den nye linje fra rønsbøl, som netop er lanceret på nicehair? Jeg har længe været glad for rønsbøl, men jeg kan forstå at nicehair har købt rønsbøl og nu re-lanceret en helt ny linje… Interessant om det er ligeså godt som det gamle rønsbøl…

Helene Randløv

Kære Thomas
Jeg har nysgerrigt fulgt med, og jeg forestiller mig da, at det er noget vi kigger nærmere på…
Kh. Helene

Karina

Fåes i Normal…. Til 69,- pr stk…. Prøver det nu…. 😊

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *