Falsk MAC: Hvorfor man ikke skal købe MAC på Ebay

14.05.11
Falsk MAC Wonder Woman palette

Stakkels læser Sannie kom uforvarende til at skrive en uskyldig kommentar om at købe MAC på Ebay i kommentarfeltet på den store fødselsdagskonkurrence (husk at deltage i konkurrencen om produkter fra MAC). Og straks iler jeg med en advarsel, vi har forsømt at bringe, som vi burde have skrevet om for længst: LAD VÆRE!

Ebay flyder over med falsk MAC. Et slag på tasken så er 80 procent af det, der bliver solgt derinde fake. Og det, der ikke er fake, kan du kende på, at priserne er så høje, at det er lige så dyrt som i Danmark, når fragt kommer oveni. Bortset fra de falsknere, der prøver at gøre sig mere troværdige ved at have lige så høje priser som de ægte.

Så der er ikke mange fordele at hente ved at shoppe på Ebay. Hvis du endeligt finder noget ægte, så er det mindst lige så dyrt som herhjemme. I gamle dage gav det mening for dem, der ikke havde en MAC counter i nærheden, men nu har vi jo fået Magasins onlineshop.

Jeg køber kun selv MAC på Ebay i et tilfælde, og det er, når jeg er på jagt efter gamle limited edition produkter, som ikke kan opstøves på anden vis. Og tro mig, jeg får lov at betale dyrt for dem. Ebay er suverænt til mange ting, for eksempel billig neglelak, men så længe der er så meget falsk MAC på Ebay, vil jeg fraråde det til alle, der ikke er 100 procent i stand til at skelne skidt fra kanel.

Der er nogle grundlæggende huskeregler for hvordan du kan genkende dem. Men de er slet ikke udtømmende:

  • Hvis det er ubrugte vare til salg billigere end butikspriserne
  • Hvis det er sæt eller flere varer sat til salg samtidig. For eksempel lots af flere øjenskygger eller pigmenter, penselsæt osv. (de korte pensler fra julesættene undtaget)
  • Hvis produkterne har numre i stedet for navne. MACs produkter har ALTID navne uden undtagelse, og de hedder det samme over alt i verden.

Og hvis det er for godt til at være sandt, så er det det også. Der er MEGET falsk, der ligner de originale 100 procent, så disse tre regler er slet ikke nok.

Eksempler på falsk MAC
Jeg har fundet et par eksempler frem. Der er de oplagte, som er så kiksede, at det burde være til at se for enhver, at MAC ikke har haft noget med det at gøre. Wonder Woman palette anyone?

Falsk MAC Wonder Woman palette

Den ægte vare ser således ud:

MAC Wonder Woman Palette

Men så er der også alle dem, der er så gode forfalskninger, at enhver kan blive snydt. Jeg er selv blevet snydt tre gange. Den ene gang var på en refill øjenskygge, som ikke var blevet forfalsket før, så jeg troede, det var sikkert at købe dem. Men det var de så, jeg havde fornøjelsen at være en af de første, der købte sådan en. Her er den ægte vare og den falske vare ved siden af hinanden. Kan du se forskel umiddelbart?

Falsk og ægte MAC Pro Pan Sketch øjenskygge

Jeg kan afsløre, at det er den fake til venstre og den ægte til højre. Der er stor forskel på øjenskyggerne, når man prøver dem på, men der skal man altså kende produktet for at kunne mærke forskel. Der er også forskel på pakningen, men det er i detaljerne, og det vil jeg ikke nørde yderligere med her.

Falske pigmenter er noget af det, der bliver solgt mest af:

Falske MAC pigmenter

MACs pensler er noget af det mest forfalskede. Jeg er selv blevet snydt af dem ved to lejligheder. Når de bliver solgt enkeltvis og har de rette numre har du ikke en chance for at se forskel på billederne. Igen: Lad være. Hvis de er ægte er de så dyre, at du lige så godt kan købe dem i Magasin. Der er mange penselsæt til salg på Ebay, og MAC har aldrig lavet sæt med pensler i fuld længde. De eneste penselsæt, MAC laver, er de korte pensler til julekollektionerne. Så alle penselsæt med lange pensler er i udgangspunktet falske. Her er et eksempel:

Falsk MAC penselsæt

Falsk MAC på Trendsales
Der er også falsk MAC på Trendsales omend i meget mindre omfang. Det er i mine øjne et meget sikkert sted at købe MAC og priserne er meget lavere. 99 procent af det, der bliver solgt derinde, er private brugere, der sælger brugte varer og fejlkøb, og det er som regel ægte.

Men pas på, en gang i mellem dukker der er en sælger op med et stort parti helt nye (og falske!) MAC øjenskygger eller pensler, de sælger ud af, og selvom både jeg selv og de mange makeup kyndige piger derinde melder dem med det samme, og Trendsales (i modsætning til Ebay!) slår hårdt ned på den slags, så er der nogen, der når at falde i. Jeg selv har købt falske pensler på Trendsales i min blåøjede ungdom. Dem, du især skal passe på, er de sælgere med store mængder nye produkter.

Til sidst, hvis nogen af jer sidder med produkter, I er i tvivl om er ægte eller uægte, så ligger der en masse guides på det gode amerikanske makeupforum Specktra, hvor man også kan lave en tråd med sine billeder og få hjælp fra de meget erfarne brugere derinde til at vurdere, om ens produkt er fake eller ægte.

Jeg håber, det forklarede, hvorfor det generelt er en dårlig idé at købe MAC på Ebay, med mindre man køber fra sælgere man har 100 procent tiltro til, ved hvad man foretager sig (men selv jeg bliver snydt!) eller er på jagt efter tidligere limited produkter, man ikke kan købe andre steder.

Der er for øvrigt også andre produkter, man skal passe på. NARS er også blevet forfalsket, og Chanel no. 5 parfumen er et af de mest forfalskede produkter.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
sannie

hehe ej nu bliver jeg jo helt genert sådan at blive nævnt på bloggen 🙂 men rigtig god artikel! og respekt herfra for at få den skrevet så lynhurtigt.

Pudderdåse Katja

Du inspirerede mig lige 😀 Jeg har tænkt på det længe og så greb jeg lige dit stikord.

Tanja

Er der også meget falsk NARS på ebay? Har netop budt på to blushes…

Pudderdåse Katja

Ja der er noget. Prøv at google efter hvordan man ser forskel, jeg er ikke helt erfaren i det.

Pudderdåse Katja

Ellers spørg på forummet på specktra.net. De har styr på det.

Shila

Jeg er engang stødt på en 88 palette fra MAC *rofl* Og så svømmer eBay og andre auktionssider med en masse Hello Kitty fra MAC, der er så dårligt lavet, at det er til at grine af.

Shila

Nå ja, og så har jeg hørt, at Benefit i høj grad også bliver solgt som fakes på diverse auktionssider.

Pudderdåse Katja

Det tror jeg gerne, der er. Og ja, den der 88 og Hello Kitty har jeg også set. Det værste er, at man kan se, at folk byder på det!

Kat

godt indlæg – jeg bød engang på pensler fra MAC på Ebay, men tabte heldigvis buddet. Det var ikke engang rigtig billigt, men du fik mig jo forklaret hvorfor jeg ikke skulle hæve buddet 😆

Pudderdåse Katja

Og du gør det aldrig igen 😀

Ravn

Der er vist to brugere på Ebay, hvor man kan stole på dem med hensyn til MAC. Den ene er wcracer – hun er hurtig og pakker forsvarligt. 🙂 Men ja, priserne ender med at blive de samme eller lidt dyrere end i Danmark, men jeg skulle finde en udgået eyeliner til en fødselsdagsgave, og så må man jo betale prisen. 😉

Ravn

Sorry, wc-racer hedder hun. 🙂

Pudderdåse Katja

Tak for anbefalingen. Og ja helt sikkert, hvis man vil have de udgåede produkter, så må man til lommerne. Men der er bestemt ikke noget at spare 🙂

mariad

Ved du om det er det samme med Youngblood? Er nemlig kommet i besiddelse af en youngblood mineral foundation, som jeg har købt gennem en sælger (og hun har købt den på ebay) Prisen var utrolig billig (250 mener jeg) – og pakningen er næsten ens med en jeg har købt i magasin. Men tænkte, at pakningen måske ikke var den samme i USA som I DK fx?

Pudderdåse Katja

Hej Maria
Det ved jeg ikke desværre. Har aldrig hørt om det, men ved det ikke. Jeg kender ikke Youngblood ret godt.
Kh. Katja

Mette

Er der forskel på falske eller ægte, for det kan jo godt
være de er falske, men stadig gode eller er det hele bare en bunke
lort?

Pudderdåse Katja

Jeg har kun prøvet en enkelt falsk øjenskygge og en enkelt falsk pensel.
Penslen var noget virkelig lort. Øjenskyggen havde samme farve, men var helt forkert i konsistensen. Enormt blød.
Der er helt sikkert forskel, men så er det jo ulovligt at sælge falske produkter – det vil jeg i hvert fald ikke støtte. Køber aldrig fake!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *