Anmeldelse: Medex hudpleje

12.05.11
Medex hudpleje

Medex hudpleje

Medex er en hollandsk hudpleje serie, der typisk forhandles på hudplejeklinikker. Og jeg synes, den er et godt eksempel på, hvorfor noget ikke automatisk er bedre, bare fordi det forhandles på klinik og koster lidt mere. For denne serie har afgjort også sine problematiske sider. Der er både sin del af irriterende ingredienser og påstande, den ikke kan overholde. Problemet er, at Medex har begrænset sig til naturlige planteekstrakter. Og de er altså bare ikke ret effektive, når det kommer til at behandle rynker eller akne. Der er meget lidt videnskabelig dokumentation bag.

Først og fremmest er alle produkterne kraftigt parfumeret. Alle de produkter, jeg har prøvet, indeholder en stor del parfumestoffer, der på EU’s liste over særligt allergene parfumestoffer. Derudover indeholder produkterne flere planteekstrakter, der har vist irriterende effekter i studier.

Navnet Medex vil gerne lede os til at tro, at der er noget særligt medicinsk eller forskningsbaseret over denne serie. Og mens der er gode ingredienser i, så er der også anti-age påstande mm. som der slet ikke er videnskabeligt hold i. Så lad være med at tro, at der er mere videnskab her, end der er alle mulige andre steder.

Medex Face Lift Mask
Det er primært ved dette produkt, at filmen knækker for mig. For ja, der er nogle gode fugtgivende ingredienser og nogle antioxidanter i, men der er absolut intet i denne creme, som har videnskabelig dokumentation for, at det kan løfte din hud nogen steder. At kalde dette for et face lift er helt ude i skoven. Medex claim to fame er det, de selv kalder Tinticosyn, som er en kombination af fire ingredienser, som der ikke er nogen publiceret videnskabelig dokumentation for skulle have nogen effekt på rynker. Så du har kun Medex ord for, at det skulle virke. Antioxidanterne og C vitaminen i dette produkt får du næppe nogen gavn af, når cremen er pakket i en krukke, hvor de kommer i kontakt med ilt og luft.

Medex Eye Gel
Medex Eye Gel indeholder mange af de samme ingredienser som ovenstående men har en noget mere afdæmpet liste af påståede effekter. Den er ifølge Medex nærende, regenerende og beskyttende. Det har de ganske ret i, det vil den være. Konsistensen er en gelé, men jeg har oplevet mere elegante geléer. Problemet er igen krukken og mængden af parfumestoffer.

Medex Hand & Body Cream
Jeg kan egentlig ret godt lide konsistensen af Medex Hand & Body Cream. Den er fed nok til mine meget tørre hænder i modsætning til mange andre cremer, der er for tynde i det, men trænger alligevel hurtigt ind. Den indeholder også et par gode antioxidanter. Desværre indeholder den også et par ret problematiske ingredienser, blandt andet kamfer som er allergifremkaldende og kan give hudirritation ved længerevarende brug. (British Journal of Dermatology, November 2000, Volume 143)

Medex Cream Humedios
Medex Cream Humedios er Medex creme til fedtet og uren hud. Det interessante er, at lægge mærke til, hvad Medex Cream Humedios lover. Den lover faktisk ikke at gøre noget ved din akne, den lover bare at give fugt til huden. Og det er lige præcis det, den kan, det er en fugtighedscreme. Den indeholder en række antioxidant og antirritanter, men også et par ingredienser, der kan irritere huden. Der er en række planteekstrakter i, man i naturmedicin traditionelt siger hjælper på acne, men der er ingen videnskabelig bevis for disse påstande. Tværtimod kan de irritere huden.

Det er ikke fordi, der ikke er gode ting i disse, men hudpleje er rykket langt, og der er mange langt mere spændende og effektive ingredienser end dem, som Medex bruger, som  efter min mening i for høj grad er baseret på planteekstrakter uden videnskabelig dokumentation. Samtidig er der en række problematiske ingredienser som de allergene parfumestoffer, kamfer, horsetail mm. Og deres Face Lift Mask og anti age påstandene har simpelthen ikke ingredienserne til at leve op til det, hvis man ser på den publicerede videnskabelige litteratur. Du har kun Medex eget ord for det.

Her kan du købe det
Produkterne koster fra 130-325 kroner og kan købes på hudplejeklinikker landet over. Du kan se nærmeste forhandler her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Nina

Jeg har prøvet deres produkter til kombineret hud (to forskellige slags rens, toner, dag- og natcreme), og jeg oplevede ingen regulerende effekt på nogle af mine “problemer” overhovedet. Men ja – det duftede dejligt det hele :o)

Isabelle

Hold da op der er en der haft en dårlig dag da dette indlæg blev skrevet, det er super ærgeligt. Hvilket iøvrig også er super uheldigt at udtale sig på sådan en måde, og drage disse konklusioner ud fra hvad ??? Hvad er din uddannelse, hvilke efteruddannelser har du taget, hvilke kurser har du været på og har du overhovedet fået råd og vejledning af en uddannet hudterapeut der er uddannet i Medex ?? Nej!! Det kan jeg allerede svare på. Synes det så synd for dig for du aner ikke hvad du snakker om, jeg vil anbefale dig at besøge en af institutterne og få en lækker behandling og få den rigtige vejledning, så vil jeg glæde mig til at hører hvad din mening er efter at fået en rigtig “Medexbehandling” 🙂 Hav en dejlig aften !!

Pudderdåse Katja

Som altid er min kilde (som du også kan se i henvisningerne) den videnskabelige litteratur. Primært via pubmed og andre videnskabelige databaser. Min uddannelse er journalist.

Sasha

Jeg har haft brugt det over to omgange, da jeg var 14 og nu som 20 årig. Da jeg var 14 havde jeg en anelse om at cremen mod akne virkede, at min hud blev mindre fedtet at se på mv. – dog ikke et mirakelprodukt, men der var en ændring.
Nu har jeg så også brugt den lidt nu, og der kan jeg altså ikke se eller mærke nogen forskel, men den dufter deeejligt, men det er jo ikke så meget et plus når den skal i ansigtet.

Stine

Det virker til der her er blevet draget nogle meget hurtige konklusioner, der ikke stiller Medex i et helt retfærdigt lys – da jeg har svært ved at forestille mig, at sammensætningen af ovenstående produkter, fungere som et enkeltstående led i et program der er udarbejdet af en professionel medex-konsulent. 🙂 Man kan ikke vandre rundt i de produkter man selv mener man har brug for, der skal bruges flere produkter som en del af et program – hvorfor dagcremen til acne heller ikke mirakuløst får acne til at forsvinde – den fugter og plejer huden, uden at tilstoppe porer, præcis hvad en sådan hud har brug for til afslutningen af en ansigtsrutine mod problemhud. Medex er ikke “bare lækre ansigts og kropsprodukter”, som kan benyttes uafhængigt som så meget andet – de er udviklet specielt til forskellige hudproblematikker, og for at få bugt med problemerne; som eks. eksem, acne og rynker, så skal der udarbejdes et specielt program til hver enkelt person, af en specialuddannet.
Jeg er hverken kosmetolog, eller har nogen som helst anden relateret uddanelse – jeg synes bare det en skam, at andre skal skræmmes væk fra at prøve Medex, pga. én persons dårlige oplevelse 🙂 Jeg vil i stedet klart anbefale at man får betilt tid til en konsultation, og får udarbejdet et specielt program tilpasset én selv, hvis man har en problematisk hud 🙂

Mette Bech

Man kan jo spørge dem, der bruger produkterne (efter de præcise vejledninger og sammensætninger de har fået foreskrevet), om det virker for dem. Og det gør det for rigtig mange! Problemet for mange, der oplever, at det ikke virker er, at det ikke hjælper, når man f.eks. kun bruger dagcreme hver 2. dag, natcremen husker du måske kun et par gange om ugen, og du får sgu egentlig heller ikke altid renset ordentligt af inden. Og når du gør, er det i alt-i-en rens fra Matas som er ca. ligeså godt for huden, som det du bruger til at gøre dit toilet rent med. Og det der med en scrub er da sikkert overflødigt, selvom din kosmetolog vist sagde noget andet sidst! You get the picture… Desuden har mange svært ved at fatte, at det godt kan tage 2-3 måneder med slavisk brug inden effekten for alvor begynder at vise sig. Derfor virker det ikke!
Mvh en uddannet kosmetolog og flittig bruger af Medex produkter, der har reddet min acne hud.
Ps. Ikke for smart at udtale sig om noget, man ikke har forstand på! Jeg udtaler mig heller ikke om, hvordan man skriver en god artikel eller laver et godt interview.

Maria Gonzalez

Uha, spændende anmeldelse af Medex. Jeg arbejder som make-up artist og har arbejdet i kosmetikbranche, derfor har jeg prøvet en dele af hudplejeserier. Jeg vil sige ar vedrøredne en face-lift, er der ingen cremer der kan få en lift som sådan. For at få det, skal man arbejde med muskulaturer i ansigt. Så kan man bruge de såkaldte Askepot produkter, som har et her og nu opstrammebde effekt til fx. før festen. Jeg synes det er godt, at få at vide via dine undersøgelser at man skal passe på med visse ingredienser som kan provokere allergi. Men hvis vi går til Resultater. Har du prøvet behandlingerne fra Medex? Som alle hudplejeserier er der noget produkter, der virker på én og andre som virker bedre hos en anden. Jeg har prøvet Medex, og det kan være at resultaterne er ikke videnskabeligt dokumenteret, som du siger, men de har i hvert fald virket på mig – min appelsinhud er altså væk. Jeg har faktisk anbefalet dem på min egen blog
http://stylecoach-maria-gonzalez.blogspot.dk/
Nu har jeg bare fået dårlig samvigttighed, på grund af den mulighed for allergi du påpeger.

Tanja

Hej. Jeg bliver lidt forvirret Vedr denne opslag om medex. Er der flere planteekstrater i produkterne? Skadeligt? Og perfume? Og hvilken solcreme til børn vil i anbefale?

Katja Moikjær

Ja, de er meget parfumerede – men det er et meget gammelt indlæg. De kan have lavet meget om

Linda Pedersen

Har brugt en serum og dagcrem fra Medex i 3-4 måneder og aldrig har jeg haft så dårlig hud. På trods af at det var en crem som skulle give fugt var mine linier meget tydligere end nogensinde. Min hud blev fedtet, store problemer med bumser, hudorme og hudirritation. Produkterne fik jeg anbefalet af en behandler. Besluttede mig for at stoppe brug af medex og gik tilbage til Nivea og allerede over 2 døgn var min hud væsentlig forbedret tilstand

Helene Randløv

Kære Linda
Hvor var det godt, du lyttede til din hud.
Kh. Helene

Christine

Husk: Det er en gammel anmeldelse.
Da jeg er en relativt ny kunde hos Medex CPH salonen, så kan jeg ikke kende dette billede.
Måske fordi jeg på få måneder, har fået ro på min Rosacea (type 1 og 2). Produkter: Fragile/Softly. https://medex.dk/varekategori/fragile-softly/ sammen med en kosmetolog.

Bruger ikke varmt vand, men rensecremen og kildevand fra apoteket, genbrugsrondeller, og så en Nano serum, samt Fragile grasse og den tilhørende Purus maske. Det er altså nok til at få min hud i ro. Den lignede overfladen af en nøddeis da jeg startede og jeg var så ked af det.
Purus masken er med aloe vera og troldhassel som aktiv ingrediens (API). Det virker fantastisk på et udbrud og jeg har ikke længere sviende hud eller meget rød hud.
Det er ofte en meget langvarig process at få styr på Rosacea hud, men jeg var utrolig heldig.

Der vil altid være folk der ikke kan tåle produkter, sådan er det. Men jeg er så ekstremt hyper sensitiv, at jeg kan slå ud på min kind, hvis den vender over mod en person, de sidder 4 meter væk i en frisørstol, med afblegning og staniol, i håret. Min hud reager på olie, parfume, sol, vind, fugt og frost. Så nu ville jeg mene, at jeg er den ultimative at teste på.

Helene Randløv Hansson

Hej Christine
Ja, det er en MEGET gammel anmeldelse, og den gælder omtalte produkter og ikke et eneste af dem, du nævner. Fragile/Softly serien har vi altså ikke testet. Det er da fantastisk, at du har fundet noget, der virker for dig.

Kh. Helene

Jessie jørgensen

Jeg har lige begyndt på Vital Reductio til at hjælpe med og menneske uønske hårvækst i ansigtet. Smør med det to gange om dagen.
Ville meget gerne høre om der er nogen der har erfaring med det …

Helene Randløv

Hej Jessie
Får du fjernet hår med IPL? Personligt ville jeg ikke smøre palmatin i ansigtet, men det afhænger naturligvis af koncentrationen.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *